Adamek vs Kliczko - jak obstawiacie?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Marcin87

Adamek vs Kliczko - jak obstawiacie?

Post autor: Marcin87 »

Kto z Was będzie oglądał walkę Adamka z Kliczko? Ja obejrzę o ile kablówka nie zablokuje mi RTL, bo tam mają puszczać; nie tak jak Polsat, że za 40 zł można będzie odkodować. Przesadzili z ceną moim zdaniem i tym blokowaniem :evil: A kibicuję oczywiście Tomkowi :wink:
Obrazek
polaczek892
Członek TAFC Polska

Re: Adamek vs Kliczko - jak obstawiacie?

Post autor: polaczek892 »

Ja raczej nie będę oglądać tego okropnego sportu, ale będę trzymać za niego kciuki.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam

Jako Polak kibicuje oczywiscie swojemu rodakowi, ale gdybym mial postawic wielkie pieniadze na te walke to obstawialbym zwyciestwo Ukrainca.

Niestety nie bede w stanie ogladnac tej walki w TV. Nie upadlem na glowe, by placic kilkadziesiat PLN za mozliwosc ogladniecia pojedynku bokserskiego. O wyniku tej walki dowiem sie z mediow…

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
polaczek892
Członek TAFC Polska

edmund1974 pisze:Witam

Jako Polak kibicuje oczywiscie swojemu rodakowi, ale gdybym mial postawic wielkie pieniadze na te walke to obstawialbym zwyciestwo Ukrainca.

Niestety nie bede w stanie ogladnac tej walki w TV. Nie upadlem na glowe, by placic kilkadziesiat PLN za mozliwosc ogladniecia pojedynku bokserskiego. O wyniku tej walki dowiem sie z mediow…

Pozdrawiam!

I tak trzymać :) .
alunia13

Post autor: alunia13 »

To, że walka nie będzie dostępna w kablówce to skandal! A ja nie mam RTL ;/ No i trudno.
Ale ja się wyłamie i powiem, że kibicuje Kliczce :P Adamek to nasz rodak etc. etc. ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.
"You can win, If You want..."
polaczek892
Członek TAFC Polska

alunia13 pisze:To, że walka nie będzie dostępna w kablówce to skandal! A ja nie mam RTL ;/ No i trudno.
Ale ja się wyłamie i powiem, że kibicuje Kliczce :P Adamek to nasz rodak etc. etc. ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.

Ale dlaczego kibicujesz Kliczce przecież nasz bokser jest najlepszy i koniec.
A poza tym zawsze kibicuję swoim rodakom niż tym z zagranicy.
alunia13

Post autor: alunia13 »

To czy jest najlepszy to się akurat okaże.
Dlaczego Kliczce? Bo robi na mnie lepsze wrażenie niż Adamek.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Marcin87 pisze:Ja obejrzę o ile kablówka nie zablokuje mi RTL
RTL ma mieć zablokowany obraz-tylko dźwięk będzie,tak pisze w Tele Świat.
Ja się nie lubuję w tego typu "sporcie",ale życzę Naszemu,aby wygrał i za mocno nie oberwał.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

A ja słuchałem radia w samochodzie i mówili, że walkę będzie można obejrzeć za darmo na RTL-u.
Obrazek
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Program RTL nadawany z Astry będzię na 100 % ogólnodostępny.
Co do RTL-Schweiz nadawanego z Hot-Birda,sprawa nie jest do końca pewna.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Witam ponownie.

Walkę jednak obejrzałem u teścia, który w swojej sieci kablowej posiada RTL. Szlag mnie trafia, jak pomyślę jacy Polacy są pazerni na kasę. Jakoś Niemcy mogli udostępnić swoim rodakom transmisje tej walki "za free", ale nasza pazerna telewizja koniecznie chce przy takich okazjach oskubać swoich rodaków... Wstyd!!!

Wrażenia z walki? Stało się to czego się obawiałem. Adamek jest może dobry, ale nie w wadze ciężkiej. Do tej wagi kompletnie się nie nadaje. Tam jest w stanie wygrywać jedynie z pośledniejszymi zawodnikami pokroju Gołoty. Gdy trafi na naprawdę mocnych bokserów, jak tym razem, to ani przez chwilę nie jest w stanie kontrolować pojedynku i obrywa, że aż przykro patrzeć. Swoją drogą ciekawi mnie, co teraz postanowi Adamek po tak ciężkiej porażce. Czy nadal będzie chciał walczyć w wadze ciężkiej, czy może wróci do niższej kategorii wagowej? A może zupełnie wycofa się z boksu?

