Sukces??? To przeciez klapa!
-
jkris
Sukces??? To przeciez klapa!
o jakim sukcesie mowa? te kilka mln widzow to niby sukces???? W duzo mniejszej Polsce taki program jak Taniec z gwaizdami ogladalo 8mln widzow!!! Kreskowke ktora kosztowal kupe mln euro zaledwie 5,5 mln. Sam fakt, ze nie oplacalo sie go wyswietleac w kinie o czyms swiadczy.
Zachecam do pocztania txt Vivy- wczorajszy NEWS- Film Bohlena zbyt słaby do kina...
Po co sie oszukiwac?
Zachecam do pocztania txt Vivy- wczorajszy NEWS- Film Bohlena zbyt słaby do kina...
Po co sie oszukiwac?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Dieter - Der Film wird zum Ăberraschungs-Erfolg" (quotenmeter.de)
"Hammer-Quote fĂźr "Dieter - Der Film"" (news aktuell)
"Dieter schockt Thomas: RTL machte "Wetten, dass..?" mächtig Konkurrenz" (dwdl.de)
"Comic-Dieter schlägt Gottschalk bei der Jugend" (medienhandbuch.de)
"Auch "Dieter"-Wiederholung mit sensationellen Quoten" (dwdl.de)
No porażka jak nic
To, że komuś się film nie podobał i uważa go za słaby nie zmienia faktu, że 5,5 miliona innych ludzi chciało go obejrzeć (a dodając do tego oglądalność powtórki prawie 9 milionów).
"Hammer-Quote fĂźr "Dieter - Der Film"" (news aktuell)
"Dieter schockt Thomas: RTL machte "Wetten, dass..?" mächtig Konkurrenz" (dwdl.de)
"Comic-Dieter schlägt Gottschalk bei der Jugend" (medienhandbuch.de)
"Auch "Dieter"-Wiederholung mit sensationellen Quoten" (dwdl.de)
No porażka jak nic
To, że komuś się film nie podobał i uważa go za słaby nie zmienia faktu, że 5,5 miliona innych ludzi chciało go obejrzeć (a dodając do tego oglądalność powtórki prawie 9 milionów).
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Sławek
Jaka klapa? Ja chyba zrezygnuję z tego forum, bo mnie nerwy zaczynają opuszczać. 5,5 miliona ludzi obejrzalo film w najmniej ciekawej porze i klapa. Viva to akurat najmniej obiektywna instytucja. Poza tym ile ludzi obejrzało film poza granicami Niemiec? Tego nikt nie wie. Viva może sobie w brodę pluć, że to RTL wyemitowało ten filmik. A Viva niech się dalej bawi w te murzyńskie zawodzenie przy 2 akordach i trzech bębenkach oraz machanie łapkami w bliżej nieokreślonym celu. Bo to jest poziom muzyczny, rzekłbym za.....sty, w sam raz dla niej i jej odbiorcow. Zapomnieli już ile to nakładow Vivy (jeszcze wtedy czasopisma) zostało sprzedanych z okładkami MT. Wtedy było ok, bo na tym zarabiali. Heh, Dieter ma rację, show busness to sciek... Dla mnie najbardziej adekwatnym kryterium jest rynek.
-
jkris
ja tego filmu nie ogladalem i nigdzie nie napisalem, ze mi sie nie podobal- stwierdzam tylko fakt, ze cos co kosztowalo kupe kasy i mialo byc wyswietlane w kinie powinno sciagnac nie jakies nedzne 15% widowni a minimum 50%
ale jasne- sukces olbrzymi- az 5mln Niemcow to ogladalo hahahaha!
M jak milosc w Polsce ma wieksza widownie!
co zas sie tyczy czasu emiscji to kolego nie przesadzaj- najlepszy z mozliwych! a jaka konkurencja mial byc thomas?
ale jasne- sukces olbrzymi- az 5mln Niemcow to ogladalo hahahaha!
