nowe remixy CCCatch !!!

Dyskusja na temat C.C. Catch
jkris

nowe remixy CCCatch !!!

Post autor: jkris »

jestem w szoku- znalazlem na fan.pl zapowiedz nowej skladanki CCCatch !!!???
Edel postanowil chyba wydac kolejna kompilacje- ja juz nic nie rozumiem
http://www.fan.pl/shopping/lista.php?wy ... &ot=1&og=2
Ostatnio zmieniony sob kwie 08, 2006 15:57 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Maxi Hit Sensation to seria kompilacji z różnymi wersjami maxi. Ale są to składanki różnych wykonawców, tak więc Fanowi mogło coś się pomylić...

Chociaż nie, jpc ma tak samo: http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... sk/hitlist :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Wynika z tego, że będzie to kolejna kompilacja z wersjami maxi piosenek Caro. Czyli kolejne coś zbędne, bo już jedna takowa była, a może dwie? :? Do tego na dwóch ostatnich nie brakuje wersji wydłużonych. No chyba, że tutaj pojawi się Big Time long, to co innego, bo to rzadkość.

Jednakże uważam, że Edel powinien wydać wreszcie składankę piosenek Thomasa a nie jeszcze raz to samo.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
jkris

ja juz tez przestaje czaic o co im chodzi... po co wydawac kolejny raz to samo- lepiej wydaliby jej nowa plyte... choc w sumie to tez dziwna historia. Marco- brat CC napisal mi, ze ma ona wystarczajaco duzo nowych piosenek na 5 plyt i ze nie brakuje wytworni plytowych chetnych na wydanie tego- w takim badz razie wniosek jest jeden- to CC nie chce wydac nowej plyty...
a szkoda bo dla mnie jest NR 1 w calej tej mieszance Bohlenowskiej ;-)

wow
okazuje sie ze nie bedzie to chyba kolejna zwykla skladanka
tylko Maxi Hit Sensation-Nonstop DJ-
super- czyli jakies remixy, zawsze to cos nowego ;-)
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B ... 44-0122443
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Byle tylko nie uraczyli nas znowu takimi remixami jak na Catch The Hits... :?
jkris

no ja akurat bylbym zadowolony bo mnie sie bardzo podobaly...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Co kto woli. Ja akurat wręcz nienawidzę takiego "umca umca" jakie odstawiono tam, wolałbym żeby jakiś profesjonalista wziął oryginały i jakoś ładnie je ze sobą poskładał w kilka megamixów.
jkris

ale przeciez juz tysiac razy te piosenki byly laczone ze soba- efekt sredni. w '98 Bohlen dolozyl bitu o odswiezyl kilka kawalkow ale to wciaz prawie to samo- dlatego ucieszylbym sie gdyby tym razem byly to nie te co zawsze kawalki i zrobione na wspolczesna clubowa modłe... np You Can Be My Lucky Star Tonight.... moj ukochany kawalek...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie tysiąc, tylko trzy razy :D
Pierwszy raz na "Decade Remixes" - efekt genialny.
Drugi raz na "Best Of '98" - efekt taki sobie.
Trzeci raz na "Catch The Hits" - efekt jeszcze słabszy.

Jeśli ktoś lubi klimaty a'la Global Deejays to spodobałoby mu się to, ale ja do takich osób nie należę. Ponadto już zbyt wiele razy świetne kawałki zostały totalnie zniszczone przez nowe "aranżacje", żebył był wobec takiego czegoś obojętny :D
jkris

no coz, ja mam inne zdanie a z tego co piszesz to zaden remix nie jest w stanie ciebie zadowolic (chyba ze Bohlen cofnalby sie do lat '80...)- te remixy musza byc zrobione "na czasie"- na styl klubowy (ktory ja akurat lubie), bo inaczej oprocz fanow nikogo by nie zainteresowaly.
dlatego mam nadzieje, ze nie bedzie to polaczenie kilku piosenek- co praktycznie kazdy moze sobie sam w domu zrobic tylko maksymalnie odjechane klubowe remixy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Istotnie, trudno zadowolić mnie remixem :]. Ale zapewniam, że jest to możliwe 8).
Natomiast jeśli mówimy o fanach, to chyba ciężko żeby spodobały im się klubowe remixy... Większość z nich to (jeżli się nie mylę oczywiście ;)) ludzie, którzy poznali muzykę Caro w latach 80-tych. A jeśli forum jak np. 80s.pl może być dla tej publiczności miejscem reprezentatywnym, to klubowe klimaty nie mają tam zbyt dobrej opinii :D Tak więc obawiam się, że ewentualna składanka z takimi remixami zadowoli chyba tylko jednostki :?
Mi osobiście to nie przeszkadza, bo do kupowania nikt mnie przecież nie zmusza. No ale skoro już patrzymy kto może taką płytkę kupić, to patrzmy nieco szerzej... :roll:
Przemo

Post autor: Przemo »

Hmm... Ja też wolałbym coś nowego. Kupować kolejnej wersji tego samego nie mam zamiaru. Wolę nowe utwory C.C.Catch, nawet gdyby miały przypominać "Silence" które jakoś od mnie specjlanie nie przemawia. Ale taką nową pytkę bym kupił.
Przemo
jkris

ArCrack pisze: Natomiast jeśli mówimy o fanach, to chyba ciężko żeby spodobały im się klubowe remixy... Większość z nich to (jeżli się nie mylę oczywiście ;)) ludzie, którzy poznali muzykę Caro w latach 80-tych.

no coz, ja mam 30 lat i mimo tego, ze bardzo lubie CCCatch MT itd wspolczesna muzyka jest dla mnie takze wazna i takze ja lubie. Nie wiem dlaczego zakladasz z gory, ze ktos kto lubi muzyke lat '80 nienawidzi wspolczesnej muzyki klubowej??? :shock: Chyba tylko sadzac wg siebie... Ty wolisz nowe ale nudne i jednakowe (wg mnie) ballady Bohlena a ja wole clubowa CCCatch...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ja w żadnym wypadku nie zakładam, że nikt nie lubi współczesnej muzyki. Mówię o tzw. ogóle. Napisałeś, że te remixy muszą być zrobione na czasie żeby zainteresowały kogokolwiek poza fanami. A ja zwracam uwagę na to, że jeśli będą to klubowe remixy to mogą właśnie tych fanów nie zainteresować, bo większość z nich (nie wszyscy!) nie lubi takich klimatów. A przynajmniej ta większość, która udziela się w intenecie :lol:
jkris pisze:Ty wolisz nowe ale nudne i jednakowe (wg mnie) ballady Bohlena a ja wole clubowa CCCatch...
No i prawidłowo!
jkris

ArCrack pisze: Mówię o tzw. ogóle... większość z nich (nie wszyscy!) nie lubi takich klimatów.
widze, ze kolega uwaza sie za guru w tej kwestii- coz ja uwazam ze wiekszosc owszem lubi i to bardzo. za to ewidentnie nie lubi nowych nudnych i nijakich "perełek" Bohlena...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Napisałem na podstawie czego oparłem swój pogląd - na forum 80s.pl (jakby nie patrzeć najwiekszym w polskim internecie forum poświęconym muzyce lat 80-tych) klubowe klimaty nie są lubiane.
I nie wiem w jakim celu mieszasz do tego produkcje Bohlena - rozmawiamy o CCC.
ODPOWIEDZ