Kopiowanie zdjęć

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Kopiowanie zdjęć

Post autor: 33ccd »

Mam pytanie.

Jak postąpilibyście gdyby ktoś notorycznie kopiował wasze zdjęcia /natura, widoczki itp / a nawet zdjęcia waszej rodziny, pomimo że kontaktowaliście się z tą osoba by tego nie robiła? Zdjęcia te wstawia do swojego profilu np: na FB czy NK. Nie opisuje kto jest ich autorem, lub z kąd pochodzą. Pytam o to Phantomasa, Sussudio czy inne osoby co obcują z fotografią na co dzień. Pytam o to pozostałe osoby które nie na codzień maja aparat w ręku. Gdyby to wam notorycznie KRADZIONO takie zdjecia co są waszą własnością i macie do nich prawa autorskie, intelektualne czy inne czy by wam to przeszkadzało?????

Rozwinę temat jak zainteresuje was to.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Husku
Członek TAFC Polska

Re: O zdjęciach gorszych i lepszych

Post autor: Husku »

33ccd pisze:Mam pytanie.

Jak postąpilibyście gdyby ktoś notorycznie kopiował wasze zdjęcia /natura, widoczki itp / a nawet zdjęcia waszej rodziny, pomimo że kontaktowaliście się z tą osoba by tego nie robiła? Zdjęcia te wstawia do swojego profilu np: na FB czy NK. Nie opisuje kto jest ich autorem, lub z kąd pochodzą. Pytam o to Phantomasa, Sussudio czy inne osoby co obcują z fotografią na co dzień. Pytam o to pozostałe osoby które nie na codzień maja aparat w ręku. Gdyby to wam notorycznie KRADZIONO takie zdjecia co są waszą własnością i macie do nich prawa autorskie, intelektualne czy inne czy by wam to przeszkadzało?????

O co chodzi, ktoś kopiuje notorycznie zdjęcia oznaczone sygnaturą Fan clubu, czyli de facto Twojego autorstwa..?
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Hmm trudna sprawa. Najprostszym rozwiązaniem, by choć trochę utrudnić takiej osobie kopiowanie Twoich zdjęć z profilu na NK lub FB, bo rozumiem, że z profili społecznościowych ta osoba "pożycza" sobie Twoje zdjęcia, jest usunięcie takiego użytkownika z listy znajomych i ustawienie w swoim profilu możliwość przeglądania zdjęć TYLKO przez dla znajomych. Zdaję sobie sprawę, że to jest tylko połowiczne rozwiązanie, ale zawsze to jakiś początek. Można chyba też zgłosić do administratora portalu proceder kopiowania zdjęć - czy to cokolwiek pomoże nie mam pojęcia...

Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Husku pisze:O co chodzi, ktoś kopiuje notorycznie zdjęcia oznaczone sygnaturą Fan clubu, czyli de facto Twojego autorstwa..?
A jeśli nawet, to przecież zdjęcia robione przez fan club mają znak wodny, więc w czym rzecz..?
Ajeśli chodzi o kopiowanie zdjęć z Thomasem, to przecież jest to osoba medialna, a co za tym idzie nie musimy mieć zgody o zamieszczanie jego zdjeć...:)
Obrazek
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Taka jest cena sukcesu. To między innymi dzięki takiemu kopiowaniu osoba kopiowana staje się jeszcze bardziej znana i popularna a co za tym idzie zaczyna zarabiać więcej kasy.
A tak przy okazji o kogo chodzi i o czyje zdjęcia?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Więc o co chodzi?
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

maaateusz pisze:A jeśli nawet, to przecież zdjęcia robione przez fan club mają znak wodny, więc w czym rzecz..?
Ajeśli chodzi o kopiowanie zdjęć z Thomasem, to przecież jest to osoba medialna, a co za tym idzie nie musimy mieć zgody o zamieszczanie jego zdjeć...:)
Przecież Patryk wyraźnie pisze że chodzi o jego prywatne zdjęcia:
33ccd pisze:Jak postąpilibyście gdyby ktoś notorycznie kopiował wasze zdjęcia /natura, widoczki itp / a nawet zdjęcia waszej rodziny, pomimo że kontaktowaliście się z tą osoba by tego nie robiła? Zdjęcia te wstawia do swojego profilu np: na FB czy NK. Nie opisuje kto jest ich autorem, lub z kąd pochodzą.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Re: Kopiowanie zdjęć

