Pet Shop Boys
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pet Shop Boys
Kokos
Wysłany: 2005-01-30, 10:52 Pet Shop Boys
Wiem, że zespół nie ma dużo nawiazań do MT, ale chciałbym się przekonać, czy ktos oprócz mnie na tym forum słucha ich z takim zapałem, jak ja
Moje ulubione piosenki PSB to:
Heart
Rent
Can You Forgive Her?
You Are Always On My MInd
New York City Boy
Paninaro'95
Domino Dancing
What Have I Done To Deserve This?
--------------------------------------------------------------------------------
DominikMT
Wysłany: 2005-01-30, 12:08
Raczej nie słucham ich z zapałem ale mam dwie mp3-ki które znam od dawna i baaaardzo mi się podobają , są to "Go West" i "You Are Always On My Mind"
--------------------------------------------------------------------------------
ArCrack
Wysłany: 2005-01-30, 12:59
Mój stosunek do Pet Shop Boys jest obojętny. Za to jeden z członków PSB lubi Modern Talking (na nawet maxi "You're My Heart, You're My Soul").
Malediwy
Wysłany: 2005-01-30, 21:33
Ja posiadam kilka albumów Pet Shop Boys:
1986 Please
1987 Actuall
1993 Relentless
1993 Very
Zdecydowanie najbardziej podoba mi się Actuall i przebój "Its A Sin"
Wysłany: 2005-01-30, 10:52 Pet Shop Boys
Wiem, że zespół nie ma dużo nawiazań do MT, ale chciałbym się przekonać, czy ktos oprócz mnie na tym forum słucha ich z takim zapałem, jak ja
Moje ulubione piosenki PSB to:
Heart
Rent
Can You Forgive Her?
You Are Always On My MInd
New York City Boy
Paninaro'95
Domino Dancing
What Have I Done To Deserve This?
DominikMT
Wysłany: 2005-01-30, 12:08
Raczej nie słucham ich z zapałem ale mam dwie mp3-ki które znam od dawna i baaaardzo mi się podobają , są to "Go West" i "You Are Always On My Mind"
ArCrack
Wysłany: 2005-01-30, 12:59
Mój stosunek do Pet Shop Boys jest obojętny. Za to jeden z członków PSB lubi Modern Talking (na nawet maxi "You're My Heart, You're My Soul").
Malediwy
Wysłany: 2005-01-30, 21:33
Ja posiadam kilka albumów Pet Shop Boys:
1986 Please
1987 Actuall
1993 Relentless
1993 Very
Zdecydowanie najbardziej podoba mi się Actuall i przebój "Its A Sin"
- Daniel
Jeden z moich ulubionych i najbardziej kultowych zespołów (prócz MT oczywiście). Najbardziej cenie ich najwczesniejsze albumy - Please, Disco, Actually, a piosenki - Suburbia, In The Night, Paninaro, Rent, Jelousy, Can You Forgive Her. Hity takie jak "It's A Sin", "Always On My Mind" czy "Go West" lubię mniej, gdyż są zbyt ograne i trochę mi się przejadły. Znakomitym wydawnictwem jest też płyta DVD "PopArt" gdzie umieszczone są wszystkie klipy zespołu w doskonałej jakości. Jest nawet pierwsza wersja klipu "Oportunities", ktora to ukazała się wczesniej niż "Westend Girls", natomiast brakuje chyba tylko "Hello Spaceboy" z udziałem Davida Bowie. ÂŁącznie to 180 minut muzyki i 41 klipy to obejrzenia (niektóre w wersjach maxi !!!).
- Blue Forever
- Kontakt:
Bardzo dobry zespół. Bardzo go lubię.
Moje najlepsze piosenki to: Heart, Can You frogive Her, Forever In Love no i oczywiście chyba najbardziej nawiązująca do klimatów Modern Talking (szczególnie w owym okresie-1999r.) piosenka New York City Boy!! "Chłopcy z zoologicznego" chcieli chyba też troskę wykorzystać popularność Modern Talking robiąc tą nutę. Potem bohlen się "odwdzięczył" i napisał piosenke Mew York City Girl
, a w posence Last Exit To Brooklyn są praktycznie identycznie brzmiące partie "party up! party up":) .
