Czy jak Bohl. pójdzie w szlagiery, nadal będziesz go słuchał
-
nado
Czy jak Bohl. pójdzie w szlagiery, nadal będziesz go słuchał
Pewne jak amen w pacierzu jest to, że Bohlen jeszcze niejednokrotnie wystrzeli z projektem :"SZLAGIER". Niewykluczone, iż ten wątpliwy artystycznie styl muzyczny stanie się głównym nurtem jego działalności. Płyta Andrei Berg sprzedaje się, jak prawie nic wcześniej, co wyszło spod ręki Dietera Szlagiera, podczas, gdy pomysły na muzę ambitniejszą, przepadają wraz z kolejnymi albumami DSDS'ów. Czy nadal będziesz słuchał, wielbił, hołubił Bohlena, gdy zapuści się w szlagiery ? Czy porzucisz go, niczym niewiernego kochanka ? 
- Peter
Re: Czy jak Bohl. pójdzie w szlagiery, nadal będziesz go słu
Tak, będę go nadal słuchał. Ja lubię szlagiery, gorzej jest z tym, że istnieje groźba kolejnych albumów dla Medlocka. Dla mnie to jest apokalipsa i koniec Bohlena jakiego znamy.... 
-
nado
To kolega właśnie dzięki szlagierom zaczął słuchać muzyki Bohlena ? Dosyć dziwne, biorąc pod uwagę, że na rodzime produkcje w tym stylu (disco polo), kręci kolega wymownie nosem. Dla mnie Bohlen to raczej pop, sztuczny, bo generowany z reguły komputerowo, ale jednak. Czy nie uciekniemy zatem zbyt daleko, godząc się na kompromis, tutaj proponowanyPeter pisze: Ja lubię szlagiery, gorzej jest z tym, że istnieje groźba kolejnych albumów dla Medlocka. Dla mnie to jest apokalipsa i koniec Bohlena jakiego znamy....
- Peter
Powiem tak, że niektóre szlagiery ze złotych czasów Bohlena, może ostro zajeżdżają disco polo ale wolę takiego Bohlena, ze skocznymi, chwytliwymi (może i tandetnymi) melodiami niż nudnego klepiącego jakiś kościelny hit z ouuuu na początku i Medlockiem na wokalu.
- Karolek78
Tak będę go słuchał. Szlagiery są zdecydowanie lepsze od jego dzisiejszych popowych piosenek. Dzisiejszy Dieter w piosenkach pop jest strasznie ubogi aranżacyjnie a w tych szlagierach u Andrei zabrzmiał trochę bardziej po staremu.
Karolek78
- Gasolina91
Piosenki szlagierowe spod ręki Dietera są jak najbardziej ok. Przykłady? "Hale Hey Louise" 
Point Of No Return
- MichałT
Hej nado, nie sprecyzowałeś jakie szlagiery
Jeśli ma to być druga Andrea to nie będę tym faktem specjalnie zachwycony. Pisałem już kiedyś o tym - melodie są bardzo przyjemne, ale aranżacje są tak nie różniące się od siebie, że cała "Schwerelos" to chyba jedna piosenka podzielona na 14 z małymi może wyjątkami.
Inaczej było by, gdybyśmy dostali drugiego Roya Blacka/Petera Alexandra. To też kręgi schlagieru, ale aranże są znacznie lepsze, bardziej bogate - urozmaicone. U Andrei (np Du kannst noch nicht mal richtig lügen) to jest za płytkie. Stopa jest tępa, bas nieciekawy... gdzieniegdzie możemy co prawda usłyszeć jakieś dodatki, pytanie co z tego, jeśli są one o brzmieniu Yamahy klasy średniej.
Jestem oczywiście jak najbardziej za kontynuacją tworzenia szlagierów i będę naprawdę rad, gdy otrzymam drugi Verliebte Jahre. Na Schwerelos raczej za to nie wygladam
Liczę, że beztalencia z obecnego i dawniejszego DSDS'u (Daniel S, Mehrzhad M...) nie będą chciały nam już więcej prezentować swoich pięknych wokali, a jedyną gwiazdą z tego programu, jaką w przyszłości wyprodukuje Dieter, zostanie Mark Medlock.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Jeśli ma to być druga Andrea to nie będę tym faktem specjalnie zachwycony. Pisałem już kiedyś o tym - melodie są bardzo przyjemne, ale aranżacje są tak nie różniące się od siebie, że cała "Schwerelos" to chyba jedna piosenka podzielona na 14 z małymi może wyjątkami.
Inaczej było by, gdybyśmy dostali drugiego Roya Blacka/Petera Alexandra. To też kręgi schlagieru, ale aranże są znacznie lepsze, bardziej bogate - urozmaicone. U Andrei (np Du kannst noch nicht mal richtig lügen) to jest za płytkie. Stopa jest tępa, bas nieciekawy... gdzieniegdzie możemy co prawda usłyszeć jakieś dodatki, pytanie co z tego, jeśli są one o brzmieniu Yamahy klasy średniej.
