E-Rotic
- Jasmine
E-Rotic
Grupa raczej znana większości, ale jeśli ktoś nie zna to niech przeczyta tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/E-Rotic
Co o nim sądzicie? Które piosenki najbardziej się Wam podobają? Którzy wokaliście byli najlepsi, według Was?
http://pl.wikipedia.org/wiki/E-Rotic
Co o nim sądzicie? Które piosenki najbardziej się Wam podobają? Którzy wokaliście byli najlepsi, według Was?
- użytkownik #1463
Re: E-Rotic
Stary dobry Eurodance, najbardziej ta grupa kojarzy mi się z przebojem ''Help Me Dr. Dick'' 
- Jasmine
Ja ostatnio odkryłam "Mambo No.Sex" i stanie się chyba moją ulubioną piosenką
Wiadomo że E-Rotic miało wiele przebojów, chociażby "Max don't have sex with your ex" albo "Do it all night" albo właśnie "Help me dr. Dick"
Wiadomo że E-Rotic miało wiele przebojów, chociażby "Max don't have sex with your ex" albo "Do it all night" albo właśnie "Help me dr. Dick"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Oooo dawno już nie słuchałam tego zespołu.Miałam jedną kasetę chyba tą pierwszą,bardzo mi się podobała,może nie ze względu na treść
ale na melodyjność i łatwo wpadające w ucho teksty ;)Bardzo fajny projekt.
Nie znam z nazwisk składu zespołu.
Nie znam z nazwisk składu zespołu.
- Jasmine
Teledyski jeszcze fajniejsze ;>
Atlantydo, wszystko jest w linku który dałam w moim pierwszym komentarzu
Atlantydo, wszystko jest w linku który dałam w moim pierwszym komentarzu
- MTalkingusia28
Ja też miałam kasety (składanki) z ich piosenkami dawno temu i pamiętam, że moimi ulubionymi piosenkami były King Kong i Mambo no. sex. Zapomniałam o nich i dopiero teraz zaglądając tutaj sobie o ich piosenkach przypomniałam. Kaset tych już dawno nie mam, ale zawsze można sobie ściągnąć z neta i teledyski na you tube obejrzeć. Piosenki mają bardzo melodyjnie skomponowane i przyjemnie się ich słucha.

Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Romantic Warrior
mieli bardzo ciekawy pomysł marketingowy na siebie, charakterystyczne teledyski i te trzy pierwsze single tworzące jakby historię w odcinkach, o czy mówią same tytuły: "Max Don't Have Sex With Your Ex", "Fred Come To Bed" (Fred miał zastąpić Maxa) i "Sex On The Phone" (z Fredem też nie wyszło i pozostał tylko sex-telefon) 
- Jasmine
Jeszcze trzeba dodać Willy, don't be silly, co uzupełnia całą historię
Wszystkie te przeżycia podsumowała w Mambo no. Sex
Wszystkie te przeżycia podsumowała w Mambo no. Sex
- disco-man
Super grupa,super piosenki.W połowie lat 90 byli jedną z czołowych formacji Eurodance.Ojcem ich sukcesu jest znany i ceniony( wtedy może jeszcze nie) kompozytor i producent David Brandes,który na koncie ma współpracę z gwiazdami naprawdę wielkiego formatu( Fancy,Bad Boys Blue,Chris Norman).Moim ulubionym albumem E-rotic jest Sexual madness z 97 roku.Super muza,do tańczenia i do słuchania.Piosenki E-rotic to nie tylko melodyjne,dynamiczne utwory z zabawnymi tekstami ale i piękne i wzruszające ballady jak np is it you czy When i cry for you.Podsumowując to jedna z najlepszych grup stylu Eurodance.
- Dami
Bardzo fajna grupa, specyficzne brzmienie i bardzo skoczne utworki a najfajniejsze z nich to:
Dr.Dick, Fred Come To Bed, Fritz Love My Tits, Gimme Good Sex, Kiss Me, Max Don t Heave Sex, Why i świetna ballada The Power of sex.
Dr.Dick, Fred Come To Bed, Fritz Love My Tits, Gimme Good Sex, Kiss Me, Max Don t Heave Sex, Why i świetna ballada The Power of sex.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
-
Jacek Z.
Hm, a czy to nie było przypadkiem tak, że w E-Rotic był też "syndrom BS" - czyli naprawdę śpiewały inne panie, a w teledyskach i na koncertach (z playbacku) występowała za nie modelka? - co wyszło przy reaktywacji zespołu...