Nino De Angelo
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nino De Angelo
ArCrack
2004-10-25 20:31:21
W końcu musiało do tego dojść - zakładam wątek o jednym zmoich ulubionych wokalistów, Nino De Angelo. W Polsce wiedzą o nim chyba tylko fani Bohlena, ale może jednak znajdzie się ktoś kto ma jego pozostałe albumy i zgodzi się je sprzedać / udostępnić. Albo chociaż pogadać o jego ogromnym dorobku muzycznym (kilkadziesiąt singli, kilkanaście albumów).
--------------------------------------------------------------------------------
^DominikMT
2004-10-31 13:45:28
Narazie z produkcji Nino znam tylko kawałek "Samuraj". Jest bardzo dobry. Zresztą Nino ma fajny głos.
--------------------------------------------------------------------------------
ArCrack
2004-10-31 22:50:25
Jeśli będziesz szukał jego pozaBohlenowskich nagrań w pierwszym rzędzie polecam "Jenseits von Eden", "Atemlos" i "Die wilden Jahre".
Dla mnie z Bohlenowskich numerem 1 jest "Don't Kill It Carol".
^DominikMT
2004-10-31 23:01:33
Dzięki za informacje, napewno będę szukał.
ArCrack
2004-11-13 00:39:13 | URL: #
Dziś (a w zasadzie wczoraj) dostałem bardzo miłą przesyłkę z płytami Nino. Była wśród nich "Baby Jane" (w 1989 wydana z nieco zmienioną listą utworów jako "Flieger"). Tym, co mnie zainteresowało jest skład chórku. Znajdziemy w nim m.in. Christopha Leis-Bendorffa (współpraca z Dieterem przy płytach DSDS), Marion Schwegier (kobiecy wokal z piosenek Blue System z początku lat 90-tych, a także intro do "Winner" SIB) oraz Audrey Motaung (refren "Love Is Such A Lonely Sword" Blue System). Jaki ten muzyczy świat mały jest...
ArCrack
2004-11-13 00:43:30
I jeszcz jedno: poniżej prezentuję okładkę jednego z pierwszych singli Nino. Czy tylko mi się tak wydaje, czy on był wtedy bardzo podobny do Thomasa?
^Malediwy
2004-11-14 14:52:45
Na tym zdjęciu jest podobny do Thomasa ale to chyba tylko tyle...
ArCrack
2004-12-09 19:01:45
Niedawno znalazłem fajny wywiad z Nino, sporo w nim mowy na temat Dietera. Nino powiedział w nim, że w 1986 roku dostał propozycję nagrania... niemieckiej wersji "Midnight Lady". Uznał ten pomysł za nieco dziwny i nie zgodził się, a utwór trafił do Rolanda Kaisera, który osiągnął z nim spory sukces. Ale co się odwlecze to nie uciecze, trzy lata później Nino i Dieter święcili wspólne sukcesy (jakich Nino nigdy później już nie miał).
Pioetrek
Wysłany: 2005-01-30, 15:12
W mojej opinii to jeden z dwóch (jednak z przewagą Andersa) najlepszych wokalistów współpracujących z Bohlenem. Ja ostatnio mam sentyment do Stay with me.
Odnośnie popularności Nino w Polsce to muszę napisać że w okresie albumu Body Heat BS, a może już nawet Twilight (chociaż wydaje mi się, że w tym samym numerze albo którymś z bliskich numerów była informacja o nowym singlu na lato Love Suite i duży plakat z Bohlenem) czyli też współpracy z Bohlenem prawdopodobnie Zielony Sztandar zamieścił jego wielki plakat - był coś też o podobieństwie Nino do Andersa i ewentualnie nowym duecie.
Piszę tak jak to pamiętam, niestety czas upływa a skleroza robi swoje.
Pozdrawiam
Piotrek
ArCrack
Wysłany: 2005-01-30, 15:57
Szkoda, że po 1989 Nino i Dieter nie współpracowali, w końcu "Samuraj" i "Flieger" to przeboje numer 2 i 3 w całej karierze Nino.
