Blue System - Sopot '89

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
art_system

Blue System - Sopot '89

Post autor: art_system »

Pomyslałem, ze fajnie jest powspominać starego Dietera w formie:)Dla mnie wtedy rozpoczęły się wakacje po ukończonej 8 klasie podstawowej. Niezły początek wakacji (jedne z najlepszych w mich życiu i to z róznych powodów) zwłaszcza ,że transmitowali to na żywo w TV
http://modern-talking.net/blue-system-l ... -version-0
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
maria MT

Re: Blue System - Sopot 89"

Post autor: maria MT »

Przed chwilą obejrzałam na YT 34 minutowy film z występu BS w Sopocie. Jestem zachwycona jakością tego filmu jak i długością nagrania. Dieter wspaniale wtedy wyglądał. Wcześniej na YT były pojedyncze piosenki z tego występu a teraz można obejrzeć cały występ. Szkoda tylko, że słabo znam angielski. Pamiętam jak w 1989 r. oglądałam ten występ w telewizji. Wszystko nagrałam na kasetę magnetofonową i słuchałam jej całymi dniami. Teraz wspomnienia wróciły. Dziękuję osobie, która wrzuciła ten występ na YT.
Pozdrawiam Maria
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Filmik jest rewelacyjny :!: Po raz pierwszy obejrzałem go w całości w tak dobrej jakości :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Sopocki Dieter... mam na płytce cały koncert. Szkoda, że to playback i że później Dieter nie występował na tym festiwalu.
Ale miło sie na to patrzy, jak był wyczekiwany przez publiczność, jak ona sama się świetnie bawiła. :wink:
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

To były festiwale...nie było tego duzo ale była jakość,troche koloru w szarej rzeczywistosci... Sopot trzymał klase. Teraz są trzy festiwale (kazda tv ma swoj) a jeden gorszy od drugiego.
moonwalker

Re: Blue System - Sopot '89

Post autor: moonwalker »

Pamiętam , pamiętam - piątkowy wieczór - nazajutrz zaśpiewała tam CC Catch - tak że ten festiwal spełnił oczekiwania fanów.
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

No i jeszcze wtedy na tym festiwalu występował SAVAGE. To była gratka trzy największe wówczas gwiazdy muzyki disco jednego roku w Sopocie. Był to najlepszy Sopot Festiwal w historii. Tego się nie da zapomnieć.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Gasolina91 pisze:Szkoda, że to playback
Gasolina,całe szczęście,że to był playaback ;) . Dieter nie zaśpiewał by tych piosenek na żywo,a krytycy nie zostawili by na nim suchej nitki.Na tamte czasy ludziom to nie przeszkadzało.Cieszyli się,że mogą zachodnie Gwiazdy zobaczyć w Sopocie na żywo. Chyba nikt wtedy nawet o tym nie myślał czy zaśpiewa ktoś na żywo czy z playbacku.
Awatar użytkownika
HubMT
Kontakt:

Post autor: HubMT »

Bardzo dobra jakość filmu. Ciekaw jestem, co te panie czuły, gdy Dieter je do siebie przytulił :mrgreen: . Pewnie tę chwilę pamiętają do dziś. Już nigdy nie będzie takiego dobrego Sopotu.:(
*Diamonds never made a lady..." :roll:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Kocham ten występ.Jako mała dziewczynka miałam okazję oglądać to gdy TVP to emitowała na żywo.Byłam wtedy pod ogromnym wrażeniem.Dieter tak ładnie tam wyglądał,dał z siebie wiele by się dobrze wypaść
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