Co Pan czuje na myśl o Jezusie Chrystusie? - Bohlen exlusive

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
nado

Co Pan czuje na myśl o Jezusie Chrystusie? - Bohlen exlusive

Post autor: nado »

Nie wiem, czy widzieliście, nie wiem czy słyszeliście. Jeżeli nie, nie przegapcie ! Bohlen w żadnym wywiadzie, który widziałem nie dał z siebie więcej.

1.

1.WYPADEK NA MALEDIWACH.

Byłem z moim synem na Malediwach. Zdarzył się wypadek przy nurkowaniu. Miałem problem z nogami. Znalazłem się w szpitalu. W tym czasie nakręcaliśmy na wyspie teledysk do piosenki Touche, a więc było to dość kłopotliwe. Z moimi nogami wszystko jest jednak teraz OK, bez problemu mogę nawet kopać piłkę ( śmiech sali :lol: )

2.POMYSŁ NA POWRÓT MT.

Będę szczery. Z Thomasem spotykaliśmy się od czterech lat, ale nikomu o tym nie mówiliśmy. Teraz znów się przyjaźnimy. Cztery miesiące temu postanowiliśmy wskrzesić MT. Dostaliśmy propozycję występu w „Wetten Dass” - show, który oglądają wszyscy w Niemczech, a także w Szwajcarii, Austrii i Belgii. Zadzwoniłem do Thomasa i zdecydowaliśmy się na występ. Wyprodukowaliśmy nowy album, który właśnie jest w sprzedaży i sprzedaje się znakomicie. Singiel jest także wysoko na listach przebojów. Płyta ma nowe 4 utwory, reszta to zremiksowane hity, które dobrze znacie. Mamy zamiar nagrać też nową płytę z zupełnie nowym materiałem. Myśleliśmy o około 18 piosenkach, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Mamy nadzieję, że nowy repertuar spodoba się ludziom. W tym tygodniu ja i Thomas udzieliliśmy rzeszy wywiadów, byliśmy „na okładkach” wszystkich największych gazet w Niemczech , takich jak, „Stern”, „Gala”..., zaliczyliśmy również wszystkie możliwe show telewizyjne.

3. ALBUM NR 8 - SZCZEGÓŁY

Zobaczymy, co się dalej wydarzy. Chcemy się najpierw upewnić, że wydanie następnego albumu będzie naszym wielkim sukcesem. Teraz planujemy turnee po Niemczech, Azji i Japonii. O losach ósmej płyty zadecydujemy potem. Na tej płycie, która aktualnie jest w sprzedaży, znajduje się piosenka, która została napisana z myślą o mistrzostwach świata w piłce nożnej. ( WoWWWWWWWWW - głosy z sali :o )... WOW, tak właśnie, tylko jak ona się nazywa...??? Nie mogę sobie przypomnieć... Napisałem tyle piosenek... Jestem stary... Nie przypomnę sobie ( śmiech na sali :lol: )

4. CO Z BLUE SYSTEM ?

Tak, to skomplikowane. OK... 14 album może wyjdzie na jesień, jeśli napiszę piosenki. MT jest zbyt dużym projektem i to może mi się nie udać w tym roku, ale wtedy spróbuję jeszcze w następnym. Nie wiem zresztą, jak będzie. Może wydawanie na przemian albumów MT i Blue System udałoby się, lecz teraz mam też Touche, robię jeszcze inne rzeczy i czasami czuję się ...bleeeeee (śmiech na sali :lol: )
Tekst potraktowany wybiórczo

2.

5.NOWY SINGIEL BLUE SYSTEM

W tym momencie nie bardzo wiem w co mam ręce włożyć. Z jednej strony Blue System, z drugiej Touche i jeszcze MT. Na początku tego roku nie wiedziałem jeszcze, że zajmę się znów MT, dlatego nie mogę powiedzieć , jak będzie wyglądała moja najbliższa muzyczna przyszłość.Jedyny pewnikiem jest to, że teraz współpracuję z Thomasem.

