Strong czy Two

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Strong czy Two ?

Strong 2010
7
17%
Two 2011
31
74%
oba albumy nie ciekawe
1
2%
nie mam zdania
3
7%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Strong czy Two

Post autor: atlantyda ;o) »

Zdania na temat najnowszego albumu są bardzo podzielone.Oczywiste jest,że zawsze albo prawie zawsze jest się pod większym wrażeniem najnowszego albumu niż tego poprzedniego,którego teksty zna się już na pamięć.
Ankieta dotyczy tego czy bardziej podoba Wam się styl albumu Strong nagranego przy współpracy z Sergey'em Revtov'em czy jednak najnowszy Two (którego producentem jest Uwe Fahrenkrog) ,jest jednak tym na co tak długo czekaliście.
Proszę o głosy i w miarę możliwości uzasadnienie swojego wyboru.
Ja jeszcze wstrzymam się od głosu bo dla mnie oba albumy są bardzo dobre.Byłam pod wielkim wrażeniem Strong-styl zupełnie nowy.Tym razem mimo wszystko mamy nawiązanie do tego co tak na prawdę kocham :).
Daję też możliwość oddania głosu osobą,którym się te produkcje nie podobają i również proszę o uzasadnienie.
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Strong czy Two

Post autor: Atlantis »

Zdecydowanie Two, tak jak już pisałem, Strong moim zdaniem nie powinien obok niego stać. Na korzyść ostatniego albumu przemawia przede wszystkim brak monotonii, która na Strong była zatrważająca, w miarę równy poziom utworów, czyli brak czegoś takiego jak Music Dance czy zapełniaczy jak One More Chance czy Clear Sign, brak utworów przeznaczonych tylko i wyłącznie na rynek wschodni (Sorry Baby, Make You), o wiele lepsze, bardzo przyjemne i chwytliwe melodie, klasa produkcji, wg mnie album pod tym względem wypada nadzwyczaj dobrze (poza oczywiście Maria, która jest prostacka, ale i tak dość przyjemna). O odpowiedniej promocji albumu też zapomnieć niewolno, czegoś takiego oczekiwałem już od 2003 roku.
Mam nadzieję, że Two godnie zniesie próbę czasu, życzę Panom również dalszej współpracy i sukcesów.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.

Jak dla mnie zdecydowanie lepszym albumem jest album TWO. Tak jak pisałem kiedyś w stosownym wątku album STRONG jest jak dla mnie przyzwoitym albumem, ale bez jakichś szczególnych zachwytów. Ot album na 4 może na -4. STRONG jest dla mnie monotonny, po kilkunastokrotnym przesłuchaniu album wylądował na półce. Przyzwoita produkcja, ale nie z najwyższej półki.

Jeśli zaś chodzi o album TWO to jest on, moim zdaniem, przynajmniej o całą klasę lepszy. Utwory są zróżnicowane, melodie wpadające w ucho a poza tym styl świadomie i udanie nawiązujący do brzmień Modern Talking. Dodam jedynie, że mój ukochany Modern Talking jest i na zawsze pozostanie dla mnie numerem 1 i żadna produkcja Thomasa czy Dietera nigdy nie będzie przeze mnie aż tak wysoko ceniona jak właśnie MT.

Podsumowując: Album TWO jest bardzo udanym, nowoczesnym i profesjonalnie wyprodukowanym albumem (inaczej niż STRONG) a jednocześnie z powodzeniem nawiązującym do dobrych tradycji muzyki Modern Talking.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Moim zdaniem "Two" jest najlepszą płytą. Na pewno odniesie większy sukces niż "Strong" dzięki temu, że wyjdzie w Rosji, a tam wszystko, co Thomasa kupią. Płyta odnosi już spory sukces w Niemczech. Ciekawe jak będzie w Polsce.
Obrazek
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Ja również stawiam na Two :wink: Dla mnie jest to lepsza płyta niż Strong
Ostatnio zmieniony sob cze 11, 2011 11:29 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Atlantyda prosiła również o uzasadnienie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Oba albumy niezwykle udane stąd miałem wielki dylemat, glosuję na "Strong", bo to bardziej klubowe brzmienie, więcej piosenek i zero coverów.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

