Win The Race czy Ready For The Victory?
-
Marcin87
Win The Race czy Ready For The Victory?
Win The Race i Ready For The Victory to dwie bardzo dobre, podobne do siebie piosenki. Która z nich Waszym zdaniem jest lepsza? Ja stawiam na Ready For The Victory - spodobała mi się od pierwszego usłyszenia, a po odsłuchaniu Win The Race miałem na początku mieszane odczucia - wydawała mi się taka "ciężka". Teraz po czasie spodobała mi się, nawet bardzo. Okazało się, że jest to bardzo fajne brzmienie i lubię jej słuchać, ale Ready For The Victory jest nadal lepsza. Jest bardziej melodyjna i lepiej wpada w ucho. Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się ona z History Blue System
Jestem ciekawy która z tych piosenek bardziej Wam się podoba i dlaczego. Piszcie 
- Gasolina91
Re: Win The Race czy Ready For The Victory?
Stawiam na Ready For The Victory. Win The Race, faktycznie wydaje się taka ciężka. Ready For The Victory jest bardzo chwytliwa i melodyjna. No i teledysk jaki fajny 
Point Of No Return
- Peter
Są cztery takie siostrzane piosenki: RFTV, WTR, 10 seconds to countdown i The Fans of Modern Talking. Z tego wszystkiego najbardziej lubię ostatnią, a tu głosuję na WTR. Dla mnie RFTV jest za ciężka i nigdy nie zdobyła u mnie uznania i nie słucham jej wcale. Podobna sytuacja występuje u Lian Ross, gdzie dwie piosenki ma oparte na identycznym beacie.
- maaateusz
Mnie bardziej podoba się Ready For The Victory. fajnie są tam "wplecione" w zwrotki chórki np. hear the engine call (hear the engine). również lepszy jest (wg. mmie) teledysk doi tej piosenki. Jest jakaś fabuła. Win the race też nie jest złe, ale ląduje na drugiej pozycji.

- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ready For The Victory - o wiele lepszy teledysk.
- Mr.King of Love
Witam, jestem tu nowy wiec to mój pierwszy post:))
Dla mnie zdecydowanie Win The Race:) To jest piosenka dzieki której odrazu nabieram dobrego humoru, wystarczy że raz jej posłucham:)
Dla mnie zdecydowanie Win The Race:) To jest piosenka dzieki której odrazu nabieram dobrego humoru, wystarczy że raz jej posłucham:)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
- Romantic Warrior
Win The Race - za remixy Scootera - czyli weterani dance i techno we wspólnym kawałku
- Skyliner89MT
Obie piosenki mi się bardzo podobają, ale lepszy teledysk jest do Ready For The Victory.
Win The Race powinien być kręcony na jakimś torze Formuły 1 albo na torze Nurburgring
.
Win The Race powinien być kręcony na jakimś torze Formuły 1 albo na torze Nurburgring
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Karolek78
Zdecydowanie bardziej podoba mi się RFTV szczególnie w wersji alternatywnej.
Karolek78
-
DanielG
Dla mnie: "Ready For The Victory" - jest z brzmienia nowocześniejszy, słucham częściej, bo bardziej mi się podoba
"Win The Race" - niby okej, ale ten kawałek jest cięższy i teledysk mógłby być lepiej zrealizowany ze wstawkami z kobietami - tymi w hełmach i okularach i tyli w ala telebimie (moje osobiste odczucie) 
- MODERN JEANNE
Ready For The Victory.W tej drugiej jakoś nie mogę się przekonać do tych fanfar
I LOVE DB AND TA!
- Tomolo
Zgadzam się, że Ready For The Victory to bardzo dobra piosenka z ciekawym teledyskiem. Jednak ja stawiam na Win The Race, bo to dla mnie jedna z najlepszych piosenek Modern Talking, emitująca dużą energię i wywołująca pozytywne emocje.
-
alunia13
A ja bardzo lubię obie piosenki i na żadną nie zagłosuje 
"You can win, If You want..."
- MTalkingusia28
Ja też obie piosenki bardzo lubię. Mój głos oddaję na Ready For The Victory, ponieważ bardziej mi się podoba. Jakoś tak nowocześniej brzmi niż Win The Race, a z kolei przy Win The Race mam miłe wspomnienie. Otóż, zawsze słuchałam list przebojów w radiu czy to było Zet czy też RMF i w 2001r. dowiedziawszy się o płycie America pomyślałam, że fajnie by było, gdyby nowy utwór był na tej liście w radiu to bym sobie nagrała na kasetę póki bym nie kupiła albumu. Wiedziałam, że w 2000r. na tej liście były 2 piosenki z Year Of The Dragon, więc czemu nie miałyby być piosenki z następnej najnowszej płyty czyli z America. No więc tak sobie siedzę w pokoju przy stoliku, coś sobie piszę w zeszycie i nagle słyszę, że facet zapowiada piosenkę Modern Talking. To była piosenka Win The Race a ja słuchając jej byłam naprawdę bardzo szczęśliwa, bo jeszcze przy żadnej piosence się tak nie zachwyciłam. Ogarnęło mnie takie błogie szczęście.
Oczywiście nagrałam piosenkę na kasetę i odsłuchiwałam jej aż do znudzenia.
Może pomyślicie, że zwariowałam, ale przez cały czas trwania tej piosenki w radiu widziałam tylko ten odbiornik radiowy i nic więcej. Wpatrywałam się w niego i słuchałam pięknej piosenki. Poza tym podczas trwania piosenki widziałam wszystko wokół siebie na różowo. Po skończeniu się piosenki różowe zniknęło. Ale to tylko pod takim urokiem tej piosenki wtedy byłam. Nic wielkiego. No i chyba powinnam zagłosować na ten utwór, a zrobiłam odwrotnie.
Pozdrawiam
Może pomyślicie, że zwariowałam, ale przez cały czas trwania tej piosenki w radiu widziałam tylko ten odbiornik radiowy i nic więcej. Wpatrywałam się w niego i słuchałam pięknej piosenki. Poza tym podczas trwania piosenki widziałam wszystko wokół siebie na różowo. Po skończeniu się piosenki różowe zniknęło. Ale to tylko pod takim urokiem tej piosenki wtedy byłam. Nic wielkiego. No i chyba powinnam zagłosować na ten utwór, a zrobiłam odwrotnie.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
-
Marcin87
Fajna historia MTalkingusia
Ja kiedyś miałem podobną tylko, że z piosenką Dietera Love Is Such A Lonely Sword. Też pierwszy raz ją usłyszałem w radiu i nagrałem na kasetę 
- Fanka MT
Zdecydowanie "Ready for the Victory" - i to bez dwóch zdań! Uwielbiam ten kawałek! Jest przepełniony powerem, chwytliwą melodią, świetnymi chórkami i powtórzeniami w zwrotkach! Dla mnie to kawał dobrej roboty no i oczywiście nie można zapomnieć o bombowym teledysku z fabułą, w którym nasi ulubieńcy wyglądają wprost FENOMENALNIE!!
Jeżeli chodzi o drugi z zaprezentowanych utworów - to owszem, nie powiem, że go nie lubię, bo bym skłamała, jednakże "Win the race" sporo brakuje do singla z albumu "Victory" 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!