Intro i outro 21st Century
-
Marcin87
Intro i outro 21st Century
Jak oceniacie intro i outro z albumu 21st Century? Według mnie jest to świetnie zrobione, w takim mrocznym klimacie, dużo lepiej niż intro z Seeds Of Heaven. Szkoda, że inne albumy nie miały takich wstawek. Byłoby to dobre urozmaicenie każdej płyty.
- venturak
Re: Intro i outro 21st Century
mi się podobają takie intra
tak w ogóle, to szkoda, że Dieter tak mało ostatnio tworzy, a jak już coś tworzy, to mi się to nie podoba ;/ wolałbym coś w stylu MT lub BS
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- weidung
- Członek TAFC Polska
Intro (niestety) zostało przez Bohlena zerżnięte z początku filmu Army of Darkness (Armia Ciemności). 
-
smok04
Kiedyś w jakimś katalogu widziałem,że autorem muzyki jest właśnie Dieter czy ktoś wie czy to może byc prawda.Sam takiej płyty szukałem ale nieznalazłem nawet filmu.weidung pisze:Intro (niestety) zostało przez Bohlena zerżnięte z początku filmu Army of Darkness (Armia Ciemności).
-
Marcin87
Z wikipedii wyczytałem, że za muzykę w tym filmie odpowiada Dany Elfman. Facet napisał sporo soundtracków do wielu filmów.smok04 pisze:Kiedyś w jakimś katalogu widziałem,że autorem muzyki jest właśnie Dieter czy ktoś wie czy to może byc prawda.Sam takiej płyty szukałem ale nieznalazłem nawet filmu.
- Peter
To jakiś majstersztyk, szczególnie to pierwsze. Bohlen bodajże wykorzystywał intro z tej płyty na jednym z Polskich koncertów Modern Talking. jak się mylę to poprawcie mnie.
-
Marcin87
Tak masz rację, ten koncert odbył się w Katowicach a to jest nagranie z niego:Peter pisze:Bohlen bodajże wykorzystywał intro z tej płyty na jednym z Polskich koncertów Modern Talking.
Warto zwrócić uwagę, że na perkusji gra nie kto inny jak perkusiasta Blue System, czyli Michael Rollin
- MODERN JEANNE
A chce usłyszeć "czary-mary"
Odwróćcie sobie Welcome To The 21st Century w programie Audacity tak by leciało w spak.
Usłyszycie wyraźne słowa Century,Come i jakby się uprzeć bo trochę nie wyraźnie My home,My home(my home w miejscu gdzie w normalnym odtwarzaniu mówi dwa razy Welcome)
Odwróćcie sobie Welcome To The 21st Century w programie Audacity tak by leciało w spak.
Usłyszycie wyraźne słowa Century,Come i jakby się uprzeć bo trochę nie wyraźnie My home,My home(my home w miejscu gdzie w normalnym odtwarzaniu mówi dwa razy Welcome)
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
Mam ten program audacity, ale nie wiem jak odtworzyć piosenkę od tyłu. Możesz napisać jak to zrobić 
- MODERN JEANNE
Kursorem zaznacz cały wczytany do audacity utwór.Potem z menu na gorze EFEKTY wybierz ODWRÓĆ W CZASIE .
Gdyby coś nie tak (może masz inna wersje) napisz na pw
Edit-jeszcze po 46 sekundzie przy puszczaniu w spak jest jakiś dziwny bełkot z którego nic nie mogę wyłapać ani odtwarzając normalnie,ani w spak
Gdyby coś nie tak (może masz inna wersje) napisz na pw
Edit-jeszcze po 46 sekundzie przy puszczaniu w spak jest jakiś dziwny bełkot z którego nic nie mogę wyłapać ani odtwarzając normalnie,ani w spak
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
To jest ciekawe, że gdy puści się ten wstęp od końca to słowo century słychać normalnie 
-
Marcin87
To nie dosyć, że trzeba odtwarzać od tyłu to jeszcze w zwolnionym tempieMODERN JEANNE pisze:jeszcze po 46 sekundzie przy puszczaniu w spak jest jakiś dziwny bełkot z którego nic nie mogę wyłapać ani odtwarzając normalnie,ani w spak
- MODERN JEANNE
Tak,choć w nie których piosenkach trzeba przyspieszać
jak w Locomotion Tango MT.
O tym tez jest watek na forum chyba pod tytułem tej piosenki.Tam znowu słowo Locomotion mówione na początku przez Dietera jest interesujące po przyspieszeniu ale nie puszczając piosenki w spak.Więcej można przeczytać na forum.
O tym tez jest watek na forum chyba pod tytułem tej piosenki.Tam znowu słowo Locomotion mówione na początku przez Dietera jest interesujące po przyspieszeniu ale nie puszczając piosenki w spak.Więcej można przeczytać na forum.
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87
A to ciekawe, bo co można zrozumieć jeżeli się jeszcze bardziej podkręci obrotyMODERN JEANNE pisze:Tak,choć w nie których piosenkach trzeba przyspieszaćjak w Locomotion Tango MT.
Zaraz zajrzę na ten temat
- MODERN JEANNE
Z pozornego bełkotu Dietera na samym początku piosenki po przyspieszeniu wychodzi czysto słowo LOCOMOTION
Ale z tego Dietera kombinant
Ale z tego Dietera kombinant
I LOVE DB AND TA!
-
Marcin87