Post autor: michal.czeslaw »

Chyba wiem o co chodzi.Pewna osoba na NK podkrada zdjęcia z Thomasem i zamieszcza na swoim fikcyjnym profilu.Też miałam z tym kimś przeprawę,a jest to osoba pewna siebie i bardzo nie kulturalna.Na wszelkie prośby,aby zaniechała tego procederu odpowiada agresją i grożbami.W związku z powyższym wykluczyłam tego ktosia z grona moich znajomych.Myślę Patryku,że jeżeli chodzi o to samo i zdjęcia Twoje i fan-clubowe,to warto by wytoczyć proces w sądzie i dać nauczkę draniowi.Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jest to osoba posiadająca fokcyjne konto na NK. Kopiuje wszystko co damy na stronę, opisuje to beznadziejnie co nie ma pokrycia w faktach. Są to zdjęcia samego Thomasa mojego czy Solarisa autorstwa, lub zdjęcia na których jest Thomas i inne sosby z naszego Fan Clubu. Jest też tam moje prywatne zdjęcie mojej rodziny z Thomasem. Kopiuje też loga MT.pl w swoje grupie na NK.

Kilkukrotnie pisałem że jeśli już" kopiuje" te zdjęcia to prawo prasowe nakazuje podać źródło i autora. Wypadało by tez dostać zgodę.
Guido Karp walczy z kradzieżami wytaczając procesy za kopiowanie jego zdjęć.
Zapytałem czy kiedykolwiek poprosiła o zgodę na wykorzystanie naszych zdjęć? Czy ma takie pozwolenie? Babka ignorowała mnie caly czas.
Wczoraj ponownie napisałem do niej to mnie zablokowala i zbluzgała pisząc że jej nic nie zrobię. Czyli wie co robi i robi to świadomo. Machnoł bym na to ale przegieła z moim prywatnym zdjęciem!!!
Nie uważam tego za cenę sukcesu tylko za zwykłe OKRADANIE!!! Na jej profilu są zdjęcia wszystkich tylko nie jej autorstwa. Jak sobie sama pojedzie i zrobi zdjęcie to może nim zrobić co chce. Są tam zdjecia Agaty, Evy, Ann z Warszawy, na nich jest sporo osób z Was, ale chyba chcecie sławy bo ma ponad 1811 osób sympatyzujących i popierających jej proceder.

oto jej profil:

http://nk.pl/#profile/39757282

Moja wiadomość do niej:

TO CO PANI WYPRAWIA JEST BEZPRAWNE!!! KOPIUJE PANI WSZYSTKO Z KĄD SIĘ TYLKO DA A W ZASADZIE TO KRADNIE!!!

NIGDY NIE DOSTALIŚMY ZAPYTANIA O POZWOLENIE WYKORZYSTYWANIA ZDJĘĆ,FILMÓW KTÓRYCH JESTEŚMY PRAWNYMI WŁAŚCICIELAMI. MAŁO TEGO ŚCIĄGA PANI ZDJĘCIA PRYWATNYCH OSÓB Z FB. TAK PRAWDZIWY FAN NIE ROBI!. ŻĄDAM USUNIĘCIA NASZYCH ZDJĘĆ I WIE PANI O KTÓRE CHODZI BO WCZEŚNIEJ MONITOWAŁEM W TEJ SPRAWIE. W PRZECIWNYM RAZIE THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA WYSTĄPI NA DROGĘ SĄDOWĄ. NIE JEST PANI ANONIMOWA W INTERNECIE PANI GRAŻYNO Ł - M!!!

