Love Don't Live Here Anymore
-
Marcin87
Love Don't Live Here Anymore
Ostatnio wpadła mi do ucha ta sympatyczna pioseneczka
Stwierdziłem, że ma bardzo ciekawą budowę , ponieważ zwrotki i refren w tej piosence są tak do siebie dopasowane, że aż zlewają się jedną całość i trudno wyczuć kiedy się zaczyna refren
A może ta piosenka w ogóle nie ma refrenu
A Wam jak się podoba? Bo piosenka dla mnie jest cudowna 
- Atlantis
Re: Love Don't Live Here Anymore
Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- sebciu1974
- Kontakt:
Fascynujące jest to, że pomiędzy fanami Modern Talking są tak wielkie różnice w gustach. Nie miałem o tym pojęcia jeszcze parę lat temu. Da mnie ten utwór to bomba. Uwielbiam go.
- Peter
Mam podobne odczucia, cała płyta była niezła, ale ta piosenka ma kiepską melodie i beznadziejnie jest zaaranżowana.Atlantis pisze:Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
- Atlantis
Ja ogólnie nie przepadam za tym albumem, a takie utwory to dla mnie synonim tandety. Aranżacji w nim nie ma (za wstęp do utworu ma robić pam pam pam?), melodia nie prosta a prostacka, błąd już w tytule... Wg mnie Bohlen nie przyłożył się zbytnio do tej płyty.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Gasolina91
Mnie ten utwór średnio przypadł do gustu. Początkowo lubiłam go słuchać ale z czasem mi przeszło. Dla mnie ciut przesłodzony.
Każdy ma swój gust, dobrze, że nawet pośród fanów danego zespołu jest różnica zdań, w przeciwnym razie było bu tu nudno gdyby wszyscy pisali, że wszystko jest cacy i piękne jak cud, miód i malina.
Każdy ma swój gust, dobrze, że nawet pośród fanów danego zespołu jest różnica zdań, w przeciwnym razie było bu tu nudno gdyby wszyscy pisali, że wszystko jest cacy i piękne jak cud, miód i malina.
Point Of No Return
- Peter
Hmm dyskusja dotyczy piosenki nie albumu to raz, a dwa album jest świetny tylko ta piosenka nie ma melodii takiej na początku ja w WWW, WALL czy "Just like an angel". Taki powinien być wstęp do każdego utworu, chwytliwy i melodyjny. Bohlen zrobił płytę na 5 a piosenkę na 3. A błąd w tytule bo powinno być Love doesn't live anymore. Ale nawet Madonna Amerykanka miała taką samą piosenkę więc ten błąd ujdzie.Atlantis pisze:Ja ogólnie nie przepadam za tym albumem, a takie utwory to dla mnie synonim tandety. Aranżacji w nim nie ma (za wstęp do utworu ma robić pam pam pam?), melodia nie prosta a prostacka, błąd już w tytule... Wg mnie Bohlen nie przyłożył się zbytnio do tej płyty.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mnie osobiście podoba się utwór -melodia.Jest podobnie zrobiony jak One In A Million,zaczyna się od refrenu,potem zwrotka i potem refren.

Piosenka nie jest taka zła spośród wszystkich utworów z 2 albumu pośród wszystkich tam znajdujących się utworów ten tytuł oceniam w skali 1-6 na 4
Swego czasu też miałam ten problemMarcin87 pisze:Stwierdziłem, że ma bardzo ciekawą budowę , ponieważ zwrotki i refren w tej piosence są tak do siebie dopasowane, że aż zlewają się jedną całość i trudno wyczuć kiedy się zaczyna refren
Piosenka nie jest taka zła spośród wszystkich utworów z 2 albumu pośród wszystkich tam znajdujących się utworów ten tytuł oceniam w skali 1-6 na 4
- MTalkingusia28
Też to zauważyłam gdy po raz pierwszy zobaczyłam tytuł piosenki. Aczkolwiek piosenka nie jest zła, jest bardzo fajna. Mnie bardzo ona się podoba.Peter pisze: A błąd w tytule bo powinno być Love doesn't live anymore.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Agata
Można by to podciągnąć pod Licentia poetica. Podobna sytuacja występuje choćby w utworze "Diamonds Never Made a Lady": You're fooling yourself with a millionaire/ You think it's love but he don't care.
A to nie tylko "błąd" Dietera. Przykładowo słynna czwórka z Liverpoolu śpiewa: She's got a ticket to ride/ But she don't care. Tak po prostu lepiej brzmi.
A to nie tylko "błąd" Dietera. Przykładowo słynna czwórka z Liverpoolu śpiewa: She's got a ticket to ride/ But she don't care. Tak po prostu lepiej brzmi.
-
Marcin87
To co piszecie o tej piosence ja odczuwam całkowicie odwrotnie proporcjonalniePeter pisze:Mam podobne odczucia, cała płyta była niezła, ale ta piosenka ma kiepską melodie i beznadziejnie jest zaaranżowana.Atlantis pisze:Jedno z największych nieporozumień, jeśli chodzi o utwory duetu. Tandetna, żenująca, na prawdę nie wiem co kierowało Bohlenem, że postanowił umieścić ten koszmar na i tak już słabym albumie.
-
Jacek
Dla mnie ta piosenka jest świetna. Fakt, że nietypowa jak na MT, troszke kojarzy mi się nie wiedzieć czmu z Boney M
, ale bardzo ten kawałek lubię
- Romantic Warrior
bardzo dobry utwór, świetnie dopełnia całości na drugim albumie
odkąd go pierwszy raz usłyszałem (jakieś 24-25 lat temu) do dziś nieprzerwanie mi się podoba i lubię do niego wracać
odkąd go pierwszy raz usłyszałem (jakieś 24-25 lat temu) do dziś nieprzerwanie mi się podoba i lubię do niego wracać
- Karolek78
Bardzo fajna piosenka. Najfajniejszy jest moment gdy śpiewają razem Thomas i Birger oraz przejście pomiędzy zwrotką (fajnie wtedy basik gra). Jedyne nad czym ubolewam to to że początek jest trochę jakby urwany.
Karolek78
- restimek
Jak dla mnie piosenka nie jest zła
Jest ok, choć lekko cukierkowa. Jednak nie wiem czemu ciągle mi się kojarzy z tą piosenką:
http://www.youtube.com/watch?v=td1QKG6PO3Y i mam wrażenie że Dieter mocno "inspirował się" tą piosenką przy tworzeniu swojej (czyt. zrzynał na maxa)
http://www.youtube.com/watch?v=td1QKG6PO3Y i mam wrażenie że Dieter mocno "inspirował się" tą piosenką przy tworzeniu swojej (czyt. zrzynał na maxa)
Trust your emotions, Believe in your dreams
-
moonwalker
Jeśli już jakieś skojarzenia mi się nasuwają - to szybciej z tym kawałkiem :restimek pisze:Jak dla mnie piosenka nie jest złaJest ok, choć lekko cukierkowa. Jednak nie wiem czemu ciągle mi się kojarzy z tą piosenką: