Daniele Negroni: album Crazy + single

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Daniele Negroni: album Crazy + single

Post autor: ArCrack »

11 maja "Don't Think About Me" w wykonaniu Daniele Negroniego wyjdzie na CD. Z kolei 1 czerwca do sklepów ma trafić album "Crazy" - szczegółów póki co brak, ale sam Daniele sugerował że chciałby współpracować z Bohlenem.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Daniele Negroni - Don't Think About Me + Album

Post autor: Pkmodern »

Okładka albumu ma wyglądać tak:

Obrazek
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Pkmodern

Re: Daniele Negroni - Don't Think About Me + album Crazy

Ukazanie się albumu Daniele zostało przesunięte na 25 maja! Czyżby chwyt marketingowy, co by Luce nie przeszkadzać...?

LINK: http://www.klatsch-tratsch.de/2012/05/0 ... mai/114463
Awatar użytkownika
Pkmodern

Okładka SINGLA Daniele tak się prezentuje w całości:

Obrazek

Obrazek

Wydanie PREMIUM:

Obrazek

Obrazek

A z poniższego wywiadu z Daniele wynika że następny jego singiel będzie nosił tytuł: "Absolutely Right"!

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Abstrahując od poziomu tej piosenki, filozofia wydawania singli w ostatnim czasie stała się dość dziwaczna.
Wersja download - OK, idziemy z duchem czasu.
Wersja 2-track - OK, jak sama nazwa wskazuje.
Ale dlaczego na singlu premium, który kosztuje 6 euro nie ma właściwie żadnej wartościowej treści? Ten kilkuminutowy filmik "best of" nie zawiera niczego, co nie byłoby pokazane wcześniej!

Okładka Absolutely Right:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Re: Daniele Negroni: album Crazy + single

Na albumie Daniele znajdzie się 12 utworów:

01. Absolutely Right
02. Don't Think About Me
03. Goodnight Maria
04. Don't Leave Me
05. I Like It Hot

06. Oh Jonny
07. If You're Lonely
08. Love Is Getting Stronger

09. Forgive Forget
10. Cello
11. Terror In My Heart
12. Knockin' On Heaven's Door

25.05.2012 - Polydor (Universal) - 0602537064724 CD

Tytuły pogrubione są autorstwa Dietera!
Awatar użytkownika
Pkmodern

Re: Luca Hänni - My name is Luca

Zawartość tego SINGLA wręcz powaliła mnie na kolana... :?

Daniel Negroni - Absolutely Right (Single)

01. Absolutely Right 03:53
02. Sex On Fire 03:01

25.05.2012 - Polydor (Universal) - 0602537073016 - CDS

P.s.

Odsłuch sampli z albumu w jednym pliku:

http://www5.zippyshare.com/v/99935084/file.html
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

nado

Daniele Negroni: CRAZY! - perły rzucone przed wieprze

Post autor: nado »