6.O NIESPEŁNIONYCH MUZYCZNYCH MARZENIACH

Thomas i ja myśleliśmy, żeby zrobić coś wspólnie z Pet Shop Boys ( oooo :o , niesamowite – głosy z sali). Znamy się z nimi od przeszło już 10 lat i jesteśmy dobrymi przyjaciółmi, dlatego pomyśleliśmy, ze warto by było napisać wspólnie jakąś piosenkę. Ja mógłbym ją napisać, a Thomas i Neil Tennant mogliby ją zaśpiewać. Pet Shop Boys i MT są w różnych wytwórniach płytowych i to może być problem. Wczoraj rozmawiałem o tym pomyśle z dyrektorem artystycznym BMG Niemcy i ten dał mi zieloną kartę, jeśli nadal będę chciał to zrobić. Myślę, że wspólnie z PET Shop Boys moglibyśmy stworzyć fajną piosenkę. Neil, dla przykładu, mógłby śpiewać zwrotki, my byśmy się dołączyli. Czemu nie ???

7.ROZPAD MT W LATACH '80

Wszystko przez Norę, żonę Thomasa. Ta kobieta była walnięta – jeśli mam być szczery ( :lol: śmiech z sali ). Praca z szaloną żoną jest niemożliwa. Myślę, że moje stosunki z Thomasem zawsze układały się raczej dobrze. Na początku byliśmy bardzo bliskimi przyjaciółmi, a później przyszła ona i mówiła Thomasowi, co ma robić. Robiła problemy z naszymi występami w różnych krajach, nie chciała, żebym występował z Thomasem, bojkotowała występy telewizyjne. Byliśmy w Anglii, a ona stwierdziła, że Thomas nie wystąpi w show, bo jest w nim zbyt wiele kobiet. Po trzech latach powiedziałem dość i poszliśmy innymi drogami. Umarłbym dalej tak pracując. Teraz Thomas jest wreszcie rozwiedziony, a jego była żona jest daleko stąd w Los Angeles. Myślę, że to dobrze, bo teraz z Thomasem znów jesteśmy przyjaciółmi. Każdego dnia jesteśmy teraz razem, wspólnie pracujemy.

8.ERIC SINGELTON

Eric jest teraz u boku MT. Stworzył rapową wersję „You're my heart. You're my soul”, wystąpi z nami również na scenie. Eric rapuje zwrotki i to jest fajne, trochę jak w N-Trance.

9.POCZĄTKI BOHLENA

Zaczynałem grając na gitarze i pianinie . Jak miałem 17 lat występowałem w kapeli hard rockowej, ale to było straszne.... bo za całą noc grania dostawałem 20 $ ( :lol: śmiech na sali )... to nie było fajne

10.BOHLEN, SCENA, ZYCIE.

Czasami jestem zmęczony, czasem nie mam siły siedzieć cały dzień w studio, ale to przecież treść mojego życia. Teraz mam 44 lata, może będę się jeszcze zajmował tym przez 6 lat, ale coraz częściej myślę, żeby przestać. Może zająłbym się tylko produkowaniem piosenek dla innych wykonawców. Może kiedyś rozstaniemy się znów z Thomasem, by znów powrócić za kolejne 30 lat. Nie wiem... Do czasu, kiedy ludzie będą przychodzić na moje koncerty i kupować moje płyty, będę zajmował się muzyką. Jeśli moja muzyka przestanie się podobać, wtedy się zatrzymam. Szczerze mówiąc, nie potrzebuje aż tak pieniędzy. Nie odbierzcie tego jak arogancję, ale mam ich wystarczająco dużo, dlatego mogę robić muzykę już tylko dla zabawy. Jak jej zabraknie, przestanę tworzyć. W ostatnim tygodniu praca z Thomasem sprawiła mi wiele radości. Kiedy zaczynaliśmy, też tak było. Praca w studio, kręcenie teledysków, konferencje prasowe i wszystkie inne rzeczy związane z pracą sprawiały mi wielką przyjemność. Ten tydzień spędzony z Thomasem był naprawdę dobry i chciałbym, żeby zawsze tak było. .

3.
Ostatnio zmieniony czw gru 08, 2011 14:09 przez nado, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Co Pan czuje na myśl o Jezusie Chrystusie? - Bohlen exlu

Post autor: Pkmodern »

Mam prośbę do Ciebie i do wszystkich co zapodają na to Forum pozycje obcojęzyczne.
Piszcie jakieś tłumaczenia, lub kilka słów o tym o czym jest mowa w tym wywiadzie czy artykule.
Naprawdę są tu (na Forum) osoby, które nie znają danego języka a na pewno chciały by wiedzieć o czym w danym wywiadzie czy artykule jest mowa.