Jestem oczywiście jak najbardziej za kontynuacją tworzenia szlagierów i będę naprawdę rad, gdy otrzymam drugi Verliebte Jahre. Na Schwerelos raczej za to nie wygladam
Liczę, że beztalencia z obecnego i dawniejszego DSDS'u (Daniel S, Mehrzhad M...) nie będą chciały nam już więcej prezentować swoich pięknych wokali, a jedyną gwiazdą z tego programu, jaką w przyszłości wyprodukuje Dieter, zostanie Mark Medlock.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- kate
Uwielbiam oglądać jak śpiewa tę piosenkę.Gasolina91 pisze:Piosenki szlagierowe spod ręki Dietera są jak najbardziej ok. Przykłady? "Hale Hey Louise"
Niech Dieter robi co chce. Będę z nim nawet jeżeli pójdzie w szlagiery bo wcale nie muszą być złe.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Dr Mabuse
Dla mnie muza Dietera po niemiecku jest "mniejszym złem". Może to i lepsze niż 1410 album Medlocka, ale pewności nie mam
Gdyby to było po angielsku, to może...

- kate
Dr Mabuse pisze:Może to i lepsze niż 1410 album Medlocka, ale pewności nie mam
Wszystko byle nie Medlock. A dobry szlagier nie jest zły
Give me peace on earth-Please try
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Oczywiście,że będę słuchała jego dokonań muzycznych i tego co do tej pory stworzył co nie znaczy,ze będę słuchała akurat tych szlagierównado pisze:Czy nadal będziesz słuchał, wielbił, hołubił Bohlena, gdy zapuści się w szlagiery ? Czy porzucisz go, niczym niewiernego kochanka ?
Na pewno zawsze będzie mi towarzyszyła muzyka jaką stworzył dla Modern Talking,Blue System,C.C.Catch,Nino De Angelo,Touche itp...
-
nado
Podczas, gdy inni artyści z 30 letnim stażem podsumowują swoją twórczość, przypominając ją w nowych, ambitnych aranżacjach (Jean Michel Jarre -na orkiestrę chociażby), Bohlen tłucze, to w czym jest najlepszejszy - szlagiery...
Teraz pora na Oliviera, może dla Oliviera Janiaka też coś nagra tym razem płytę z szlagierami po polsku zwanymi tu i ówdzie POLO

- Malediwy
W co by Didi nie poszedł to już zawsze będę go słuchał. Mam tak dużą kolekcję, że jak już nie kupię nic nowego co wyda, to to co już mam, będę słuchał chyba do końca życia... 
Spokojem można kamień ugotować...
- MODERN JEANNE
No teraz ostatnio jest jakiś wysyp tych szlagierów ,Matthias,Andrea,Semino Rossi a teraz Beatrice Egli.Nie jest to gatunek za którym przepadam,gdyby nie Dieter nigdy bym po takie albumu nie sięgneła.Gdyby teraz zaczął produkować wyłącznie same szlagiery to pewnie nadal na bieżąco przesłuchiwałam albumyale raczej z wielkim niezadowoleniem,bo nie jest to gatunek za którym przepadam.
Więc im mniej tego wychodzi tym lepiej dla moich uszów,choć na ostatnią płytę Matthiasa i Beatrice Elgi nawet nie narzekam.
Więc im mniej tego wychodzi tym lepiej dla moich uszów,choć na ostatnią płytę Matthiasa i Beatrice Elgi nawet nie narzekam.
I LOVE DB AND TA!
- Daniel
Ja nie słucham zarówno szlagierów, jak i sezonowych "gwiazdek" DSDS lansowanych przez RTL.
Dla mnie Bohlen skończył się wraz z opuszczeniem kurtyny z napisem "Modern Talking".
To co się działo później i dzieje obecnie kompletnie mnie nie interesuje, nie słucham tych piosenek, nie zbieram tych płyt.
Dopiero teraz tak naprawdę widać, co tworzy Bohlen, jeśli zabrakło Luisa Rodrigueza.
Gdyby nie Luis, to Bohlen już latach 80tych tłukł by szlagiery - od których zresztą zaczynał swoją karierę muzyczną.
To jak brzmiał MT, CCCatch i inni zawdzięczamy Rodriguezowi, to on nadał takie brzmienie piosenkom Bohlena.
I mnie tego właśnie brzmienia brakuje. A nie szlagierów!
Dobrze, że Thomas wydaje jeszcze coś porządnego, a nie szlagiery do słuchania przy browcu zagryzanym kiełbachą.
Dla mnie Bohlen skończył się wraz z opuszczeniem kurtyny z napisem "Modern Talking".
To co się działo później i dzieje obecnie kompletnie mnie nie interesuje, nie słucham tych piosenek, nie zbieram tych płyt.
Dopiero teraz tak naprawdę widać, co tworzy Bohlen, jeśli zabrakło Luisa Rodrigueza.
Gdyby nie Luis, to Bohlen już latach 80tych tłukł by szlagiery - od których zresztą zaczynał swoją karierę muzyczną.
To jak brzmiał MT, CCCatch i inni zawdzięczamy Rodriguezowi, to on nadał takie brzmienie piosenkom Bohlena.
I mnie tego właśnie brzmienia brakuje. A nie szlagierów!
Dobrze, że Thomas wydaje jeszcze coś porządnego, a nie szlagiery do słuchania przy browcu zagryzanym kiełbachą.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Daniel zgadzam się w 100%
MODERN TALKING FOREVER!!!