Wasze typy na single

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Marcin87

Wasze typy na single

Post autor: Marcin87 »

Podobny wątek znalazłem w dziale Blue System i wpadłem na pomysł, żeby taki założyć tutaj :wink:

Jakie piosenki Modern Talking uważacie za takie, które powinny być singlami?
Dla mnie na singiel zasługują:
With A Little Love
Heaven Will Know
Angie's Heart
Just We Two (Mona Lisa)
Don't Worry
Locomotion Tango
Part Time Lover
New York City Girl
10 Seconds To Countdown

i to chyba wszystko :D Podawajcie swoje propozycje :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: Wasze typy na single

Post autor: Fanka MT »

Hmn... całkiem niezłe propozycję ;) Z Twojej listy popieram "Heaven will know" i "Just we two" ;)

Moje typy to natomiast:
"Witchqueen of Eldorado"
"You and me"
"From coast to coast"
" Like a hero"
"One in a million"
"Who will love you like I do"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
MrMidicial

Post autor: MrMidicial »

Jak dla mnie podam tytuły z każdego albumu po kolei:
The First Album - Bells Of Paris/The Night Is Yours The Night Is Mine
Let's Talk About Love - With A Little Love/Heaven Will Know/Just Like An Angel
Ready For Romance - Save Me - Don't Break/Just We Two (Mona Lisa)/Angie's Heart
In The Middle Of Nowhere - Sweet Little Sheila/In Shaire
Romantic Warriors - Romantic Warriors/You & Me
In The Garden Of Venus - Don't Lose My Number/Locomotion Tango/Slow Motion
Back For Good - Atlantis Is Calling (S.O.S For Love) (New Version)
Alone - Don't Let Me Go/Taxi Girl/Rouge Et Noir
Year Of The Dragon - After Your Love Is Gone/Cosmic Girl
America - Rain In My Heart
Victory - I'm Gonna Be Strong/10 Seconds To Countdown/Higher Than Heaven/Mrs. Robota
Universe - Mystery
Takie moje typy :)
Awatar użytkownika
radico

Post autor: radico »

Zawsze byłem ciekaw jak brzmiało by Atlantis Is Calling w wersji z panem Eric'iem Singleton'em, mocny bit i bas jak w Brother Louie'98 .
Fajnym singlem mogloby byc Just Like An Angel, Don't Let It Get You Down, Don't Lose My Number, Who Will Save The World, My Lonley Girl, 10 seconds to Countdown, Part Time Lover, When The Sky Rained Fire, Don't Make Me Blue, Everybody Needs Somebody...
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Moje typy to :
2 - na drugi singiel : let's talk about love lub Just like Angel
4 - zamiast GMPOE : Lonely tears in Chinatown lub Sweet little Sheila
5 - na drugi singiel : Don't worry/Arabian Gold/ Operator gimme 609
6 - na drugi singiel : Locomotion Tango
8 - Taxi girl
9 - After your love is gone/Cosmic girl
10 - New York City girl
11 - When the sky rained fire
12 - Superstar
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Anita Anders pisze:4 - zamiast GMPOE : Lonely tears in Chinatown lub Sweet little Sheila
Zgadzam się co do Lonely Teras in Chinatown. Bardzo dobry, dynamiczny numer z nietypowo rozwiązaną drugą częścią refrenu (już sobie wyobrażam jak w trakcie występów promujących, Dieter z zaciśniętą pięścią doskakuje do mikrofonu i wykrzykuje "d-d-d-danger", a potem Thomas odpowiada "come on, take the rest of me" :D). Na plus przemawia za nim także to, iż mamy tu typowy "MT Style", a przy okazji utwór wpisuje się w orientalny klimat całego albumu. Co ciekawe piosenka, w niektórych krajach wyszła na singlu zamiast GMPOE i radziła sobie naprawdę nieźle (9 miejsce w Hiszpanii). Oceniam, że w Niemczech osiągnęłaby podobny wynik.
Karolek78
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Dokładnie tak jak mówisz Karolek78 :) Dziwię się, że nie zdecydowali się jej wydać na singla, bo dla mnie zawsze to był przebój ;) I samo wyobrażenie występów lub samego teledysku też jest bardzo trafne :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Musieli jednak postawić na GMPOE bo taki czas był a świątecznego songu innego w zanadrzu nie mieli, a tego jeszcze nie przerabiali.
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

