A co myślicie o Ginie T.?
- Dami
A co myślicie o Ginie T.?
Ciekawy jestem waszego zdania i jednocześnie podobieństwa gustów bo jak dla mnie specyficzny wokal i piękne ballady (lecz nie tylko).
In my fantasy, If you go my love czy Marie Helene. Czyż nie piękne?
In my fantasy, If you go my love czy Marie Helene. Czyż nie piękne?
Ostatnio zmieniony pn lis 01, 2010 12:55 przez Dami, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Romantic Warrior
Re: A co myślicie o Ginie T.?
Gina T., choć przez rynek nie do końca doceniona, to jedna z moich ulubionych wokalistek przełomu lat 80. i 90., mam jej dwa pierwsze albumy, a moimi ulubionymi kawałkami są "Hey Angel" i "You Really Got Me"
- Gasolina91
Lubię od czasu do czasu sobie jej posłuchać. Moją ulubioną piosenką jest Tokyo By Night.
Szkoda tylko że tak mało o niej słychać...
Szkoda tylko że tak mało o niej słychać...
Point Of No Return
- Peter
Niestety wykonawczyni jednego hitu, bardzo sympatycznego zresztą "Tokyo By night", wokal poprawny, ale bez rewelacji, a wygląd...hmmm wolę jej słuchać niż na nią oglądać. 
- Dami
"Lecz nie tylko" nie chodziło mi tu o wygląd tylko inne piosenki.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- antonn
Peter, że ty znasz tyko jeden utwór Giny, nie oznacza to wcale, że możesz jej przypiąć etykietkę "wykonawcy jednego przeboju". Na przełomie lat `80-`90 miała kilka przebojów takich jak: In my fantasy, Hey Angel czy najbardziej znany wówczas w Polsce: Summertime, summertime. Ja osobiście bardzo lubię utwory: If you go, my love i Marie Helene z albumu You really got me.
- Peter
Dobrze ale powiedz mi co ona znaczy w świecie muzycznym, każdego znaczącego krytyka muzycznego którego zapytasz o taką wokalistkę czy to będzie Mann, Kaczkowski, Niedźwiedzki, Sierocki to powie Ci, że nigdy o niej nie słyszał. Dlatego to, że ja znam jeden jej przebój to aż nieprawdopodobne. Pomogła mi wikipedia, bo do dzisiaj nie znałem ani jednego jej hitu.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Euro_disco_artists
To raczej przez grzeczność tak napisałem, faktem jest, że na listach nie zaistniała. Dlatego nie widzę powodu bym miał się wgłębiać w jej muzyczną twórczość....
Zasadniczo nie rozumiem po co tu tworzyć takie wątki o tego typu płotkach muzycznych, ale ok nie skrytykuję, bo też swego czasu założyłem podobny... Już wolę Lady GaGę czy Keshę.
To raczej przez grzeczność tak napisałem, faktem jest, że na listach nie zaistniała. Dlatego nie widzę powodu bym miał się wgłębiać w jej muzyczną twórczość....
Zasadniczo nie rozumiem po co tu tworzyć takie wątki o tego typu płotkach muzycznych, ale ok nie skrytykuję, bo też swego czasu założyłem podobny... Już wolę Lady GaGę czy Keshę.
- Dami
Dziwne pytanie po co takie wątki?.Skoro jest taki dział jak inni wykonawcy a Gina T jest piosenkarką z lat 80-tych jak i M.T. o którym tu główne forum to co w tym dziwnego, a pytanie zwyczajne jak każde jedno na forum.Osobiście dla mnie jej utwory są super i poprostu chciałem się z tym podzielić z innymi i zobaczyć jakie jest wasze zdanie na jej temat.A hitów miała całkiem sporo.Pozdrawiam.Myślę gdyby wpadła w ręce Bohlena miała by ich znacznie więcej i byłaby dużo popularniejsza.
- Romantic Warrior
Gina T. była dość popularna w Polsce na początku lat 90. W różnych rozgłośniach (R4U, Radio Łódź) można było ją usłyszeć
dla mnie osobiście "Hey Angel" jest jedną z najfajniejszych piosenek przełomu lat 80. i 90.
oczywiście "In My Fantasy", "Sayonara", "You Really Got Me", "Tonight's So Cold", "Birds Of Paradise", "Summertime", "Tokyo By Night" są także warte polecenia
niedocenione choć udane
dla mnie osobiście "Hey Angel" jest jedną z najfajniejszych piosenek przełomu lat 80. i 90.
oczywiście "In My Fantasy", "Sayonara", "You Really Got Me", "Tonight's So Cold", "Birds Of Paradise", "Summertime", "Tokyo By Night" są także warte polecenia
niedocenione choć udane
- disco-man
http://orion2012.wrzuta.pl/audio/15XTf6 ... ed_version Warto posłuchać najnowszej piosenki Giny,według mnie jest świetna,zresztą jak większoścć starych jej kawałków.Gina T.-uwielbiam jej piosenki,naprawdę cudowne schyłkowe Eurodisco...Autorem piosenek Giny jest znakomity niemiecki producent Adam Schairer-bardzo ceniony w swoim kraju.In my fantasy,Tokyo by night,Hey angel,Sayonara czy too young to love to prawdziwe cudeńka.Przenieśmy się na moment w 1989 rok,kiedy muzyka Eurodisco powoli umierała,to właśnie w tym czasie powstawały istne perełki,jak właśnie ta...http://nightlove.wrzuta.pl/audio/7JXpAt ... _love_1989
- Peter
Nawet nie wiedziałem, że to ona śpiewa piosenkę "Hey Angel", wychowałem się na tym utworze i mam do niej duży sentyment. Polecam ją bardzo.
- Dami
Tak samo jak Hey Angel słynny był utwór Summertime.Peter pisze:Nawet nie wiedziałem, że to ona śpiewa piosenkę "Hey Angel", wychowałem się na tym utworze
- Peter
Mam pytanie, czy "Hey Angel" to była piosenka Giny czy to ktoś inny w tym czasie śpiewał. Bo idę o zakład, że był do tego teledysk, a jakoś nie umiem go odnaleźć....
- Dami
Giny na 100%.
- Peter
Czy ja widzę na akordeonie Michale Scholza?
Gość jest wszędzie. 
Kapitalna piosenka.
Kapitalna piosenka.
- disco-man
Facet na akordeonie to Adam Schairer.