Dieter Bohlen: Mark Ashley śpiewa lepiej od Thomasa Andersa.

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Zgadzasz się czy nie z Dieterem?

Czas głosowania minął sob gru 17, 2011 9:41

Tak, zgadzam się z Dieterem.
0
Brak głosów
Nie zgadzam się z Dieterem.
12
100%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

10 grudnia, zakończył się drugi półfinał popularnego niemieckiego show - Das Supertalent. Po wynikach głosowania Mark Ashley (znany z tego, że nader dobrze imituje głos Thomasa Andersa) - przeszedł do finału.

Obrazek

Miesiąc temu, w pierwszym swoim wystąpienie na show Mark zaśpiewał solową kompozycję „Tango in the Night” a także piosenkę „You Are Not Alone” (Modern Talking) i otrzymał przychylne oceny od członków jury konkursu, a w szczególności od Dietera Bohlena. W następnej turze, jak i w sobotnim półfinale wykonał „You're My Heart, You're My Soul” dzięki któremu otrzymał możliwość wzięcia udziału w finale konkursu oraz usłyszał szereg kolejnych komplementów od Dietra Bohlena.

Między innymi Dieter powiedział: "powiem prawdę, którą nikt nie dotąd nie znał. Kiedy z Thomasem Andersem nagrywaliśmy w studio tą piosenkę, po prostu obracaliśmy taśmę szybciej, żeby uzyskać od głosu Thomasa słodszą, bardziej kobiecą barwę dźwięku. Ale ty śpiewasz tą piosenkę po prostu super, słowo honoru! Całymi latami występowałem gościnnie z Thomasem i mogę powiedzieć że śpiewasz nawet lepiej niż Thomas. Śpiewasz jak «kopia» Thomasa Andersa. I z takim żywym występem, to moja uczciwa opinia, jesteś godny tego, żeby być w finale."

Finał rozstrzygnie się już 17 grudnia. Zwycięzca dostanie nagrodę - 100 000 €.

Głosować można do sobotniego Finału "Das Supertalent"!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: Dieter Bohlen: Mark Ashley śpiewa lepiej od Thomasa Ande

Post autor: MTalkingusia28 »

Słucham??? Ashley śpiewa lepiej od Thomasa? Jaki żal... <młotek> To chyba jakiś żart ze strony Dietera. Myślę, że Dieter chciał zrobić na złość Thomasowi i tak powiedział. Lubię wokal Ashleya ale mnie jakoś w niczym nie przypomina jego głos głosu Thomasa. Nawet mi to do głowy nie przyszło, żeby te 2 głosy porównywać do siebie. Thomas ma anielsko cudowny głos i nigdy się z nikim nie zgodzę z twierdzeniem, że Ashley lepiej śpiewa od Thomasa ani że ma łudząco podobny głos do głosu Thomasa. To jakis absurd szczerze powiedziawszy. :?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Masz rację MTalkingusia28 co on sobie wyobraża myśląc, że Mark Ashley lepiej śpiewa od Thomasa to się w głowie nie mieści.
Moim zdaniem to jakiś absurd to co powiedział na ten temat nie wiem, ale jak dalej będzie to robił na złość Thomasowi to nikt nie będzie kupował jego płyt.
Thomas ma przepiękny, anielski głos i to powinien uszanować :( .
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

No, normalnie ciśnienie mi się podniosło!!!Co ten Dieter opowiada?Chyba mu się już miesza pod kopułą na stare lata.Widać już czas,by wziął do ręki różaniec i pomodlił się o zdrowie,bo o rozum to już za póżno.Tylko mu współczuć :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Powtórzę to jeszcze raz bo w innym temacie też to napisałam -co innego Dieter miał powiedzieć? -nienawidzi Andersa dlatego słodzi Markowi,a Mark jak by miał jaja to by powiedział :dziękuję,ale bez przesady,nikt nie dorówna vokalowi Thomasa Andersa.
Powtórzę jeszcze raz Dieter Bohlen nie zrobi wody z Naszych mózgów!Nikt nie zaśpiewał i nigdy nie zaśpiewa utworów Modern Talking lepiej niż sam Thomas Anders i sam Dieter najlepiej o tym wie.Zachowuje się jak dzieciak.który pokłócił się z kolegą ze szkolnej ławki i robi wszystko,żeby tamten wypadł przy nim jak najgorzej-nie ładnie Dieter.
Występ MT LIVE z 1985 roku - o jakim podkręcaniu głosu Bohlen mówi?-chyba o swoim :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Ja naprawdę nie rozumiem jak Dieter może takie rzeczy wygadywać na Thomasa publicznie. Przecież to skandal. Thomas ma głos nieporównywalny a Mareczek troszkę przynudza swoim wokalem. Zauważyłam, że nie da się go słuchać na dłuższą metę, bo potem nie ma się ochoty go słuchać przez cały następny tydzień. Ashley nigdy nie będzie miał głosu Thomasa i Dieter powinien to zaakceptować. Lubię Ashleya wokal i chciałam sprawdzić czy będę potrafiła słuchać kogoś innego np. jego przez kilka dni pod rząd i wyszło, że tylko Thomasa mogę słuchać codziennie, bo ma cudowny głos. Zrobiłam tylko taki mały ekperymencik, żeby się przekonać, czy obaj naraz mogą być moimi ulubionymi wokalistami. Nie mogą. :mrgreen: Bardzo lubię wokal Ashleya, ale żeby od razu ich wokale porównywać.... Lekka przesada.
Dieter trochę przeholował z tym stwierdzeniem. Wyobrażam sobie minę Ashleya jak Dieter mu mówi: Śpiewasz lepiej moje piosenki niż sam Thomas Anders. 8) A szkoda, że nie mogłam zobaczyć jego miny. Radość Marka, że według Dietera śpiewa lepiej od samego Thomasa Andersa /You`re My Heart, You`re My Soul/ - bezcenne.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

