Top80 - nagrywanie
-
Marcin87
Top80 - nagrywanie
Dziś mam dużo wolnego czasu dla siebie i nagrywam piosenki z radia Top80
Czy Wy też nagrywacie ulubione kawałki z tej stacji?
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: Top80 - nagrywanie
Ja nie potrzebuję nagrywać, bo te piosenki mam we swojej kolekcji, ale posłuchać zawsze można.
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
Marcin87
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
trudno powiedzieć, całe to zamieszanie z ACTA i co tak naprawdę ono oznacza (interpretacji słyszałem całe masy) - nie wiem. Do tej pory umieszczanie w sieci takowych treści i ewentualna korzyść majątkowa z tego wynikająca była przestępstwem, czy to teraz zostało rozszerzone - trudno powiedzieć.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Daniel
Do tej pory było tak, że z radia, na własne potrzeby można było legalnie nagrywać i pożyczać najbliższym.
Z tym że radio powinno dysponować wszelakimi prawami do prezentowania nagrań w eterze, a obawiam się, że top80 takich praw nie posiada (ale mogę się mylić).
Przecież gro piosenek prezentowane jest tam z mp3ek, do których praw zazwyczaj nikt z prezenterów nie posiada.
A nawet jak się ma oryginalne płyty, to i tak należy mieć prawo do ich publikacji w eterze, a obawiam się że top80 tych wszystkich zaiksów nie płaci.
Z tym że radio powinno dysponować wszelakimi prawami do prezentowania nagrań w eterze, a obawiam się, że top80 takich praw nie posiada (ale mogę się mylić).
Przecież gro piosenek prezentowane jest tam z mp3ek, do których praw zazwyczaj nikt z prezenterów nie posiada.
A nawet jak się ma oryginalne płyty, to i tak należy mieć prawo do ich publikacji w eterze, a obawiam się że top80 tych wszystkich zaiksów nie płaci.