Pet Shop Boys

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pet Shop Boys

Post autor: ArCrack »

Kokos
Wysłany: 2005-01-30, 10:52 Pet Shop Boys

Wiem, że zespół nie ma dużo nawiazań do MT, ale chciałbym się przekonać, czy ktos oprócz mnie na tym forum słucha ich z takim zapałem, jak ja
Moje ulubione piosenki PSB to:
Heart
Rent
Can You Forgive Her?
You Are Always On My MInd
New York City Boy
Paninaro'95
Domino Dancing
What Have I Done To Deserve This?

--------------------------------------------------------------------------------

DominikMT
Wysłany: 2005-01-30, 12:08

Raczej nie słucham ich z zapałem ale mam dwie mp3-ki które znam od dawna i baaaardzo mi się podobają , są to "Go West" i "You Are Always On My Mind"

--------------------------------------------------------------------------------

ArCrack
Wysłany: 2005-01-30, 12:59

Mój stosunek do Pet Shop Boys jest obojętny. Za to jeden z członków PSB lubi Modern Talking (na nawet maxi "You're My Heart, You're My Soul").

Malediwy
Wysłany: 2005-01-30, 21:33

Ja posiadam kilka albumów Pet Shop Boys:

1986 Please
1987 Actuall
1993 Relentless
1993 Very

Zdecydowanie najbardziej podoba mi się Actuall i przebój "Its A Sin"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Jeden z moich ulubionych i najbardziej kultowych zespołów (prócz MT oczywiście). Najbardziej cenie ich najwczesniejsze albumy - Please, Disco, Actually, a piosenki - Suburbia, In The Night, Paninaro, Rent, Jelousy, Can You Forgive Her. Hity takie jak "It's A Sin", "Always On My Mind" czy "Go West" lubię mniej, gdyż są zbyt ograne i trochę mi się przejadły. Znakomitym wydawnictwem jest też płyta DVD "PopArt" gdzie umieszczone są wszystkie klipy zespołu w doskonałej jakości. Jest nawet pierwsza wersja klipu "Oportunities", ktora to ukazała się wczesniej niż "Westend Girls", natomiast brakuje chyba tylko "Hello Spaceboy" z udziałem Davida Bowie. ÂŁącznie to 180 minut muzyki i 41 klipy to obejrzenia (niektóre w wersjach maxi !!!).
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Bardzo dobry zespół. Bardzo go lubię.
Moje najlepsze piosenki to: Heart, Can You frogive Her, Forever In Love no i oczywiście chyba najbardziej nawiązująca do klimatów Modern Talking (szczególnie w owym okresie-1999r.) piosenka New York City Boy!! "Chłopcy z zoologicznego" chcieli chyba też troskę wykorzystać popularność Modern Talking robiąc tą nutę. Potem bohlen się "odwdzięczył" i napisał piosenke Mew York City Girl ;) , a w posence Last Exit To Brooklyn są praktycznie identycznie brzmiące partie "party up! party up":) .
Przemo

Post autor: Przemo »

Ja najbardzije lubię "it's a sin". Wiem, że jest dośc oklepana, ale wciąz wzbudza u mnie emocje.
Przemo
sebastian

Post autor: sebastian »

Bardzo lubie ten zespol .Mam kilka plyt i czesto ich slucham .Moje ulubione piosenki to Can you forgive her,Paninaro ,Suburbia, Domino dancing , Left to my own devices
Alonedb

Post autor: Alonedb »

Chyba dla mnie najbardziej nastojowa jest ich ballada Rent. Inne ich utwory również są godne polecenia choć zdecydowanie wolę przemysł Bohlena ale tylko w anglojęzycznym wykonaniu :)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Jeżeli chodzi o mnje, to owszem, posłucham. Ale nie przepadam za nimi do do tego stopnia, zeby kupować ich płyty. Znacznie bardziej "pasuje" mi mój pierwszy idol Shakin Stevens, którego gwiazda przybladła z chwilą pojawienia się MT. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Pet Shop Boys

Post autor: Peter »

Daniel pisze:Jeden z moich ulubionych i najbardziej kultowych zespołów (prócz MT oczywiście). Najbardziej cenie ich najwczesniejsze albumy - Please, Disco, Actually, a piosenki - Suburbia, In The Night, Paninaro, Rent, Jelousy, Can You Forgive Her. Hity takie jak "It's A Sin", "Always On My Mind" czy "Go West" lubię mniej, gdyż są zbyt ograne i trochę mi się przejadły. Znakomitym wydawnictwem jest też płyta DVD "PopArt" gdzie umieszczone są wszystkie klipy zespołu w doskonałej jakości. Jest nawet pierwsza wersja klipu "Oportunities", ktora to ukazała się wczesniej niż "Westend Girls", natomiast brakuje chyba tylko "Hello Spaceboy" z udziałem Davida Bowie. ÂŁącznie to 180 minut muzyki i 41 klipy to obejrzenia (niektóre w wersjach maxi !!!).
W 100% się z Tobą zgadzam. Ja też uwielbiam PSB a szczególnie wcześniejsze kawałki takie jak What have I done to deserve this, Se a vida e i West end Girls, a Paninaro (chyba jedyny utwór śpiewany przez Chrisa Lowe) jest genialny. Nawiasem mówiąc lepiej śpiewa Neil Tennat. Ze współczesnych kawałków lubię Minimal.
Awatar użytkownika
Peter

Co myślicie o tym kawałku:
http://www.youtube.com/watch?v=EAf0_UftBNI
Bo ja go uwielbiam, podobnie jak tą grupę.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Świetny kawałek, świetny zespół.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Moze nie wszyscy wiedza, ze ta piosenke tez wyprodukowali Pet Shop Boys.

http://www.youtube.com/watch?v=aJFVevKxyts

Wersja wykonywana przez PSB:

http://www.youtube.com/watch?v=Q7Fuy0w02OQ
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

A ja z PSB lubię najbardziej te starsze, czyli np. "It's a sin", "Se a vida é (That`s the way life is) "Paninaro'95", a chyba najbardziej "West & girls". :wink:
Już kiedyś pisałem o tym na forum, że nawet Dieter i Thomas w 1998 r. bardzo ciepło wypowiadali się o PSB twierdząc, że oni są quazi You're My heart, Yo're My Soul.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi oni najbardziej kojażą sie z piosenką One Night In Bangkok
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Gasolina91 pisze:Mi oni najbardziej kojażą sie z piosenką One Night In Bangkok
One night in Bangkok to chyba nie ta grupa. :wink:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Nie??? Hmm a mój brat na komputerze ma w Winampie Pet Shop Boys - One Night In Bangkok

On ciągle wprowadza mnie w blędy :evil:
No to w takim razie kto śpiewa ją naprawdę?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Murray Head.
Co do PSB, to ich najlepszą piosenką jest West end girls. Ma świetną melodię i super teledysk.
ODPOWIEDZ