Mija kilka dni od premiery płyty Negroniego, a MT.pl milczy...Wymownie milcząc, kopie coraz głębszy grób, w który tak czy inaczej Bohlen w końcu wpadnie.
Wyjątkowo, choć nie bez przyczyny, ja tym razem Bohlenowi grobu nie życzę i kosy na niego nie ostrzę, wręcz przeciwnie, mam ochotę uścisnąć go po przyjacielsku , a póżniej napić się z nim wódki. Otwieram zatem półlitrówkę i wznoszę toast za płytę "Crazy" !, na której nie tylko Daniele, ale i Bohlen jest szalony :lol: .
Co za intrygująca odmiana: dżwięków disco-polo w zasięgu: 0,0; infantylnych coverów w stylu "Baby baby": 0,0; monotonnych, prostackich, męczących beatów: 0,5. Co w zamian ?: oryginalne ! tak, tak klimaty pop, nierzadko okraszone gitarowym brzmieniem oraz ładnymi, czasami nawet ciekawymi! melodiami.
Na me ucho Bohlen tym razem idzie na łatwiznę i ciągnie łacha z słuchacza jedynie dwa razy: aranżacja "Don't think about" me to oczywiście powtórka z rozrywki sprzed roku. Może nie ma się co dziwić i zbytnio rozczarowywać, bo w końcu "Call my name" okazało się największym przebojem w historii DSDS i siłą rzeczy musiało być powtórzone. Poza tym zwrotki Love Is Getting Stronger są niczym innym niż "Take me tonight" Alexandra Klawsa, na co tradycyjnie klnę i upuszczam piany z pyska. Reszta, choć nawiązania są, nie drażni ucha i nie woła o pomstę do nieba. Domaga się głaskania z włosem i pod włos, a więc głaszczę:
1 - primo: Absolutely Right ! za oryginalność, aranżację, power i styl britpopu 2011
2 - secouno: Don't Leave, za sekcję dętą i rytmiczną, a także klimat najlepszych "band kawałków" Marka Medloczka :)
3 - terzo: - If You're Lonely, jednak za MT ( wstyd mi :mrgreen: ) ale chyba tak, po prostu. Nic już o niej nie powiem :oops:
4 - quarto: I Like It Hot, za sexy taneczne arażmo, luzik wcale nie!... pozorny :D
5 - Terror In My Heart i Goodnight Maria, za dluższy niż zwykle rockowy pazur
Wszystkie covery pozostawiam, bez ocen, bo wszystkie są dobre :D. Oh Jonny - po liftingu: pyszny,soczysty,wymuskany ,Cello - miodzio, choć nie odbiega daleko od oryginału oraz zupełnie zaskakujący "Knockin' on heavens door - The Doors". Jeżeli komuś podobało się to, co zrobili producenci płyty Andersa ze "Sweet hello, the sad goodbye" Roxette, to spodoba mu się bohlenowska wersja Doorsów.
Daniele nie jest wielkim piosenkarzem, choć ma zadatki by takim zostać, był drugi w konkursie talentów, mimo to Bohlen postanowił mu oddać, coś, czym nie pogardziłaby gwiazda z większymi aspiracjami. Płyty "Crazy" słucha się szybko, bezboleśnie i z przyjemnością. Można powiedzieć śmiało, że jest ona skierowana do słuchaczy 25 +, w przeciwieństwie do albumu Lucki - którego celem był odbiorca - podlotek <20 ( notabene: - albumu nie najgorszego dla wskazanego przedziału wiekowego).
W dzisiejszym stanie posiadania Bohlena - kompozytora, płytą "Crazy" cieszę się znów, jak dziecko ! I choć wiem, że jest lepsza niż jakakolwiek inna płyta niemieckiego "Idola", wydana pod skrzydłami Dietera, jestem pewien, że w opiniach wielu modernmaniaków sczeżnie niczym fetor po pierdnięciu. I tego mi żal.

Ocena: 4,5/6 :D
nado

W uzupełnieniu poprzedniego postu, dołączam moją playlistę i oceny poszczególnych piosenek. Dla zachęty, a także w nadziei na kilka słów od was na temat albumu "Crazy" :
1. Absolutely Right - najlepszy z wydanych singli Bohlena dla "Idoli" - 5 :D
2. Terror In My Heart - 4
3. Don't Leave Me - dla stęsknionych za Medlockiem - 4,5
4. Forgive Forget - 4,5
5. I Like It Hot - 4
6. Oh Jonny - 5
7. Goodnight Maria - 4
8. If You're Lonely - 4,5
9. Love Is Getting Stronger - 2,5 ( aranż dobry, melodia zerżnięta )
10. Don't Think About Me - 3
11. Cello - 5
12. Knockin' On Heaven's Door - 4,5
Soczyste aranżacje, produkcja bez zarzutu. Polecam, nadal :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Z grubsza podzielam zdanie przedmówcy, jestem tą płytą bardzo pozytywnie zaskoczony. Kopiowanie innych i samego siebie wróciło do akceptowalnego poziomu, piosenki mają jakieś melodie, chce się wręcz wracać do tego albumu. Nowa wersja My Bed Is Too Big - bardzo udana. Ostatnio tak pozytywne odczucia po wysłuchaniu albumu produkcji Bohlena miałem przy "Rainbow's End" Medlocka. Gdy czas na to pozwoli, chętnie napiszę o tej płycie coś więcej.