atlantyda ;o) pisze:Zachowuje się jak dzieciak.który pokłócił się z kolegą ze szkolnej ławki i robi wszystko,żeby tamten wypadł przy nim jak najgorzej-nie ładnie Dieter.
To samo też można by ostatnio powiedzieć o Thomasie :wink:
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Pkmodern pisze:Między innymi Dieter powiedział: "powiem prawdę, którą nikt nie dotąd nie znał. Kiedy z Thomasem Andersem nagrywaliśmy w studio tą piosenkę, po prostu obracaliśmy taśmę szybciej, żeby uzyskać od głosu Thomasa słodszą, bardziej kobiecą barwę dźwięku. (...)
Nie buntujcie się tak, bo Dieter Bohlen ma tu rację!

Pisałem już o tym w Cz mar 29, 2007 9:26 pm :!:
Prophet5 pisze:(...) Aha, nie wiem, czy zauważyłeś, ale wczesne utwory MT były nagrywane na sprzęcie analogowym (magnetofony wielośladowe). A ten był znany ze swego rodzaju fluktuacji i dryftu. Widziałeś, że Atlantis is Calling, np. nie wydaje się zestrojony pod 440 Hz? Trudno trafić w dźwięki chromatyczne klawiatury syntezatora. Strój jest gdzieś pomiędzy... Albo już naprawdę jestem głuchy. :oops: :lol: Jednak, jeśli to prawda, może to także stanowić dodatkowy dowód, że głos Thomasa, jaki słyszymy, nie jest idealnie takim, jaki został nagrany. :roll:
cytat stąd

Jestem dumny, że Bohlen mylił się jedynie w tym: "powiem prawdę, której nikt dotąd nie znał." ;-) 8)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Prophet5 pisze:Nie buntujcie się tak, bo Dieter Bohlen ma tu rację!
W czym konkretnie? Na pewno nie w tym,ze Mark śpiewa lepiej od Andersa.
ruiczyn pisze:
atlantyda ;o) pisze:Zachowuje się jak dzieciak.który pokłócił się z kolegą ze szkolnej ławki i robi wszystko,żeby tamten wypadł przy nim jak najgorzej-nie ładnie Dieter.
To samo też można by ostatnio powiedzieć o Thomasie :wink:
Możesz podać przykład? Jeżeli chodzi o to co Thomas napisał w książce to podaje tam fakty,które jest w stanie powtórzyć publicznie.
A Bohlen prędzej czy później wyśmieje Marka publicznie - bo na to go stać. I dlatego szkoda mi tego gościa,że może się tak mocno przejechać na swoim Idolu.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

A co niby robi Thomas powtarzając wciąż nam, może niedosłownie, ale np. że Dieter ma coś nie tak z głową, i sugerując np. że kłamie w sprawie tego, że to Dieter pierwszy chciał, aby Thomas zaczął śpiewać po angielsku? Możliwe, że Thomas ma tu rację, nie neguję tego, ale mamy tu przecież przykład, że Thomas robi wszystko, żeby Dieter wypadł przy nim jak najgorzej. Obydwoje panowie zachowują się jak dzieci po dziś dzień obrzucając się wzajemnie błotem.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