Bardzo proszę o wzięcie sobie do serca tej prośby, oczywiście w interesie nas wszystkich.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dokładnie.
Nie mogę wypowiedzieć się na ten temat bo po prostu nie wiem co Dieter opowiada <bezradny> .
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Tak ogólnie :
- Dieter opowiada o planowanej piosence z Pet Shop Boys.
- Mówi że na początku Modern Talking, byli z Thomasem naprawdę blisko.
- Jeśli czas by pozwolił, planował nagrać album Blue Systemu po koniec '98.
- Opowiada o tym że "We Take The Chance" miało być piosenką na ówczesny mundial.
- Dieter twierdzi że nigdy nie śpiewał po niemiecku :D
- Mówi o tym że nie ma zbyt wielu przyjaciół, tym bardziej ze szkoły, gdyż często zmienił szkołę.
- Zapytany o to, kiedy poczuł że jest naprawdę znany - "Nie czuję się znany. Uważam że moje życie jest normalne. Ktoś jest piekarzem, ktoś inny muzykiem..."
- Top 3 piosenki napisane przez Dietera :
1. YMHYMS 2. Midnight Lady 3. Deja Vu

Poza tym Dieter rozwija temat przyjaźni z Thomasem - fajnie bawili się w studiu, przy produkcji klipu, na konferencjach prasowych.
Faktycznie patrząc na wywiady itp z okolic 98, Dieter wydaje się mieć tutaj rację.

No i na pytanie o Jezusa - odpowiada że wierzy w niego, bo daje mu nadzieje że może żyć (?). Że gdy jest chory, albo źle się czuje...i tutaj wideo przeskakuje o kilkanaście sekund i ciężko określić o co chodzi.

P.S Uwielbiam jego angielski "they aks us"/"i aks him"
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Dużo się zmieniło w postrzeganiu rzeczywistości przez Dietera....niestety. Pewnie teraz wyparłby się tego co 13 lat temu powiedział, szczególnie w odniesieniu do Thomasa, Blue System oraz Top 3 jego utworów
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Sussudio pisze:- Mówi o tym że nie ma zbyt wielu przyjaciół, tym bardziej ze szkoły, gdyż często zmienił szkołę.
:lol: ...ciekawe ja mam inne zdanie dlaczego nie ma przyjaciół,ale nie źle z tego wybrnął.
Sussudio pisze:- Zapytany o to, kiedy poczuł że jest naprawdę znany - "Nie czuję się znany. Uważam że moje życie jest normalne. Ktoś jest piekarzem, ktoś inny muzykiem..."
Ha, jakby słowa Thomasa.Przecież Dieter wręcz się szczyci tym,że jest wszędzie rozpoznawany.Co za bzdury...jaka skromność :mrgreen: .
Z którego to może być roku ten wywiad?
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

atlantyda ;o) pisze:Z którego to może być roku ten wywiad?
Rok 1998 - kiedy info o reaktywacji Modern Talking obiegło świat...
MODERN TALKING FOREVER!!!
nado

Druga i trzecia część też będzie.. jutro :P
Ostatnio zmieniony czw gru 08, 2011 0:40 przez nado, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

nado pisze: Byłem z moim synem na Malediwach. Zdarzył się wypadek samochodowy. Miałem problem z nogami.
Nie wiem gdzie Ty słyszysz coś o samochodzie.
Mówi że wypadek był przy nurkowaniu.
Dieter Bohlen Królem Polski
nado

