Anders | Fahrenkrog w Ballermann Hits 2011

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Anders | Fahrenkrog w Ballermann Hits 2011

Post autor: Ann »

Emil45677 pisze:
Ann pisze:Thomas i Uwe wystąpią a właściwie wistąpili w tym programie :)
To że wystąpili 11 czerwca to wiem bo oglądałem, pytałem czy wystąpią jutro (czyt. sobota) :). Jutro będzie to całe ogłoszenie wyników i jestem ciekaw na której pozycji będzie "Gigolo" po podliczeniu głosów z głosowania na hit lata Ballerman Hits 2011. Może po prostu powtórzą ich występ z 11 czerwca albo Thomas i Uwe wzięli udział w nagraniu do jutrzejszego programu i jednak wystąpią, choć być może program będzie na żywo :)...żadnej informacji na facebook-owym profilu Thomas z Uwe nie podali a zwykle to robią więc mam wątpliwości :)
Występ Thomasa i Uwe w tym programie był chyba nagrywany 1 lipca,także na pewno będą :)
http://www.tvmovie.de/Ballermann-Hits.8 ... l=17479792
Np. na tej stronie są wymienieni Anders|fahrengkrog więc możesz być spokojny,że pokażą Thomas i Uwe w tym programie :wink:
Ostatnio zmieniony pt lip 15, 2011 17:14 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Agata

Re: Anders & Fahrenkrog w mediach

Post autor: Agata »

Emil, piszesz chyba o programie "Die Neue Hitparade" wyemitowanym 11 czerwca, z kolei jutrzejszy "Ballerman Hits" był nagrywany, jak pisze Ann, dopiero 1 lipca na Majorce (stąd "wystąpią/ wystąpili"). A czy Thomasa i Uwe pokażą? Ja akurat nie wiem, ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Na telegazecie nie pisze w opisie programu kto w nim wystąpi.Program jutro RTL2 godz.20:15 - 22:00.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Tutaj wymienia się ich na pierwszym miejscu:
http://www.rtl2.de/17279.html
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Agata pisze:Emil, piszesz chyba o programie "Die Neue Hitparade" wyemitowanym 11 czerwca
No tak, moja pomyłka...jeden i drugi program na RTL2 i dlatego :D. Postaram się nie przegapić "Ballerman Hits", może wystąpią :).
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Niestety w zapowiadanym na dziś programie "Ballerman Hits 2011" duet nie wystąpił.Kto nie oglądał nic straconego.Ja straciłam tylko czas,bo mogłam oglądać co innego.
Awatar użytkownika
Emil45677

Aha, dzięki za info bo przegapiłem pierwsze 10 minut programu :). No i niestety wygrał ten cały Pietro...na szczęście było sporo gwizdów po ogłoszeniu wyników co mnie ucieszyło :D. Kiedy Ci Niemcy przejrzą na oczy?....fatalny jest gust muzyczny tego narodu :D.
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

atlantyda ;o) pisze:Niestety w zapowiadanym na dziś programie "Ballerman Hits 2011" duet nie wystąpił.Kto nie oglądał nic straconego.
Uff, no to można powiedzieć, że mi ulżyło ;) Chciałam oglądać ten program, ale reszta domowników postawiła na Festiwal Piosenki Rosyjskiej w TVP 2. W przerwie na reklamy zmieniłam kanał na RTL II i miałam to "szczęście" trafić akurat na występ Pietro :/
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Emil45677 pisze: Kiedy Ci Niemcy przejrzą na oczy?....fatalny jest gust muzyczny tego narodu :D.
Człowieku ty chyba nie masz pojęcia o muzyce jak i o narodzie jakim są Niemcy.
Fatalny gust muzyczny jest POLSKIEGO narodu! - polskie utwory nadające się na uroczystości pogrzebowe :D i nie obrażaj narodowości niemieckiej,bo tak naprawdę Niemcy są mistrzem w dziedzinie muzyki.
Większość ich utworów jest łatwo wpadających w ucho,ich utwory są przed wszystkim melodyjne!,świetne do zabawy i do słuchania,hee a nie to co u nas w Polsce!
A utwór Lombardiego jest bardzo fajnym i melodyjnym utworem,który Dieter skomponował i super,że utwór zwyciężył!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

angel pisze:
Emil45677 pisze: Kiedy Ci Niemcy przejrzą na oczy?....fatalny jest gust muzyczny tego narodu :D.
Człowieku ty chyba nie masz pojęcia o muzyce jak i o narodzie jakim są Niemcy.
Fatalny gust muzyczny jest POLSKIEGO narodu! - polskie utwory nadające się na uroczystości pogrzebowe :D i nie obrażaj narodowości niemieckiej,bo tak naprawdę Niemcy są mistrzem w dziedzinie muzyki.
Większość ich utworów jest łatwo wpadających w ucho,ich utwory są przed wszystkim melodyjne!,świetne do zabawy i do słuchania,hee a nie to co u nas w Polsce!
A utwór Lombardiego jest bardzo fajnym i melodyjnym utworem,który Dieter skomponował i super,że utwór zwyciężył!
Właśnie oprócz karabinów niemcy mają jeszcze świetną muzyke i niestety polacy sie powinni od nich uczyc. Kiedyś i owszem..polacy mieli dobrą muzyke, nie przecze, ale teraz pozostaje to wiele do życienia. Nie sądze aby doda, farna czy jeszcze inne osoby przyczyniły sie do wzrosu zainteresowania polska sceną lub wzrostem jej poziomu.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Emil45677

