Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Jor

Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady

Post autor: Jor »

Bardzo ciekawa wersja! Zapraszam:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: PUNK ROCK UNDERCOVER MODERN TALKING - Cheri Cheri Lady

Post autor: Gasolina91 »

Yeeeahh :lol:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

:shock:
Nie przepadam za punkiem, a ta wersja taka sobie, wole oryginal :wink:
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Nawet dobre :lol:
nado

Post autor: nado »

Wersja, którą prezentujecie jest stara jak świat, a do tego bardzo popularna. Jeżeli wejdziecie na youtube, wpiszecie Familie Popolsky show i tytuł cherry lady usłyszycie piosenkę i obejrzycie arcyśmieszny teledysk. Wersja ta nie jest dobra, jest znakomita. Miała zaistnieć tylko i wyłącznie jako żart, a została największym coverem satyryków z Popolsky show. Jak się zdążyliście zorientować po tytule show, ma on wiele wspólnego z Polakami. Naśmiewa się z nich. W jednej z niemieckich telewizji program ten pojawiał się cyklicznie przez dłuższy czas. Można powiedzieć, że stał się kultowy. W jednym z odcinków głównym bohaterem programu jest Thomas Anders, który z Popolskimi pije wódkę. Polecam i jedno i drugie.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jeden wielki syf, że takie coś można zrobić z cudownego utworu, niech sobie lepiej przerabiają "Smells like ten spirit". Bo takich piosenek już bardziej nie można zepsuć. Początek beznadziejny, MT to nie zespół wedrowno-cyrkowy by grać to na akordeonie, a dalej tego się nie da słuchać....
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Proszę, przenieście tą ,,ciekawostkę'' do działu parodie MT (choć lepiej w tym przypadku brzmiałoby: marne parodie MT); a nie dla takich g...n tworzone są osobne tematy.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

okropne :|
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady

Post autor: atlantyda ;o) »

nado pisze:W jednym z odcinków głównym bohaterem programu jest Thomas Anders, który z Popolskimi pije wódkę. Polecam i jedno i drugie.
Widziałam to beznadziejne show.Nie dość,że z Thomasa zrobili głupka to jeszcze pokazują jak to niby jest w naszym kraju.Mam tylko nadzieje,że Thomasowi wyjaśniono po nagraniu ,że wystąpił w takim durnym programie.
Jedyne co mnie zainteresowało to piosenka,którą Thomas niby śpiewa po polsku i nie mogę rozszyfrować słów po za "jak dobrze dobrze z rana..." o ile dobrze usłyszałam <bezradny>
A co do utworu wracając do głównego tematu to nie podoba mi się,tak samo jak Chylińska zaśpiewała You're My Heart,You're My Soul.W ogóle nie mój gust muzyczny.Zmaścili i jedni i drudzy piękne klasyczne utwory Modern Talking.
Nie jestem fanatyczką MT bo podobają mi sie wersje dyskotekowe śpiewane przez innych wykonawców,ale takie coś to rozbój w biały dzień.
Awatar użytkownika
mabuse89

Nado, poleciłeś nam ten kultowy program... hmmm... ja obejrzałem parę odcinków i powiem jedno: strata czasu :roll: Zgadzam się z Atlantydą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Peter pisze:Jeden wielki syf, że takie coś można zrobić z cudownego utworu, niech sobie lepiej przerabiają "Smells like ten spirit". Bo takich piosenek już bardziej nie można zepsuć. Początek beznadziejny, MT to nie zespół wedrowno-cyrkowy by grać to na akordeonie, a dalej tego się nie da słuchać....
Proponuję pikietę pod wytwórnią wydającą Popolskich zakończoną nocnym czuwaniem :P Przecież samo to że sięga się po takie właśnie nagranie do przeróbek jest docenieniem jego przebojowości i popularności! Nie dla fanów Modern Talking to zostało stworzone i czy nie jest fajnym, że osoby gustujące w innych klimatach mogą cieszyć się przeróbką CCL, nawet taką z przymrużeniem oka?
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

