Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady
- Jor
Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady
Bardzo ciekawa wersja! Zapraszam:
- Gasolina91
- Jasmine
Re: PUNK ROCK UNDERCOVER MODERN TALKING - Cheri Cheri Lady
Nie przepadam za punkiem, a ta wersja taka sobie, wole oryginal
- użytkownik #1463
-
nado
Wersja, którą prezentujecie jest stara jak świat, a do tego bardzo popularna. Jeżeli wejdziecie na youtube, wpiszecie Familie Popolsky show i tytuł cherry lady usłyszycie piosenkę i obejrzycie arcyśmieszny teledysk. Wersja ta nie jest dobra, jest znakomita. Miała zaistnieć tylko i wyłącznie jako żart, a została największym coverem satyryków z Popolsky show. Jak się zdążyliście zorientować po tytule show, ma on wiele wspólnego z Polakami. Naśmiewa się z nich. W jednej z niemieckich telewizji program ten pojawiał się cyklicznie przez dłuższy czas. Można powiedzieć, że stał się kultowy. W jednym z odcinków głównym bohaterem programu jest Thomas Anders, który z Popolskimi pije wódkę. Polecam i jedno i drugie.
- Peter
Jeden wielki syf, że takie coś można zrobić z cudownego utworu, niech sobie lepiej przerabiają "Smells like ten spirit". Bo takich piosenek już bardziej nie można zepsuć. Początek beznadziejny, MT to nie zespół wedrowno-cyrkowy by grać to na akordeonie, a dalej tego się nie da słuchać....
- mabuse89
Proszę, przenieście tą ,,ciekawostkę'' do działu parodie MT (choć lepiej w tym przypadku brzmiałoby: marne parodie MT); a nie dla takich g...n tworzone są osobne tematy.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- venturak
okropne 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Punk Rock Undercover Modern Talking - Cheri Cheri Lady
Widziałam to beznadziejne show.Nie dość,że z Thomasa zrobili głupka to jeszcze pokazują jak to niby jest w naszym kraju.Mam tylko nadzieje,że Thomasowi wyjaśniono po nagraniu ,że wystąpił w takim durnym programie.nado pisze:W jednym z odcinków głównym bohaterem programu jest Thomas Anders, który z Popolskimi pije wódkę. Polecam i jedno i drugie.
Jedyne co mnie zainteresowało to piosenka,którą Thomas niby śpiewa po polsku i nie mogę rozszyfrować słów po za "jak dobrze dobrze z rana..." o ile dobrze usłyszałam
A co do utworu wracając do głównego tematu to nie podoba mi się,tak samo jak Chylińska zaśpiewała You're My Heart,You're My Soul.W ogóle nie mój gust muzyczny.Zmaścili i jedni i drudzy piękne klasyczne utwory Modern Talking.
Nie jestem fanatyczką MT bo podobają mi sie wersje dyskotekowe śpiewane przez innych wykonawców,ale takie coś to rozbój w biały dzień.
- mabuse89
Nado, poleciłeś nam ten kultowy program... hmmm... ja obejrzałem parę odcinków i powiem jedno: strata czasu
Zgadzam się z Atlantydą.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Proponuję pikietę pod wytwórnią wydającą Popolskich zakończoną nocnym czuwaniemPeter pisze:Jeden wielki syf, że takie coś można zrobić z cudownego utworu, niech sobie lepiej przerabiają "Smells like ten spirit". Bo takich piosenek już bardziej nie można zepsuć. Początek beznadziejny, MT to nie zespół wedrowno-cyrkowy by grać to na akordeonie, a dalej tego się nie da słuchać....
Jak piszesz tak cię widzą.
-
nado
Jeżeli chodzi o Popolskich to widziałem "ich" tylko kilka razy i nie one są dla mnie punktem odniesienia. Anders w tym programie podobał mi się dlatego, iż ujrzałem go z innej perspektywy. Podobno miarą inteligencji człowieka jest poczucie humoru. Thomas to dowcipny człowiek, zdystansowany do siebie i swojej kariery. Gdy widzę go w takich akcjach,to chciałbym się z nim zaprzyjaźnić. Nie ważne są dla mnie pozy i uśmieszki ze sceny - jaka praca, takie uśmieszki. Akcja i reakcja są najważniejsze. Wychodzi na to, że żaden z was, drodzy przedmówcy, "nie wyszedłby z twarzą" z takiej konfrontacji. Wstydźcie się zatem: swoich płytkich horyzontów, ponurych min, kwęków i dąsów.
"Cherry lady" jest znakomita także w aranżacji punk-rockowej. Jeżeli zechcecie jeszcze raz jej posłuchać, obiecajcie, że chlapniecie sobie przed tym "setkę", inaczej spojrzycie na całość. Słowo "EMOTION", które w tekście Popolskich pojawia się częściej niż w oryginale, dzięki tej aranżacji zostało oddane pełniej, obmyte ze wszelkich niedomówień. W gruncie rzeczy jest to dość ponury cover o fatalnej, niszczącej miłości bez szans na spełnienie. Czy nie o taki przekaz chodziło Bohlenowi, gdy pisał o uczuciu Thomasa do Nory? Popolscy jako pierwsi potraktowali piosenkę Bohlena poważnie, chociaż nie po drodze im było się do tego przyznać. Czytajcie więc między wierszami, czujcie więcej, wsłuchujcie się z zapalczywością głuchoniemych. Amen.
