Nastoletni słuchacze MT:)
-
roman1012
Nastoletni słuchacze MT:)
Hej. Zakładam ten temat ponieważ jestem bardzo ciekaw czy są na forum jacyś nastoletni fani Modern Talking:) (szczerze mówiąc mam tylko jednego kumpla który podziela moją pasję i też lubi MT). Ok więc niech wszyscy forumowicze w wieku ok 13-18 lat przedstawią się, opowiedzą coś o sobie w kilku zdaniach i opowiedzą od kiedy słuchają muzykę Modern Talking i kto jest ich faworytem Dieter czy Thomas:). Niech każdy powie też o swoich doświadczeniach, chodzi mi o reakcje rówieśników na muzykę Modern Talking.
Pozdrawiam serdecznie:)
Ok więc zacznę ja:)
Mam na imię Rafał mam 17 lat obecne mieszkam w Kielcach:) Modern Talking lubiłem już przedszkolu czyli 1998r(każdy wie co to za data) nałogowo MT słucham od ok. 4 lat:) Jestem fanem Dietera:) ( ale na koncercie Thomasa też będę) moi koledzy nie lubią MT twierdzą że to gó**o ale ja kocham ten zespół:) Cóż pochodzę z małej miejscowości gdzie wszyscy słuchają Disco Polo i nazywają mnie głupkiem bo tego nie słucham... Moim największym marzeniem jest poznanie Dietera:) no i to tyle w skórócie:)
Pozdrawiam!!:)
Mam na imię Rafał mam 17 lat obecne mieszkam w Kielcach:) Modern Talking lubiłem już przedszkolu czyli 1998r(każdy wie co to za data) nałogowo MT słucham od ok. 4 lat:) Jestem fanem Dietera:) ( ale na koncercie Thomasa też będę) moi koledzy nie lubią MT twierdzą że to gó**o ale ja kocham ten zespół:) Cóż pochodzę z małej miejscowości gdzie wszyscy słuchają Disco Polo i nazywają mnie głupkiem bo tego nie słucham... Moim największym marzeniem jest poznanie Dietera:) no i to tyle w skórócie:)
- IndependentGirl
Re: Nastoletni słuchacze MT:)
A to dziwne, bo wielu krytyków uważa, że muzyka Modern Talking to właśnie disco poloroman1012 pisze: Cóż pochodzę z małej miejscowości gdzie wszyscy słuchają Disco Polo i nazywają mnie głupkiem bo tego nie słucham...

-
roman1012
No właśnie to błąd:) na Wikipedii o disco polo jest coś takiego
"Disco polo – gatunek muzyki popularnej, powstały w Polsce w latach 80. XX wieku, w początkowym okresie istnienia znany jako muzyka chodnikowa " a jak sama nazwa mówi Disco "Polo"czyli polskie disco:) a jak wiemy Modern Talking nie powstał ani w Polsce i też po Polsku nie śpiewają:), ale w tym temacie nie chodzi o gatunek tylko o zapoznanie się:)
Pozdrawiam!
"Disco polo – gatunek muzyki popularnej, powstały w Polsce w latach 80. XX wieku, w początkowym okresie istnienia znany jako muzyka chodnikowa " a jak sama nazwa mówi Disco "Polo"czyli polskie disco:) a jak wiemy Modern Talking nie powstał ani w Polsce i też po Polsku nie śpiewają:), ale w tym temacie nie chodzi o gatunek tylko o zapoznanie się:)
Pozdrawiam!
