Den Harrow
- Peter
Den Harrow
czytałem o nim, podobno jest Włochem i inaczej się nazywa. Pracował z Moroderem, i nagrał 5 studyjnych płyt. Co ciekawe nie zaśpiewał ani jednej nutki, bo podobno tylko ruszał ustami bo nie potrafił śpiewać> Czy lubicie jego piosenki?
- antonn
Re: Den Harrow
Nie przepadam za tym projektem (bo tak to chyba można nazwać). Don't Break My Heart to chyba najlepsza piosenka. Gość którego mogliśmy oglądać w teledyskach (który był twarzą tego projektu) był modelem który miał ładnie wyglądać i przyciągać dziewczyny. Nazywał się Stefano Zandri. A głos podkładało kilku wokalistów min. Tom Hooker (współtwórca wielkiego przeboju USSR eddiego huntingtona -polecam) który też tworzył do tego projektu. Muzyka Den Harrow wydaje mi się taka ''sztuczna'' i ''plastikowa''. W latach '80-tych odnosiłem takie wrażenie jakby ten projekt był lansowany na siłę. Furrory na listach przebojów też nie było - taki średniak. Ale to tylko moje zdanie. 
- Dami
Stylistycznie typowe italo disco, lecz nic konkretnego i żaden utwór nie wyróżnia go z tłumu.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- karuus
Podobnie, jak anton uważam, że `Don't break my heart` to najlepszy utwór, poza tym żaden mnie w jakiś szczególy sposób nie zainteresowal..
You can win if you want.!
- disco-man
Kiedyś czytałem że urodził się w USA w Bostonie,ale ile w tym prawdy?W ogóle caly ten projekt uważam za niezbyt ciekawy,takie dość kiepskiej jakości Italo.Pracował z Moroderem? Pierwsze słyszę, ale na pewno pracował z Mauro Fariną,którego efektem był bardzo energetyczny album I Den z 96 roku.Pierwsze jego płyty to dziela spółki kompozytorskiej Turatti/Chieregato/Hooker i przyznam że nie są to moi ulubieni twórcy muzyki Italo.Najbardziej lubię takie utwory Dena jak A taste of love,Future brain,Bad boy,You have a way,The universe of love i oczywiście chyba najbardziej Don't break my heart.Też uważąm że ta muzyka byla lansowana trochę na siłę,najważniejszy był atrakcyjny wygląd wokalisty,który dzialal jak magnes na dziewczyny.
- tanathos
'Future Brain " to bardzo dobra piosenka, ma też znakomity tekst, co w piosenkach nurtu italo disco jest rzadkością
co ciekawe nazwa tego projektu jest podobno językowym żartem jego producentów:
"Den Harrow" wymawia się bowiem podobnie jak włoskie słowo "Denaro", czyli- pieniądze
co ciekawe nazwa tego projektu jest podobno językowym żartem jego producentów:
"Den Harrow" wymawia się bowiem podobnie jak włoskie słowo "Denaro", czyli- pieniądze
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Evaalex
Oto moja ulubiona piosemnka Dena.
Czesto leciala gdzies w jakiejs knajbie znajdujacej sie na mojej drodze üpowrotnez ze szkoly. Uslyszenie tego utworu pozwalalo mi na krotko zapomniec moj bol moja teschnote za kolezankami i najlepszym kolega
http://www.youtube.com/watch?v=3a4XkUGmP4A
Czesto leciala gdzies w jakiejs knajbie znajdujacej sie na mojej drodze üpowrotnez ze szkoly. Uslyszenie tego utworu pozwalalo mi na krotko zapomniec moj bol moja teschnote za kolezankami i najlepszym kolega
http://www.youtube.com/watch?v=3a4XkUGmP4A
- Maro_D
Mnie najbardziej zainteresował utwór "Future Brain" - niezwykła wersja maxi, ale najbardziej wyróżnia się radiówka - spokojny, balladowy wstęp, a następnie szaleńczy szybki beat. Ładnie zmiksowano 7" i 12" wersje na potrzeby klipu, aranżując tym samym losy bohaterki, potrąconej przez samochód.
To prawda - artysta, który pojawia się w klipie, nie śpiewał w studio tych piosenek. Jako Den Harrow widać modela - Stefano Zandri, zaś wokal należał do Toma Hookera. W kręgu Italo Disco niejednokrotnie stosowano podobne zabiegi. Tak było w przypadku: Radioramy, Baltimory, Valerie Dore.

Trochę tego było
To prawda - artysta, który pojawia się w klipie, nie śpiewał w studio tych piosenek. Jako Den Harrow widać modela - Stefano Zandri, zaś wokal należał do Toma Hookera. W kręgu Italo Disco niejednokrotnie stosowano podobne zabiegi. Tak było w przypadku: Radioramy, Baltimory, Valerie Dore.
Ze stajni Italo byli też artyści: Lou Sern - który miał oznaczać lucernę, Albert One, to z kolei wariacja włoskiego słowa "albertone", który oznacza "wielki"co ciekawe nazwa tego projektu jest podobno językowym żartem jego producentów:
"Den Harrow" wymawia się bowiem podobnie jak włoskie słowo "Denaro", czyli- pieniądze![]()
Trochę tego było
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań