11.02.2012 Katowice - Thomas na Walentynki!

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

11.02.2012 Katowice - Thomas na Walentynki!

Post autor: atlantyda ;o) »

Kontynuacja dyskusji z tematu viewtopic.php?f=2&t=4358 - podzielone dla ułatwienia nawigacji
(ArCrack)

--------------------------------
maaateusz pisze:
mirek68 pisze:... powinien powiedzieć ze to 400 złotych i platynowych płyt ma dzięki Dietera Bohlena.
Ale to działało też w drugą stronę :wink:
Dokładnie. Obaj zarabiali na siebie i na swoje płyty.

A wracając do tematu.Wróciłam właśnie z koncertu i cóż tu dużo pisać było superowo :D jak zawsze zresztą :D . Poskakaliśmy,poklaskaliśmy,było trochę śmiechu,były małe i duże balony pod których wrażeniem był Thomas :lol: ,były światełka i róże...A co najważniejsze Thomas dostał Walentynki od fanek :) . W tym roku czeka nas jeszcze 5 koncertów Thomasa w przeróżnych zakątkach Polski . Super sprawa .

Pytanko czy ktoś nagrywał wiadomości z TV Silesia? o 17:45 i o 20:00.
Awatar użytkownika
tanathos

Re: 11.02.2012 Katowice - Thomas na Walentynki!!!

Post autor: tanathos »

czy walentynkowy koncert Andersa będzie wyemitowany przez jakąś telewizję? słyszałem plotkę, że ma on zostać wyemitowany przez TVP 14 lutego. czy to prawda? bo byłoby to chyba zbyt piękne
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Ja już w domu :)
Koncert sam w sobie bardzo mi się podobał, Thomas jak zwykle czarujący, z poczuciem humoru i pozytywną energią :) Ubolewam nad tym, że nie udało mi się dotrzeć do Spodka na czas, na sali byłam dopiero około 17:30 i niestety nie mogłam spotkać się z FanClubowiczami przed koncertem, ale może następnym razem będzie taka możliwość, szczególnie, że w tym roku szykuje się kilka koncertów, z czego jeden we Wrocławiu, co mnie bardzo cieszy :) Niestety publiczność w sektorze FAN trochę mnie zawiodła... osoby, które wchodzą do sektora dla fanów znajdującego się przy samej scenie powinny umieć się zachować, bo to też wpływa na wizerunek naszego Fan Clubu. Obok mnie stała pani, która przez cały koncert przeszkadzała, ciągle coś wykrzykiwała, później się rozpychała i w trakcie występu niejednokrotnie odwracała się tyłem do sceny aby podyskutować ze swoim towarzystwem. Oprócz tego usłyszałam "Dlaczego on tak fałszuje?", jakaś dziewczyna stojąca za mną w połowie koncertu zaczęła pytać "kiedy to się skończy" bo według niej już wystarczyło. Gdy zaświeciliśmy świeczki ktoś powiedział "jaki fan, takie świeczki", inne osoby dziwiły się w jakim celu dostaliśmy róże i kiedy należy je rzucać, pomimo tego, że wszyscy mieli możliwość zapoznania się z instrukcją zanim koncert się rozpoczął. Przepraszam, ale dla niektórych osób powinna być wyznaczona klatka i drzewo, a nie miejscie w sektorze FAN :/ Białe szaliki też się nie spisały, ponieważ większość osób po prostu ich nie miała. No i troszkę pokułam się kolacami z róż ;) Osobiście występ Thomasa bardzo mi się podobał, miło było zobaczyć znajome twarze. Świetnie wyglądały te duże, kolorowe balony i te serduszka, puszczone pod koniec koncertu. Tym, którzy to wszystko zorganizowali powiem po prostu DZIĘKI :D i do zobaczenia na kolejnych koncertach. :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Joanna91 pisze:Niestety publiczność w sektorze FAN trochę mnie zawiodła... osoby, które wchodzą do sektora dla fanów znajdującego się przy samej scenie powinny umieć się zachować, bo to też wpływa na wizerunek naszego Fan Clubu. Obok mnie stała pani, która przez cały koncert przeszkadzała, ciągle coś wykrzykiwała, później się rozpychała i w trakcie występu niejednokrotnie odwracała się tyłem do sceny aby podyskutować ze swoim towarzystwem. Oprócz tego usłyszałam "Dlaczego on tak fałszuje?", jakaś dziewczyna stojąca za mną w połowie koncertu zaczęła pytać "kiedy to się skończy" bo według niej już wystarczyło. Gdy zaświeciliśmy świeczki ktoś powiedział "jaki fan, takie świeczki", inne osoby dziwiły się w jakim celu dostaliśmy róże i kiedy należy je rzucać, pomimo tego, że wszyscy mieli możliwość zapoznania się z instrukcją zanim koncert się rozpoczął. Przepraszam, ale dla niektórych osób powinna być wyznaczona klatka i drzewo, a nie miejscie w sektorze FAN :/
No więc właśnie rozdając róże mówiłam ludziom po co je dostają bo myśleli,że z okazji Walentynek. Też jestem zdania,że w sektorze Fan Clubowym powinni się znajdować tylko fanclubowicze,chodziło też między innymi o to żeby nie odbijać balonów w kierunku sceny,ale można do nich gadać....a jak się komuś nie podobało zawsze mógł wyjść.