Jeżeli chodzi o Popolskich to widziałem "ich" tylko kilka razy i nie one są dla mnie punktem odniesienia. Anders w tym programie podobał mi się dlatego, iż ujrzałem go z innej perspektywy. Podobno miarą inteligencji człowieka jest poczucie humoru. Thomas to dowcipny człowiek, zdystansowany do siebie i swojej kariery. Gdy widzę go w takich akcjach,to chciałbym się z nim zaprzyjaźnić. Nie ważne są dla mnie pozy i uśmieszki ze sceny - jaka praca, takie uśmieszki. Akcja i reakcja są najważniejsze. Wychodzi na to, że żaden z was, drodzy przedmówcy, "nie wyszedłby z twarzą" z takiej konfrontacji. Wstydźcie się zatem: swoich płytkich horyzontów, ponurych min, kwęków i dąsów.
"Cherry lady" jest znakomita także w aranżacji punk-rockowej. Jeżeli zechcecie jeszcze raz jej posłuchać, obiecajcie, że chlapniecie sobie przed tym "setkę", inaczej spojrzycie na całość. Słowo "EMOTION", które w tekście Popolskich pojawia się częściej niż w oryginale, dzięki tej aranżacji zostało oddane pełniej, obmyte ze wszelkich niedomówień. W gruncie rzeczy jest to dość ponury cover o fatalnej, niszczącej miłości bez szans na spełnienie. Czy nie o taki przekaz chodziło Bohlenowi, gdy pisał o uczuciu Thomasa do Nory? Popolscy jako pierwsi potraktowali piosenkę Bohlena poważnie, chociaż nie po drodze im było się do tego przyznać. Czytajcie więc między wierszami, czujcie więcej, wsłuchujcie się z zapalczywością głuchoniemych. Amen.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Żeby oglądać Popolski Show trzeba mieć specyficzne poczucie humoru.Ja widziałam tylko ten fragment z Thomasem (i to mi wystarczy) i wybacz ,ale nic mnie w tym nie śmieszyło.Krzyczenie do słuchawki,którą Thomas miał w uchu,pisk mikrofonu czy głośnika (nie wiem),rzeczywiście widać,że Thomasowi bardzo się to podobało.Thomas ma po prostu klasę i nie przerwał tego badziewia-co oni w ogóle chcieli pokazać kręcąc taki odcinek z Thomasem?To,że Thomas pije wódkę z "polakami"?
Wybacz ale nie rozumiem przesłania tego programu.
Przy tym można się uśmiechnąć o wiele lepsze są programy ze Stefanem Raabem.
http://www.youtube.com/watch?v=Yv41KaDf ... sc5DhDDGqY
http://www.youtube.com/watch?v=hz-w7vBay9I
Awatar użytkownika
mabuse89

nado pisze:Wstydźcie się zatem: swoich płytkich horyzontów, ponurych min, kwęków i dąsów.
nado pisze:
nado pisze:Popolscy jako pierwsi potraktowali piosenkę Bohlena poważnie, chociaż nie po drodze im było się do tego przyznać. Czytajcie więc między wierszami, czujcie więcej, wsłuchujcie się z zapalczywością głuchoniemych. Amen.
taaa... niespełniony kaznodzieja nam się trafił :lol: Miarą inteligencji jest poczucie humoru, ta? a może mi nie podoba się humor niemiecki bo wolę np. angielski z Monty Pythonem na czele??? czy jestem półgłówkiem bo nie śmieszą mnie dowcipy o Polaku sikającym do zlewu; może moje horyzonty są za płytkie, abym mógł pojąć głębię i geniusz tego niemieckiego dowcipu? Jeśli śmieszy Cię tego rodzaju humor to proszę bardzo - śmiej się do rozpuku i delektuj się myślą, że inni są zbyt mało inteligentni żeby go pojąć, ale pomyśl czy inni nie mają prawa mieć odmiennego zdania, Panie Zarozumiały.
Btw. twierdzisz że Bohlen napisał CCL jako opis nieszczęśliwej miłości Thomasa I Nory. Wątpię aby sam Bohlen to potwierdził. Chyba niepotrzebnie doszukujesz się głębi, tam gdzie jej nie ma.
nado

Zawsze chciałem być księdzem. :P Mnie dowcipy o Polaku sikającym do zlewu tez się nie podobają, tym bardziej, ze załatwiających swoje potrzeby w taki sposób jest wielu. W sytuacjach podbramkowych lepiej jednak do zlewu niz w kwiaty na parapecie. Humor Popolskich jest dla półgłówków, dlatego go lubię. Thomas półgłówkiem nie był, nie dał się więc zapędzić w kozi róg i wyprowadzić z równowagi. Myślę, ze sam rozumiesz jaka to trudna sztuka.
Jezeli idzie o sztukę - piosenka w aranzacji Popolskich bez wątpienia jest oryginalna, a tylko oryginalność jest sztuką. Znajdź mi proszę drugi tak nietypowy cover modernów. Covery właśnie, ocalą kiedyś piosenki Bohlena od zapomnienia. Teksty Bohlena pozornie tylko nic nie znaczą. W singlach MT opowiadają o emocjach kompozytora wplątanego w rózne sytuacje zyciowe. Cheri nie jest przypadkowa, podobnie jak Louie i Geronimo. Jezeli czas na odlot to najlepiej "Odrzutowcem", a jak się wali i pali i nie wystarczy tylko odlecieć najlepiej nasmarować tekst w stylu "In 100 years".
Stefan Raab to jedyny niemiecki showman, zagorzały fan muzyki Bohlena. Bohlen chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, ile mu zawdzięcza. Szkoda, ze ta jednostronna miłość juz się skończyła.
Awatar użytkownika
mabuse89

No cóż, nie przekonałeś mnie do końca, ale potrafisz wysuwać całkiem sensowne argumenty :wink: w sumie Dobrze, że są takie osoby na forum :wink:
nado pisze:Zawsze chciałem być księdzem.
No to mamy kapelana strony www.moderntalking.pl :!: :lol:
ODPOWIEDZ