MT czy A/F

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

MT czy A/F

A/F przebije MT
0
Brak głosów
A/F nie przebije MT
30
100%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

MT czy A/F

Post autor: atlantyda ;o) »

Wiadomo,że nie ma na świecie duetu,który mógłby Nam zastąpić Modern Talking,ale czy Waszym zdaniem Anders/Fahrenkrog może zdobyć choć połowę tego czego dorobił się MT? -nagrody,popularność,wysokie miejsca na listach...czy potrafili by złamać serca młodych dziewczyn jak niegdyś Dieter i Thomas? Czy to tylko powtórka z rozrywki,która nie ma szans zbyt wysoko się wybić...
Awatar użytkownika
Daniel

Re: MT czy A/F

Post autor: Daniel »

Idiotyczne pytanie - oczywiście że nie przebije, nawet w połowie, nawet w 10% :)
Zapewne to będzie duet jednej płyty.
I oczywiście że nie ma szans na łamanie serc, bo panowie są po prostu za starzy.
Teraz serca łamią Justiny Bibery i tym podobni "artyści" :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Oj nie nie, Thomas z Uwe nie osiągną tego co Modern Talking.
Pierwowzór zawsze zapada w pamięć, dla wielu jest jedyny i niepowtarzalny. Modern Talking od początku miało "wzięcie" w świecie muzyki. Nowy duet raczkuje ale nie widzę dla niego większej świetlanej przyszłości.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Kochani!Odpowiedż jest bardzo prosta.Modern Talking pozostanie na zawsze legendą.Legendą nie do podrobienia.Właśnie tak duży sukces i sława zespołu "zaszufladkowały"TA i DB. Wszelkie ich poczynania zawsze będą porównywane z MT.A to wcale nie jest korzystne dla artysty,który ma aspiracje dać z siebie więcej i inaczej.Dlatego tak trudno Thomasowi było przez te lata utrzymać się na fali.Może współpraca z Uwe coś zmieni,ale pewnie nie szybko,bo na razie nie bardzo wiedzą,jaka drogą iść.Two jest świetnym albumem,ale trochę za delikatnym,nie ma tego pazura jak np.YEAR OF THE DRAGON.Na koniec życzę Thomasowi i Uwe,aby odnależli swoją wspólną drogę!!! :)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Pytanie dziwne i nietypowe aczkolwiek mogę na nie odpowiedzieć w sposób prosty i rzeczowy. Przychylam się też do zdania wyżej wpisanych osób i stwierdzam, że duet Thomas & Uwe nigdy nie przebije sławy i popularności jakie sobie wyrobił duet Modern Talking. Mnie żadne inne utwory nie zastąpią wspaniałych i niepowtarzalnych hitów Modern Talking nawet jeśli wykonuje je Thomas. No i dlatego byłoby grzechem twierdzić inaczej. Chociaż tak szczerze powiedziawszy to piosenki wykonane przez Thomasa trochę a nawet więcej wynagradzają mi brak nowych hitów Modern Talking. Przykro mi dla samej siebie pisać to, że to co tworzą Thomas i Uwe nigdy nie przebije piosenek Modern Talking. Tak myślę i tak zawsze będę myśleć, bo Modern Talking jest a raczej był, bo już nie istnieje, czymś niepowtarzalnym, niezapomnianym i całkowicie niezastąpionym. Szkoda, że Modern Talking już nie istnieje, bo Thomas ma rewelacyjny wokal a Dieter ma niebywały talent do pisania tekstów i komponowania muzyki czego Thomas niestety nie ma. Z żalem to piszę ale muszę być szczera najbardziej wobec samej siebie. Thomas ma świetny głos i dobrze, że nadal udziela się wokalnie, bo tylko on mi teraz pozostał po rozpadzie mojego ukochanego Modern Talking. Niech nagrywa z kim chce, byleby tylko dalej nagrywał. Dla mnie ważne jest, żeby nie zaprzestał śpiewać i aby nigdy nie zamienił kariery muzycznej na coś innego. Według mnie to mogą razem kilka płyt nagrać, jednak żadne z nas tego nie wie czy po albumie TWO będą następne albumy czy nie. P co od razu ten duet skreślać i skazywać na niepowodzenie. Jeszcze nic nie wiadomo a już są komentarze, że pewnie na tym albumie zakończy się kariera Thomasa i Uwe. Poczekamy, zobaczymy. Ja nie chcę tu niczego sugerować i poczekam sobie spokojnie na dalszy przebieg wydarzeń. Nawet jeśli będą razem nagrywać przez lata to nigdy nie dokonam porównania duetu Anders/Fahrenkrog do Modern Talking choć bardzo mi się album TWO podoba i ostatnio nałogowo tego albumu odsłuchuję. Jeszcze oryginał do mnie nie dotarł, bo czekam na przesyłkę już miesiąc, jednak kiedyś się doczekam i będę sobie te piosenki odsłuchiwać z oryginału. Przesyłka się trochę opóźnia, bo zamówiłam teź coś bratu, ale nie szkodzi. Już nie mogę się płyty doczekać, jednak proszę mi wierzyć, że chociaż Thomas współpracuje z tym Fahrenkrogiem, nigdy mi ich piosenki nie zapełnią pustki w sercu po rozpadzie Modern Talking czyli po całkowitym zakończeniu współpracy Thomasa z Dieterem, którzy razem dokonali wiele wspaniałego i pożytecznego a mianowicie tego, że podbili serca Fanów na całym świecie i sprzedali miliony płyt. Razem się świetnie uzupełniali chociaż mieli odmienne charaktery. Jeden komponował a drugi śpiewał. A więc co tu dużo mówić; Modern Talking jednym słowem jest nie do pobicia, czyli THE BEST. Thomasowi z Uwe się raczej nie uda dokonać tego czego dokonał z Dieterem za czasów świetności Modern Talking ale myślę, że nie będzie tak źle. :wink: Nie mówię, że Uwe jest jakimś nieudacznikiem i nie potrafi komponować muzyki, bo potrafi i nawet całkiem nieźle mu to wychodzi, jednak Uwe to już nie Dieter, niestety. Takie są realia i trzeba się tego trzymać choć bardzo bym chciała, aby Thomasowi i Uwe się powiodło. Pozdrawiam wszystkich Fanów Modern Talking i trzymam kciuki za Thomasa i Uwe. Oby im się poszczęściło w sprzedaży płyt i oby zyskali jeszcze więcej Fanów niż mają dotychczas. :) Tego im życzę a głównie tego życzę Thomasowi, bo na to w pełni zasługuje. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Post autor: Ninio »

