Zacznę recenzję od tego, że to jeden z najlepszych albumów. Wszystkie piosenki to świetne przeboje, zwłaszcza "Laila"- utwór został idealnie wybrany na singiel
Forever Blue
-
Marcin87
Forever Blue
Nie mogę znaleźć na forum wątku o albumie Forever Blue
Przeglądałem wszystkie tematy w dziale Blue System 20 razy i nigdzie nie ma takiego tematu
Jestem w szoku, że nikt nie rozpoczął tego wątku. Są wszystkie inne albumy, ale Forever Blue nie ma. Jeżeli jednak się mylę to bardzo proszę administratora, żeby przeniósł ten post w odpowiedni wątek.
Zacznę recenzję od tego, że to jeden z najlepszych albumów. Wszystkie piosenki to świetne przeboje, zwłaszcza "Laila"- utwór został idealnie wybrany na singiel
Moje ulubione kawałki to głównie "Laila", "All What I Need", "Here I Go Again", "Taxi Girl", "Une Chambre Pour La Nuit" i "It's More". A reszta to bardzo dobre kompzycje
Po niezbyt udanym X - Ten, Dieter napisał naprawdę świetny album
Dlatego tak dziwi mnie brak wątku na forum
Kocham te utwory w tych wersjach. Brakuje mi tylko drugiego singla, bo praktycznie każda piosenka nadaje się aby nim być. Sam bym promował "Taxi Girl" albo "All What I Need". 
- Karolek78
Re: Forever Blue
Zdecydowanie bardziej udany album od poprzedniego. Świetne piosenki a najlepsze z nich to Laila i All What I Need. Z płyt w stylu dance które wydał BS ta jest zdecydowanie jest najlepsza. Jeżeli brać wszystkie albumy pod uwagę "Forever Blue" jest na pewno w piątce. Moja ocena to 5-/6.
Karolek78
-
Kawa Księżycowa
Też lubię ten album, w zasadzie w każdym potrafię coś znaleźć dla siebie.
I też wyróżniłabym: "Laila", "Taxi Girl", "Here I Go Again" oraz "I Wanna Smile" i dodam jeszcze "Baby Jealousy". Dawno tego nie słuchałam, bo mi kaseta zaginęła i nie jestem w stanie odnaleźć. A mam ogromną ochotę.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Bardzo dobry album.Szkoda,że na singiel wybrano tylko Lailę.Na 2 singla świetnie by się nadał Here I Go Again ,uwielbiam tą piosenkę
.Reszta na jednakowym poziomie.
- Peter
Dokładnie to co pisze Agnieszka jakiś czas temu sobie pomyślałem. Nie wiedziałem tylko, że nie ma tego tematu. Skoro z następnych - dużo słabszych albumów - było więcej singli to dlaczego tu było tak mało? Powinno być "Here i go again" albo "I wanna smile". Melodie żadna rewelacja może, ale album na mocne 4.
-
Marcin87
Nie rozumiem Dietera jak mógł ominąć tutaj drugi singiel. Na Body To Body były 3 single a tu tylko 1Peter pisze:Skoro z następnych - dużo słabszych albumów - było więcej singli to dlaczego tu było tak mało?
-
Kawa Księżycowa
Zgadzam się i do tego jakiś ciekawy teledysk i jeszcze jakieś interesujące remiksy... Tylko pomarzyć można - było, minęło. Oj, szkoda.atlantyda ;o) pisze:Na 2 singla świetnie by się nadał Here I Go Again ,uwielbiam tą piosenkę![]()
"I Wanna Smile" w sumie też mogłoby być albo...
-
Marcin87
Z tej płyty bardzo lubię "Une Chambre Pour La Nuit" - bardzo dobra piosenka, a najbardziej podoba mi się w niej to yyyyyyyy w wykonaniu chórku
W tym cały urok tej piosenki 
- Peter
No właśnie co oznacza tytuł? Ja bym to przetłumaczył: "jedna sypialnia na noc" ale ktoś może ma lepszy pomysł/ Ciekawe czy Bohlen zna francuski?
-
Kawa Księżycowa
To już lepiej byłoby "Pokój na noc" albo "Wspólny pokój na noc".
Kiedyś to miałam przetłumaczone, gdzieś to powinnam mieć w notatkach - muszę się zastanowić, gdzie szukać.
Kiedyś to miałam przetłumaczone, gdzieś to powinnam mieć w notatkach - muszę się zastanowić, gdzie szukać.
-
jkris
znaczy dokladnie "pokoj na noc"...
-
Marcin87
Nie wiedziałem, że ten album był w Polsce złotą płytą
Ostatnio wyczytałem to z naszej strony:
http://www.moderntalking.pl/bs/index.ph ... a=al11.htm
A wie ktoś w ogóle czy piosenki BS były kiedykolwiek na polskich listach przebojów
http://www.moderntalking.pl/bs/index.ph ... a=al11.htm
A wie ktoś w ogóle czy piosenki BS były kiedykolwiek na polskich listach przebojów
-
moonwalker
Były - ale najlepiej byłoby zapytać tego Pana : http://www.fabianski.com.plMarcin87 pisze:A wie ktoś w ogóle czy piosenki BS były kiedykolwiek na polskich listach przebojów
- antonn
Bardzo dobra płyta. Ja jako drugi singiel widziałbym Love Is Not A Tragedy lub I Wanna Smile. To że ten album osiągnął złoto w polsce mnie nie dziwi bo swego czasu Laile można było usłyszeć na każdej dyskotece oraz w lokalnych stacjach radiowych. Oprócz tego była jeszcze reklama w TV w której leciał fragment teledysku tej piosenki i zapowiedz że już w sklepach jest nowa płyta Dietera Bohlena i Blue System. Wydaje mi się że gdyby kolejny album Body to Body też miał taką reklamę w TV to również byłoby złoto. Pamiętam jak piosenka Body To Body w którejś lokalnej stacji była nr 1 na liście a na dyskotekach była lekturą obowiązkową.
- Peter
Podobno miał być nawet teledysk do "Love is not a tragedy", ale nie został wydany, bo nie zdecydowano się na drugiego singla z tego albumu....
-
Marcin87