M jak milosc w Polsce ma wieksza widownie!
co zas sie tyczy czasu emiscji to kolego nie przesadzaj- najlepszy z mozliwych! a jaka konkurencja mial byc thomas?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie mówię że Tobie się nie podobał - nie podobał się ludzim, którzy pisali przytaczane przez ciebie artyuły.
To co przedstawiasz to nie jest fakt, to jest Twoja własna opinia.
I z całym szacunkiem - jeśli już mam sugerować się czyjąś opinią, to zdecydowanie więcej niż Twoja jest dla mnie warta opinia ludzi z quotenmeter.de, portalu specjalizującego się w wynikach oglądalności.
To co przedstawiasz to nie jest fakt, to jest Twoja własna opinia.
I z całym szacunkiem - jeśli już mam sugerować się czyjąś opinią, to zdecydowanie więcej niż Twoja jest dla mnie warta opinia ludzi z quotenmeter.de, portalu specjalizującego się w wynikach oglądalności.
-
jkris
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Malediwy
A może ten film maił lecieć w TV bo dzięki temu CD Dieter Bohlen - Der Film miało znakomitą reklame? Może w kinach nie usiadłoby 5 mln ludzi i ta reklama dotarła by do znacznie mniejszej części odbiorców. Może Didi nie zarobi na filmie ale dzięki temu będzie większa sprzedaż jego nowej płyty?...
Spokojem można kamień ugotować...
-
Sławek
No oczywiście. Wątpię aby do kina poszlo 5 milionow ludzi. Z tego punktu widzenia zdecydowanie bardziej kalkulowala sie emisja w TV.Malediwy pisze:A może ten film maił lecieć w TV bo dzięki temu CD Dieter Bohlen - Der Film miało znakomitą reklame? Może w kinach nie usiadłoby 5 mln ludzi i ta reklama dotarła by do znacznie mniejszej części odbiorców. Może Didi nie zarobi na filmie ale dzięki temu będzie większa sprzedaż jego nowej płyty?...
-
jkris
-
jkris
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W przypadku "Dieter - der Film" podkreślano głównie fakt, że te 5,5 miliona udało się uzyskać pomimo emisji przez ZDF w tym samym czasie "Wetten dass...", które regularnie przyciąga przed telewizory kilkanaście milionów ludzi. A zeszłej soboty w grupie 14-49 DDF ściągnął prawie tyle samo ludzi (różnica wynosiła 0,22 mln), co owy program. To przede wszystkim stanowiło o sukcesie filmu, bo ciężko żeby Dieterem interesowali się dziesiecio- czy sześćdziesięciolatkowe.
M jak miłość można pogratulować widowni, co nie zmienia w niczym wyników oglądalności "Dieter - der Film".
M jak miłość można pogratulować widowni, co nie zmienia w niczym wyników oglądalności "Dieter - der Film".
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Przemo
Ja uważam, że 5 mln widowni to liczba, która (biorąc pod uwagę temat filmu) jest olbrzymia. Sorry, ale argument, że jakiś serial oglądao więcej osób jest chybiony, bo obu rzeczy nie da się porównać. Równie dobrze można by przyrównać do oglądalności "Dieter - Der Film", oglądalność "Faktów TVN"< albo "Wiadomości". Proponuje za to poszperać i zobaczyć jaką widownię przed telewizorami gromadzą, dajmy na to, koncerty jakichś naszych polskich gwiazd, albo filmy o ich biografii (jesli takie w ogóle są). Biorąc pod uwagę, że film ten, co chyba oczywiste, w większości oglądali fani Dietera, to 5 melonów luda w sobotni wieczór to chyba jednak sukces. Tym większy, że jak czasem tu czytamy, Dieter to już przeszłość, znienawidzony w Niemczech i poza nimi. Pamietajmy też, że cały czas mówimy jedynie o widzach w Niemczech i to o widowni bez wuzględnienia niedzielnej powtórki.
Naprawdę, życzę takich porażek innym.
Naprawdę, życzę takich porażek innym.
Przemo