Eurowizja 2011
- Peter
Eurowizja 2011
Powiem tak, dawno nie mieliśmy tak beznadziejnego utworu. Liczę na to, że szybko przepadnie. Piosenka jest nijaka, nie ma aranżacji nawet. Beznadziejne r'n'b.
- Karolek78
Re: Eurowizja 2011
Niestety ale i w tym roku Eurowizja skończy się dla nas już w półfinale. Zawsze mamy słabe piosenki ale w tym roku to już kompletna porażka.
Karolek78
-
Marcin87
Refren tej piosenki jest nawet ciekawie zrobiony, ale nie jest czymś na miarę hitu; to po prostu zwyczajna piosenka, stanowczo za słaba na eurowizję. Na ten konkurs jest potrzebny wielki przebój a nie zapełniacz pierwszej lepszej płyty.
- Peter
Hmmm Lena Meyer też nie miała wielkiej, porywającej piosenki, a miała coś co urzekło ludzi.
Powiem, że na Eurowizję potrzeba charyzmatycznego wokalisty a nie piosenkareczki nieznanej nikomu nawet w własnym kraju, a takich jak ona jest w Polsce kilka tysięcy.
-
Marcin87
Tak to już jest, że jak się nie ma porządnej piosenki to trzeba się wykazać czymś innymPeter pisze:Hmmm Lena Meyer też nie miała wielkiej, porywającej piosenki, a miała coś co urzekło ludzi.
Dla mnie liczy się tylko muzyka w tym konkursie.
- Peter
O to jak się liczy dla Cb tylko muzyka to możesz się grubo rozczarować oglądając konkurs. 90% piosenek na tym konkursie to beznadziejna współczesna kiszka. Nie wiem co się ludziom podoba w tych "utworach" jak to nie są znane piosenki nawet w rodzinnych krajach poszczególnych artystów?
-
Marcin87
Zgadzam się z Tobą. Ta teraźniejsza muzyka jedno wielkie NIC. Z ostatniej eurowizji to nawet nie pamiętam która piosenka mi się najbardziej podobała; pamiętam jedynie tą której nie zniosłemPeter pisze:90% piosenek na tym konkursie to beznadziejna współczesna kiszka.
- Peter
Really? Aż tak to nie, jest masa wspaniałych dzisiejszych utworów. Jak nowe Ace Of Base, PSB, OMD, Kylie, Sophie itd. itd. Generalnie jednak te gwiazdy starsze Mają dzisiaj fajne piosenki, bo te gwiazdy, które teraz zaczynają czasem dzięki Eurowizji, dostają sh*t. Jakoś żadna z gwiazd z EW ostatnich czasów nie zrobiła wielkiej międzynarodowej kariery, kiedyś to były tylko Celine Dion (Szwajcaria) i Abba (Szwecja).Marcin87 pisze:Zgadzam się z Tobą. Ta teraźniejsza muzyka jedno wielkie NIC. Z ostatniej eurowizji to nawet nie pamiętam która piosenka mi się najbardziej podobała; pamiętam jedynie tą której nie zniosłemPeter pisze:90% piosenek na tym konkursie to beznadziejna współczesna kiszka.Ale liczę, że kiedyś wreszcie pojawi się coś konkretnego. Chyba wiecznie kaszany produkować nie będą. Oby zmienili to menu na coś smaczniejszego
-
Marcin87
Tylko, że oni nie występują na eurowizji niestetyPeter pisze:jest masa wspaniałych dzisiejszych utworów. Jak nowe Ace Of Base, PSB, OMD, Kylie, Sophie itd. itd
- Karolek78
Ja będę oglądał. Jestem ciekawy jakie piosenki będą. Najprawdopodobniej jednak znowu usnę jak to na transmisjach z Eurowizji u mnie bywa. To chyba najlepszy wymiernik jak podobają mi się Eurowizyjne utwory
.
Karolek78
-
andrzej1988
Ciekawe czy Thomas wystąpi na Eurowizji w czasie przerwy??????
