Co to się na tym świecie dzieje
Tsunami!
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
Re: Tsunami!
Niestety wielka tragedia, ale to niestety początek tragedii które nawiedza nasz świat! Aż strach się bać!
- MODERN JEANNE
OMG-biedni ludzie
Takie tragedie pokazują mi jak bardzo blache są nasze codzienne problemy,nawet te które nieraz wydaja się poważne.W obliczu takiej katastrofy naprawdę staja się niczym.Nie chciałabym być na ich miejscu
Takie tragedie pokazują mi jak bardzo blache są nasze codzienne problemy,nawet te które nieraz wydaja się poważne.W obliczu takiej katastrofy naprawdę staja się niczym.Nie chciałabym być na ich miejscu
I LOVE DB AND TA!
- Peter
OK no teraz to jest sensownie opisane i wątek jest uzasadniony.
http://fakty.interia.pl/raport/katakliz ... 08388,7461
Interia podaje, że jest już 1000 ofiar, a może być ich więcej. Ciekawe czy na Hokkaido też były wyczuwalne wstrząsy
Co do Smoleńska to temat padł, bo się wykłócaliśmy, komu w Polsce zależy na nieujawnieniu prawdy.
http://fakty.interia.pl/raport/katakliz ... 08388,7461
Interia podaje, że jest już 1000 ofiar, a może być ich więcej. Ciekawe czy na Hokkaido też były wyczuwalne wstrząsy
Co do Smoleńska to temat padł, bo się wykłócaliśmy, komu w Polsce zależy na nieujawnieniu prawdy.
-
Marcin87
Niestety napewno jest ich więcej, nikt tego nie jest w stanie oszacować w obecnej chwili. Z tego co się jeszcze dowiedziałem to fala porwała statek ze setką pasażerów i zmiotła pociąg z torówPeter pisze:Interia podaje, że jest już 1000 ofiar, a może być ich więcej
- Jasmine
Okropne co się tam stało. Bardzo lubię tamten kraj i jego kulturę i jest mi tym bardziej przykro. Niestety, położenie robi swoje, najważniejsze że oni potrafią się tam zorganizować, są uświadamiani o tym zagrożeniu.
- MODERN JEANNE
Tez bardzo lubię ich kraj.Bardzo lubiłam japońskie filmy które wydawały mi się niezwykle wesołe.Jasmine pisze:Okropne co się tam stało. Bardzo lubię tamten kraj i jego kulturę i jest mi tym bardziej przykro
A teraz ci ludzie przezywają (lub już nic nie przezywają bo są martwi)taki dramat
Nie mogłam uwierzyć gdy to czytałam.Pisali jeszcze ze jest wyciek w elektrowni atomowej,niby niegroźny,ale zaraz stanęła mi przed oczami wybuchająca bomba atomowa uruchamiająca inne bomby w innych państwach i zmiatająca nasz świat.Marcin87 pisze:Z tego co się jeszcze dowiedziałem to fala porwała statek ze setką pasażerów i zmiotła pociąg z torów
Nie było by ciekawie.
Na szczęście to wyciek w elektrowni
I LOVE DB AND TA!
- FMike
Wcale nie zdziwiło mnie dzisiejsze trzęsienie, normalne zjawisko w tamtym rejonie, zwłaszcza dla Japończyków którzy żyją w świadomości tragedii i przygotowani są na takie okoliczności od małego.
Odkąd pamiętam zawsze bałem się o Japonię że cała ta wyspa pójdzie na dno, zresztą ciągle się boje. Rozmiary dzisiejszej tragedii porównując do ostatniego "większego" tsunami z końca 2004 gdzie życie straciło blisko 300 000 ludzi są nieporównywalnie "małe". Codziennie w większej liczbie giną ludzie a ich śmierć nie jest mniej ważniejsza od dzisiejszych "trupów" co niestety nie wszyscy rozumieją.
Odkąd pamiętam zawsze bałem się o Japonię że cała ta wyspa pójdzie na dno, zresztą ciągle się boje. Rozmiary dzisiejszej tragedii porównując do ostatniego "większego" tsunami z końca 2004 gdzie życie straciło blisko 300 000 ludzi są nieporównywalnie "małe". Codziennie w większej liczbie giną ludzie a ich śmierć nie jest mniej ważniejsza od dzisiejszych "trupów" co niestety nie wszyscy rozumieją.
"...I'm A Rough Boy..."
- MODERN JEANNE
Tak, giną ludzie,ale ich rodziny zazwyczaj maja gdzie wrócić do domów
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Zgadzam się z Tobą. Każde życie ludzkie jest bezcenne i śmierć każdego człowieka jest dramatem. Ale wierzę, że na śmierci życie się nie kończy. A w tej dzisiejszej tragedii najbardziej mi żal tych dzieci z przedszkola, które zginęłyFMike pisze: Codziennie w większej liczbie giną ludzie a ich śmierć nie jest mniej ważniejsza od dzisiejszych "trupów"
- Peter
Straszny jest bilans katastrofy: aż 1700 zabitych jak ostatnio podała agencja Kyoto. najgorsze, że jeszcze dochodzi w grę promieniowanie z jakieś uszkodzonej elektrowni, a poza tym bilans ofiar może nie być ostateczny. A w kraju brakuje niemal wszystkiego....
- rut
Wskutek tego kataklizmu oś ziemi przesunęła się o 10 cm.Jeszcze parę takich tragedii to naprawdę może dojść do zmiany biegunów...lepiej nie. Dobrze że są kraje które ruszyły z pomocą dla Japonii.Każda pomoc jest bardzo potrzebna w takich ciężkich chwilach.
Pozdrawiam rut
- MODERN JEANNE
Zal mi tych ocalałych ludzi bo nie dość ze stracili bliskich to również dobytki całego życia.I nie maja się teraz gdzie podziać by wylizać rany.
A teraz jeszcze doszły wybuchy w elektrowni atomowej.
Prawie druga Hiroszima choć specjaliści uspakajają ze nie ma się czego obawiać
http://fakty.interia.pl/raport/katakliz ... 09019,7461
A teraz jeszcze doszły wybuchy w elektrowni atomowej.
Prawie druga Hiroszima choć specjaliści uspakajają ze nie ma się czego obawiać
http://fakty.interia.pl/raport/katakliz ... 09019,7461
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Podobno do atmosfery przedostały się szkodliwe substancje, jednak na szczęście w małej ilości.
Tak uspokajają. Premier Japonii Naoto Kan powiedział, że wybuch ten nie jest katastrofą na miarę katastrofy czarnbylskiej. Powiedział też, że do atmosfery przedostały się substancje promieniotwórcze, ale na szczęście w niedużych ilościach.MODERN JEANNE pisze:Prawie druga Hiroszima choć specjaliści uspakajają ze nie ma się czego obawiać
- rut
Tak jedni uspokajają,a inni podali do wiadomości,że substancje promieniotwórcze przekroczyły normę czterokrotnie więc nie wiadomo kogo słuchać. Z czasem to się okaże kto był bliżej prawdy.
Pozdrawiam rut
-
Marcin87
A gdzie czytałeś rut tą informację? Ja czytałem na WP. Chyba nikt nie chce powiedzieć prawdy jak z tym promieniowaniem jest.