Styl ubioru Thomasa

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Atlantis

Styl ubioru Thomasa

Post autor: Atlantis »

Anders powinien wziąć przykład co do ubioru choćby z Bohlena, 10 lat więcej, ale ubrany jest przeważnie nienagannie, kiedy trzeba to elegancko, kiedy trzeba-to na luzie. Jak by nie było, groteskowo wygląda, kiedy na scenę wychodzi pięćdziesięciolatek, ubrany jak przedwojenny nauczyciel (grunt to dobrze dobrany kolor marynarki do białych spodni i czarnej koszuli, granatowa dziadkowata marynarka pasuje jak ulał :cry: ), śpiewa piosenkę pasującą-no niestety-kogoś jednak młodszego, dla publiczności, do której osobiście kierowałbym inne utwory. Zasada dla mnie jest taka: jeśli gramy disco dla 30, 40-latków, ubieramy się elegancko, a przy tym na luzie, inaczej budzi to śmieszność.

Nikt mu też nigdy chyba nie powiedział, że jeśli ma się kilka nadprogramowych kilogramów, nie ubiera się na biało, bo wygląda się jeszcze bardziej pękato. Jaki jest tego efekt widzimy w The Night is still young.

Sporo z Was widzę drażni osoba Fahrenkroga, bo, rzekomo, Thomas solo jest lepszy. Ale ja pytam jak to solo? Ile autorskich nagrań ma w swoim dorobku po 2003 roku? Nawet Strong przecież to kompozycje kogoś innego, kto przy okazji promocji też występował z Tomem na scenie. Na prawdę dobrze jest oddzielać zauroczenie idolem od rzeczywistości, bo tak, wszystko jest wspaniale, tylko efektów nie widać i bądźmy szczerzy, w przypadku tego singla też sukcesów niestety nie będzie.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
angel

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance

Post autor: angel »

MTalkingusia28 pisze:Szkoda, że Thomas już z Dieterem nie nagrywa, bo Dieter wyglądał o niebo lepiej od tego Fahrenkroga.
O tak,dla mnie np. tylko i wyłącznie Dieter Bohlen pasował na scenie u boku Thomasa i jakoś nie mogę zaakceptować to,że Thomasa teraz widzę na scenie z innym gościem... (chciałam zaznaczyć,że nie mam nic do Fahrenkroga wręcz cieszę się,że skomponował Thomasa wkońcu jakiś porządny album i niech już do końca zostanie jego kompozytorem,ale na scenie najlepiej,żeby sam Thomas występował bez niego,a Fahrenkrog niech dalej pisze i komponuje mu utwory-tego właśnie bym chciała).
Atlantis pisze:Anders powinien wziąć przykład co do ubioru choćby z Bohlena, 10 lat więcej, ale ubrany jest przeważnie nienagannie, kiedy trzeba to elegancko, kiedy trzeba-to na luzie. Jak by nie było, groteskowo wygląda, kiedy na scenę wychodzi pięćdziesięciolatek, ubrany jak przedwojenny nauczyciel (grunt to dobrze dobrany kolor marynarki do białych spodni i czarnej koszuli, granatowa dziadkowata marynarka pasuje jak ulał :cry: ), śpiewa piosenkę pasującą-no niestety-kogoś jednak młodszego, dla publiczności, do której osobiście kierowałbym inne utwory. Zasada dla mnie jest taka: jeśli gramy disco dla 30, 40-latków, ubieramy się elegancko, a przy tym na luzie, inaczej budzi to śmieszność.

