Cheri Cheri Lady - moje wykonanie

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Cheri Cheri Lady - moje wykonanie

Post autor: Adrian77 »

Zapraszam do słuchania i oceniania moich wersji Cheri Cheri Lady
http://rzecz12387.wrzuta.pl/audio/297mU ... n_rzecznik - Cheri Cheri Lady S.I. version
http://rzecz12387.wrzuta.pl/audio/8Bagn ... n_rzecznik - Cheri Cheri Lady Ver. S
http://rzecz12387.wrzuta.pl/audio/77EV3 ... n_rzecznik - Cheri Cheri Lady F.I. Version
http://rzecz12387.wrzuta.pl/audio/ajA9J ... n_rzecznik - Cheri Cheri Lady Ver. F
Awatar użytkownika
Dami

Re: Cheri Cheri Lady - moje wykonanie

Post autor: Dami »

Słychać że użyłeś standardowych dźwięków GM, nie mam możliwości bo podesłałbym ci moje wykonanie zaaranżowane na syntezatorze Yamaha W7.Całkiem inna dynamika, dźwięk i bębny.Nie myśl że cię krytykuję ale za długo w tym siedzę, z tego standard 128 więcej nie wyciągniesz.Zapewne wiesz o co mi chodzi.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Robiłem to na Yamaha PSR-1500. Chętnie bym posłuchał twojej aranżacji. Niestety nie wiem o co chodzi z tym standardem. Mógłbyś mi wytłumaczyć?
Ostatnio zmieniony pn lis 08, 2010 22:49 przez Adrian77, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dami

A więc zgadłem, ten model nie ma oddzielnych banków z dzwiękami tylko ten standardowy GM.Pozdrawiam.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Mam brzmienia te co są w instrumencie (fabryczne), gm, i jeszcze jakies (chyba xg).
W poprzednim poście napisałem psr-150 zamiast psr-1500.
Ostatnio zmieniony pn lis 08, 2010 22:53 przez Adrian77, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dami

Myślałem że w tym siedzisz i bedziesz wiedział o co chodzi a co do wytłumaczenia to musiałbym poświęcić z pół dnia żeby ci to wyjaśnić, ale kiedyś w wolniej chwili napiszę w skrócie.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

A ogólnie jak się podobają moje wersje?
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Nie będę się wypowiadać na temat muzycznych dźwięków, bo się kompletnie na tym nie znam, ale powiem w bardzo prosty sposób, że wszystkie te Twoje wersje mi się podobają i bardzo fajnie mi się ich słucha. :) Powiem szczerze, że lubię sobie czasem posłuchać takich instrumentalnych wersji. :wink: Bardzo fajny pomysł z tworzeniem takich wersji. :) Chętnie posłuchałabym takich wersji do innych piosenek np. You`re My Heart, You`re My Soul...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Dami

W wolnej chwili pogrzebię w swoich archiwach i postaram się coś wrzucić, nie obiecuję że to będzie Cherry Lady ale coś MT.Prosiłeć abym ci to wytłumaczył a więc spróbuję takim prostym sposobem z głowy nie korzystając z pomocy np.wikipedi bo wtedy będzie łatwiej załapać.GM jest to taki standargowy układ barw i bębnów stosowany w instrumentach klawiszowych (czy to psr 150 czy 1500 obie go mają).Zapewne utwór który zapisałeś jest formacie mid i jeżeli udałoby ci się ten plik wrzucić na kompa to po podpięciu każdego klawisza każdej marki czy to Roland, Korg czy Solton utwór ten zabrzmi podobnie bo wszystkie te instrumenty odtworzą go przez system GM.W tym systemie każda barwa, bęben ma przypisany numer i klawisz na którym znajduje się dane uderzenie np. w tyma standardzie nr.125 jest zawsze perkusja a klawisz C1 to stopa a D1 to werbel.Teraz pomyśl co będzie się działo gdy odpalisz ten utwór na istrumencie bez GM, powstanie jedna kołomyja, na nutkach perkusji będzie np.bass a na basie jakiś tam akordeon.A ten system XG jak sie nie mylę to jakieś dodatkowe banki z barwami nie zgodne już ze standardem GM ale na pewno dużo lepsze (ale nie jestem pewien miałem tylko jedną Yamahę i to bez tego, zazwyczaj pracowałem na Rolandach, Korgach i Kurzwellach).I tak dla przykładu jak różnica między aparatem cyfrowym a lustrzanką, jedno z nich jest zauotomatyzowane wczyli aparat wszelkie parametry do zdjęcia ustawia sam zaś w lustrzance trzeba się trochę na tym znać manualnie ustawić iso, ostrość itp.(no nie jestem fotografem ale coś w tym stylu).Co ważne czego nie napisałem wcześniej Yamacha PSR 150 czy 1500 są Keybordami czyli instrument bardziej skierowanymi w stronę amatorów, posiada GM, gotowe podkłady tak zwany w naszym języku kombajn, a druga grupa to syntezatory instrumenty profesjonalne posiadające tylko same dźwięki, które można poddać obróbce, tworzyć je samemu i zazwyczaj mają wbudowany sequencer ale również możliwość podpięcia do komputera i czasami standard GM.Niektóre już z nowszych keybordów także posiadają sequencer.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Nagrałem jako plik midi. Każdą partię sam nagrywałem. Nie korzystałem ze styli. Potem podłączyłem keyboard do kompa kablem cinch - jack. Nagrałem Audacity przez wejście liniowe. W tym keyboardzie mam różne opcje efektów.
Awatar użytkownika
Dami

Że nie korzystałeś ze styli co słyszę, znam Yamahowskie podkłady na pamięć napewno nie dobrałbyś takiego do CH.L.Nie musiałeś tak się męczyć wystarczyłoby wgrać go w takim formacie żeby mógł go odczytać komputer i zagrałoby by tak samo no może trochę czyściej bo karta graficzna posiada GM z tym że ma lepszą obróbkę dźwieku.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Ja się nie męczyłem. Przecież nagrałem wszystkie partie. Potem tylko odtwarzanie całego pliku w tempie 120 i 130 oraz z linią melodyczną i bez tej linii. Czyli przez Audacity nagrywałem tylko 4 razy. Ze wszystkich wersji, które zrobiłem (Brother Louie, It's Christmas, You're My Heart You're My Soul, Cheri Cheri Lady), najbardziej mi się podoba Cheri Cheri Lady.
Awatar użytkownika
Dami

Nie o to mi chodziło, po prostu w stacji Yamahy trzeba wegrać (chyba w SMF) na dyskietkę włożyć do kompa i powinien to odtworzyć.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Plik midi z yamahy na komputer przenieść? To mogę kartą Smart Media lub pendrivem przenieść.
Awatar użytkownika
Dami

Jeżeli ma usb lub czytnik kart to oczywiste, na tyle nie znam tego modelu.
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Na kompie brzmi okropnie. Trzeba ten plik skonwertować do smf? Jeśli tak to jak? Poszukam płyty do tej yamahy. Może tam był program do smf. Już nie pamiętam.
ODPOWIEDZ