Moment z Walentynkami od fanek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Joanna91 pisze:Ja już w domu :)
Koncert sam w sobie bardzo mi się podobał, Thomas jak zwykle czarujący, z poczuciem humoru i pozytywną energią :) Ubolewam nad tym, że nie udało mi się dotrzeć do Spodka na czas, na sali byłam dopiero około 17:30 i niestety nie mogłam spotkać się z FanClubowiczami przed koncertem, ale może następnym razem będzie taka możliwość, szczególnie, że w tym roku szykuje się kilka koncertów, z czego jeden we Wrocławiu, co mnie bardzo cieszy :) Niestety publiczność w sektorze FAN trochę mnie zawiodła... osoby, które wchodzą do sektora dla fanów znajdującego się przy samej scenie powinny umieć się zachować, bo to też wpływa na wizerunek naszego Fan Clubu. Obok mnie stała pani, która przez cały koncert przeszkadzała, ciągle coś wykrzykiwała, później się rozpychała i w trakcie występu niejednokrotnie odwracała się tyłem do sceny aby podyskutować ze swoim towarzystwem. Oprócz tego usłyszałam "Dlaczego on tak fałszuje?", jakaś dziewczyna stojąca za mną w połowie koncertu zaczęła pytać "kiedy to się skończy" bo według niej już wystarczyło. Gdy zaświeciliśmy świeczki ktoś powiedział "jaki fan, takie świeczki", inne osoby dziwiły się w jakim celu dostaliśmy róże i kiedy należy je rzucać, pomimo tego, że wszyscy mieli możliwość zapoznania się z instrukcją zanim koncert się rozpoczął. Przepraszam, ale dla niektórych osób powinna być wyznaczona klatka i drzewo, a nie miejscie w sektorze FAN :/ Białe szaliki też się nie spisały, ponieważ większość osób po prostu ich nie miała. No i troszkę pokułam się kolacami z róż ;) Osobiście występ Thomasa bardzo mi się podobał, miło było zobaczyć znajome twarze. Świetnie wyglądały te duże, kolorowe balony i te serduszka, puszczone pod koniec koncertu. Tym, którzy to wszystko zorganizowali powiem po prostu DZIĘKI :D i do zobaczenia na kolejnych koncertach. :)
Zgadzam się w 100%. Ludzie się przepychali, aż brak słów... Atmosfera w sektorze FAN mocno średnia... Niby jest się fanem tego samego artysty, ale jednak znalazły się czarne owce...
W końcu Thomas odwiedzi Kraków :).
Może mi ktoś powiedzieć na co ludzie czekali w sektorze FAN po koncercie?
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Witajcie!
Koncert jak zwykle uważam za bardzo udany. Thomas jak zawsze w świetnej formie, w świetnym humorze. Zespół także spisał się super. Efekt z balonami był niesamowity. Chyba zrobił najlepsze wrażenie ze wszystkich FAN ACTION, nie tylko na fanach, ale rzeczywiście również na samym Thomasie. Genialnie wyszło z walentynkami, bardzo fajnie, że tych walentynek było dość sporo.
Pozdrawiam wszystkich, którzy byli na koncercie i tych, z którymi miałam przyjemność się bawić.
Podaję link do pierwszych fotorelacji:
http://insilesia.pl/multimedia/artykul/ ... kim_Spodku
http://slask.naszemiasto.pl/artykul/gal ... egoria=678
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