Nikt mu też nigdy chyba nie powiedział, że jeśli ma się kilka nadprogramowych kilogramów, nie ubiera się na biało, bo wygląda się jeszcze bardziej pękato. Jaki jest tego efekt widzimy w The Night is still young.
No tu muszę się całkowicie zgodzić z Atlantisem gdyż uważam,że Dieter zawsze o niebo lepiej się ubierał od Thomasa i to całkowita prawda,że Dieter potrafi świetnie się ubrać odpowiednio też do okazji.Potrafi się ubrać na luzie i elegancko,dla mnie Dieter świetnie się prezentuje i zawsze podziwiałam jego wizerunek i styl ubierania się.
A Thomas? Jak dla mnie ubiera się koszmarnie ,czasami mam dosyć oglądania Thomasa ciągle i wyłącznie w czarnym stroju (w tej jego słynnej czarnej marynarce-tak oby nie mógł założyć innej).Ciagle tylko czarny i czarny jak jakaś żałoba,czarna marynarka,koszula,spodnie eh.Szkoda,że nie bierze przykładu z Dietera...Dieter jest starszy od niego,a potrafi się fajnie ubrać.

Pamiętam chyba raz,co Thomas ubrał się świetnie i na luzie za czasów Modern Talking na występie w The Dome przy piosence"The Makes The Superstar" i dobrze by było jakby Thomas zaczął wkoncu się ubierać na luzie,a nie ciagle tak poważnie ileż można? eh.
Ostatnio zmieniony śr sie 24, 2011 10:59 przez angel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ludzie, ja Was nijak nie ogarniam. Dlaczego na siłę twierdzicie, że Thomasowi lepiej by było się ubierać jak chłopak z liceum, w debilnych bylejakich ciuchach niż eleganckie marynarki i normalne spodnie. Czy Wy siebie słyszycie? Weźcie się trochę ogarnijcie i przestańcie wypisywać te idiotyzmy na temat Thomasa, bo mi się źle robi jak to wszystko czytam. To jak według Was powinien się ubierać 50-latek. Tak jak 20-latek? Przecież należy ubiór dopasowywać do wieku, bo inaczej to dziwnie wygląda. Wy znowu twierdzicie inaczej. A Dieter jest wysoki i to co nosi pasuje do niego. A ubioru Fahrenkroga nie skomentuję. No niestety ja i Wy mamy bardzo odmienne zdanie na temat tego, który z naszych idoli lepiej się ubiera. Ale ok. Nieważne.
Poza tym nie mówię, że Thomas jest jakiś święty i nie można go ruszyć, tylko naprawdę niepotrzebne są te śmieszne słowa krytyki. Ja tego nie ogarniam. Nie wiem jak wy, ale ja już się na ten temat więcej nie wypowiem, bo praktycznie napisałam już wszystko co miałam napisać w tym temacie. Przemyślcie to trochę i się zastanówcie czy naprawdę macie rację czy nie. Bo ja uważam, że Thomas wygląda dobrze i na tym zakończę moją wypowiedź.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Tomasz w eleganckiej marynarce? Kupisz takie cudo za 3 funty na wyprzedaży w Tesco :lol:
Nie podoba mi się ta wersja, wstęp do refrenu brzmi bardzo sztucznie. No i jaka promocja! Występ w nasiadówie emerytów i rencistów.
Może o taki target cały czas chodzi? :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

phantomas pisze:Tomasz w eleganckiej marynarce? Kupisz takie cudo za 3 funty na wyprzedaży w Tesco :lol:
Ojej, ale śmieszne... :lol: ha ha ha...

Poza tym zapomniałam dodać, że w tym jest sporo racji, że lepiej jest, gdy Thomasowi ktoś pisze piosenki, bo rzeczywiście lepiej mu wychodzi śpiewanie niż komponowanie muzyki. Nie mogę się z tym nie zgodzić, bo od razu płyta jest lepsza, gdy nagrywa z kimś w duecie. Album Two uważam za najlepszy w dorobku Thomasa. Uwe jest dobrym producentem, to fakt. Jedynie jego ubiór mi nie odpowiada. To tyle ode mnie. <młotek>
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

