Different
Tutaj podobają mi się praktycznie wszystkie kawałki ale mój zdecydowany numer 1 z tego albumu to Turn off the light, następnie Love Of My Own, One Thing, Solider, You Are my Life, True Love, On my way
Whispers
Na tym krażku znajdują się 2 przecudowne kawałki, moje ulubione z całej twórczości Thomasa z tamtego okresu: Cant Give you Anything (But My Love) oraz The Sweet Hello,The Sad Godbye. Tej płyty również moge słuchać w całości gdyż wszystkie kawałki są świetne. Ale najlepsze według mnie oprócz tych które wymieniłem to For All That We Know, Maybe I'm dreaming, Don't say that you love me, For your Love, Whispers of love (hungry hearts w sumie też ma coś w sobie) kurcze wymieniłem całą płyte praktycznie
Down on Sunset
Ta płyta dorównuje dwóm poprzednim, jest tu mnówstwo kawałków godnych uwagi .Znajduje sie tutaj min prawdziwa perła My One And Only (to jest coś genialnego) następnie standing alone, turn around, laughter in the rain, If you could see me now, a little at the time i nastrojowa balladka thru with love..... aha prawie bym zapomniał - jeszcze you have rescued me dość fajnie brzmi
When Will I See You Again
Album podoba mi się troche mniej niż 3 poprzednie jednak jest tutaj kilka niezłych piosenek . Moją uwagę przyciągają najbardziej 3 kawałki 1 to The love in me (super !!!), cudowna ballada Dance In Heaven (moim zdaniem najlepsza ballada Thomasa z tamtych czasów) oraz Is It my love (dynamiczny, szybki, świetny kawałek) nastęopnie Midnight (również coś wspaniałego, szczególnie refren, melodyjny chwytliwy), Marathon of life, dangerous lies, stay a little longer
Barcos De Cristal - cudo (Thomas swietnie brzmi w języku hiszpańskim),
Souled
Wiele osób krytykuje ten album, ja jednak dostrzgam w nim dużo plusów
,kawałki są nastrojowe, a Thomas prezentuje ogromne możliwości głosowe. Najlepszy kawałek to Road to higher love następnie will you let me know, Never Knew Love Like This Before, Michele oraz dość oryginalny utwór The Heat Between The Girls And The Boys
Live Concert
Na temat tej płyty nie mam na razie opinii, tak jej słucham i słucham i jakoś nie wiem co o niej myśleć:) Ten jazz w wykonaniu Thomasa jakoś mi nie leży ale nie znaczy to że sie do tego albumu nie przekonam, może potrzebuje do tego czasu:)
Mam nadzieje że wy również napiszecie parę zdań o waszych ulubionych utworach solowych Thomasa.
Pozdraiwam wszystkich