Kombii

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Jasmine

Kombii

Post autor: Jasmine »

Przejrzałam z ciekawości wszystkie wątki w temacie o artystach nie współpracującymi z MT i nie znalazłam nic o Kombii.

Co sądzicie o nich? Moim zdaniem są super zespołem który potrafi się długo utrzymać, nagrali nową płytę, a jedną piosenkę zagrali na Eska Music Awards (czy jakoś tak) i strasznie mi się spodobała.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kombii

Post autor: Peter »

Bardzo dobry zespół ikona polskiej muzyki lat 80 tych i dość udany comeback, jednak w moim odczuciu te nowe Kombi nie ma tej magii jakiej nadawał klawiszowiec Sławek losowski, bez niego to jakby mniej taneczne, bardziej ambitne. Tamte było takie z pazurem, z pulsującymi syntezatorami, energetyczne, a te nowe takie spokojniejsze. :P
Awatar użytkownika
Jasmine

Fakt, słuchałam trochę starych piosenek, mają w sobie jakąś energię. Mimo wszystko, dalej tworzą super hity którymi jestem zachwycona :D
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem jak wy ale ja wole stary image Grzegorza Skawińskiego, lepiej wyglądał z włosami niż jak się wygolił na łyso:
Obrazek
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Całkiem fajny zespół chociaż fanką nie jestem, te starsze piosenki są całkiem OK, a te nowsze to już co innego i jakoś mnie nie zachwycają ;)
Z zespołem Kombii kojarzy mi sie taka śmieszna sytuacja, gdy chyba 2 lata temu na festynie rodzinnym w moim mieście przyczepił się do mnie jakiś starszy pan i powiedział mi, że przyjechał z jakiejś tam miejscowości i że jest bratem Grzegorza Skawińskiego, ja oczywiście potraktowałam to pół żartem, ale on się bardzo upierał przy swoim i gdy puścili piosenkę Kombii wręcz musiałam z nim zatańczyć, bo nie mógł sobie odpuścić piosenki "brata", ogólnie to jajcarsko było :P jak wróciłam do domu i opowiedziałam o tym mamie, miałyśmy niezły ubaw, szczególnie, że akurat kilka dni wcześniej byłam na koncercie Kombii ;)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Jasmine

Ano, stary image jest lepszy, ale ja już się przyzwyczaiłam do jego łysej główki :lol: Nieźle się pozmieniali :wink:

Joanno, niezła historia :D Spotkał Cię zaszczyt tańczenia z bratem samego Skawińskiego :lol:
Awatar użytkownika
Joanna91

No dokładnie Jasmine :) dostapiłam wielkiego zaszczytu :P żałuję, że nie załatwiłam sobie autografu od pana Grzegorza, ha ha :P
Ja też przyzwyczaiłam się do łysego Skawińskiego, jakoś nie mogę go sobie teraz wyobrazić z włosami (albo resztkami włosów) :P
Awatar użytkownika
Peter

Co sugerujesz? Że niby wyłysiał? Ja myślę, że raczej się tylko tak wygolił, fani przyzwyczaili się bowiem do jednego łysego w zespole. ;)
Awatar użytkownika
Joanna91

No ja myślę, że goli się na łyso ale nie wiadomo ile mu jeszcze włosów na głowie zostało, mógł przez te lata trochę wyłysieć :P
I w ogóle dzisiaj dowiedziałam się, że kiedyś zespół nazywał się KOMBI a po reaktywacji dodano jeszcze jedno I i teraz jest KOMBII :P :D
Awatar użytkownika
Jasmine

Niech zostanie przy tej łysinie, teraz jest bardziej rozpoznawalny "to ten, łysy z ciemnymi okularami co zawsze śpiewa i gra na gitarze" (cytat własny)

Ale różnica :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Racja, nawet fajnie wygląda ze swoją łysinką. A tak przy okazji, zespół Kombii to ulubiony zespół mojej mamy. Ona wprost uwielbia jego głos, co nie oznacza, że lubi wszystkie jego piosenki tak jak ja uwielbiam wszystkie nagrania Modern Talking. Ona najbardziej lubi Pokolenie, Avinion, Sen się Spełni i kilka innych przebojowych utworków Kombii. Ja nie przepadam za polskimi zespołami, ale Kombii jak najbardziej w porządku. Oprócz tego zespół Wilki, których piosenki lubię od czsu do czasu posłuchac. No to pa :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

Ja też nie lubię polskich zespołów po za Kombii, ostatnio zauważyłam że większość zespołów które słucham są z Niemiec :lol: Każda piosenka, nie ważne czy nowa czy stara, jest hitem :D
Wie ktoś jak się nazywa nowa piosenka? Bo chciałabym ją ściągnąć ale zapomniałam tytułu ^^"
Awatar użytkownika
Peter

Słyszeliście tą piosenkę?

Tożto czyste disco polo. :P Wstydziłbym się tego słuchać nawet będąc sam w pokoju.... Szkoda, bo naprawdę ostatnio zdarzały się im dobre, ambitne piosenki jak choćby "Pokolenie".
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

A nie uważacie, że w/w utworze pobrzmiewa "Słodkiego Miłego Życia" ? :)
Chodzi mi o syntezator w zwrotkach (n.p 1:43 - 1:44).
Jeśli chodzi o "Gdzie Jesteś Dziś", to uważam, że utwór jest dość średni. Melodia nie zaspecjalna, a i sam aranż nie jest wystrzałowy. Wydaje mi się, że utwór nie stanie się hitem. Ogólnie wolę to KOMBI przez jedno "i", gdzie grał S.Łosowoski (na zdjęciu umieszczonym przez Petera, to ten łysy pan w okularach). Oczywiście w KOMBII, też było parę niezłych piosenek (jak choćby "Pokolenie"), ale mimo to wolę, ten stary zespół. Uważam, że nagrali wtedy o wiele więcej melodyjnych utworów, w o wiele lepszych aranżacjach. Weźmy n.p "Słodkiego Miłego Życia". Wystarczy posłuchać tych przygrywek na starych syntezatorach i elektronicznej perkusji (co za solówka :!: ) żeby przekonać się o wyższości KOMBI nad KOMBII :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Bardzo charakterystyczny wokal.Lubię niektóre ich starsze przeboje jak i nowsze.Nie znam całej dyskografii zespołu,ale przyjemnie słucha mi się tego co aktualnie puszczają na stacjach radiowych.Słucham ostatnio radia Eska,tam można usłyszeć często "Gdzie jesteś dziś"."Avinion" też mnie urzekło-prawie znam na pamięć ;)
Awatar użytkownika
Jasmine

Na niedzielnym jubileuszu dowiedziałam się, że jest ich 4 :o
Skawiński ma świetny głos na żywo, ja i moja mama byłyśmy zachwycone.

Skąd Ci, Peterze, wzięło się skojarzenie z disco polo do tej piosenki? O.o
ODPOWIEDZ