angel pisze:Człowieku ty chyba nie masz pojęcia o muzyce jak i o narodzie jakim są Niemcy.
Jeśli ktoś ma mnie uczyć o muzyce to na pewno nie Ty :). A już na pewno nie obraziłem narodowości niemieckiej, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli podoba Ci się to co "tworzy" teraz Bohlen to współczuję :D. Wczorajszy program "Ballerman Hits" dobitnie pokazał co to za mistrzostwo muzyczne :). Jedna piosenka podobna do drugiej, z discopolowym kiczowatym aranżem i w ogóle wszystko na jedną nutę. Dla mnie to się nadaje...ale tyko na Oktoberfest :D. Z wczorajszych wykonawców wyróżniłbym może dwóch trzech...reszta bez komentarza. Jeśli chodzi o nasz naród to potrafimy tylko narzekać...jeżeli naprawdę myślisz że nasz naród ma fatalny gust to kolejny raz współczuję. Zajrzyj na Polska oficjalną listę sprzedaży płyt, płyta Leszka Możdżera tydzień temu była numerem 1, obecnie jest na 3 pozycji więc z naszym gustem nie jest chyba jeszcze aż tak źle ( patrz tutaj: http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=) :). Zgadzam się że mamy wielu "wykonawców" którzy nigdy nie powinni się przebić do mediów...ale czy tylko my takich mamy? Ci którzy kupują oryginalne płyty w Polsce na pewno mają w większości dużo wiedzę o muzyce i skoro kupują to są że tak powiem "uświadomieni" więc nie rozśmieszaj mnie. Niemcy łykają każdy nowy plagiat kolejnego plagiatu Bohlena heh XD. Na szczęście u nas płyta pseudoartystki Dody spada na łeb na szyję z czego bardzo się cieszę bo to już jakiś krok do przodu wśród polskich odbiorców. Może jedynie nie powinienem tak generalizować mojej opinii o niemieckich gustach bo tak jak wszędzie są i wyjątki...tylko nie zawsze chcemy je dostrzec, jedynie tutaj widzę mój błąd nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi.
Mr.King of Love pisze:Nie sądze aby doda, farna czy jeszcze inne osoby przyczyniły sie do wzrosu zainteresowania polska sceną lub wzrostem jej poziomu.
Co do Farny to głos ona ma, w Czechach miała swoje sukcesy...jej ostatnia płyta nie jest aż taka zła, choć podobają mi się od niej w mniejszym lub większych stopniu 2-3 piosenki z tego albumu. Gdyby tworzyła bądź tworzyli dla niej nieco lepsze piosenki...kto wie. Natomiast trochę odchodząc od tematu to uważam że świetną płytę nagrała Tatiana Okupnik, tylko szkoda że obiła się jakoś bez echa W Wielkiej Brytanii gdzie została wydana, nawet u nas była chyba tylko około 2 tyg na liście sprzedaży. Lecz na pewno nie jest to płyta dla tych dla których definicja dobrej muzyki brzmi: "musi być łatwo wpadająca w ucho, melodyjna" czy "świetna do zabawy". Niestety muzyka jest czymś więcej i nie tylko szybkie, skoczne numery bez ładu i składu się liczą :). Na tym zakończmy tą dyskusje o gustach bo to już się powoli nadaje do innego wątku.