MTalkingusia28 pisze:Ludzie, ja Was nijak nie ogarniam. Dlaczego na siłę twierdzicie, że Thomasowi lepiej by było się ubierać jak chłopak z liceum, w debilnych bylejakich ciuchach niż eleganckie marynarki i normalne spodnie. Czy Wy siebie słyszycie? Weźcie się trochę ogarnijcie i przestańcie wypisywać te idiotyzmy na temat Thomasa, bo mi się źle robi jak to wszystko czytam. To jak według Was powinien się ubierać 50-latek. Tak jak 20-latek? Przecież należy ubiór dopasowywać do wieku, bo inaczej to dziwnie wygląda. Wy znowu twierdzicie inaczej
MTalkingusia jesteś bezbłędna!Czytając poprzednie posty powstrzymałam się od komentarza dotyczącego stroju Thomasa.Ale Twój post napisany z takim pazurem rozbawił mnie.Jednocześnie zgadzam się z Tobą w całości.Sposób komentowania masz obłędny!!! :lol: Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Czesc wam
Taka marynarke jak Thomas mial widzialam w CiA za niska cene . W innyam sklepie markowym widzialam to samo jezeli chodzi o kolor i ktroj ale to bylo z innego materialu i kocena byla 200€. Pytanie mam jak marynarka byla Armani byla napwenop w cenie po wyrzej 1.000€
mozliwe ze pierwsza tak uszata marynarka byla Armani a inni ja tylko z kopiowali i z ord<ynarnych materialuw uszyli

Nie mowci glopot. Thomas do dziecinstwa komponuje.Swoj pirewszy utror z komponowal maja 7 lat. przez 12 lat bral lekcje naoki grya na fportepianie.Casem jest utwor boski a arazacja nie do wytrzymania.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Evaalex pisze:Thoma tam nie tylko byl bo chcial swoja piosenke przedstawic.Thomas zostal zeproszony bo sam sie udziela charychatywie. Mowil o tym calkiem na poczatku programu. On dziala w organizacji opiekujacej sie dzieci ktore byly bite przez rodzicow . Dziala tez w funduszu dal dzieci cierpiacych na raka. Czesto jest w Koblenz w Szbitalu, w ktorym pacjetami sa dzieci, ktore moze juz nigdy nie wyzdrowiejai w krotkim czasie nastpi ich zgon
Dzięki Ci Evo,że wyjaśniłaś co niektórym przemądrzalskim sens występu Thomasa i Uwe w tym programie.
Co do ubioru Thomasa to oczywiście phantomas jest znawcą garniturów i ich cen .
Atlantis i phantomas już mają to do siebie,że jakby się czegoś na siłę i zupełnie bez sensu nie doczepili do Thomasa to po prostu brakło by im powietrza ;). Nauczyłam się już ich wypowiedzi traktować z przymróżeniem oka :)
Thomas ubiera się stosownie do swojego wieku i wcale nie najgorzej.Natomiast Uwe własnie w wieku prawie 50ciu lat próbuje z siebie zrobić 20-latka,nie wspominając już o Bohlenie.
angel pisze:uważam,że Dieter zawsze o niebo lepiej się ubierał od Thomasa
Ooo taaak,zwłaszcza kiedy Dieter występował w żółtych ,czerwonych czy różowych dresach :lol:
Awatar użytkownika
angel

atlantyda ;o) pisze:
angel pisze:uważam,że Dieter zawsze o niebo lepiej się ubierał od Thomasa
Ooo taaak,zwłaszcza kiedy Dieter występował w żółtych ,czerwonych czy różowych dresach :lol:
Nie chodziło mi ubiór Dietera np.w latach 70',80',90' ,lecz to jak teraz w dzisiejszych czasach się ubiera.
Co do tamtych lat to dobrze wiemy jaka to była moda-wręcz okropna...
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

