Skoki narciarskie

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Marcin87

Skoki narciarskie

Post autor: Marcin87 »

Lubicie skoki narciarskie? To jest moja druga pasja obok Modern Talking :mrgreen: Wczoraj Adaś pokazał klasę :D Żałuję, że nie mogłem oglądać wczoraj konkursu, ale dzisiaj na pewno obejrzę. Trzymam za niego kciuki :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Skoki narciarskie

Post autor: Karolek78 »

Ja również jestem fanem skoków narciarskich. Ja już od najmłodszych lat oglądam skoki. Staram się oglądać wszystkie konkursy na co najlepszym dowodem jest to że od 5 lat regularnie oglądam nocne konkursy w Sapporo. Kiedyś jak byłem mały chciałem być skoczkiem narciarskim i skakałem z fotela do czasu gdy wylądowałem na...grzejniku i złamałem zęba.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Teraz Małysz jest na tapecie, a jak skakał słabo to nie był w ogóle na tapecie. Była o nim cisza... Tak to jest łaska na ostrym koniu jeździ.....
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Jedyna dyscyplia sportu którą czasami oglądam ale sądzę że dzisiaj nie wygra.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Marcin87

Peter pisze:Teraz Małysz jest na tapecie, a jak skakał słabo to nie był w ogóle na tapecie
Uważam, że Adam cały czas dobrze skakał. Cały czas liczył się w czołówce i był w tej 15-ce najlepszych, a jak słyszę takie teksty, że "Małysz się wymałyszował" to słabo mi się robi. Adam swoje już zrobił w skokach, niech inni się wezmą do roboty, bo z tego co widzę gdy Małysz przestanie skakać to w Polsce ski jumping zginie jak dinozaury. Jeden z niewielu polskich sportowców, którzy coś znaczą w sporcie i to światowym :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Skoki narciarskie... (zimowe) śledzę je co roku od tak dawna że nie pamiętam dokładnie jak to się zaczęło.Tak liczyłam na to ,że wreszcie w tym roku po raz pierwszy weźmie udział w zawodach nasz nowy zawodnik Klemens Murańka, ale go nie dopuścili nie wiem dlaczego może jest jeszcze za młody...w sierpniu kończy 17 lat.
Pozdrawiam rut
Marcin87

Kamil Stoch dziś wygrał :!: :!: :!: Jest to historyczny moment, gdzie polak (prócz Małysza) wygrywa konkurs pucharu świata :!: Wielkie szczęście i radość z tego powodu :mrgreen: Niestety jest też zła wiadomość bowiem nasz Adaś zaliczył upadek, ale będzie dobrze :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

rut pisze:Tak liczyłam na to ,że wreszcie w tym roku po raz pierwszy weźmie udział w zawodach nasz nowy zawodnik Klemens Murańka, ale go nie dopuścili nie wiem dlaczego może jest jeszcze za młody...w sierpniu kończy 17 lat.
Murańka bez powodzenia startował w kwalifikacjach PŚ w Zakopanem już kilka lat temu. W tym roku zdołał zakwalifikować się do obydwu konkursów, do jakich był zgłoszony. Zajął w nich miejsca 37 i 51. Zdaniem ekspertów potencjał w nim jest, miejmy więc nadzieję, że z czasem dobije do krajowej, a później światowej czołówki.
Jak piszesz tak cię widzą.
Marcin87

ArCrack pisze:Zdaniem ekspertów potencjał w nim jest
O tak, zgadzam się. W 2005 i 2006r. w Garmisch-Partenkirchen zdobył dwa złote medale w Mistrzostwach Świata dzieci :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Marcin87 konkursy pucharu świata w latach 80 wygrywali Stanisław Bobak i Piotr Fijas.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Stanisław Bobak, to był bodajże pierwszy skoczek, który zaczął skakać systemem V. To co dzisiaj prezentują skoczkowie to podobno pochodzi od niego.
Marcin87

Karolek78 pisze:Marcin87 konkursy pucharu świata w latach 80 wygrywali Stanisław Bobak i Piotr Fijas.
A ja myślałem, że wcześniej tylko Fortuna zdobył mistrzostwo olimpijskie :oops:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Peter pisze:Stanisław Bobak, to był bodajże pierwszy skoczek, który zaczął skakać systemem V. To co dzisiaj prezentują skoczkowie to podobno pochodzi od niego.
Też na B, ale nie Bobak tylko Boklöv. Choć są i tacy, co twierdzą że przed nim próby (nieskuteczne) ze stylem V prowadził Mirosław Graf.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Karolek78

A Małysz dzisiaj trzeci i ustanowił nowy rekord Polski w długości skoku :D :!:
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Małysz ma wspaniała formę widać, że talent nie przemija, a cieszy także całkiem przyzwoita forma Kamila Stocha. Co smuci? A to, że pewien Austriak już ma kryształową kulę. ;) No ale nie ma co narzekać, bo ciężko nie lubić wiecznie uśmiechniętego Thomasa Morgensterna. :)
Awatar użytkownika
Karolek78

Do końca sezonu zostało nie dużo konkursów a Schlierenzauer wyprzedził Stocha i Evensen go ciśnie. Boję się że Stoch nie utrzyma miejsca w pierwszej dziesiątce. Zauważyłem też że im lepiej radzi sobie Schlierenzauer tym gorzej Morgenstern.
Karolek78
ODPOWIEDZ