- Jasmine
No, to ja jestem taką nastoletnią fanką, mam 15 lat i zainteresowana jestem MT od Sopot Festiwal na którym miały śpiewać gwiazdy lat 80
O sobie: Hm... Lubię rysować, historię, wkurzać innych i czytać ^^ A, i lubię disco polo, wychowałam się na tym przecież
Haha, MT to disco polo
O sobie: Hm... Lubię rysować, historię, wkurzać innych i czytać ^^ A, i lubię disco polo, wychowałam się na tym przecież
Haha, MT to disco polo
- Adrian77
- Kontakt:
Nazywam się Adrian. Mam 16 lat. Mieszkam w Głogowie. Kiedyś jak miałem gdzieś z 5 lat tata kupił płytę Modern Talking w Niemczech. Puścił to w domu. Ale wtedy się nie interesowałem jeszcze muzyką (byłem obojętny na muzykę). Piosenki Modern Talking mi się spodobały po Koncercie w Sopocie w 2008 roku. Od tamtego czasu słucham Modern Talking. Lubię Dietera oraz Thomasa. Koledzy chyba tego nie słuchają. Z tego co wiem to słuchają metalu. Ja za nim nie przepadam. Niektórzy z klasy też słuchają disco polo.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
-
Pointrox
Obecnie mam 16 lat, ale pamiętam jak przez mgłę że oglądałem pod koniec lat '90 kanał muzyczny Onyx (swoją drogą moja ulubiona pozycja w kablówce w tamtym czasie - szkoda że już nie istnieje). Modern Talking pojawiało się tam dość często, przez mgłę lekką, ale pamiętam "YMHYMS '98". Miałem też delikatne prześwity nowszych utworów, jak np. "Juliet" czy "TV Makes the Superstar" (to jest jedna z tych piosenek, których szukasz i szukasz, a potem ona sama znajduje ciebie).
W 2005 roku znalazłem u babci gramofon Unitra Artur Stereo i płytę "In the Middle of Nowhere" wydaną nakładem firmy której nazwa dzisiaj kojarzy się z zupami instant
Rok później znalazłem to forum - niestety wówczas miałem niejako problemy z zarejestrowaniem się. Okazja w końcu nadarzyła się dwa lata później, w przeddzień mojego wakacyjnego wyjazdu i bodajże kilka tygodni przed występem Thomasa Andersa w Sopocie.
No i oto jestem. Uznawszy, że świadomy kontakt z MT miałem mniej więcej w 2000 r. to w tym roku wybije mi 10-letni staż
Znam osoby które lubią Modern Talking. Jedną z nich obdarowałem albumem "Back for Good" na urodziny - była bardzo ucieszona, a kawałki z tej płyty pojawiły się na playliście już do końca imprezy
W 2005 roku znalazłem u babci gramofon Unitra Artur Stereo i płytę "In the Middle of Nowhere" wydaną nakładem firmy której nazwa dzisiaj kojarzy się z zupami instant
Rok później znalazłem to forum - niestety wówczas miałem niejako problemy z zarejestrowaniem się. Okazja w końcu nadarzyła się dwa lata później, w przeddzień mojego wakacyjnego wyjazdu i bodajże kilka tygodni przed występem Thomasa Andersa w Sopocie.
No i oto jestem. Uznawszy, że świadomy kontakt z MT miałem mniej więcej w 2000 r. to w tym roku wybije mi 10-letni staż
Znam osoby które lubią Modern Talking. Jedną z nich obdarowałem albumem "Back for Good" na urodziny - była bardzo ucieszona, a kawałki z tej płyty pojawiły się na playliście już do końca imprezy
-
alunia13
A ja ma 17 lat i mój staz wynosi 6 lat 
Pamiętam jak pozyczyłam od brata The Final Album. Wtedy coś mi zaświtało, że znam te piosenki i bardzo wpadly mi w ucho. Wtedy dostałam swój pierwszy komputer i odrazu zabrałam sie za wyszukiwanie innych utworów i informacji o MT. I wtedy dowiedziałam się, że niedawno / wtedy to był chyba niecały rok/ temu przestali grac.
Cóż by tu o mnie napisać... jak wiadomo uwielbiam słuchac muzyki, lubię sport i to chyba tyle xD
Pamiętam jak pozyczyłam od brata The Final Album. Wtedy coś mi zaświtało, że znam te piosenki i bardzo wpadly mi w ucho. Wtedy dostałam swój pierwszy komputer i odrazu zabrałam sie za wyszukiwanie innych utworów i informacji o MT. I wtedy dowiedziałam się, że niedawno / wtedy to był chyba niecały rok/ temu przestali grac.
Cóż by tu o mnie napisać... jak wiadomo uwielbiam słuchac muzyki, lubię sport i to chyba tyle xD
"You can win, If You want..."
- kate
Mam 16 lat. Modern Talking znałam już od dziecka( Cheri cheri lady i You're my heart you're my soul). Słyszałam te piosenki( nawet nie wiem gdzie
) i lubiłam. Na tym się skończyło. Wtedy najbardziel lubiłam Thomasa bo podobał mi się jego strój w teledysku do Cheri cheri lady ( Głupie nie?). Dopiero w grudniu 2009 roku zainteresowałam się Mt bardziej. Otóż oglądała niemiecką VIVĘ i akurat puścili teledysk YMHYMS. Coś mnie tknęło wtedy i zaczęłam szukać na necie innych piosenek. Od tej pory uwielbiam ten zespół i muzykę. Moim faworytem teraz jest Dieter. Ma śliczny uśmiech i te dołeczki. Cieszę się, że nie został ekonomistą bo byłaby to zbrodnia. Ma talent do tworzenia muzyki, fajny charakter i wogóle....