angel pisze:Nie chodziło mi ubiór Dietera np.w latach 70',80',90' ,lecz to jak teraz w dzisiejszych czasach się ubiera.
Odpowiedziałam na Twój post ponieważ napisałaś, "że Dieter zawsze o niebo lepiej się ubierał od Thomasa".
Szkoda,że nie komentujecie jak obydwaj ubierali się w garnitury - wtedy wszystkim się to podobało?
Po prostu uważam,że przez niektórych przemawia wyraźnie jakaś dzika zazdrość,że Thomas nagrywa i występuje dla nas,podczas gdy Dieter marnuje się siedząc na fotelu Jury.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Co do ubierania się...
Thomas powinien ubierać się stosownie do śpiewanych piosenek.
Jeśli są to nagrania z płyt typu Songs Foverer to zdecydowanie garnitur, biała koszula, krawat.
Ale do piosenek dyskotekowych, w dodatku wakacyjnych powinien założyć ubiór luźniejszy, modniejszy.
Nie mówię że podarte spodnie, ale coś z gustem, a jednocześnie na luzie.
Powinien się bardziej identyfikować z odbiorcami swojej muzyki.
A on do piosenek disco ubiera się jak do opery.
Czarna maryśka + białe spodnie + kamizela w kratę to naprawdę jakiś koszmar.
Awatar użytkownika
anna 22.10

Post autor: anna 22.10 »

Nie uważaż,że t-shit dodaje luzu, marynarka plus jeans to nie strój stosowny do opery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Co do ubiorow musze ,ze lubie bardzo elegansko ubraqnych facetow.Jak facet ma ubrane zolnierskie spodnie to i sportowe buty to sie na niego nawet nie popatrze.Ten pan w niebieskich rowno pofarbowanych jeansach czarnych butach i niebiesko czarno kratkowanej koszuli jest wiecej interesujacy.
Ja widziaölam Thomasa jak sie prywatnie ubiera.Nosi ciuchy na lusie. Osobie mowi ze zezeli chodzi o mode to jest bardzo konserwatywny.Ale konserwatywna moda co jakis czas wraca i drogie ciuchy mozna wiele lat nosic.Thomas jest czlowiekiem,ktory jest nauczony szanowac swoije drogie ciuchy.Powiedziual ze jak sobie jakis drogi ciuch kupi chce go jak najdlozej nosic.Jego zdaniem auto jest do jerzdzenia a nie do tego zeby go co dziennie pucowac. Jak byl singlem mial tylko jedno auto. Mowi uze tylko w jednym aucie moge siedziec poco mi za dwa placic.Teraz ma dawa auta ale jedno jest jego a drogim jezdzi Claudia.Thomas zamawia nowe auto dopiero jak sie jego stare za czesto psuje.Autem tez potrafi Z Koblenz na wystep do Magdeburga jechac.Czyli ma drogie auto z ktorego kozysta a nie go ma na pokaz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Widzę,że temat odnośnie ubioru jest kontynuowany.Thomas ubiera się stosownie do swojego wieku i niczego mu nie brakuje.Wygląda świetnie.Jakby się ubierał jak podlotek to też by wam nie pasowało ,pisali byście "w tym wieku,nie wypada,żeby się tak ubierał i na siłę odmładzał ciuchami..."-jestem tego pewna.
We wczorajszym występie Thomas wyglądał na prawdę elegancko i gustownie to raczej Uwe był wystrojony a la Dieter -metalowy garniturek i do tego trampki :/
Awatar użytkownika
angel

Re: Styl ubioru Thomasa

atlantyda ;o) pisze:We wczorajszym występie Thomas wyglądał na prawdę elegancko i gustownie
No tak i wkońcu nie był ubrany znów cały na czarno.Jego białe spodnie i biała koszula uratowały jego wizerunek,bo już myślałam że znów wystąpi w samej czerni :D .
es ist vorbei...
riccardo1989

Re: Styl ubioru Thomasa

Post autor: riccardo1989 »

A co myślicie o toakim Thomasie? :) Moim zdaniem krótko: jak się chce i widownia jest młodsza, to można :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
ODPOWIEDZ