Czy Modern Talking jako zespół został doceniony przez świat?
- Skyliner89MT
Czy Modern Talking jako zespół został doceniony przez świat?
Witam,
Mam pytanie do Was czy według Was Modern Talking został doceniony przez świat?
Według mnie nie do końca. Brak sukcesów w USA i tylko 4 pozycja piosenki Brother Louie na listach przebojów WB w 1986 roku.
Teraz po 8 latach od drugiego rozpadu bardzo mało jest o Modern Talking w mediach, radiach, telewizji. Czym to jest spowodowane...? Szkoda...
Gdyby nie rozpad w 1987 roku, coś by się zmieniło? Trudno powiedzieć. Może gdyby nie ówczesna żona Thomasa Nora nie wtrącała się w zespół, sukces zespołu byłby o wiele większy?
Pozdrawiam.
Mam pytanie do Was czy według Was Modern Talking został doceniony przez świat?
Według mnie nie do końca. Brak sukcesów w USA i tylko 4 pozycja piosenki Brother Louie na listach przebojów WB w 1986 roku.
Teraz po 8 latach od drugiego rozpadu bardzo mało jest o Modern Talking w mediach, radiach, telewizji. Czym to jest spowodowane...? Szkoda...
Gdyby nie rozpad w 1987 roku, coś by się zmieniło? Trudno powiedzieć. Może gdyby nie ówczesna żona Thomasa Nora nie wtrącała się w zespół, sukces zespołu byłby o wiele większy?
Pozdrawiam.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Pointrox
Re: Czy Modern Talking jako zespół został doceniony przez św
Jak dla mnie to MT zostało docenione głównie na kontynencie europejskim (podkreślam: kontynencie) i w krajach bloku wschodniego.
Niektóre single zyskały popularność także poza tymi obszarami, ale były to pojedyncze przypadki.
W USA Modern Talking było puszczane tylko w niektórych klubach i nigdy nie dostało znaczącego airplayu w amerykańskich stacjach radiowych, zapewne z powodu dużych różnic między europejskim a amerykańskim popem i obawą, że brzmienie MT mogło się nie przyjąć.
Po powrocie w 1998 roku sama wiadomość o ich wielkim powrocie napędziła koniunkturę na ich single i albumy - tym samym wytwórnia zainwestowała w nich, była wielka, światowa trasa koncertowa z rekordowym koncertem w Budapeszcie. Ale dobra passa potrwała tylko do "Alone", które notabene w całej Europie rozeszło się w milionie egzemplarzy. Od "Year of the Dragon" zespół nie podtrzymał już dobrej formy i w końcu "Universe" zyskało popularność głównie w Niemczech i krajach sąsiednich. Tak samo z promocją - trasy koncertowe w pewnym momencie ograniczyły się głównie do Niemiec i Rosji, gdzie - jak wspomniałem wyżej - zespół, i muzyka z lat '80 ogółem, nadal cieszy się dużą popularnością.
Chyba trochę rozminąłem się z tematem, ale i tak zostawiam tu moje przemyślenia
Niektóre single zyskały popularność także poza tymi obszarami, ale były to pojedyncze przypadki.
W USA Modern Talking było puszczane tylko w niektórych klubach i nigdy nie dostało znaczącego airplayu w amerykańskich stacjach radiowych, zapewne z powodu dużych różnic między europejskim a amerykańskim popem i obawą, że brzmienie MT mogło się nie przyjąć.
Po powrocie w 1998 roku sama wiadomość o ich wielkim powrocie napędziła koniunkturę na ich single i albumy - tym samym wytwórnia zainwestowała w nich, była wielka, światowa trasa koncertowa z rekordowym koncertem w Budapeszcie. Ale dobra passa potrwała tylko do "Alone", które notabene w całej Europie rozeszło się w milionie egzemplarzy. Od "Year of the Dragon" zespół nie podtrzymał już dobrej formy i w końcu "Universe" zyskało popularność głównie w Niemczech i krajach sąsiednich. Tak samo z promocją - trasy koncertowe w pewnym momencie ograniczyły się głównie do Niemiec i Rosji, gdzie - jak wspomniałem wyżej - zespół, i muzyka z lat '80 ogółem, nadal cieszy się dużą popularnością.
Chyba trochę rozminąłem się z tematem, ale i tak zostawiam tu moje przemyślenia
-
Marcin87
Mało jest Modern Talking w mediach, dlatego, że nadają one nową muzykę; dziwne byłoby, gdyby ciągle puszczali piosenki sprzed 10 lat. A, że muzyka jest taka a nie inna...Skyliner89MT pisze:Teraz po 8 latach od drugiego rozpadu bardzo mało jest o Modern Talking w mediach, radiach, telewizji.
Wracając do tematu to myślę, że Modern Talking został doceniony przez świat. Duet stał się słynny całym świecie i pozostanie w ludzkiej pamięci podobnie jak Bitelsi, Elvis, Michael Jackson czy chociażby Fryderyk Chopin. Są to legendy światowej muzyki i Modern Talking też jest legendą. Gdyby tak nie było, nie byłoby tak wielkiego sukcesu duetu na świecie.
- ewka_si
- Kontakt:
Czy przez Świat MT zostało docenione??? Przez ludzi w Europie napewno bo niby skąd tylu fanów się wzieło
))
,,Your good Karma,
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
everytime I leave you, something bad happens
good karma,
Are you just trying to tell me, that I can´t stay
I don´t need to deal with all this drama
You´re the one that makes me feel this way''
- marco
- Członek TAFC Polska
Moim zdaniem zespół Modern Talking został doceniony tylko w europie i w Rosji a wielka szkoda, że nie na całym świecie. Chociaż dla mnie najważniejsze jest to, że powstał ten zespół i mogę cieszyć się słuchając ich utworów. 
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam.marco pisze:Moim zdaniem zespół Modern Talking został doceniony tylko w europie i w Rosji a wielka szkoda, że nie na całym świecie.
No niezupełnie. Oprócz USA (czołowy rynek światowy) i Australii Modern Talking odniósł mniejszy lub większy sukces praktycznie wszędzie na świecie a nie jak napisałeś tylko w Europie (nawiasem mówiąc nazwy kontynentów piszemy wielką literą) i w Rosji...
You Can Win, If You Want.
- Fanka MT
Ja jestem zdania, że grupa Modern Talking musiała zostać doceniona przez świat. Wskazuje na to kilka czynników, jak choćby ilość sprzedanych płyt oraz tłumy fanów, którzy pozostają im wierni po dzień dzisiejszy, chociaż minęło przeszło 29 lat! 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- MODERN JEANNE
Tak ,udało im się uzyskać miano legendy a to jednak coś znaczy.Jednak wszystkich marzeń o podboju świata nie udało im się zrealizować bo zależało im bardzo na USA.Amerykanie stracili świetną muzykę a Dieterowi pozostał niedosyt...
I LOVE DB AND TA!