Sussudio pisze:Nie wiem gdzie Ty słyszysz coś o samochodzie.
Mówi że wypadek był przy nurkowaniu.
Driving- Diving. ŹLE ZROZUMIAŁEM, DZIĘKI ZA KOREKTĘ :lol:
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Fantastyczny materiał! Nawet mimo tego, że mam po nim mieszane odczucia co do Bohlena. Scena, w której rozdając autografy mówi "Nie czuję się sławny, moje życie jest normalne, nie ma w nim nic specjalnego, ja pracuję jako artysta, ktoś inny jest piekarzem, żadna różnica" jest dla mnie epicka :lol: choć nie wiem, skromność to czy cynizm? :mrgreen:
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

nado pisze: 1.WYPADEK NA MALEDIWACH.
Byłem z moim synem na Malediwach. Zdarzył się wypadek przy nurkowaniu. Miałem problem z nogami. Znalazłem się w szpitalu.
Prawdę mówiąc z przerażeniem wysłuchałem i przeczytałem o tym wypadku. Jestem bardzo ciekaw jaki problem z nogami miał Dieter i jaki to był wypadek. Jeśli jakiś uraz mechaniczny to oczywiście mogło się wydarzyć wiele różnych rzeczy od przypadkowego spuszczenia butli na nogi do urazu w wyniku uderzenia o rafę, pomost na łodzi itp. Generalnie mógł się nawet potknąć na deku łodzi i w ten sposób nabawić się jakiegoś urazu. Jeśli jednak miał problem który był bezpośrednim wynikiem samego nurkowania to przychodzi mi do głowy jedynie DCS czyli po prostu choroba dekompresyjna. W przypadku wystąpienia DCS może dojść do utraty czucia w kończynach a postępujący DCS nie leczony komorą dekompresyjną może zakończyć się w krótkim czasie śmiercią...

Wykorzystując sytuację, że rozgadałem się nieco na temat nurkowania to zapraszam przy tej okazji do obejrzenia krótkiej reklamówki targów nurkowych, przy nakręceniu której brałem udział 2 tygodnie temu w egipskim Marsa Alam:-)

I jeszcze jedna refleksja po przesłuchaniu tej konferecji. Didi zdecydowanie nadużywa zwrotu "you now"... Chyba to zamiast tradycyjnego yyyy... :-)
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 9:46 przez Malediwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojem można kamień ugotować...
nado

CZĘŚĆ 3

11.ESTONIA WITA !

Poważnie?... Nigdy tu wcześniej nie byłem ? ( :lol: śmiech z sali). Z reguły zapamiętuje wyłącznie sytuacje, które wydarzyły się najwyżej 5 dni wcześniej. Nic więcej ( :lol: śmiech z sali). Podróżuję bardzo dużo i nie jestem w stanie spamiętać wszystkich miejsc, w których byłem. ( Do nas drzwi są zawsze otwarte – głos z sali )

12.ŚWIĄTECZNA WERSJA FUNCLUBOWA „MIDNIGHT LADY”

Tak, przypominam sobie, że ktoś z fanklubu w Estonii przesłał mi nagranie... ( To był prezent – głos z sali). Ach, dziękuję zatem bardzo... ( Jak się podobało nagranie ? - głos z sali ). Przysłaliście mi je, ale go nie słuchałem ( :lol: śmiech na sali). Jeśli każdego dnia dostajesz stosy taśm w wykonaniu wielu młodych artystów, musisz z nich wybierać. Szukam talentów na miarę Touche,a z 5 000 taśm wychwytuję jednego dobrze zapowiadającego się piosenkarza. Twoje cd najprawdopodobniej leżało po lewej stronie stołu i czekało, a ja obiecywałem sobie, ze je przesłucham. Minęło kolejne 2 – 3 tygodnie i ono po prostu przepadało.

13.SCORPIONS

Ze Scorpions'ami przyjaźnię się, znam ich bardzo dobrze. Mieszkają 100 kilometrów dalej i przychodzą na dyskotekę w Hamburgu, gdzie się spotykamy. To świetni, przyjaźni goście.

14.PRZYJACIELE

Nie mam ich wielu. W biznesie muzycznym nie można ich mieć. Nie utrzymuję również kontaktu z nikim z czasów mojej młodości. Za często zmieniałem miejsca , w których żyłem: szkoła w Oldenburgu, uniwersytet w Getyndze, kariera muzyczna w Hamburgu. W ten sposób traciłem przyjaciół, a teraz nie łatwo byłoby mi ich odnaleźć. Moim największym przyjacielem jest teraz muzyka, ale to też się może zmienić, bo biznes ten jest bardzo twardy. Moim prawdziwym przyjacielem na tę chwilę jest Nadja. Ufam jej, dobrze się z nią czuję.

15.MT NA EUROWIZJI ?