ruiczyn pisze:A co niby robi Thomas powtarzając wciąż nam, może niedosłownie, ale np. że Dieter ma coś nie tak z głową, i sugerując np. że kłamie w sprawie tego, że to Dieter pierwszy chciał, aby Thomas zaczął śpiewać po angielsku? Możliwe, że Thomas ma tu rację, nie neguję tego, ale mamy tu przecież przykład, że Thomas robi wszystko, żeby Dieter wypadł przy nim jak najgorzej. Obydwoje panowie zachowują się jak dzieci po dziś dzień obrzucając się wzajemnie błotem.
A to właśnie Dieter oskarżył Thomasa że ten go okrada, co było wierutnym kłamstwem, a co udowodnił Thomas wygrywając proces z Bohlenem! I pokaż mi choć jednego byłego współpracownika Dietera, który by się o nim pozytywnie wypowiadał? Chyba to o czymś świadczy...
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Pkmodern pisze:Dieter oskarżył Thomasa że ten go okrada, co było wierutnym kłamstwem, a co udowodnił Thomas wygrywając proces z Bohlenem
No tak, to prawda, ale mi bardziej chodzi o czas teraźniejszy, nie o rozpad w 2003 roku. Mam wrażenie, że Thomas i Dieter wciąż się wzajemnie prowokują, a czy nie lepiej było by zapomnieć o tych wszystkich zgrzytach z przeszłości i przestać się oczerniać, pewnie aż do śmierci?
Wiadomo, że Dieter nie jest święty, ale to tak jakoś nie przystoi ze strony obu panów, by żyjąc w nienawiści do siebie wyrabiać u nowych i przyszłych fanów MT nienawiść do byłego partnera z kapeli, przez co przyczyną są później podziały na fanów Thomasa i Dietera, za co T i D są za te podziały odpowiedzialni. Ja akurat nie jestem fanem Thomasa, ani Dietera z osobna, Ja jestem fanem Modern Talking, czyli ich obu. Co innego, gdy ktoś np. woli styl Blue system, a ktoś solowego Thomasa wtedy takie podziały są bardziej zrozumiałe.
To tylko tyle ode mnie. Możliwe, że wielu mnie nie zrozumie, ale to są tylko takie moje filozoficzne przemyślenia :wink: Wiadomo, że świat nie jest taki prosty jaki bym chciał aby był.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

ruiczyn pisze:A co niby robi Thomas powtarzając wciąż nam, może niedosłownie, ale np. że Dieter ma coś nie tak z głową, i sugerując np. że kłamie w sprawie tego, że to Dieter pierwszy chciał, aby Thomas zaczął śpiewać po angielsku? Możliwe, że Thomas ma tu rację, nie neguję tego, ale mamy tu przecież przykład, że Thomas robi wszystko, żeby Dieter wypadł przy nim jak najgorzej. Obydwoje panowie zachowują się jak dzieci po dziś dzień obrzucając się wzajemnie błotem.
Zabawę "obrzucania błotem" rozpoczał Dieter.A Thomas nie jest jedynym ani też pierwszym i nie ostatnim współpracującym artystą z Dieterem Bohlenem,który nie ma o nim najlepszego zdania.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

atlantyda ;o) pisze:Zabawę "obrzucania błotem" rozpoczał Dieter
Ale tu nie chodzi już o to kto ją rozpoczął, tylko o to, że to nadal robią.
Zrobił się nam offtopic :)
Co do ostatniej wypowiedzi Didiego, to oczywiście, że minął się on tu ze zdrowym rozsądkiem, otóż wokal Thomasa jest o niebo lepszy! A Mark ma taką trochę discopolową barwę głosu.
nado

Post autor: nado »

Nikt o zdrowych zmysłach nie odbiera Marka Ashleya jako piosenkarza z półki "artysta", tylko naśladowcę z półki parodysta. Niekoniecznie dzieje się tak przez jego queer'owskie jestestwo (specjalnie używam tego wyrażenia, bo w istocie wyłącznie ono prawidłowo go określa), ile przez głos, który o prestiż może walczyć ewentualnie w konkursie karaoke w kiepskim barze dla niezrealizowanych wokalnych wyjców. Nie mam nic przeciwko zniewieściałemu zachowaniu Marka, jego histerycznej osobowości, bo taka jest jego natura. Nie będę bawił się w tym względzie w Boga, który za dobre wynagradza, a za złe karze, bo jak wiadomo - wyłącznie ON posiada monopol na prawdę, pobawię się za to w słowa, którymi "szafuje" Bohlen. Nie teraz jednak. Później. Po przegranej Marka, która już jutro :wink:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

nado pisze:Nikt o zdrowych zmysłach nie odbiera Marka Ashleya jako piosenkarza z półki "artysta", tylko naśladowcę z półki parodysta.
Tu się zgadzam, Mark w tym programie się udziela i tylko śpiewa cudze piosenki. Ale fajny ma głos choć wygląd już niekoniecznie. Lubię słuchać jego głosu. :wink:

ODPOWIEDZ