W tym zestawieniu zdecydowanie "Two".
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Zdecydowanie Two ma bardziej ciekawsze brzmienie od Stronga
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie są chyba aż tak bardzo podzielone? ;) Two słuchałem co prawda zaledwie dwa razy, ale nie wydaje mi się żebym zmienił zdanie, tym bardziej że Stronga od początku nie ceniłem wysoko.
Za różnorodność i ciekawe aranżacje Two.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

Oby dwa albumy są dobre ale wiadomo że po pewnym czasie coś co jest dłużej słuchane sie nudzi i nowe jest lepsze :) Prawde mówiąc brakuje mi jeszcze jednaj odp, a mianowicie czy " albumy STRONG i TWO są na tym samym lub podobnym poziomie" i na tą odp bym zagłosowała.
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

atlantyda ;o) pisze:Daję też możliwość oddania głosu osobą,którym się te produkcje nie podobają i również proszę o uzasadnienie.
O to chyba dla specjalnie dla mnie :)
Nie podoba mi się Strong, ponieważ jest kiepsko wyprodukowany, słabo zaaranżowany, przewidywalny, nie melodyjny i nieciekawy. Typowa dzisiejsza pop-produkcja. Ale UWAGA! Podoba mi się melodia My Angel. Spróbujcie mi teraz powiedzieć, że neguję wszystko jak leci co dzisiejsze :)
Nie podoba mi się "Two" ponieważ jest fatalnie wyprodukowany, beznadziejnie zaaranżowany, przewidywalny, monotonny, nie melodyjny i nadnaturalnie nieciekawy. Tu nie podoba mi się, żadna piosenka.
Gdybym musiał wybierać, bardziej podoba mi się też "Why Do You Cry" niż "Gigolo"... nie sądziłem, że kiedyś coś takiego napiszę :shock:
Wolę też image Thomasa ze "Stronga".
Nie głosuję, ponieważ nie ma opcji "bardziej nie lubię albumu "Two"".
Niestety, ale to co robi Thomas to równia pochyła. Całkiem niezłe nawet piosenki Sound Chateau i fantastyczne "Everybody..." zastąpił słaby "Mocny". Jego natomiast fatalny "Two"...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Zdecydowałam zaznaczyć "nie mam zdania".Nie potrafię się zdecydować.Oba albumy są jednak dla mnie jednakowo dobre,choć bardzo się od siebie różnią.Tak samo jak na Strong tak i na Two są leprze i słabsze dzieła.Przesłuchiwałam dziś oba te albumy,nie potrafię wybrać konkretnie,zbyt trudne jak dla mnie.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Pamiętam jak wychwalałam album Strong i nie chciałam usłyszeć ani jednego negatywnego słowa na temat tego albumu. Teraz, gdy jest nowy album uważam, że jest też świetny, ale jednak lepszy od Stronga pod każdym względem. W ogóle muzyka na Two jest taka jakby bardziej taneczna i utwory są ciekawiej zaaranżowane. Po prostu są bardziej "beatowo" nagrane. Nie wiem jak to inaczej ująć, ale o wiele bardziej mi się podoba Gigolo niż Why Do You Cry. Ogólnie rzecz biorąc album Two bardziej mi się podoba niż Strong. Myślę, że gdyby nie Uwe to te piosenki by takie fajne nie były. To tylko moje zdanie. Ja tak myślę. Myślę też, że Thomasowi dobrze zrobił ten duet z Fahrenkrogiem, bo takich nagrań w wykonaniu Thomasa jeszcze nie słyszałam. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Szkoda, że nie było opcji: oba są świetne. "Two" to fajny albumik, ale ja jednak minimalnie wolę dzieło Sergieya Revtova, o oczko wyżej. Nie ma tam żadnych zapychaczy, w postaci coverów czy słabych piosenek, nie jest wcale monotonny, słucha się tego z przyjemnością.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Zaznaczyłam "Two", gdyż moim zdaniem znajdują się na nim lepiej zaaranżowane piosenki. Nie są tak podobne do siebie jak kawałki na "Strongu" :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Mi zdecydowanie bardziej podobają się utwory na płycie Strong.Są melodyjne łatwo wpadające w ucho i w umiarkowanym rytmie.Aczkolwiek Two ma też parę świetnych piosenek.Gdyby nie te zapychacze,a nowe utwory, byłby lepszy efekt. :D
ODPOWIEDZ