Moim zdaniem popularnosc Andersa nie wyjdzie juz poza fanow Modern Talking. Zaden jego utwor,singiel i album nie byly wejsciem smoka tak jak było to z Modern Talking gdzie takim wejsciem byly napewno trzy pierwsze albumy i pięć singli. Thomas probuje i powoli zaczyna tracic wiarygodnosc,za kazdym razem ma byc hit a ja jego plyt w empikach nie spotykam... Jego czas juz nie nadejdzie,zawsze bedzie "Thomas Anders from Modern Talking"
ps.nie zauwazylem aby dieter tak sie reklamował "Dieter from Modern Talking"...
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Prawda jest taka, że Thomas jakąkolwiek piosenkę by nie nagrał, to ona hitem się nie stanie (nawet jak sama piosenka jest "hitowa").
Po prostu on sam już nie jest na topie, nie jest modny. Słuchają go tylko byli fani MT.
I nie ważne kto mu piosenki skomponuje i jakie te piosenki będą - to z ust Thomasa nie będą one przebojami.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ninio pisze:Jego czas juz nie nadejdzie,zawsze bedzie "Thomas Anders from Modern Talking"
No tak nie każdy Thomasa Andersa kojarzy - stąd ten dopisek- a być może też dlatego,żeby zaznaczyć,że na koncercie będzie można usłyszeć piosenki Modern Talking. Kiedyś pisano "Thomas Anders voice of MT". Thomas jest "from MT" i tak już zostanie.
Ninio pisze:nie zauważyłem aby Dieter tak się reklamował "Dieter from Modern Talking"
Bo Dieter nie występuje,nie wiadomo jakby reklamowano koncerty Dietera aby ludzie się na nim pojawili.
Minus jest taki,że Dieter nigdy nie zaśpiewa piosenek MT bo nie umie śpiewać,chyba,żeby nagrał,podrasował i śpiewał oczywiście z playbacku.
Każdy z naszych ulubieńców ma na swoim koncie plusy i minusy a każdy z nas będzie bronił swojego faworyta-taka prawda.Szkoda bo przecież obaj stworzyli duet ,który fani Bohlena i Andersa Kochają.Zupełnie nie wiem po co te potyczki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

atlantyda ;o) pisze:Bo Dieter nie występuje,nie wiadomo jakby reklamowano koncerty Dietera aby ludzie się na nim pojawili.
To akurat wiemy po dwóch występach w Moskwie, gdzie dopisku "from Modern Talking" nie było.

Natomiast na pytania zawarte w poście otwierającym temat odpowiem przewrotnie ;) Jak najbardziej Anders | Fahrenkrog zastępuje mi w tej chwili Modern Talking (w sensie zapotrzebowania na taką muzykę), natomiast w żadnym stopniu ten projekt nie jest w stanie osiągnąć tego co stało się udziałem MT. Nie ten czas, nie ta moda, nie ten wiek!
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Miki2001

Post autor: Miki2001 »

Zdecydowanie Modern Talking duet Anders Fahrenkrog nie podoba mi się
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

ArCrack pisze:To akurat wiemy po dwóch występach w Moskwie, gdzie dopisku "from Modern Talking" nie było.
A przy Thomasie był taki napis podczas występu w Moskwie?
Tam Thomasa i Dietera nie trzeba specjalnie przedstawiać.Nie ma chyba osoby w Rosji,która by nie znała tych nazwisk.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

http://www.bild.de/unterhaltung/leute/i ... .bild.html

Obejrzyj ten filmik i zobacz, który napis w tej Moskwie był większy.

Jednak Modern Talking moim zdaniem.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dzięki.Zapytałam-dostałam odpowiedź.Więc nie tylko u nas reklamuje się Thomasa jako "from MT" ale w Rosji też,troszkę mnie to zaskoczyło.Bo myślałam,że to jedyny kraj w którym nie trzeba tego dopisku na plakatach robić.
Mnie to jednak nie przeszkadza.Wiadomo,że trzeba się reklamować tak aby się "sprzedać" ;).
Ninio

Post autor: Ninio »

Mi tez to nie przeszkadza ale duzo mowi o popularnosci Thomasa jako artysty solowego. Wiekszosc nie przychodzi dla Andersa ale dla "tego z Modern Talking". Takie mam odczucia.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ninio pisze:Wiekszosc nie przychodzi dla Andersa ale dla "tego z Modern Talking".
Zgadza się.Szczególnie osoby,które wychowywały się na muzyce lat 80 tych i kojarzą tylko Cheri Cheri Lady czy Brother Louie.Nam nie trzeba dopisku "from MT" bo dla mnie jako fanki Thomas mógłby wykonać na koncercie utwory wyłącznie z solowej kariery,ale wiadomo,że wówczas przyszło by o wiele mniej ludzi.A tak przyjdzie ktoś kto chce zobaczyć TA from MT jak teraz wygląda,jak śpiewa i liczą na to,że usłyszą piosenki właśnie z MT.Już Ci co organizują koncerty Thomasa dobrze wiedzą co robią ;).
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Tylko trzeba dodać jeszcze, że na liczącego się wykonawcę nie trzeba SZUKAĆ sponsora, bo sam się znajduje, a w ogóle najlepiej jest, jeśli koncerty są biletowane, reklamowane i tak dalej. Od This Time minęło prawie 10 lat, a dopiero teraz jest organizowana taka trasa i jeśli będzie cieszyła się taką popularnością jak singiel, którego promocja nikogo nie interesuje, to nie widzę tego w jasnych barwach.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
ODPOWIEDZ