Aha, mam jeszcze taką małą uwagę do Mr.King of Love ...czy tak trudno używać polskich znaków, dużych i małych liter i prawidłowej pisowni? Od czasu do czasu używasz tych wszystkich wymienionych przeze mnie środków ale błagam...więcej konsekwencji :). Twój styl pisania oczywiście powtarza się we wszystkich wątkach w których zabierałeś głos. Sorry ale strasznie mnie to drażni...nie kaleczmy naszego pięknego języka.
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Emil45677 pisze:
angel pisze:Człowieku ty chyba nie masz pojęcia o muzyce jak i o narodzie jakim są Niemcy.
Jeśli ktoś ma mnie uczyć o muzyce to na pewno nie Ty :). A już na pewno nie obraziłem narodowości niemieckiej, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Jeśli podoba Ci się to co "tworzy" teraz Bohlen to współczuję :D. Wczorajszy program "Ballerman Hits" dobitnie pokazał co to za mistrzostwo muzyczne :). Jedna piosenka podobna do drugiej, z discopolowym kiczowatym aranżem i w ogóle wszystko na jedną nutę. Dla mnie to się nadaje...ale tyko na Oktoberfest :D. Z wczorajszych wykonawców wyróżniłbym może dwóch trzech...reszta bez komentarza. Jeśli chodzi o nasz naród to potrafimy tylko narzekać...jeżeli naprawdę myślisz że nasz naród ma fatalny gust to kolejny raz współczuję. Zajrzyj na Polska oficjalną listę sprzedaży płyt, płyta Leszka Możdżera tydzień temu była numerem 1, obecnie jest na 3 pozycji więc z naszym gustem nie jest chyba jeszcze aż tak źle ( patrz tutaj: http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=) :). Zgadzam się że mamy wielu "wykonawców" którzy nigdy nie powinni się przebić do mediów...ale czy tylko my takich mamy? Ci którzy kupują oryginalne płyty w Polsce na pewno mają w większości dużo wiedzę o muzyce i skoro kupują to są że tak powiem "uświadomieni" więc nie rozśmieszaj mnie. Niemcy łykają każdy nowy plagiat kolejnego plagiatu Bohlena heh XD. Na szczęście u nas płyta pseudoartystki Dody spada na łeb na szyję z czego bardzo się cieszę bo to już jakiś krok do przodu wśród polskich odbiorców. Może jedynie nie powinienem tak generalizować mojej opinii o niemieckich gustach bo tak jak wszędzie są i wyjątki...tylko nie zawsze chcemy je dostrzec, jedynie tutaj widzę mój błąd nawiązując do mojej poprzedniej wypowiedzi.
To tak, Dieter szczeże powiedziawszy sie zdziadział.. to każdy widzi i słyszy. Bardzo słusznie podkresiliłeś że Niemcy łykają kazdy każdy nowy plagiat kolejnego plagiatu Dietera..powiedzmy to wprost, Dieter sie skończył , nadal go szanuje jako osobe, gdyż wiele zrobił ale niestety jego czasu już miną.
Dla mnie osobiscie ( pewnie sie wielu ze mną nie zgodzi) ale ostatnim dobrym dziełem Dietera było pare piosenek Medlocka oraz Marashiego i to wszystko. Moim zdaniem jest teraz takim niemieckim Kubą Wojewódzkim, robi show, chce sie odmłodzic , pokazac sie z innej strony ale nic z tego nie wynika. Ale powtarzam, to tylko moje zdanie..
Emil45677 pisze:Aha, mam jeszcze taką małą uwagę do Mr.King of Love ...czy tak trudno używać polskich znaków, dużych i małych liter i prawidłowej pisowni? Od czasu do czasu używasz tych wszystkich wymienionych przeze mnie środków ale błagam...więcej konsekwencji :). Twój styl pisania oczywiście powtarza się we wszystkich wątkach w których zabierałeś głos. Sorry ale strasznie mnie to drażni...nie kaleczmy naszego pięknego języka.

Sory ale po prostu pisze szybko a miedzy czasie robie 100 innych rzeczy i to dla tego a poza tym nie mam wszystich polskich znaków i stąd taka pisownia.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

atlantyda ;o) pisze:Niestety w zapowiadanym na dziś programie "Ballerman Hits 2011" duet nie wystąpił.Kto nie oglądał nic straconego.Ja straciłam tylko czas,bo mogłam oglądać co innego.
Wystep Thomasa i Uwe w tym programie nie doszedl do skutku, bo podczas prob duet Anders I Fahrenkrog zostal wygwizdany przez bedaca pod wplywem alkoholu publicznosc. Po tak "cieplym przyjeciu" Thomas i Uwe wzieli jeszcze jedynie udzial w sesji zdjeciowej i pospiesznie opuscili wyspe.

Zrodlo:

http://www.mallebz.net/ballermann-news/ ... tt-ab.html

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Emil45677

edmund1974 pisze:Wystep Thomasa i Uwe w tym programie nie doszedl do skutku, bo podczas prob duet Anders I Fahrenkrog zostal wygwizdany przez bedaca pod wplywem alkoholu publicznosc. Po tak "cieplym przyjeciu" Thomas i Uwe wzieli jeszcze jedynie udzial w sesji zdjeciowej i pospiesznie opuscili wyspe.
Widać nie tylko u nas takie coś jest możliwe. Coś strasznego, już sobie wyobrażam co musieli czuć Thomas i Uwe. Co za ludzie...
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

No to tak nie można wierzyć bo gazety różnie piszą czy tam te internetowe pisma.
Jacek

Post autor: Jacek »

Biedny Thomas i Uwe. Ale musieli się czuć, ta podpita niemiecka publiczność. A Thomas ma takie słabe nerwy, z tego co wiem ze stacji benzynowej, czy tam centrum handlowego też uciekał :lol: Tak na serio koleś, który ucieka przed publicznością to naprawdę porażka, ale wam nic nigdy nie otworzy oczu. Jego płyta jest niezła, ale z takim podejściem do zycia i fanów zawsze będzie outsiderem, a Dieter chociaż trzepie "niemal plagiaty" był zawsze nastawiony na sukces i dlatego "podpita niemiecka publiczność" z tego, co widziałem na YouTube świetnie bawiła się przy call my name. A Thomas miał szanse żeby przekonać ich do siebie, ale...uciekł. Bye
ODPOWIEDZ