A tak poza tym kocham serial Lost i Charmed. Jestem fanką siatkówki.
A tak poza tym kocham serial Lost i Charmed. Jestem fanką siatkówki.
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 9:34 przez kate, łącznie zmieniany 1 raz.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Fanka MT
Bardzo fajny wątek
Witam wszystkich młodych fanów Modern Talking
Jestem Daria i mam 16 lat
Pierwszy raz, tak naprawdę spodobały mi się przeboje tego zespołu kiedy oglądałam Sopot Festiwal 2008
Normalnie Thomas, załatwił wszystkich! Jest On niesamowity
Byłam już na Jego trzech koncertach, ale oczywiście nie zamierzam na tym poprzestać
Pozdrawiam serdecznie! 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
- iwonawokal
chcialabym sie dolaczyc do poprzedniczki, bo ze mna tak samo bylo
Ja mam 17 lat i wlasnie po Sopot Festiwal polubialam MT. Nawet zachecilam do tego moich przyjaciol, takze nie wszyscy sa tacy jednomyslni
Ja mam 17 lat i wlasnie po Sopot Festiwal polubialam MT. Nawet zachecilam do tego moich przyjaciol, takze nie wszyscy sa tacy jednomyslni
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
-
niaskam
Witam wszystkich fanów.
Chociaż nie mam nastu lat i czuję się jak dinozaur w Waszym towarzystwie to bardzo się cieszę,że tak pozytywnie odnosicie się do zespołu mojej młodości a wręcz kochacie MT.
Moja fascynacja zespołem trwa od samego początku ich powstania czyli już 25 lat.Jeżdżę na koncerty,będę też w Kielcach. Moi drodzy życzę Wam wielu lat słuchania tej wspaniałej muzyki i odwagi w przyznawaniu się do zainteresowania zespołem Modern Talking (wiem,że bywa to trudne i często budzi śmiech innych).
Nie dajcie się ,,zagłuszyć ''przez innych!
Chociaż nie mam nastu lat i czuję się jak dinozaur w Waszym towarzystwie to bardzo się cieszę,że tak pozytywnie odnosicie się do zespołu mojej młodości a wręcz kochacie MT.
Moja fascynacja zespołem trwa od samego początku ich powstania czyli już 25 lat.Jeżdżę na koncerty,będę też w Kielcach. Moi drodzy życzę Wam wielu lat słuchania tej wspaniałej muzyki i odwagi w przyznawaniu się do zainteresowania zespołem Modern Talking (wiem,że bywa to trudne i często budzi śmiech innych).
Nie dajcie się ,,zagłuszyć ''przez innych!
- iwonawokal
Na pewno się nie damy!
Fajnie,że jest nas tak dużo, bo nie sądziłam, że tyle osób słucha MT
Fajnie,że jest nas tak dużo, bo nie sądziłam, że tyle osób słucha MT
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
- MrMidicial
Melduję się! 
- Peter
Dietera raczej nie poznasz ale z Thomasem możesz sobie spokojnie zrobić fotkę i posłuchać go na koncercie.Ja jeśli będę miał czas także ez chęcią posłucham Thomasa choć nie przepadam za jego koncertowymi aranżami.roman1012 pisze:Hej. Zakładam ten temat ponieważ jestem bardzo ciekaw czy są na forum jacyś nastoletni fani Modern Talking:) (szczerze mówiąc mam tylko jednego kumpla który podziela moją pasję i też lubi MT). Ok więc niech wszyscy forumowicze w wieku ok 13-18 lat przedstawią się, opowiedzą coś o sobie w kilku zdaniach i opowiedzą od kiedy słuchają muzykę Modern Talking i kto jest ich faworytem Dieter czy Thomas:). Niech każdy powie też o swoich doświadczeniach, chodzi mi o reakcje rówieśników na muzykę Modern Talking.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A może coś więcej o sobie i o Twoim zainteresowaniu tym rodzajem muzyki ...MrMidicial pisze:Melduję się!