No i niestety, jak się okazało, to był błąd. Ale pamiętaj Peter, że to są NASZE typy na single ;) Na to, co wybrali oni, nie mieliśmy wpływu.
Awatar użytkownika
Peter

Nasze, nasze, ja bym też wybrał co innego ale trzeba też przy tym wyborze ,myśleć bardziej przyziemnie i popatrzeć czasem na kalendarz. ;) GMPOE było bodajze poniżej 25 miejsca na liście ale było w moim odczuciu ślicznym utworem. Flopnęło bo nie było na tym samym schemacie oparte co 6 poprzednich... pamiętajmy że GC też nie było wielkim sukcesem. 3 miejsce to dla Bohlena koniec świata...
Awatar użytkownika
Karolek78

Peter pisze:Musieli jednak postawić na GMPOE bo taki czas był a świątecznego songu innego w zanadrzu nie mieli, a tego jeszcze nie przerabiali.
Anita Anders pisze:No i niestety, jak się okazało, to był błąd. Ale pamiętaj Peter, że to są NASZE typy na single ;) Na to, co wybrali oni, nie mieliśmy wpływu.
Zwróćcie uwagę na aranżację tej ballady - bardzo pompatyczna, bogata, masa dźwięku, tu chóry, tu dzwoneczki, tu pianinko. Już na etapie produkcji Bohlen musiał wiedzieć, że GMPOE pójdzie na singel.
Co do drugiego albumu - dobrze się stało, że żaden singel z niego nie wyszedł. Nie ma tam niestety piosenki, która aspirowałaby do miana numeru jeden.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Najgorszymi singlami było jak dla mnie większość rzeczy bez Luisa: WTR, czy RFTV czy TvMTS. W to miejsce wrzuciłbym "Send Me A Letter from Heaven" i "New York City Girl" biją n łeb na szyję koszmarek WTR, zamiast koszmarka RFTV wrzuciłbym "Who Will Love You Like I Do?" a zamiast ostatniego (najmniejszego z tych trzech,bo dopracowanego do perfekcji przez Jeo, ale jednak ) koszmarka "Who Will Be There" lub "Superstar", wogóle tytuł: "Universe" pasuje do zawartości jak pięść do Kożucha. Powinno być "Ready For The Superstar" a na koncept album "Universe" trzeba byłoby planować np: "Fly To The Moon" czy "Cosmic Girl"....
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Jestem podobnego zdania Karolek78, że na drugim albumie nie ma godnego następcy CCL, owszem te co napisałam podobają mi się, ale nawet w połowie nie są tak dobre jak CCL.
Awatar użytkownika
Peter

MrMidicial pisze: Universe - Mystery
Takie moje typy :)
Masz nosa takie plany ponoć były. Coś jednak nie wypaliło... Może i dobrze, na mój gust takie sobie było wdeług mnie nie ma tego czegoś w tym nagraniu, utrzymana w tym klimacie "Seńorita" Bohlena to ma ale to już inna historia, już po zespole było....
Ostatnio zmieniony wt lip 04, 2017 21:46 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Karolek78

Anita Anders pisze:Jestem podobnego zdania Karolek78, że na drugim albumie nie ma godnego następcy CCL, owszem te co napisałam podobają mi się, ale nawet w połowie nie są tak dobre jak CCL.
Najbardziej przebojowe są Heaven will Know i With a little love (wiem, że nie jestem odkrywczy), ale nie mają tego czegoś co CCL czy później Brother Louie. Myślę, że to max TOP5. Dużo bardziej przebojowy Geronimo's Cadillac to "jedynie" najniższy stopień podium na niemieckiej liście.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Masz rację "With A Little Love" jest za wolne i za grzeczne ;) by zawojować listę ale już nie "Just Like An Angel" tylko że mógłby być zbyt podobny do "Send Me An Angel"....
ODPOWIEDZ