A to jej odpowiedź w całosci:

wiesz co mało o mnie wiesz a więc nic mi zrobić nie możesz i proszę się w delikatny sposób się oddemnie odczepić bo to co ty robisz to też jest karalne o oskarżanie kogoś niewinnego kogo nawet nie znasz i proszę mi nie wklejać gróźb i nie miłe słowa bo jak chcesz to mogę ja również to zgłosić na policję i założyć ci sprawę sądową bo groźby i oskarżanie kogoś to też będzie karane..ja tylko ostrzegam a drugi raz powtarzać się nie będę...i nie strasz mnie bo i tak ciebie się nie boję...jest wiele kont fikcyjnych którzy mają zdjęcia i filmy takie same a wcale nie są członkami fan-clubu i im wolno mieć zdjęcia i filmy a ja wcale!!!!!!!!!!!!....zastanów się najpierw kogo straszysz i oskarżasz niewinnie a potem pisz głupie komentarze komuś....i proszę mnie zostawić w spokoju żegnam...I NIE ŻYCZĘ SOBIE ABY KTOŚ MNIE STRASZYŁ I POD MOIM ADRESEM PISAŁ GROŹBY BO TO JEST NIE ŁADNIE Z TWOJEJ STRONY...ŻEGNAM
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Nie daj sobie dmuchać w kasze,pokaż jej że nie żartujesz,poprostu zgłoś sprawę na policję.Wiem że to wymaga trochę poświęcenia czasu ale trzeba takim ludziom pokazać że nie są bezkarni.
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

Są tam zdjęcia naszych forumowiczów, miedzy innymi xewela89x ,art system,leja 4 i wszystkich osób które brały udział w konkursie z Zabrza dobrze było by gdyby te osoby zgłosiły sprawę do NK im wiecej skarg tym lepiej,i niech zablokują jej konto.Choć z takimi to nic nie da bo założy nowe.Takich kont jest pełno,nie rozumiem ludzi którzy się do tego zapisują, po co im to?.
Ale z prywatnym zdjęciem Patryka to przegięła za samo to można ją pozwać i tak bym zrobiła!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja również myślę, że powinieneś to zgłosić!! Ona pewnie myśli, że to co piszesz to tylko puste słowa. Zdziwi się kobiecina kiedy sprawa wejdzie na droge sądową.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

My wiemy kim ona jest wiec nie jest anonimowa,ludzi mających fikcyjne konta jest banalnie prosto rozszyfrować, kwestia taka ze jest nie reformowalna.
Wypisuje takie głupawe komentarze przy naszych zdjęciach.
I nie chodzi nam o to ze ma na swoim fikcyjnym profilu zdjęcia, ale o to ze jest na tyle bezczelna że nie zapyta się czy może umieścić dane zdjęcie, o prywatnym nawet nie wspomnę bo to poniżej krytyki.
Teraz z innego konta wypisuje takie bzdury na koncie fanclubowym na NK, kobieta ma 25 lat ale chyba nie jest całkiem normalna!
Zgłosiłam nadużycie do nk o kopiowanie treści informacyjnych z naszej strony internetowej ciekawe czy coś z tym zrobią.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

skorpionek1975 pisze:My wiemy kim ona jest wiec nie jest anonimowa,ludzi mających fikcyjne konta jest banalnie prosto rozszyfrować, kwestia taka ze jest nie reformowalna.
To ktoś z forum? :?
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Czy ma konto na forum tego nie wiem, ale na pewno tu zagląda, skoro znalazła stronę fanklubową tu tez dotarła.
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Zobaczcie jakie pranie mózgu przechodzą ludzie pod wpływem fikcyjnych kont , to wpis kobiety na profilu TAFCPL na temat prośby Patryka do osoby która prowadziła to fikcyjne konto!

Do tajemniczej osoby która Tomasowi zarzuca że kopiuje swoje zdjęcia i umieszcza na profilu. Tomas ma prawa aktorskie i może swoje zdjęcia publikować oraz osoba przez nią upoważniona inne osoby które to robią łamią prawo aktorskie. Mogę Cię zapewnić, że zdjęcia tu są umieszczane przez Tomasa. Twoje zarzuty wobec Tomiego są karalne więc skończ takie komentarze jak nie chcesz mieć poważnych kłopotów z prawem. Od czerwca 2011 r. wszedł przepis o nękanie osoby lub jej grożeniem jest karane pozbawieniem wolności nie prowokuj Tomiego aby musiał to zgłosić na policję.