A teraz na jakąkolwiek jego współpracę z TA czy DB ciężko liczyć
ArCrack
Wysłany: 2005-01-31, 14:12
Wczoraj przypomniałem sobie o istnieniu piosenki Nino "Weil ich ein Mensch bin". Utwór zupełnie nie w stylu MT, ale jak sie go słucha można odnieść wrażenie, że Nino ze znajomymi faktycznie byli następcami Kohlera, SchĂślza i Wiedeke w chórkach Modern Talking. Jest tam mnóstwo fragmentów zaśpiewanych bardzo wysoko, tak samo jak na płytach "America", "Victory" i "Universe"!
2004-10-25 20:31:21
W końcu musiało do tego dojść - zakładam wątek o jednym zmoich ulubionych wokalistów, Nino De Angelo. W Polsce wiedzą o nim chyba tylko fani Bohlena, ale może jednak znajdzie się ktoś kto ma jego pozostałe albumy i zgodzi się je sprzedać / udostępnić. Albo chociaż pogadać o jego ogromnym dorobku muzycznym (kilkadziesiąt singli, kilkanaście albumów).
^DominikMT
2004-10-31 13:45:28
Narazie z produkcji Nino znam tylko kawałek "Samuraj". Jest bardzo dobry. Zresztą Nino ma fajny głos.
ArCrack
2004-10-31 22:50:25
Jeśli będziesz szukał jego pozaBohlenowskich nagrań w pierwszym rzędzie polecam "Jenseits von Eden", "Atemlos" i "Die wilden Jahre".
Dla mnie z Bohlenowskich numerem 1 jest "Don't Kill It Carol".
^DominikMT
2004-10-31 23:01:33
Dzięki za informacje, napewno będę szukał.
ArCrack
2004-11-13 00:39:13 | URL: #
Dziś (a w zasadzie wczoraj) dostałem bardzo miłą przesyłkę z płytami Nino. Była wśród nich "Baby Jane" (w 1989 wydana z nieco zmienioną listą utworów jako "Flieger"). Tym, co mnie zainteresowało jest skład chórku. Znajdziemy w nim m.in. Christopha Leis-Bendorffa (współpraca z Dieterem przy płytach DSDS), Marion Schwegier (kobiecy wokal z piosenek Blue System z początku lat 90-tych, a także intro do "Winner" SIB) oraz Audrey Motaung (refren "Love Is Such A Lonely Sword" Blue System). Jaki ten muzyczy świat mały jest...
ArCrack
2004-11-13 00:43:30
I jeszcz jedno: poniżej prezentuję okładkę jednego z pierwszych singli Nino. Czy tylko mi się tak wydaje, czy on był wtedy bardzo podobny do Thomasa?
^Malediwy
2004-11-14 14:52:45
Na tym zdjęciu jest podobny do Thomasa ale to chyba tylko tyle...
ArCrack
2004-12-09 19:01:45
Niedawno znalazłem fajny wywiad z Nino, sporo w nim mowy na temat Dietera. Nino powiedział w nim, że w 1986 roku dostał propozycję nagrania... niemieckiej wersji "Midnight Lady". Uznał ten pomysł za nieco dziwny i nie zgodził się, a utwór trafił do Rolanda Kaisera, który osiągnął z nim spory sukces. Ale co się odwlecze to nie uciecze, trzy lata później Nino i Dieter święcili wspólne sukcesy (jakich Nino nigdy później już nie miał).
Pioetrek
Wysłany: 2005-01-30, 15:12
W mojej opinii to jeden z dwóch (jednak z przewagą Andersa) najlepszych wokalistów współpracujących z Bohlenem. Ja ostatnio mam sentyment do Stay with me.
Odnośnie popularności Nino w Polsce to muszę napisać że w okresie albumu Body Heat BS, a może już nawet Twilight (chociaż wydaje mi się, że w tym samym numerze albo którymś z bliskich numerów była informacja o nowym singlu na lato Love Suite i duży plakat z Bohlenem) czyli też współpracy z Bohlenem prawdopodobnie Zielony Sztandar zamieścił jego wielki plakat - był coś też o podobieństwie Nino do Andersa i ewentualnie nowym duecie.
Piszę tak jak to pamiętam, niestety czas upływa a skleroza robi swoje.
Pozdrawiam
Piotrek
ArCrack
Wysłany: 2005-01-30, 15:57
Szkoda, że po 1989 Nino i Dieter nie współpracowali, w końcu "Samuraj" i "Flieger" to przeboje numer 2 i 3 w całej karierze Nino.
