Koncepcje dla Thomasa na 2012 rok

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Koncepcje dla Thomasa na 2012 rok

Post autor: Didi&Thomas »

Proponuje zabawę w kreślenie wizji koncepcji twórczości muzycznej dla Thomasa na 2012 rok. Ściślej mówiąc zabawę w menadżerów którzy zaproponowali by Thomasowi kurs, którego powinien się trzymać w 2012 roku. Tu liczy się wizja a nie realia i to, co już wiadomo o Jego planach w tym roku.
Ja na pierwszym planie postawiłbym na nowy, solowy album. Tytuł ? Proszę bardzo - "Back To The Modern Talking" 8) Autor muzyki - Louis Rodriguez, chórki - SiB (szkoda że bez Rolfa). Jako singiel promujący album, dynamicznie, nowocześnie zaaranżowany utwór odwołujący się do MT, ale niezależny, z łatwo wpadającym w ucho refrenem, bogactwem instrumentów. Widziałbym to tak, jak zrobiła to Madona wykorzystując motyw Abby w "Hung Up" z 2005 roku. Myślę że świetnie do tego nadawałby się np. utwór "Chery, Chery Lady" - tam jest właśnie taki charakterystyczny motyw przewodni. Płyta mogłaby też zawierać np. kilka nowych wersji przebojów MT, na nowo zaaranżowanych przez Louisa, np. Jego wersja "I'm Not Rockefeller". Całość musiałaby być jednocześnie i zaskakująca i odwołująca się do złotych czasów MT, ale bezpretensjonalna i skierowana do wszystkich, którym MT było i zawsze będzie bliskie.

Wybaczcie - to tylko taka moja fanaberia, nostalgiczna tęsknota do czasów, które nigdy już nie powrócą..Ale zabawmy się w to, wszak wyobraźnia nie zna granic :lol:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Kordulka

Re: Koncepcje dla Thomasa na 2012 rok

Post autor: Kordulka »

"Back to the Modern Talking"? to nie możliwe.A kto miałby napisać muzykę? Sorry ale "modern" bez Bohlena czy Andersa nie istnieje i nigdy nie będzie.Muzyki z tamtych lat można słuchać przez "wieki" ale to już historia.Czy nie zauważyliście że nawet nowe płyty Modern Talking (6 ostatnich) nie brzmiały tak jak pierwszych sześć? Nie ruszajmy legendy bo jest piękna. Czas iść do przodu.Moim zdaniem kierunek w którym zmierza Thomas teraz jest znacznie dojrzalszy i lepszy dla niego niż ciągłe rozpamiętywanie Modern Talking."Stay with Me" czy duet z Fahrenkrogiem jest dobrym wyborem.
pozdrawiam
"Harder you try the more you get"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Moim zdaniem na ten rok Thomas powinien kontynuować współpracę z Fahrenkrogiem. Tylko zamiast nazwy Anders/Fahrenkrog mogli jednak postawić na ,którąś z proponowanych nazw dla tego duetu. Do trasy koncertowej Thomasa w Polsce mógłby Tomek dołączyć ,króciutki występ z Uwe :D . Przydał by się jakiś wakacyjny hit ,ale taki z prawdziwego zdarzenia i więcej promocji w TV muzycznych :D .
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

atlantyda ;o) pisze:...Do trasy koncertowej Thomasa w Polsce mógłby Tomek dołączyć ,króciutki występ z Uwe...
Witam.

Nie jestem specjalistą od kosztów organizacji koncertów, ale wydaje mi się, że koszty związane z zaproszeniem do Polski Uwe - bez względu na to, czy byłby to gościnny (czytaj krótki) występ, czy pełnowymiarowy koncert - były by naprawdę duże. Wątpię, czy znalazło by się w Polsce wielu chętnych, by zapłacić za wejściówkę na koncert Anders&Fahrenkrog tym bardziej, że ten duet jest w naszym kraju praktycznie nikomu nieznany - poza oczywiście nami fanami MT/TA...