Niemcy reprezentuje teraz jakiś gruby gość, nawet nie wiem , jak się nazywa. Wiem na pewno, że jest złym wokalistą. Myślę, że ten cały konkurs stał się jakimś żartem: Niemcy reprezentuje jakiś idiota, Izrael – transseksualista... buuuufffff... Nie będę z tym konkurował, bo to nie ma nic wspólnego z muzyką.

16.PAUL McCARTNEY

Z The Beatles najbardziej lubię Paul'a. Nigdy nie byłem na jego koncercie, ale słyszałem, że prywatnie jest dupkiem ( :lol: śmiech na sali). To jednak geniusz, jego piosenki są wspaniałe. Bez wątpienia Paul jest jednym z najlepszych kompozytorów na świecie, ale prywatnie... no, nie wiem.

17.PYTANIA POZA KONKURSEM – DZIENNIKARZE NIE DAJĄ ZA WYGRANĄ

Co pan czuje na myśl o Jezusie Chrystusie ?
To niełatwe pytanie, ale tak – wierzę w niego, bo dał mi nadzieję, kiedy nie chciałem żyć...(urwane)

Kiedy poczuł się pan naprawdę sławny?
Nie wiem. Nie sądzę, że jestem sławny. Moje życie toczy się normalnie, nie jest jakieś nadzwyczajne - pracuję z artystami. Ktoś jest piekarzem, a ktoś jest muzykiem. Nie widzę wielkiej różnicy.

Jakie są pańskie ulubine piosenki własnego autorstwa ?
- You're my heart – jest moją ulubioną, później “Midnight lady” i może “Deja vu”.

Malediwy pisze:Wykorzystując sytuację, że rozgadałem się nieco na temat nurkowania to zapraszam przy tej okazji do obejrzenia krótkiej reklamówki targów nurkowych, przy nakręceniu której brałem udział 2 tygodnie temu w egipskim Marsa Alam:-)
WOW, już wiem dlaczego ochrzciłeś się "Malediwy", bez względu na niebezpieczeństwo i tak ci zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

nado pisze:WOW, już wiem dlaczego ochrzciłeś się "Malediwy", bez względu na niebezpieczeństwo i tak ci zazdroszczę :wink: [/b]
Nigdy nie byłem świadkiem jakiegoś wypadku nurkowego i nigdy takowemu nie uległem. Natomiast jestem też zapalonym narciarzem i widziałem np. bardzo wielu połamanych narciarzy i pomimo posiadania niemałych umiejętności w tym sporcie sam złamałem 2 lata temu rękę jadąc wolniutko na zupełnie płaskim stoku:-) Dlatego zdecydowanie bardziej bezpiecznie czuje się pod wodą niż na stoku:-) Zresztą podczas sezonu zimowego każdy szpital w Alpach pęka w szwach od narciarzy podczas gdy np. w Egipcie przy tysiącach ludzi bawiących się w nurkowanie w szpitalach raczej ich nie spotkasz. Bo jeśli już zdarza się wypadek to kończy się on nekrologiem i jest o nim wszędzie głośno. To tak jak porównywanie jazdy samochodem do latania samolotem. Statystyki są zdecydowanie na korzyść samolotu a i tak co trzeci wsiada do niego na trzęsących się nogach..:-)
Spokojem można kamień ugotować...
Karna

Post autor: Karna »

Super wywiad! :D
nado

Karna pisze:Super wywiad! :D
Też uważam, że jest wyjątkowy. Jego siła tkwi, według mnie, w bardzo prozaicznej rzeczy - Bohlen podczas tego wywiadu był zmęczony jak pies, dlatego wypadł bardzo autentycznie. Nie miał po prostu siły na granie lub przekomarzanie się. Bardzo często tutaj na forum jest tak, że oglądając Bohlena albo słuchając jego wypowiedzi, nie dostrzega się kontekstów tychże "popisów", widzi się i komentuje tylko powierzchowność "bohatera". Forum powinno uciekać od stereotypów właśnie takimi, wychwyconymi gdzieś, wyjątkami. Cieszę się, że wywiad się spodobał. Mam też nadzieję, iż przykładów "takiego Bohlena" znajdziecie więcej i też zechcecie podzielić się swoimi odkryciami. :wink:
ODPOWIEDZ