atlantyda ;o) pisze:Też jestem zdania,że w sektorze Fan Clubowym powinni się znajdować tylko fanclubowicze,chodziło też między innymi o to żeby nie odbijać balonów w kierunku sceny,ale można do nich gadać....a jak się komuś nie podobało zawsze mógł wyjść.
Oczywiście, że tak. Ale według nich lepiej stać, marudzić i przeszkadzać. Chyba rzeczywiście byłoby lepiej gdyby sektor FAN był dostępny tylko dla członków Fan Clubu, dla osób towarzyszących i osób współpracujących z FC oraz pomagających w promocji koncertu, wtedy każdy byłby odpowiedzialny za zachowanie tych, których wziął ze sobą, a myślę, że raczej nie byłoby żadnych problemów, bo tym osobom zależy, a nie są na koncercie przypadkowo. Co prawda wtedy nasz sektor byłby znacznie mniejszy, ale za to byłaby lepsza atmosfera.

Skyliner89MT pisze:Może mi ktoś powiedzieć na co ludzie czekali w sektorze FAN po koncercie?
Wydaje mi się, że ludzie czekali ponieważ w instrukcjach, które otrzymaliśmy przed koncertem było napisane, że każdy kto pokaże bilet dostanie niespodziankę ;) Ja czekałam chwilę, bo myślałam, że Thomas wyjdzie na scenę odebrać bukiet i mieliśmy mu zaśpiewać "Happy Birthday", ale tak się nie stało więc poszłam. Nie wiem czy później coś jeszcze się działo, ale już większość osób wychodziła z sali, także chyba nie.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

atlantyda pisze:Pytanko czy ktoś nagrywał wiadomości z TV Silesia? o 17:45 i o 20:00.
Sprawdź na stronie: http://www.tvs.pl/silesiainformacje.html. Powinni dodać tam.
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Witam,później nic już sie nie działo ludzie odebrali plakaty i wychodzili i weszła ekipa sprzątajaca,bo ja czekałam na koszulke:)
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
nebula4

Post autor: nebula4 »

Masz rację Joanna91 że w sektorze fan powinni znajdować się tylko świadomi ludzie czyli tylko fan-klubowicze, gdyż uważam że w tym wypadku trzeba postawić na jakość imprezy a nie na ilość :D Niestety ludzie przypadkowi są często na tak niskim poziomie że poprostu byłam nie raz zaskoczona odzywkami i okrzykami.... .Ja przyjechałam na koncert bo nie wybaczyłabym sobie nieobecności tym bardziej że mam samochodem 20min. do Spodka ale mam zapalenie ucha, gorączkę i na prawdę samopoczucie fatalne.Cieszę się jednak że przyjechałam bo koncert dobry, Thomas w doskonałej formie-dowcipny,inteligentny i szczęśliwy - widać że spełniony zawodowo i prywatnie i to jest to co przyciaga ludzi bo ludzie chcą podziwiać osoby szczęśliwe i optymistyczne :D. Bardzo żałuję że nie mogłam pojechać do klubu 80' bo chciałam poznać osobiście wielu ludzi i ekipę fan-klubowiczów z Krakowa ...ale zapowiada się że bedzie więcej okazji do takich spotkań.W każdym razie czuję ze te koncerty i osoba Thomasa najwyrażniej uzalezniają i ja popadam już w to uzależnienie!!! Mam nadzieję że uda mi się podpiąć pod krakowiaków jak będa jechać do Szczecina!
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Przepraszam bardzo a to czemu tylko fan klubowicze mają być w sektorze fan?
A jakbym chciała pojechać na przykład z kolegą lub koleżanką bądź też z grupą znajomych (nie licząc rodziny) to nie używali by odzywek?
Przecież samemu się nie uda.
Awatar użytkownika
Miki2001

Post autor: Miki2001 »

Koncert w spodku był niesamowity
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

polaczek892 pisze:Przepraszam bardzo a to czemu tylko fan klubowicze mają być w sektorze fan?
Przeczytaj co wyżej pisali.Jak zachowywali się osoby spoza fan clubu.Po za tym wiadomo,że nie wolo odbijać balonów w kierunku artysty - zasada bezpieczeństwa (żeby zwyczajnie np. się nie pośliznął czy też nie pękł balon nad uchem -była akurat taka sytuacja kiedy balon pękł nad uchem fotoreportera,nie był zachwycony). Ludzie spoza FC nie znają zwyczajnie regulaminu jak zachowywać się na koncercie.Akcje Fan w określonym czasie są używane gadżety wcześniej rozdawane. Większość ludzi nie wiedziała o co chodzi itp... I tak w ostateczności zadecyduje zarząd TAFCPL kto będzie miał prawo do przebywania w sektorze Fan. W Kielcach też były osoby towarzyszące a atmosfera była zupełnie inna.
Inna sprawa spotkałam osoby pijane ! Mało tego walające się puszki z piwa ! Ochrona spała?!

