Love Don't Live Here Anymore

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Marcin87

Love Don't Live Here Anymore

Post autor: Marcin87 »

Ostatnio wpadła mi do ucha ta sympatyczna pioseneczka :wink: Stwierdziłem, że ma bardzo ciekawą budowę , ponieważ zwrotki i refren w tej piosence są tak do siebie dopasowane, że aż zlewają się jedną całość i trudno wyczuć kiedy się zaczyna refren :wink: A może ta piosenka w ogóle nie ma refrenu :lol: A Wam jak się podoba? Bo piosenka dla mnie jest cudowna :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Re: Love Don't Live Here Anymore

Post autor: Atlantis »

Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Fascynujące jest to, że pomiędzy fanami Modern Talking są tak wielkie różnice w gustach. Nie miałem o tym pojęcia jeszcze parę lat temu. Da mnie ten utwór to bomba. Uwielbiam go.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Atlantis pisze:Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
Mam podobne odczucia, cała płyta była niezła, ale ta piosenka ma kiepską melodie i beznadziejnie jest zaaranżowana.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Ja ogólnie nie przepadam za tym albumem, a takie utwory to dla mnie synonim tandety. Aranżacji w nim nie ma (za wstęp do utworu ma robić pam pam pam?), melodia nie prosta a prostacka, błąd już w tytule... Wg mnie Bohlen nie przyłożył się zbytnio do tej płyty.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie ten utwór średnio przypadł do gustu. Początkowo lubiłam go słuchać ale z czasem mi przeszło. Dla mnie ciut przesłodzony.

Każdy ma swój gust, dobrze, że nawet pośród fanów danego zespołu jest różnica zdań, w przeciwnym razie było bu tu nudno gdyby wszyscy pisali, że wszystko jest cacy i piękne jak cud, miód i malina.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Atlantis pisze:Ja ogólnie nie przepadam za tym albumem, a takie utwory to dla mnie synonim tandety. Aranżacji w nim nie ma (za wstęp do utworu ma robić pam pam pam?), melodia nie prosta a prostacka, błąd już w tytule... Wg mnie Bohlen nie przyłożył się zbytnio do tej płyty.
Hmm dyskusja dotyczy piosenki nie albumu to raz, a dwa album jest świetny tylko ta piosenka nie ma melodii takiej na początku ja w WWW, WALL czy "Just like an angel". Taki powinien być wstęp do każdego utworu, chwytliwy i melodyjny. Bohlen zrobił płytę na 5 a piosenkę na 3. A błąd w tytule bo powinno być Love doesn't live anymore. Ale nawet Madonna Amerykanka miała taką samą piosenkę więc ten błąd ujdzie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mnie osobiście podoba się utwór -melodia.Jest podobnie zrobiony jak One In A Million,zaczyna się od refrenu,potem zwrotka i potem refren.
Marcin87 pisze:Stwierdziłem, że ma bardzo ciekawą budowę , ponieważ zwrotki i refren w tej piosence są tak do siebie dopasowane, że aż zlewają się jedną całość i trudno wyczuć kiedy się zaczyna refren :wink:
Swego czasu też miałam ten problem ;)
Piosenka nie jest taka zła spośród wszystkich utworów z 2 albumu pośród wszystkich tam znajdujących się utworów ten tytuł oceniam w skali 1-6 na 4 :)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Peter pisze: A błąd w tytule bo powinno być Love doesn't live anymore.
Też to zauważyłam gdy po raz pierwszy zobaczyłam tytuł piosenki. Aczkolwiek piosenka nie jest zła, jest bardzo fajna. Mnie bardzo ona się podoba. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Można by to podciągnąć pod Licentia poetica. Podobna sytuacja występuje choćby w utworze "Diamonds Never Made a Lady": You're fooling yourself with a millionaire/ You think it's love but he don't care.
A to nie tylko "błąd" Dietera. Przykładowo słynna czwórka z Liverpoolu śpiewa: She's got a ticket to ride/ But she don't care. Tak po prostu lepiej brzmi.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Peter pisze:
Atlantis pisze:Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
Mam podobne odczucia, cała płyta była niezła, ale ta piosenka ma kiepską melodie i beznadziejnie jest zaaranżowana.
To co piszecie o tej piosence ja odczuwam całkowicie odwrotnie proporcjonalnie :wink: Oczywiście cenię Wasze zdanie, ale dla mnie jest ona przepiękna i cudowna i ma śliczną melodię :wink: Muszę przyznać, że na początku nie przykuwała tak mojej uwagi, ale od jakiegoś czasu bardzo wpadła mi w ucho i teraz mogę słuchać jej na okrągło :mrgreen:
Obrazek
Jacek

Post autor: Jacek »

Dla mnie ta piosenka jest świetna. Fakt, że nietypowa jak na MT, troszke kojarzy mi się nie wiedzieć czmu z Boney M :D , ale bardzo ten kawałek lubię
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

bardzo dobry utwór, świetnie dopełnia całości na drugim albumie
odkąd go pierwszy raz usłyszałem (jakieś 24-25 lat temu) do dziś nieprzerwanie mi się podoba i lubię do niego wracać
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Bardzo fajna piosenka. Najfajniejszy jest moment gdy śpiewają razem Thomas i Birger oraz przejście pomiędzy zwrotką (fajnie wtedy basik gra). Jedyne nad czym ubolewam to to że początek jest trochę jakby urwany.
Karolek78
Awatar użytkownika
restimek

Post autor: restimek »

Jak dla mnie piosenka nie jest zła :) Jest ok, choć lekko cukierkowa. Jednak nie wiem czemu ciągle mi się kojarzy z tą piosenką:

http://www.youtube.com/watch?v=td1QKG6PO3Y i mam wrażenie że Dieter mocno "inspirował się" tą piosenką przy tworzeniu swojej (czyt. zrzynał na maxa)
Trust your emotions, Believe in your dreams
moonwalker

Post autor: moonwalker »

restimek pisze:Jak dla mnie piosenka nie jest zła :) Jest ok, choć lekko cukierkowa. Jednak nie wiem czemu ciągle mi się kojarzy z tą piosenką:

http://www.youtube.com/watch?v=td1QKG6PO3Y i mam wrażenie że Dieter mocno "inspirował się" tą piosenką przy tworzeniu swojej (czyt. zrzynał na maxa)
Jeśli już jakieś skojarzenia mi się nasuwają - to szybciej z tym kawałkiem :

ODPOWIEDZ