- Atlantis
Bardzo się cieszę, że przeszli moi faworyci tj:
reprezentantka Węgier, dla mnie najlepszy głos i najlepszy utwór tych eliminacji, rewelacja.
dalej reprezentacja Azerbejdżanu, z bardzo zmysłowym i romantycznym kawałkiem, również mam nadzieję, że zajdą wysoko
i bardzo podobała mi się też propozycja Finlandii, prosta, oszczędna, zaśpiewana przez normalnego, nienachalnego, skromnego chłopaka z dobrym głosem. Cieszę się, że dano jej szansę, choć jest niewątpliwie słabsza niż dwa powyższe utwory.
Podobały mi się jeszcze m.in. propozycje Rosji czy Islandii, także przeszły.
Poziom tego konkursu o dziwo był dość wysoki i oby tak dalej.
Co do Magdy-nie wiem dlaczego śpiewała pierwsza, chyba po to, żeby pod koniec wszyscy o niej zapomnieli, bo niczym się nie wyróżniła, jedynie tym, że nie było w zasadzie nikogo innego, kto wystąpiłby z gołym tyłkiem, a to już nie te czasy, że to robi wrażenie. Jej piosenka jest dla mnie męcząca, z nieudanym, kwadratowy refrenem, a wycie, które zaprezentowała pod koniec było gwoździem do trumny.
reprezentantka Węgier, dla mnie najlepszy głos i najlepszy utwór tych eliminacji, rewelacja.
dalej reprezentacja Azerbejdżanu, z bardzo zmysłowym i romantycznym kawałkiem, również mam nadzieję, że zajdą wysoko
i bardzo podobała mi się też propozycja Finlandii, prosta, oszczędna, zaśpiewana przez normalnego, nienachalnego, skromnego chłopaka z dobrym głosem. Cieszę się, że dano jej szansę, choć jest niewątpliwie słabsza niż dwa powyższe utwory.
Podobały mi się jeszcze m.in. propozycje Rosji czy Islandii, także przeszły.
Poziom tego konkursu o dziwo był dość wysoki i oby tak dalej.
Co do Magdy-nie wiem dlaczego śpiewała pierwsza, chyba po to, żeby pod koniec wszyscy o niej zapomnieli, bo niczym się nie wyróżniła, jedynie tym, że nie było w zasadzie nikogo innego, kto wystąpiłby z gołym tyłkiem, a to już nie te czasy, że to robi wrażenie. Jej piosenka jest dla mnie męcząca, z nieudanym, kwadratowy refrenem, a wycie, które zaprezentowała pod koniec było gwoździem do trumny.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
cieszę się, że Polska piosenka odpadła, bo nie muszę tego słuchać w finale, a przy okazji Polka oszczędzi nam wstydu. Nie każda piosenka przecież musi być przebojem...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Tyle lat Eurowizji i jeszcze nikt się nie nauczył na jakie piosenki głosują widzowie.Co się publice podoba.Przecież głosują ludzie z innych krajów to ma być hit międzynarodowy!
- Monis
Oczywiście można było się spodziewać, że Polska nie dostanie się do półfinału. Podsumowując tą całą Eurowizję to od czasu LORDI nic mnie nie zaskoczyło. Z roku na rok wieje coraz większą nudą, a My wysyłamy "byle kogo", żeby tylko uczestniczyć (wspominając Ivana z delfinem czy The Jet Set). Nadzieje mieć mogliśmy. 
Call me Dr Love
- Karolek78
Bardzo dobrze że nasza piosenka odpadła. Słaba piosenka w dodatku kiepski występ i na koniec się zaczęła tak wydzierać że...
Ci co przyjmują te zgłoszenia do Eurowizji to powinni jak najszybciej wylecieć bo nie wierzę że nie było lepszych piosenek. A co do piosenek podczas konkursu to żadna mnie nie zaskoczyła po za może dwoma kawałkami.
Ci co przyjmują te zgłoszenia do Eurowizji to powinni jak najszybciej wylecieć bo nie wierzę że nie było lepszych piosenek. A co do piosenek podczas konkursu to żadna mnie nie zaskoczyła po za może dwoma kawałkami.
Karolek78