Zabawnie robi się na listach przebojów. Album Negroniego zadebiutował w Niemczech na miejscu drugim (tak samo jak tydzień temu płyta zwycięzcy, Luki Hänniego), a Don't Think About Me w wersji Daniele jest obecnie nawet wyżej niż w wykonaniu Luki.
nado

ArCrack pisze:Nowa wersja My Bed Is Too Big - bardzo udana.
Jak czytam twoje recenzje, zawsze odnoszę wrażenie, że porównania nowych piosenek z innymi kompozycjami wychodzą ci na wyrost :lol: Ale tak, gdyby skupić się na dżwiękach i formie refrenu piosenki "I like it hot" bez trudu można odgadnąć inspirację. Cóż, w muzyce już chyba wszystko zostało powiedziane. Z tego niemałego dorobku pozostaje co najwyżej wybierać, a póżniej twórczo korzystać. Bohlen na "Crazy" wyjątkowo twórczo czerpie z własnego, jak i innych dorobku. Mnie się to podoba :D, tym bardziej, że od jakiegoś czasu, także w przypadku Bohlena, skupiam się bardziej na formie, aranżacyjnych niespodziankach, aniżeli na melodiach. Dieter ostatnio ( płyty Lombardiego i Engels ), niewiele rzeczy dobrze wyprodukował. Te na płycie Daniele po prostu brzmią świeżo i ciekawie. Aż boję się zapytać, co przypomina ci "Absolutly right", bo w tym przypadku wolałbym, żeby ten przebój był cały Bohlena ... No trudno, pisz...jakoś to przeżyję.
Poprzez moją fiksację na punkcie aranżacji, piosenka "If you're lonely" przypomina mi "Life is too short" MT, ale nie wiem skąd wzięła się melodia refrenu, a przecież ją znam... Skąd - rozwiąż tę zagadkę "łowco dżwięków" :lol: Czekam :mrgreen:
nado

Sprostowanie do poprzednich postów.
Skoro nikt nie zauważył dotychczas błędu, który popełniłem, sam go naprawiam. Piosenkę "If you're lonely" pomyliłem z "Love is getting stronger" - to ta przypomina mi MT - "Life is too short" i tę lubię. "If you're lonely" zrzyna z "Take me tonight" - Alexandra i tej nie lubię. To dla wszystkich, którzy mogli pomyśleć sobie, że jestem totalnie głuchy, a nie jestem :) Teksty w tych piosenkach są takie nijakie, że po prostu się na nich nie skupiłem... tym razem :) Trudno jednak pisać do samego siebie :evil:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

20 lipca premiera trzeciego singla z albumu Crazy. Tym razem na rockowo - "Terror In My Heart".
Obrazek

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nieoczekiwana zmiana planów - nowym singlem będzie "I Like It Hot"! Jak widać, gdy się to opłaca to Bohlen cały czas potrafi jeszcze doceniać stare hity Blue System :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Zacytuję ze strony głównej :
"Nowym singlem Daniele Negroniego nie będzie jednak rockowo zabarwiona piosenka "Terror In My Heart". Decyzja ta powinna ucieszyć fanów Dietera Bohlena, jako że drugie życie dostanie jeden z utworów Blue System - "My Bed Is Too Big"!

Utwór "I Like It Hot", który ostatecznie wybrano na trzeci singiel z albumu "Crazy" jest bardzo blisko spokrewniony z jednym z największych przebojów Blue System. Identyczna jest melodia refrenu oraz rytmika, zmienione zostały słowa oraz melodia zwrotek. "I Like It Hot" ukaże się 3 sierpnia 2012 w formie singla z dwoma utworami."

Sorry,ale ja nie widzę,żadnego podobieństwa do utworu "My Bed Is Too Big". Szczerze mówiąc,nie ma się czym zachwycać,nic ciekawego to "I Like It Hot". W ogóle album dla mnie nie zbyt ciekawy.
Jedynym plagiatem czy też coverem może być "If Your Lonely" do "Take Me Tonight" Alexandra Klawsa.
ODPOWIEDZ