A teraz na jakąkolwiek jego współpracę z TA czy DB ciężko liczyć
ArCrack
Wysłany: 2005-01-31, 14:12
Wczoraj przypomniałem sobie o istnieniu piosenki Nino "Weil ich ein Mensch bin". Utwór zupełnie nie w stylu MT, ale jak sie go słucha można odnieść wrażenie, że Nino ze znajomymi faktycznie byli następcami Kohlera, SchĂślza i Wiedeke w chórkach Modern Talking. Jest tam mnóstwo fragmentów zaśpiewanych bardzo wysoko, tak samo jak na płytach "America", "Victory" i "Universe"!
- Peter
Re: Nino De Angelo
Ja bardzo lubię płytę Samuraj. Podoba mi się tu tytułowy kawałek, Who' s gonna love you tonight, Don't kill it Carol, Laureen, You are so beutifull, Stay with me i There is too much blue in missin' you. Dawno już nie słuchałem czegoś równie genialnego. Wspaniałe melodie i ciekawe aranże szczególnie fajnie zaaranżowana jest Lureen. Mam wrażenie, ze przy na graniu TITMBIMY Bohlen zaangażował Corleisa, a background d o refrenu zrobił oczywiście sam Nino. Dla mnie jest to 1 z 5 najlepszych płyt Bohlena obok Catch the Catch, Obsession, In the garden of Venus, Alone.
- Skyliner89MT
"Samuraj" to super album
Aż się łezka w oku kręci. Nie moge przestać go słuchać. Genialny album. Właściwie bez słabych punktów. Nino ma piękny głos. Może by Nino nagrał jakiś kawłek w duecie z Thomasem, a Dieter by im napisał piosenke
. Hit murowany 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Świetnie nazwałeś rzecz po imieniu, trafiłeś w sedno.Skyliner89MT pisze:"Samuraj" to super albumAż się łezka w oku kręci. Nie moge przestać go słuchać. Genialny album. Właściwie bez słabych punktów. Nino ma piękny głos.
Ten album nie ma wcale słabych punktów. Mogę go słuchać cały czas non stop.
- Peter
Co myślicie o tej płycie?

Dla mnie bardzo dobra.
Einsame Jager - utwór bardzo dobrze zaaranżowany o dobrej melodii, nie potrzebnie jednak dodano wstawki z wokalem muzyków sesyjnych, nie potrzebne są też nie wielkie wstawki gitarowe.
Flieger - bardzo ładny utwór, o pięknej linii melodycznej, bardzo dobrze brzmiący po niemiecku.
Willkommen auf der Titanic- rewelacja, świetny aranż, wykonanie Nino. Najlepszy utwór na płycie.
Im Land der Wolfe - jak dla mnie trochę za ostry utwór, ale tu Nino odsłania pełlnię swoich możliwości wokalnych.
Unter Deinenn Flugeln - bardzo ładny utwór w średnim tempie, może bez specjalnej aranżacji, ale bardzo udany.
Fang mit mir Besser gar nicht Erst An - trochę przekombinowana aranżacja, bardzo dobre za to przejście od zwrotek do refrenu, trochę przypomina mi Stay with me.
Will dich nicht leben - dość dobra aranżacja, dobry podkład i jak zwykle swietne wykonaie.
Laureen - przedstawiać go specjalnie nie trzeba, świetny utwór.
Irma la douce - ciekawy aranż, ale za szybkie przejście do wokalu, za to bardzo dobry podkład.
Sternenschiff - wspaniała aranżacja, perfekcyjne wykonanie, jeden z lepszych utworów na płycie. Nie potrzebne są tu za to te wokale muzyków sesyjnych.

Dla mnie bardzo dobra.
Einsame Jager - utwór bardzo dobrze zaaranżowany o dobrej melodii, nie potrzebnie jednak dodano wstawki z wokalem muzyków sesyjnych, nie potrzebne są też nie wielkie wstawki gitarowe.
Flieger - bardzo ładny utwór, o pięknej linii melodycznej, bardzo dobrze brzmiący po niemiecku.
Willkommen auf der Titanic- rewelacja, świetny aranż, wykonanie Nino. Najlepszy utwór na płycie.