Moja odpowiedź:
Ludzie w jakim świecie wy żyjecie, od kiedy to Thomas jest polakiem?
I od kiedy to ma konto,a raczej kilka kont na NK? śmiechu warte na prawdę.
Dziewczyna założyła konto, udaje Thomasa Andersa, publikuje zdjęcia bez praw autorskich? Owszem Thomas może sobie swoimi zdjęciami dysponować ale niech mi Grażyna Ł ,Anastazja Ramirez i jakie tam jeszcze konta posiada pseudo fanka Thomasa Andersa,pokaże upoważnienie przez TA do publikacji jego zdjęć wykonanych przez jego fotografa Guido Karpa, czy też firmę Solaris managera Thomasa Andersa w Polsce oraz zgodę na umieszczanie zdjęć członków Fanclubu Thomasa Andersa. Ja nie wyraziłam zgody aby umieszczała moje zdjęcie z Thomasem a to moja prywatna pamiątka, jak i inne osoby które są na grupowym zdjęciu.Skoro tak Pani zapewnia ze te zdjęcia są umieszczane przez samego Thomasa Andersa to ja się pytam od kiedy to on mówi po polsku po za dziekuję.... I gdzie on to mieszak w tej Polsce skoro Pani taka zorientowana? Widocznie my czegoś nie wiemy :)Bo coś mi się zdaje że ta miejscowość to Łopuszka Wielka :D

Jedyne kłopoty z prawem może mieć tu wyżej wymieniona osoba,za umieszczanie zdjęć bez praw autorskich, jeśli się nie zastosuje do naszych próśb o usuniecie zdjęć szczególnie tych prywatnych jak i fanclubowych.Chyba ze wystąpi oficjalnie do Thomas Anders Fanclub Polska o zgodę na umieszczanie zdjęć na swoim profilu!

I do wiadomości tych najmniej zorientowanych, Thomas Anders jest Niemcem, nie mówi po Polsku i nie ma kont na Naszej Klasie nie ma nawet zielonego pojęcia o istnieniu takiego portalu.

I odpowiedzi osoby która tyle namieszała z kolejnego konta jest ich chyba z pięć:

♫♪♫ Piotr ♫♪♫ ♫♪♫ P......a ♫♪♫
dzisiaj 08:45
ojej Thomas Anders to taki wielki człowiek że trzeba tyle zachodu oto wszystko..wiesz co mam propozycje dla ciebie Jeżeli ci na tym tak bardzo zależy bym usunąć zdjęcia to ja to zrobię....usunę cały mój profil Thomasa Andersa wraz z zdjęciami czy ta propozycja ci pasuje???? bo ja widzę że dla was Thomas Anders to wielki człowiek i świata nie widzicie po za nim....usuwam konto wraz z zdjęciami i dajcie mi już święty spokój bo szkoda jest nerwów psuć na takie głupoty....mam nadzieję że was to ucieszy że usunę konto z zdjęciami oto wam chodziło by usunąć zdjęcia i zrobię to bo nie chcę mieć już nic wspólnego tym wszystkim i zakończmy już tę awanturę bo już nie ma oco się kłocić skoro to wszystko usuwam dla was....czy takie coś wam pasuje??odpisz czekam

♫♪♫ Piotr ♫♪♫ ♫♪♫ P......a ♫♪♫

56
dzisiaj 09:18
konto Thomasa Andersa jest już usunięte wraz z zdjęciami bo nie chcę mieć ztym problemu i nic nie chcę mieć z tym wspólnego
i teraz wy mnie nie oddawajcie tej sprawy do sądu bo nie będę po sądach jeżdzić...zakończmy tę sprawę po dobremu....Czy wy się na to zgodzicie...???? obiecuję że już nie żałoże żadnego konta z Thomasem Andersem zakończę już tę zabawę
ODPOWIEDZ