Radiorama i ich charakterystyczne brzmienie!
- Dami
Radiorama i ich charakterystyczne brzmienie!
Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tego zespołu, ponieważ dla mnie podobnie Radiorama jak i MT posiadają bardzo specyficzne brzmienie, które wyróżnia te dwa zespoły spośród innych wykonawców. Z mojego punktu widzenia między w/w zespołami jest kolosalna różnica chociaż zaliczane są do tego samego nurtu muzycznego a mianowicie chodzi mi tu głównie o styl aranżacji piosenek. MT bardzo miłe i ciepłe brzmienie zaś Radiorama ostre o charakterystycznym zacięciu.
Jestem ciekaw jak wy to odbieracie?
Jestem ciekaw jak wy to odbieracie?
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Romantic Warrior
Re: Radiorama i ich charakterystyczne brzmienie!
w moim odczuciu Radiorama znana mi np. z takich przebojów jak "Yeti", "ABCD" itd. miała w swoim brzmieniu wiele z Italo Disco, czego nie słychać w aranżacjach MT
swego czasu była bardzo w Polsce popularna i często pojawiała się m.in. na antenie Programu II Polskiego Radia, który był w latach 80. "oknem na szeroki świat muzyki disco-dance"
swego czasu była bardzo w Polsce popularna i często pojawiała się m.in. na antenie Programu II Polskiego Radia, który był w latach 80. "oknem na szeroki świat muzyki disco-dance"
- Peter
Nie znałem wcześniej tego zespołu, odsłuchałem z trzy piosenki i jest OK, ale bez rewelacji, żadna z piosenek nie wywarła na mnie większego wrażenia. To nie jest tak, że jak ktoś lubi Modern to automatycznie musi lubić pokrewne zespoły... 
- Dami
[quote="Peter"]że jak ktoś lubi Modern to automatycznie musi lubić pokrewne zespoły...[/quote
Peter ja tak nie uważam ale strasznie zdziwiło mnie to że Ty jako fan MT i BS i ogólnie muzy z lat 80-tych nie kojarzysz tak znanej i cenionej grupy jak Radiorama.
Peter ja tak nie uważam ale strasznie zdziwiło mnie to że Ty jako fan MT i BS i ogólnie muzy z lat 80-tych nie kojarzysz tak znanej i cenionej grupy jak Radiorama.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
Zespół naprawdę fajny. Mocne dyskotekowe granie. Słychać rożne opinie na temat jego składu wokalnego natomiast utwory mają swój klimat.
- disco-man
No właśnie, Peter mnie się czepia ,ze niewiele wiem o muzyce lat 80,a on sam nie zna tak legendarnej formacji jak RADIORAMA? Ale co tam,Peter woli grupy typu Duran Duran,a ja porządne disco lat 80,z Italo i Eurodisco na czele,w tym oczywiście i Radioramę.Mam wszystkie albumy tej super grupy.Za charakterystycznym brzmieniem Radioramy stoi sam król Italo-Mauro Farina( we Włoszech ma taką samą renomę jak Didi w Niemczech).Wstyd panie Peter że nie znasz takiej klasyki jak Radiorama.W 86 roku gdy w dyskotekach Europy królował ich utwór Aliens,wiele osób uważało Radioramę za jednego z głównych konkurentów Modern Talking.
- Peter
Na naukę nigdy za późno...
Odsłuchuję sobie jakieś składanki i nie jest tak źle jak wcześniej sądziłem. Przyzwoite italo, choć piosenki mnie aż tak bardzo nie porwały. Fajne i godne polecenia są "Yeti", "Vampire" i "Alien".
- Dami
Bo rzeczywiście są godne uwagi + ABCD, Desire i Chance to DesirePeter pisze:Fajne i godne polecenia są "Yeti", "Vampire" i "Alien".