It Hurts So Good

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Marcin87

It Hurts So Good

Post autor: Marcin87 »

Słuchałem dzisiaj Alone i stwierdziłem, że piosenka It Hurts So Good ma taką smutną melodię. Jest trochę za mocno zaaranżowana i gdyby była zrobiona w stylu spokojnej ballady dużo lepiej by się prezentowała. A Wy co sądzicie o tej piosence?
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: It Hurts So Good

Post autor: MTalkingusia28 »

Tak w ogóle to cały album Alone ma takie delikatne brzmienie i powiem Ci szczerze, że mnie też wydaje się ta piosenka na trochę smutną i melancholijną ale o takim trochę beatowym brzmieniu. Czyli ani to ballada ani szybki numerek. No i gdy pierwszy raz tę piosenkę słuchałam to jakoś tak smutno mi się zrobiło i łzy stanęły mi w oczach. Ja zwykle nie płaczę przy słuchaniu piosenek, ale przy tej do dziś mi się tak dzieje, bo już sam ten tytuł oznacza smutek - It Hurts So Good - To tak bardzo boli. No i do tego ten głos Thomasa w tej piosence, że aż mi się tak smutno robi. Nie wiem czemu ale właśnie takie wrażenie odnoszę słuchając tej piosenki.

It hurts so good - to be in love To tak bardzo boli - być zakochanym. Już samo to zdanie mnie zasmuca. :cry: Być może przesadzam, ale dla mnie też ona ma taki smutny oddźwięk.

Jednakże piosenka mi się bardzo podoba choć taka smutnawa. Jednak chyba coś w tym zdaniu prawdy jest... :roll:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Wydaje mi się że nie do końca zrozumieliście tekst.
It hurts so good - to be in love
You are the girl I'm living for

to przecież oznacza :
To boli tak przyjemnie - być zakochanym
Jesteś dziewczyną dla której żyję...
Dieter Bohlen Królem Polski
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Mnie akurat o tekst nie chodziło tylko o melodię. Ma ona w sobie coś takiego, że kojarzy mi się ze smutkiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewka_si
Kontakt:

Post autor: ewka_si »

Marcin87 pisze:Mnie akurat o tekst nie chodziło tylko o melodię. Ma ona w sobie coś takiego, że kojarzy mi się ze smutkiem.
Mi natomiast melodia z piosenki ,, It's Hurt So Good'' kojarzy się z taką lekkością dla duszy i ciała :)
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

I to właśnie jest piękne w MT - dla każdego z nas ta muzyka znaczy co innego. Jeśli nawet bywa że boli, to jednocześnie jest to taki przyjemny ból po którym czujemy się świetnie. I cieszę się że akurat ten utwór nie był balladą tylko dynamicznym, tanecznym hitem, on niesie ze sobą zdecydowanie pozytywne emocje. Nastraja optymistycznie do życia 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
ODPOWIEDZ