Moje najlepsze piosenki to: Heart, Can You frogive Her, Forever In Love no i oczywiście chyba najbardziej nawiązująca do klimatów Modern Talking (szczególnie w owym okresie-1999r.) piosenka New York City Boy!! "Chłopcy z zoologicznego" chcieli chyba też troskę wykorzystać popularność Modern Talking robiąc tą nutę. Potem bohlen się "odwdzięczył" i napisał piosenke Mew York City Girl
- Dr Mabuse
- Peter
Re: Pet Shop Boys
W 100% się z Tobą zgadzam. Ja też uwielbiam PSB a szczególnie wcześniejsze kawałki takie jak What have I done to deserve this, Se a vida e i West end Girls, a Paninaro (chyba jedyny utwór śpiewany przez Chrisa Lowe) jest genialny. Nawiasem mówiąc lepiej śpiewa Neil Tennat. Ze współczesnych kawałków lubię Minimal.Daniel pisze:Jeden z moich ulubionych i najbardziej kultowych zespołów (prócz MT oczywiście). Najbardziej cenie ich najwczesniejsze albumy - Please, Disco, Actually, a piosenki - Suburbia, In The Night, Paninaro, Rent, Jelousy, Can You Forgive Her. Hity takie jak "It's A Sin", "Always On My Mind" czy "Go West" lubię mniej, gdyż są zbyt ograne i trochę mi się przejadły. Znakomitym wydawnictwem jest też płyta DVD "PopArt" gdzie umieszczone są wszystkie klipy zespołu w doskonałej jakości. Jest nawet pierwsza wersja klipu "Oportunities", ktora to ukazała się wczesniej niż "Westend Girls", natomiast brakuje chyba tylko "Hello Spaceboy" z udziałem Davida Bowie. ÂŁącznie to 180 minut muzyki i 41 klipy to obejrzenia (niektóre w wersjach maxi !!!).
- Peter
Co myślicie o tym kawałku:
http://www.youtube.com/watch?v=EAf0_UftBNI
Bo ja go uwielbiam, podobnie jak tą grupę.
http://www.youtube.com/watch?v=EAf0_UftBNI
Bo ja go uwielbiam, podobnie jak tą grupę.
- phantomas
- Kontakt:
Świetny kawałek, świetny zespół.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Daniel
Moze nie wszyscy wiedza, ze ta piosenke tez wyprodukowali Pet Shop Boys.
http://www.youtube.com/watch?v=aJFVevKxyts
Wersja wykonywana przez PSB:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7Fuy0w02OQ
http://www.youtube.com/watch?v=aJFVevKxyts
Wersja wykonywana przez PSB:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7Fuy0w02OQ
- Adi
A ja z PSB lubię najbardziej te starsze, czyli np. "It's a sin", "Se a vida é (That`s the way life is) "Paninaro'95", a chyba najbardziej "West & girls".
Już kiedyś pisałem o tym na forum, że nawet Dieter i Thomas w 1998 r. bardzo ciepło wypowiadali się o PSB twierdząc, że oni są quazi You're My heart, Yo're My Soul.
Już kiedyś pisałem o tym na forum, że nawet Dieter i Thomas w 1998 r. bardzo ciepło wypowiadali się o PSB twierdząc, że oni są quazi You're My heart, Yo're My Soul.
- Gasolina91
- Peter
One night in Bangkok to chyba nie ta grupa.Gasolina91 pisze:Mi oni najbardziej kojażą sie z piosenką One Night In Bangkok
- Gasolina91
Nie??? Hmm a mój brat na komputerze ma w Winampie Pet Shop Boys - One Night In Bangkok
On ciągle wprowadza mnie w blędy
No to w takim razie kto śpiewa ją naprawdę?
On ciągle wprowadza mnie w blędy
No to w takim razie kto śpiewa ją naprawdę?
Point Of No Return
- Peter
Murray Head.
Co do PSB, to ich najlepszą piosenką jest West end girls. Ma świetną melodię i super teledysk.
Co do PSB, to ich najlepszą piosenką jest West end girls. Ma świetną melodię i super teledysk.