Mój cover "Every little thing"

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Mój cover "Every little thing"

Post autor: adamstan »

Takie coś sobie pozwoliłem popełnić. Aranżacja tradycyjnie w stylu 80's (można powiedzieć, że mieszanka MT i AOR-u ;-) ). Zdaję sobie sprawę, że możnaby to lepiej zaśpiewać, i gdzie mi tam do Thomasa, no ale jest jak jest ;-)

Ninio

Re: Mój cover "Every little thing"

Post autor: Ninio »

Zrób to samo tylko napisz polski tekst i wtedy zaspoiewaj,mysle ,ze bedzie lepiej. Nie jestem znawca ale w twoim angielskim "czuc wschodni akcent". Ogólnie bardzo podobają mi sie twoje covery,na tle innych ten wypada słabiej.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Ninio pisze:,na tle innych ten wypada słabiej.
Pewnie dlatego, że w pozostałych nie śpiewam :mrgreen: :mrgreen: Polskiego tekstu, obawiam się, nie będzie, bo tekściarz ze mnie jeszcze gorszy niż wokalista, tzn. żaden ;-)
Ninio

Post autor: Ninio »

wiec moze ktos z forum napisze Ci tekst? Swoj wlasny,nie tlumaczenie.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Bardzo fajnie! Widzę że jak nagrywać to nagrywać. Wokal może nie jest niesamowity ale jest nie najgorzej a w niektórych miejscach nawet bardzo bardzo dobry. Nigdy tego programu nie potrafiłem zrozumieć (mam na myśli ten na którym robisz piosenki). Odnośnie twoich produkcji to mam pytania: sam grasz perkusje z ręki czy w czymś ją programujesz i gdzie instalujesz instrumenty vst?
Karolek78
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Wszystko jest grane z łapy na klawiaturze. Drugiego pytania ("Gdzie instalujesz vst?") nie rozumiem... Instaluję je normalnie, w wybranym folderze na dysku, a potem ten folder wskazuje programowi głównemu jako folder z VST.
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Mi chodziło jedynie o program ale rozumiem że to Tracktion. Głupie pytanie to i banalna odpowiedź... Sorry.
Karolek78
wisnia1983

Post autor: wisnia1983 »

pogratulowac talentu,super ci to wyszlo,no no oby tak dalej i czekam na wiecej twoich coverow
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

Cover bardzo ciekawy :) Słowa nawet fajne i głos momentami lekki fałsz(bez obrazy :) )ale ogólnie spoko :)
Powodzenia w następnych nagraniach
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

adamstan pisze:Takie coś sobie pozwoliłem popełnić. Aranżacja tradycyjnie w stylu 80's (można powiedzieć, że mieszanka MT i AOR-u ;-) ). Zdaję sobie sprawę, że możnaby to lepiej zaśpiewać, i gdzie mi tam do Thomasa, no ale jest jak jest ;-)

Coś ode mnie teraz. Masz naprawdę fajny głos, taki miękki. :wink: A ten utwór super Ci wyszedł kolego. Bardzo mi się podoba Twój głos, może w tej piosence tak świetnie wyszło, może w innych by tak fajnie nie wyszło, ale w tej wyszło Ci znakomicie. Gdybym miała skrytykować to bym w ogóle komenta nie wstawiła, ale pochwalić muszę, bo jest co chwalić. Ciekawa jestem tylko czy w takim układzie wyszłoby Ci równie dobrze podczas wykonywania innych piosenek. Powiem Ci szczerze, że ja bym się nigdy nie odważyła poddać ocenie publiczności swojego głosu. Jednak Ty się odważyłeś i chwała Ci za to, bo masz bardzo miły i przyjemny głos. A porównania do Thomasa lepiej zostawmy... :mrgreen: Z przyjemnnością posłucham innych coverów Thomasa w Twoim wykonaniu jeśli takowe nagrasz. :)
I wiesz co? Dobrze wymawiasz słowa angielskie i lepiej, że zaśpiewałeś tak jak jest w piosence, bo nie lubię polskich tekstów i lepiej piosenka brzmi w ang. niż w polskim. Chodzi mi o to, że lepiej, że nie ułożyłeś polskiego tekstu, bo wątpię czy by mi się taka wersja podobała. Nie cierpię polskich tekstów i już bym wolała, żeby była po chińsku czy po niemiecku ale nie po polsku. Drażnią mnie polskie teksty i pewnie dlatego nie słucham polskiej muzyki. No to tyle ode mnie. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

mi się podoba, nawet wokal ;)
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
moonwalker

Post autor: moonwalker »

........pierwszy raz gdy to odsłuchałem to wstrzymałem się od komentarza - dziś ktoś odkopał posta i stwierdzam że jest naprawdę ok - najbardziej podoba mi się to że jest to niezbyt czyste w odbiorze za sprawą wokalu - i to niedopracowanie naprawdę przyciąga - porównałbym to nawet do Johna Christiana - którego głos dla mnie był dziwny - ale bardzo pochłaniający.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Cover świetnie wykonany,bardzo miło słuchało mi się Twojego głosu.Szczerze mówiąc omijam ten utwór na albumie "This Time",jakoś mnie nie urzekł.
A w Twoim wykonaniu słuchałam 4 razy - nie przesadzam.Nie fałszujesz a intonacja jest odpowiednia do melodii,spokojny,ciepły głos.Super.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Wow :-) Dzięki za wszystkie miłe słowa, oceniacie to nagranie lepiej niż ja sam, bardzo mi miło :-)
Szczerze mówiąc omijam ten utwór na albumie "This Time",jakoś mnie nie urzekł.
A jeżeli chodzi o mnie, jest to jedna z moich ulubionych piosenek na tym albumie :-)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

adamstan pisze:A jeżeli chodzi o mnie, jest to jedna z moich ulubionych piosenek na tym albumie :-)
Domyśliłam się. Wszak nie śpiewamy czegoś czego nie lubimy ;). Super. Czekam na kolejny Cover w Twoim wykonaniu :).
P.S.
Słuchałam jeszcze 2 razy to razem 6,na albumie Thomasa nawet w całości nie przesłuchałam :oops: .
ODPOWIEDZ