1.
1.WYPADEK NA MALEDIWACH.
Byłem z moim synem na Malediwach. Zdarzył się wypadek przy nurkowaniu. Miałem problem z nogami. Znalazłem się w szpitalu. W tym czasie nakręcaliśmy na wyspie teledysk do piosenki Touche, a więc było to dość kłopotliwe. Z moimi nogami wszystko jest jednak teraz OK, bez problemu mogę nawet kopać piłkę ( śmiech sali
2.POMYSŁ NA POWRÓT MT.
Będę szczery. Z Thomasem spotykaliśmy się od czterech lat, ale nikomu o tym nie mówiliśmy. Teraz znów się przyjaźnimy. Cztery miesiące temu postanowiliśmy wskrzesić MT. Dostaliśmy propozycję występu w „Wetten Dass” - show, który oglądają wszyscy w Niemczech, a także w Szwajcarii, Austrii i Belgii. Zadzwoniłem do Thomasa i zdecydowaliśmy się na występ. Wyprodukowaliśmy nowy album, który właśnie jest w sprzedaży i sprzedaje się znakomicie. Singiel jest także wysoko na listach przebojów. Płyta ma nowe 4 utwory, reszta to zremiksowane hity, które dobrze znacie. Mamy zamiar nagrać też nową płytę z zupełnie nowym materiałem. Myśleliśmy o około 18 piosenkach, żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Mamy nadzieję, że nowy repertuar spodoba się ludziom. W tym tygodniu ja i Thomas udzieliliśmy rzeszy wywiadów, byliśmy „na okładkach” wszystkich największych gazet w Niemczech , takich jak, „Stern”, „Gala”..., zaliczyliśmy również wszystkie możliwe show telewizyjne.
3. ALBUM NR 8 - SZCZEGÓŁY
Zobaczymy, co się dalej wydarzy. Chcemy się najpierw upewnić, że wydanie następnego albumu będzie naszym wielkim sukcesem. Teraz planujemy turnee po Niemczech, Azji i Japonii. O losach ósmej płyty zadecydujemy potem. Na tej płycie, która aktualnie jest w sprzedaży, znajduje się piosenka, która została napisana z myślą o mistrzostwach świata w piłce nożnej. ( WoWWWWWWWWW - głosy z sali
4. CO Z BLUE SYSTEM ?
Tak, to skomplikowane. OK... 14 album może wyjdzie na jesień, jeśli napiszę piosenki. MT jest zbyt dużym projektem i to może mi się nie udać w tym roku, ale wtedy spróbuję jeszcze w następnym. Nie wiem zresztą, jak będzie. Może wydawanie na przemian albumów MT i Blue System udałoby się, lecz teraz mam też Touche, robię jeszcze inne rzeczy i czasami czuję się ...bleeeeee (śmiech na sali
Tekst potraktowany wybiórczo
2.
5.NOWY SINGIEL BLUE SYSTEM
W tym momencie nie bardzo wiem w co mam ręce włożyć. Z jednej strony Blue System, z drugiej Touche i jeszcze MT. Na początku tego roku nie wiedziałem jeszcze, że zajmę się znów MT, dlatego nie mogę powiedzieć , jak będzie wyglądała moja najbliższa muzyczna przyszłość.Jedyny pewnikiem jest to, że teraz współpracuję z Thomasem.
6.O NIESPEŁNIONYCH MUZYCZNYCH MARZENIACH
Thomas i ja myśleliśmy, żeby zrobić coś wspólnie z Pet Shop Boys ( oooo
7.ROZPAD MT W LATACH '80
Wszystko przez Norę, żonę Thomasa. Ta kobieta była walnięta – jeśli mam być szczery (
8.ERIC SINGELTON
Eric jest teraz u boku MT. Stworzył rapową wersję „You're my heart. You're my soul”, wystąpi z nami również na scenie. Eric rapuje zwrotki i to jest fajne, trochę jak w N-Trance.
9.POCZĄTKI BOHLENA
Zaczynałem grając na gitarze i pianinie . Jak miałem 17 lat występowałem w kapeli hard rockowej, ale to było straszne.... bo za całą noc grania dostawałem 20 $ (
10.BOHLEN, SCENA, ZYCIE.
Czasami jestem zmęczony, czasem nie mam siły siedzieć cały dzień w studio, ale to przecież treść mojego życia. Teraz mam 44 lata, może będę się jeszcze zajmował tym przez 6 lat, ale coraz częściej myślę, żeby przestać. Może zająłbym się tylko produkowaniem piosenek dla innych wykonawców. Może kiedyś rozstaniemy się znów z Thomasem, by znów powrócić za kolejne 30 lat. Nie wiem... Do czasu, kiedy ludzie będą przychodzić na moje koncerty i kupować moje płyty, będę zajmował się muzyką. Jeśli moja muzyka przestanie się podobać, wtedy się zatrzymam. Szczerze mówiąc, nie potrzebuje aż tak pieniędzy. Nie odbierzcie tego jak arogancję, ale mam ich wystarczająco dużo, dlatego mogę robić muzykę już tylko dla zabawy. Jak jej zabraknie, przestanę tworzyć. W ostatnim tygodniu praca z Thomasem sprawiła mi wiele radości. Kiedy zaczynaliśmy, też tak było. Praca w studio, kręcenie teledysków, konferencje prasowe i wszystkie inne rzeczy związane z pracą sprawiały mi wielką przyjemność. Ten tydzień spędzony z Thomasem był naprawdę dobry i chciałbym, żeby zawsze tak było. .
3.