"Cherry lady" jest znakomita także w aranżacji punk-rockowej. Jeżeli zechcecie jeszcze raz jej posłuchać, obiecajcie, że chlapniecie sobie przed tym "setkę", inaczej spojrzycie na całość. Słowo "EMOTION", które w tekście Popolskich pojawia się częściej niż w oryginale, dzięki tej aranżacji zostało oddane pełniej, obmyte ze wszelkich niedomówień. W gruncie rzeczy jest to dość ponury cover o fatalnej, niszczącej miłości bez szans na spełnienie. Czy nie o taki przekaz chodziło Bohlenowi, gdy pisał o uczuciu Thomasa do Nory? Popolscy jako pierwsi potraktowali piosenkę Bohlena poważnie, chociaż nie po drodze im było się do tego przyznać. Czytajcie więc między wierszami, czujcie więcej, wsłuchujcie się z zapalczywością głuchoniemych. Amen.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Żeby oglądać Popolski Show trzeba mieć specyficzne poczucie humoru.Ja widziałam tylko ten fragment z Thomasem (i to mi wystarczy) i wybacz ,ale nic mnie w tym nie śmieszyło.Krzyczenie do słuchawki,którą Thomas miał w uchu,pisk mikrofonu czy głośnika (nie wiem),rzeczywiście widać,że Thomasowi bardzo się to podobało.Thomas ma po prostu klasę i nie przerwał tego badziewia-co oni w ogóle chcieli pokazać kręcąc taki odcinek z Thomasem?To,że Thomas pije wódkę z "polakami"?
Wybacz ale nie rozumiem przesłania tego programu.
Przy tym można się uśmiechnąć o wiele lepsze są programy ze Stefanem Raabem.
http://www.youtube.com/watch?v=Yv41KaDf ... sc5DhDDGqY
http://www.youtube.com/watch?v=hz-w7vBay9I
Wybacz ale nie rozumiem przesłania tego programu.
Przy tym można się uśmiechnąć o wiele lepsze są programy ze Stefanem Raabem.
http://www.youtube.com/watch?v=Yv41KaDf ... sc5DhDDGqY
http://www.youtube.com/watch?v=hz-w7vBay9I
- mabuse89
nado pisze:Wstydźcie się zatem: swoich płytkich horyzontów, ponurych min, kwęków i dąsów.
taaa... niespełniony kaznodzieja nam się trafiłnado pisze:nado pisze:Popolscy jako pierwsi potraktowali piosenkę Bohlena poważnie, chociaż nie po drodze im było się do tego przyznać. Czytajcie więc między wierszami, czujcie więcej, wsłuchujcie się z zapalczywością głuchoniemych. Amen.
Btw. twierdzisz że Bohlen napisał CCL jako opis nieszczęśliwej miłości Thomasa I Nory. Wątpię aby sam Bohlen to potwierdził. Chyba niepotrzebnie doszukujesz się głębi, tam gdzie jej nie ma.
-
nado
Zawsze chciałem być księdzem.
Mnie dowcipy o Polaku sikającym do zlewu tez się nie podobają, tym bardziej, ze załatwiających swoje potrzeby w taki sposób jest wielu. W sytuacjach podbramkowych lepiej jednak do zlewu niz w kwiaty na parapecie. Humor Popolskich jest dla półgłówków, dlatego go lubię. Thomas półgłówkiem nie był, nie dał się więc zapędzić w kozi róg i wyprowadzić z równowagi. Myślę, ze sam rozumiesz jaka to trudna sztuka.
Jezeli idzie o sztukę - piosenka w aranzacji Popolskich bez wątpienia jest oryginalna, a tylko oryginalność jest sztuką. Znajdź mi proszę drugi tak nietypowy cover modernów. Covery właśnie, ocalą kiedyś piosenki Bohlena od zapomnienia. Teksty Bohlena pozornie tylko nic nie znaczą. W singlach MT opowiadają o emocjach kompozytora wplątanego w rózne sytuacje zyciowe. Cheri nie jest przypadkowa, podobnie jak Louie i Geronimo. Jezeli czas na odlot to najlepiej "Odrzutowcem", a jak się wali i pali i nie wystarczy tylko odlecieć najlepiej nasmarować tekst w stylu "In 100 years".
Stefan Raab to jedyny niemiecki showman, zagorzały fan muzyki Bohlena. Bohlen chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, ile mu zawdzięcza. Szkoda, ze ta jednostronna miłość juz się skończyła.
Jezeli idzie o sztukę - piosenka w aranzacji Popolskich bez wątpienia jest oryginalna, a tylko oryginalność jest sztuką. Znajdź mi proszę drugi tak nietypowy cover modernów. Covery właśnie, ocalą kiedyś piosenki Bohlena od zapomnienia. Teksty Bohlena pozornie tylko nic nie znaczą. W singlach MT opowiadają o emocjach kompozytora wplątanego w rózne sytuacje zyciowe. Cheri nie jest przypadkowa, podobnie jak Louie i Geronimo. Jezeli czas na odlot to najlepiej "Odrzutowcem", a jak się wali i pali i nie wystarczy tylko odlecieć najlepiej nasmarować tekst w stylu "In 100 years".
Stefan Raab to jedyny niemiecki showman, zagorzały fan muzyki Bohlena. Bohlen chyba nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, ile mu zawdzięcza. Szkoda, ze ta jednostronna miłość juz się skończyła.
- mabuse89
No cóż, nie przekonałeś mnie do końca, ale potrafisz wysuwać całkiem sensowne argumenty
w sumie Dobrze, że są takie osoby na forum

No to mamy kapelana strony www.moderntalking.plnado pisze:Zawsze chciałem być księdzem.