Po za tym spotkanie z Thomasem jak i sam występ osobiście dla mnie był rewelacyjny :).
Oczywiście Wielkie podziękowania dla całego Zarządu TAFCPL i dla Organizatora SOLARIS MUSIC :) .
Jesień zapowiada się świetnie :D .
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Właśnie wróciłam z Katowic! Koncert był jak zawsze udany! Wspomnienia na długi czas zostaną w pamięci. Super atmosfera i atrakcje wizualne! Thomas w bardzo dobrym humorze widać, że dobrze się bawił w naszym towarzystwie, a to jest najważniejsze, bo wtedy będzie częstszym gościem w naszym kraju. Już się cieszę na wiadomośc o kolejnych koncertach w tym roku!

PS. zawsze znajdzie się ktoś kto zakłuci naszą radośc uczestniczenia w imprezach z Thomasem, ale to nic, ważne jest to, że my potrafimy się dobrze bawić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
janek1972

Post autor: janek1972 »

Było naprawde super koncert dzieki thomas
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Po pierwsze - ogromne DZIĘKUJĘ dla Organizatora koncertu i Zarządu FanClubu za możliwość przeżycia niezapomnianych chwil!!!! :D Zrobiliście kawał dobrej roboty - naprawdę!

Natomiast co do wcześniejszych wypowiedzi, jak:
Joanna91 pisze:Niestety publiczność w sektorze FAN trochę mnie zawiodła... osoby, które wchodzą do sektora dla fanów znajdującego się przy samej scenie powinny umieć się zachować, bo to też wpływa na wizerunek naszego Fan Clubu.
nebula4 pisze:Masz rację Joanna91 że w sektorze fan powinni znajdować się tylko świadomi ludzie czyli tylko fan-klubowicze, gdyż uważam że w tym wypadku trzeba postawić na jakość imprezy a nie na ilość
to......zgadzam się.... Ja wiem, że nie da rady podzielić sektora FAN, ale może należałoby pomyśleć o jakimś takim rozwiązaniu...? Najbliżej sceny, nie wiem - sektor FanVIP czy co ;p - aktywni działacze FanClubu, którzy WIEDZĄ, co robić na akcji fan, sami pomogą w przygotowaniach i po prostu zrobią wszystko, jak trzeba, bez zamieszania. Niech to nawet nie będą dzikie tłumy - w dalszej części sektora FAN też będą fani, ale już ci, że tak powiem, mniej zorientowani, czyli tacy, którzy po prostu kupili bilet do naszego sektora.
Jaki cel miałby taki podział? Ano, akcje przebiegałyby sprawniej. Balony - wiadomo kiedy; róże - wiadomo kiedy, a nie według czyjegoś widzimisię.... Jakaś dodatkowa akcja - też lepiej, gdy robiona przez - przepraszam za słowo, które może trącić selekcją - swoich. Nie mam tu niczego złego na myśli, wszyscy z sektora należymy do Rodziny Fanów Thomasa, ale..... niech show robią ci, którzy wiedzą jak. Walentynki w Spodku - to podawanie ich Thomasowi wyszło trochę kulawo... Chyba każdy wręczający chciał, aby na jego walentynkę Thomas choć spojrzał. A tu - zwarta ściana fanów nie chcących przepuścić osób z walentynkami "bo oni tu stali i nic ich nie obchodzi". No i suma sumarum Thomas zebrał wszystko, co udało się mu podać do kupy i odłożył na ziemię.... Jestem pewna, że osoby, które robiły walentynki włożyły w nie dużo serca a tu....tak jakoś całe misterium zostało zduszone w zarodku :? :(

Z powyższych wypowiedzi widzę, że więcej osób zgadza się z taką opinią - może więc pomyślimy o sposobie kulturalnego - żeby nikogo nie urazić, bo nie to jest przecież celem rozdzielenia sektora na biorących udział w akcji fan i "nadających tempo" i pozostałych, rząd w tyle, którzy przejmą akcję. Zaznaczam, nie chcę nikogo urazić ani nic, tylko niech "pierwsza linia" ma możliwość rozpoczynania tych naszych działań a druga linia się wtedy dołącza. I nie będzie falstartów itp.
ODPOWIEDZ