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

edmund1974 pisze:Nie jestem specjalistą od kosztów organizacji koncertów, ale wydaje mi się, że koszty związane z zaproszeniem do Polski Uwe
Pożyjemy zobaczymy ;) . Wieżę,że kiedyś u nas wystąpi ten duet :).Może Uwe także ma swoich fanów w Polsce ,którzy znają go jeszcze z lat 80 'tych i taki duet przyciągnął by wiarę na koncert ;) . Po za tym skoro występuje u Nas Madonna,to Uwe na pewno nie jest od niej droższy ;) .
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

atlantyda ;o) pisze:
edmund1974 pisze:Nie jestem specjalistą od kosztów organizacji koncertów, ale wydaje mi się, że koszty związane z zaproszeniem do Polski Uwe
Po za tym skoro występuje u Nas Madonna,to Uwe na pewno nie jest od niej droższy ;) .
Bez wątpienia Uwe jest dużo tańszy niż Madonna, ale nie oszukujmy się - Uwe to nie ta klasa, co Madonna. Można nie lubić Madonny (ja za jej piosenkami średnio przepadam), ale nie sposób zaprzeczyć, że Madonna ma nieprzerwanie od lat '80 status megagwiazdy. Uwe o takiej sławie, czy pieniądzach za koncerty i płyty może tylko pomarzyć...

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

edmund1974 pisze:
atlantyda ;o) pisze:...Do trasy koncertowej Thomasa w Polsce mógłby Tomek dołączyć ,króciutki występ z Uwe...
Witam.

Nie jestem specjalistą od kosztów organizacji koncertów, ale wydaje mi się, że koszty związane z zaproszeniem do Polski Uwe - bez względu na to, czy byłby to gościnny (czytaj krótki) występ, czy pełnowymiarowy koncert - były by naprawdę duże. Wątpię, czy znalazło by się w Polsce wielu chętnych, by zapłacić za wejściówkę na koncert Anders&Fahrenkrog tym bardziej, że ten duet jest w naszym kraju praktycznie nikomu nieznany - poza oczywiście nami fanami MT/TA...

Pozdrawiam.

Koszty są wielkie. Uwe chce tyle samo co Tomek.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

edmund1974 pisze:ale nie sposób zaprzeczyć, że Madonna ma nieprzerwanie od lat '80 status megagwiazdy
Dlatego,że wybiła się jako solistka.Gdyby występowała w duecie z kimś albo girlsbandzie wątpię,żeby była taka mega ;). MT też jest do dziś Mega tylko Thomas solo to już nie MT .
33ccd pisze:Koszty są wielkie. Uwe chce tyle samo co Tomek.
No i nie dziwię się. Skoro stać było zapraszać MT to dlaczego nie A/f - wiem,ze to nie to samo,ale dlaczego by nie spróbować ? ;)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

33ccd pisze:Koszty są wielkie. Uwe chce tyle samo co Tomek
Dajmy temu spokój........... Już teraz niektórzy narzekają na ceny biletów, np.w Szczecinie.... No i Bogiem a prawdą dla mnie Thomas to...Thomas!
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

JoannaIzabella pisze: No i Bogiem a prawdą dla mnie Thomas to...Thomas!
Również jestem tego zdania.Ale ponieważ w tym roku na fanday będzie również Uwe,ciekawa jestem jak to wypadnie.Jak rozwiążą sprawę wspólnych fotek z Thomasem?Czy Uwe też będzie się fotografował z fanami? Na ich koncercie również będę i mam nadzieję dobrze się bawić.Obojętnie z kim Thomas zawodowo się zwiąże i będzie projekt odnosił sukcesy,to dla Thomasa jestem wstanie zaakceptować nawet diabła!Najważniejsze dla mnie jest,aby Thomas odnosił sukcesy i pracował na nie. :D
ODPOWIEDZ