Rolf Köhler i Bad Boys Blue?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Tomaszek

Rolf Köhler i Bad Boys Blue?

Post autor: Tomaszek »

Nie wiem, na ile te informacje są prawdziwe, ale wyczytałem szokującą rzecz na holenderskiej stronie Wikipedii. Wynika z niej, że Rolf był także odpowiedzialny za chórki w Bad Boys Blue. :shock:
Modern Talking zanger Rolf Köhler was achtergrondzanger van Bad Boys Blue, hij zorgde onder andere ook voor de hoge stemmen in de liedjes van Bad Boys Blue, net als bij Modern Talking.
Awatar użytkownika
Prophet5

Re: Rolf Köhler i Bad Boys Blue?

Post autor: Prophet5 »

Kiedyś już chyba o czymś takim wspominałem i powtórzę Wam, że wcale bym się nie zdziwił, gdyby kiedyś się okazało, iż za cały szołbiznes odpowiada jakiś jeden jedyny "Czarnoksiężnik z krainy Oz", ;-) a cała reszta, to figuranci na plakatach i teledyskach. 8) To by tłumaczyło podobne rewelacje, jak również choćby to, że taki sobie Bohlen nie miał ani jednej sprawy o plagiat, pomimo ewidentnych nadużyć. To są jakieś układy na zasadzie naczyń połączonych. Dobrze Dieter powiedział w TVN, że nie pozwoli dzieciom na udział w szołbiznesie, bo tam pracują sami oszuści.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To kompletne bzdury, Mike, który zna BBB od podszewki pisze, że:
Mike pisze:Oczywiście głównym głosem w chórkach i falsetem był John McInerney, ale również Andreas Martin, Wolfgang Remling, Tony Hendrik, G. Lammers i Klaus-D. Gebauer. Mówimy oczywiście o pierwszym okresie w Coconut Records, następnie był okres w wytórni Intercord, gdzie było wielu backing singers. Następnie ponownieetap w Coconut Records gdzie za chórki odpowiadali równiez Uwe Hasselsteiner, Heiko Schneider, Klaus D.-Gebauer, Andy Matern. Płyta "Around The World" to back vocale w osobie producenta Davida Brandesa i Lidii Madajewskiej, a ostatnia płyta to udział co-producenta Antoine Blanc, Carlos Ferreiry i obu dziewczyn.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

ja bym nie ufał wikipedii. ani wikipediom. zastanówcie się sami, kto pisze te artykuły? profesorowie? doktorzy? oczywiście że nie, bo zwykli internauci. w wikipediach roi się od błędów. dowód? przeczytajcie sobie artykuł "modern talking" na anglojęzycznej wikipedii. albo o SIBach na polskiej- widać że pisane były te artykuły przez stronniczych zwoleników Sibów.
na anglojęzycznej w artykule o MT aż roi się od niścisłości. udział osób w tworzeniu muzyki jest opracowany na podstawie jednego mało wiarygodnego źródła- oświadczeń SIBów. a rubryka "members" aż woła o pomstę do nieba. możemy się z niej dowowiedzieć m.in. że Rodriguez i Singleton byli oficjalnymi członkami zespołu, a anders śpiewał wokale i grał na klawiszach :lol: naprawdę
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
ODPOWIEDZ