1st Heavenue - Take Your Chance REWELACJA !!!

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Robert73

1st Heavenue - Take Your Chance REWELACJA !!!

Post autor: Robert73 »

Podszedłem do tego nowego projektu bardzo z dystansem, myśląc, że cóż można jeszcze w temacie brzmienia Dietera Bohlena wymyślić ciekawego. Myliłem się! Toż to jest 100 razy lepsze niż wszystkie albumy SIB i tym podobni naśladowcy brzmienia Bohlena !!! :D Moim zdaniem ten projekt zasługuje na uwagę. Już dawno nie słyszałem tak dobrej piosenki stylizowanej na Blue System. Wszystko w niej mi się podoba. Świetna melodia, a refreny palce lizać. Oby nie skończyło się na singlu, bo chciałbym posłuchać więcej od 1st Heavenue.
Awatar użytkownika
Peter

Re: 1st Heavenue - Take Your Chance REWELACJA !!!

Post autor: Peter »

Tak, piosenka świetna, świetna melodia, aranżacja w moim ulubionym stylu do tego ciekawy wokal, ale czy lepsze od SIB? tego nie jestem pewien, tam był wspaniały wokal tu tylko dobry.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Tak!!! A co w tym takiedo świetnego, może melodia z Dont lose my number Modernów lub jak kto woli C.C.Catch - Stop - Draggin` My Heart Around? no to się zgadzam. Poza tym normalne brzmienie Bohlena, a głos w zwrotkach bez komentarza...bez przerwy słyszę Magic Symphony i głos bohlena w każdym nagraniu (chrypka ale Didi). SIby w refrenach, nic nowego to co zawsze. Z uporem maniaka kopiują Blue System. 30 razy odgrzewany schabowy smakuje lepiej.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

I dobrze że kopiują, bo jak by nie kopiowali to nie byłoby co słuchać. Poza tym Panowi Ci zawsze byli częścią Modern Talking i Blue System więc nie wiem czy tu można mówić o kopiowaniu. Oni po prostu kontynują to co innym już się nie chcę. Ale jak komuś się nie podoba proponuję najnowsze "wspaniałe" utwory Dietera.
Dla mnie 1st Heavenue to boomba i cieszę że jest jeszcze kilka osób które uważają tak jak ja.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Hola, oni nie byli częścią MT, bo to zespół Thomasa Widrata a nie SIBy. W porównaniu do tego co oferuje dzisiaj Dieter to miód na uszy.
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

sebciu1974 pisze:Dla mnie 1st Heavenue to boomba i cieszę że jest jeszcze kilka osób które uważają tak jak ja.
Ja również się cieszę:) Pewnie takie same dźwięki grają nam w duszy. Widzę, że wiesz jak odróżnić dobre inspiracje muzą Bohlena od tych kiepskich.
art_system pisze:Poza tym normalne brzmienie Bohlena,
Z takiego obrotu sprawy należy się tylko cieszyć !!! Czyż nie tego potrzebują fani Bohlena, który już dawno wystawił nas do wiatru.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Robert73 pisze:sebciu1974 napisał(a):
Dla mnie 1st Heavenue to boomba i cieszę że jest jeszcze kilka osób które uważają tak jak ja.
Ja również cieszę się Pewnie takie same dźwięki grają nam w duszy. Widzę, że wiesz jak odróżnić dobre inspiracje muzą Bohlena od tych kiepskich.
art_system napisał(a):
Poza tym normalne brzmienie Bohlena,
Z takiego obrotu sprawy należy się tylko cieszyć !!! Czyż nie tego potrzebują fani Bohlena, który już dawno wystawił nas do wiatru.
Jestem pewny, że jeszcze kilka razy to odsłuchacie i zapomnicie o tej piosence, czyż nie? Inaczej było z Blue System, można je słuchac setki razy i tak mam do dziś, ale nie piszci BOMBA, SUPER, bo tak nie jest. A w duszy też mi gra Blue System jak Wam, tyle że powyższy projekt to zimny schab nic więcej, nawet melodii nie zmienili SIET.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Peter pisze:Hola, oni nie byli częścią MT, bo to zespół Thomasa Widrata a nie SIBy. W porównaniu do tego co oferuje dzisiaj Dieter to miód na uszy.
Zgadza się. Ja mowiłem ogólnie także o SIB.
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Przyłączam się do waszych pochlebnych opinii na temat singla.

Świetny utwór, świetna melodia...

Czekam na więcej.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

W dobie nagrań Bohlena nie przypominających już w niczym jego dawnego stylu, ewentualnie nagrań w których pobrzmiewa w tle to co kiedyś chwytało nas za serca trzeba uczciwie przyznać, że 1st Heavenue ze swoim "Take A Chance" wyróżnia się znacznie i to in plus...

Mnie osobiście bardzo podoba się to nagranie... Mam nadzieję, że kolejne single wydawane przez Tonschatz nie będą gorsze :)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pt lip 08, 2011 14:35 przez ROBERT_LATO, łącznie zmieniany 1 raz.
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

Pomimo swojego wieku powiem że aż mi sie stare czasy przypomniały :P Dawno nie słyszalem czegoś takiego..:) Blue system by sie nie powstydził ,piekne!Mam nadzieje że bedzie wiecej ich piosenek:)
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Zmartwię Cię Mr.King of Love.... póki co nie ma dalszych planów co do kolejnego singla i całej płyty 1st Heavenue...

Firma Tonschatz planuje wydawanie co miesiąc singla i na pierwszy ogień poszedł 1st Heavenue... w lipcu ma się ukazać z kolei singiel zespołu In Obsession - Heartbreak Symphony... za którym stoi Ralf Stemmann były współpracownik Dietera Bohlena i jednocześnie producent...
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2011 21:49 przez ROBERT_LATO, łącznie zmieniany 1 raz.
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Post autor: Mr.King of Love »

ROBERT_LATO pisze:martwię Cię Mr.King of Love.... póki co nie ma dalszych planów co do kolejnego singla i całej płyty 1st Heavenue...

Firma Tonschatz planuje wydawanie co miesiąc singla i na pierwszy ogień poszedł 1st Heavenue... w lipcu ma się ukazać z kolei singiel zespołu In Obsession - Heartbreak Symphony... za którym stoi Ralf Stemmann były współpracownik Dietera Bohlena i jednocześnie producent...
Musimy byc dobrej myśli. Zapomniałem też że nie można oceniac dnia przed zachodem. Ale jesli reszta piosenek bedzie w takim stylu jak ta tutaj przedstawiona to bede musiał miec ich płyte:))
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
jkris

Re: Tonschatz Musik

Post autor: jkris »

Peter pisze:Bardzo dobra piosenka, wokal mocno przypomina Rolfa, szczególnie refren, nie wiem czy wiecie, ale rusza także projekt Ralfa In Obsession.
mnie takze bardzo sie podoba, choc nawiazanie do DLMG oczywiste. ale takie wlasnie piosenki powinna nagrywac CCCatch, a przynajmniej ja bardzo chcialbym uslyszec ja w takim repertuarze... :roll:
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Wczoraj posłuchałem tej piosenki. Bardzo mi się spodobała - szczególnie chórek (od słów Don't stop).
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Adrian77 pisze: Bardzo mi się spodobała - szczególnie chórek (od słów Don't stop).
Nuta znajoma, mnie też najbardziej spodobała się druga część refrenu.
Point Of No Return
ODPOWIEDZ