Cieszę się, że jednak nie kupiłem biletu na ten pojedynek. Już wolę iść na koncert George'a Michaela za tydzień...

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Witam ponownie.

Walkę jednak obejrzałem u teścia, który w swojej sieci kablowej posiada RTL. Szlag mnie trafia, jak pomyślę jacy Polacy są pazerni na kasę. Jakoś Niemcy mogli udostępnić swoim rodakom transmisje tej walki "za free", ale nasza pazerna telewizja koniecznie chce przy takich okazjach oskubać swoich rodaków... Wstyd!!!

Wrażenia z walki? Stało się to czego się obawiałem. Adamek jest może dobry, ale nie w wadze ciężkiej. Do tej wagi kompletnie się nie nadaje. Tam jest w stanie wygrywać jedynie z pośledniejszymi zawodnikami pokroju Gołoty. Gdy trafi na naprawdę mocnych bokserów, jak tym razem, to ani przez chwilę nie jest w stanie kontrolować pojedynku i obrywa, że aż przykro patrzeć. Swoją drogą ciekawi mnie, co teraz postanowi Adamek po tak ciężkiej porażce. Czy nadal będzie chciał walczyć w wadze ciężkiej, czy może wróci do niższej kategorii wagowej? A może zupełnie wycofa się z boksu?

Cieszę się, że jednak nie kupiłem biletu na ten pojedynek. Już wolę iść na koncert George'a Michaela za tydzień...

Pozdrawiam!
Witam po małej przerwie. Walkę oczywiście obejrzałem, wyglądała dokładnie tak, jak się tego spodziewałem, momentami jedynie Kliczko aż za bardzo osmieszał Adamka. Gdyby chciał, koniec byłby już w drugiej rundzie. Nie mogę zgodzić się z tym, że Gołota to pośledniejszy zawodnik, bo to, że nie wiedział kiedy skończyć to jedno, to, że wszystkie swe najważniejsze walki przegrał też chwały nie przynosi, ale jego pojedynki z lat 90. z Bowe czy Sandersem to dziś klasyka boksu i tak moim zdaniem powinny wyglądać pojedynki w wadze ciężkiej. Ponadto jest on dla mnie dwukrotnym mistrzem świata, bo zarówno walkę z Byrdem jak i Ruizem wygrał w moich oczach.

Co do omawianego pojedynku, to kibicowałem Kliczce, który robi na mnie wrażenie nie tylko jako sportowiec, ale i światowy, wykształcony człowiek. Adamka nigdy nie lubiłem ze względu na jego pazerność na pieniądze i myślę, że była to jego ostatnia walka, faktem jest, że wyszedł do niej tylko po nie, bo to co robił w ringu to na pewno nie był boks. Ot, po prostu odczuł co znaczy cios prawdziwego ciężkiego zawodnika i to, że ze swoimi puchowymi pięściami nie ma czego szukać w tej kategorii.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Witam.

Nazywajac Golote “posledniejszym” bokserem mialaem na mysli to, w jakiej formie jest Andrzej obecnie. A jest juz teraz cieniem siebie z przed kilku lat. Swego czasu byl naprawde dobrym bokserem, ale mial tez swoje wady natury powiedzmy psychicznej. Do dzis pamietam walke, ktora sie odbywala bodaj we Wroclawiu, w ktorej “Andrew” walczyl z ciemnoskorym zawodnikiem o nazwisku Grant. Golota obijal goscia przez kilka rund, ze az milo bylo patrzec a tu nagle po ktorejs z przerw nasza “nadzieja bialych” nie wyszla do walki, bo jak potem sie Golota tlumaczyl, byl przekonany ze przegrywa walke na punkty. No coz bylo minelo.

Tamte walki z duza przyjemnoscia sie ogladalo. Obecne walki “championow” wagi ciezkiej czesto sa nudne, jak flaki z olejem…

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

edmund1974 pisze:Szlag mnie trafia, jak pomyślę jacy Polacy są pazerni na kasę.Jakoś Niemcy mogli udostępnić swoim rodakom transmisje tej walki "za free", ale nasza pazerna telewizja koniecznie chce przy takich okazjach oskubać swoich rodaków... Wstyd!!!
W tym przypadku to nie Polacy są pazerni,to team Kliczki wyszedł z inicjatywą żeby walkę na nasz kraj udostępnić w systemie pay-per-view a zyski podzielić pomiędzy oba teamy(z jednego widza 25 zł dla Ukrainy,15 zł dla Polaka),mało tego,to właśnie oni zażądali by sygnał nadawany z RTL został zakodowany na czas walki
ODPOWIEDZ