Im Land der Wolfe - jak dla mnie trochę za ostry utwór, ale tu Nino odsłania pełlnię swoich możliwości wokalnych.
Unter Deinenn Flugeln - bardzo ładny utwór w średnim tempie, może bez specjalnej aranżacji, ale bardzo udany.
Fang mit mir Besser gar nicht Erst An - trochę przekombinowana aranżacja, bardzo dobre za to przejście od zwrotek do refrenu, trochę przypomina mi Stay with me.
Will dich nicht leben - dość dobra aranżacja, dobry podkład i jak zwykle swietne wykonaie.
Laureen - przedstawiać go specjalnie nie trzeba, świetny utwór.
Irma la douce - ciekawy aranż, ale za szybkie przejście do wokalu, za to bardzo dobry podkład.
Sternenschiff - wspaniała aranżacja, perfekcyjne wykonanie, jeden z lepszych utworów na płycie. Nie potrzebne są tu za to te wokale muzyków sesyjnych.
- Gasolina91
Jeśli chodzi o Nino to dla mnie najlepszym albumem jest Samuraj - jest po prostu świetny!!! Wszystkie piosenki bardzo mi się podobają 
Point Of No Return
- MichałT
Wszystkiego Najlepszgo, Nino

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja oprócz nagrań autorstwa Dietera z dyskografii Nino bardzo lubię La Lunę (w wersji niemieckiej + krótki fragment po włosku, Gebrochenes Herz (kiedyś poszukiwałem wersji anglojęzycznej - No Love In This House ale bez powodzenia), Ich mach meine Augen zu (z Chrisem Normanem), Herz an Herz, Fang' mit mir besser gar nicht erst an, Einsame Jäger, Engel und Teufel, Luisa, Jenseits von Eden, Hot and cold... Wg mnie jeden z najlepszych wokalistów współpracujących z Bohlenem.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Gasolina91
- Peter
Właściwie każda piosenka z tej płyty jest świetna. Nie ma tam piosenki, której bym nie lubił, najmniej chyba Don't you ever lose your flame. Szkoda, ze Bertelsman nie zdecyduje się raczej na jej wznowienie. Ale moze SONY?
- Gasolina91
Mi najmniej podoba się Give Me One More Try...ale ogólnie album świetny!!!
Point Of No Return
-
piciasty
Kapitalny Album od deski do deski.
- Gasolina91
A co powiecie o tej piosence Doch traenen wirst du niemals sehen
Mi się bardzo podoba
Mi się bardzo podoba
Point Of No Return
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ten kawałek pochodzi z płyty "Durch tausend Feuer" - moim zdaniem jednej z najlepszych w dorobku Nino. Bardzo melodyjna, z mocną, wyraźną perkusją (lubię to). W mniej więcej tym samym czasie Nino miał też propozycję nagrania niemieckiej wersji Midnighy Lady, ale zdecydował się jej nie przyjmować, własnie z uwagi na charakter nowego albumu.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Przesłuchałem "Zuruck nach vorm" i szczerze mówiąc poza zremasterowanym "Samurajem" nie wiele tam do mnie trafia, Nino bez Bohlena to nie Nino.
Ale podejrzewam, że ArCrack bedzie tą płytą wniebowzięty. U mnie nie było żadnych emocji, za dużo gitar tam jest chyba... Mam pytanie do osób znających niebohlenowską twórczość Nino: co to jest za "I drove all night"? Bo mam wrażenie, że gdzieś to już kiedyś słyszałem... brzmi to jak jakiś cover, raczej nie jest to zapożyczenie.
- disco-man
Wydaje mi się że oryginał I drove all night wykonywała Cyndi Lauper w końcowce lat 80,ale mogę się mylić. Co do Nino to też uważam że po Thomasie to najlepszy wokalista z którym współpracował Didi.Album Samurai to majstersztyk-cudo od dechy do dechy.Płyta bardzo romantyczna i pełna emocji.Nino wydał wiele wspaniałych piosenek pod okiem tak wspaniałych producentow jak Horn-Bernges,czy Harald Steinhauer. http://w166.wrzuta.pl/audio/9cZRyRagOQA ... _der_nacht http://w36.wrzuta.pl/audio/7FGuF6OmWWH/ ... d_giganten Oto tylko dwa cuda z bogatej kariery Nino...