CC Catch - piosenki postbohlenowskie

Dyskusja na temat C.C. Catch
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

CC Catch - piosenki postbohlenowskie

Post autor: Peter »

Tu chciałbym stworzyć temat o piosenkach CC Catch jakie nagrała bez Bohlena. Niektóre są nawet godne uwagi. Można by zrobić taki katalog, by każdy kto ją lubił się w nich orientował. Jednocześnie szkoda o każdej z nich otwierać wątka. Zacznę przykładowo od "Spring".

Jak wam się podoba? Ja daję jej +3 (0-6).
Kawa Księżycowa

Re: CC Catch - piosenki postbohlenowskie

Post autor: Kawa Księżycowa »

Początek wydaje się niezły, ale później robi się monotonnie, jest za dużo komputera, czegoś mu brakuje i to istotnego.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ja to jakoś nigdy nie znalazłam w sobie tyle chęci by sięgać po albumy CC Cath bez produkcji Dietera. :mrgreen: Czy są godne uwagi :?:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Bez Bohlena nagrała zaledwie jeden album, przy pomocy ex członka Duran Duran. Pozostałe rzeczy to single + dwa niewydane albumy.
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Ja tam nie ograniczam się do zasady, że C.C. Catch to tylko produkcje Dietera Bohlena (idąc tym tropem mam nie lubić "Holding Out For A Hero" z repertuaru Bonnie Tyler czy piosenek grupy Smokie? ;) ). Miałem okazję poznać utwory przy których "nie maczał palców". Ba, mam nawet kilka pozycji na winylach, i wbrew komentarzom niektórych "ortodoksyjnych" fanów D.B., nie uważam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto.

Osobiście najbardziej lubię takie oto utwory:

* Big Time
* Midnight Hour
* Love Away
* I'm Gonna Miss You
* Back Girl
* Kimi-Gasuki (to jest co prawda Optimal, ale udział zarówno Caro, jak i Secret Star, bez Dietera)

Ujdzie także "Shake Your Head", ale nie jest już tak cudowny jak utwory z albumu "Hear What I Say". A i przyznam, że czasami wolę album bez D.B. aniżeli niektóre piosenki jego autorstwa...no, ale czy wszystko musi być och i ach? :)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Maro_D pisze: Osobiście najbardziej lubię takie oto utwory:
* Big Time
Utwór jak najbardziej na wysokim poziomie, przyjemnie sie go słucha, fajny dynamiczny refren. No i teledysk tez niczego sobie!
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Wiecie, że "Shake Your Head" to piosenka Madonny?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Olbrzymia ciekawostka, ostatnio się bardzo interesowałam tą wokalistką i gadaliśmy o niej gdzie indziej :wink:
Wiem że tylko jeden cover Madonny wykonała, Papa dont Preach i to live
https://www.youtube.com/watch?v=-m_3lfbqsDo
Tak jakby jej się zdażało fałszować, szczególnie w drugiej zwrotce.
Aż dziw bierze że Dieter zdecydował się zatrudnić tak niepewnie wokalną piosenkarkę.
Zawsze jest taki profesjonalny, stara się pracować z najlepszymi.
Na płytach cudnie brzmi zawsze
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

MODERN JEANNE pisze: Aż dziw bierze że Dieter zdecydował się zatrudnić tak niepewnie wokalną piosenkarkę.
Zawsze jest taki profesjonalny, stara się pracować z najlepszymi.
Na płytach cudnie brzmi zawsze
Hmm, być może zatrudnił Caroline, bo miała inne "zalety". W książce "Bohlencode" autor opisuje, jak był świadkiem pierwszego spotkania Dietera z Caroline i jak udostępnił obojgu na pół godzinki swój pokój hotelowy, bo Dieterowi nie podobały się ciuchy wokalistki, które miała na sobie a chciałby "zobaczyć ją ubraną w te ubrania", które Muellerowa miała z sobą w torbie.

Czy sytuacje opisane przez autora tej książki mają odzwierciedlenie w faktach? Tego nie wiem, ale książkę polecam, po zawiera wiele "smaczków" na temat Dierera i Thomasa...

P.S.

Książka nosi tytuł "Bohlencode - die ganze Wahrheit" a jej autorem jest, nieżyjący już niestety, Gerd Graf Bernadotte.
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Pierwsze słyszę o udostępnioonym pokoju więc zdecydowanie szok że mogło by ich łączyć coś więcej niż tylko muzyka, choć już kilka razy spotkałam się z plotkami o ich rzekomym romansie.
Któż wie co działo się za dzwiami...
To by mogło wyjaśniać wiele, Dieter też zwykły męższyzna wtedy był młody i jak czas pokazał nigdy nie stronił od płci przeciwnej :wink:

A jakie są przyczyny odejścia od niego CC Cath, to z jej inicjatywy czy jego?
Potem niewiem czy po nieprzyjemnych słowach o niej w jednej z książek, czy może właśnie z takiej przyczyny, w wywiadach traktowała go z dużym dystansem i za nic nie chciała już z nim współpracować.

Ps.Są w tej książce jeszcze jakieś smaczki :D
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