23 kwietnia będzie premiera debiutanckiego singla tegorocznego zwycięzcy Deutschland sucht den Superstar Mehrzada Marashi ''Don't Believe'' który wyszedł z pod ręki Dietera!
23.04.2010 - Columbia D (SonyMusic) - 88697 70547 2 (5'' SCD)
Tracklista wersji CD na podstawie niewyraźnej fotki na stronach DSDS jest taka:
1. Don't Believe
2. Don't Believe (Karaoke Version)
Z newsem na główną poczekam jeszcze na oficjalne potwierdzenie.
Po pierwszę chylę czoło przed Arkiem, on gdzieś w połowie edycji przewidział, że Mehrzad jest najlepszy i miał rację. Faktycznie wygrał ktoś kto śpiewa najlepiej i ma piękny głos. Wcześniej jakoś mnie nie zaskoczył niczym specjalnym, bo miał słabiutkie piosenki, a teraz dostał tak kapitalny utwór! Dieter w szczycie formy, odsłuchałem tego z 10 razy i to jest naprawdę kapitalna piosenka. Ah by sie chciało całej płyty dla Mehrzada. Fajnie, bo jest świetną alternatywą dla Medlocka, o wiele lepszy głos. Bardzo mi się podoba to przejcie do 3 refrenu, coś co u Bohlena zawsze było świetne.
Peter jak według Ciebie jest to szczyt formy Dietera to niestety muszę stwierdzić że jest to "bardzo niski szczyt". Wolę poczekać na album Medlocka i ewentualnie Mehrzada (o ile będzie on dziełem Bohlena) i wtedy oceniać...
No wiesz Pkmodern, dla mnie owym "bardzo niskim szczytem" jest "Club Tropicana" czy inne piosenki Medlocka, które naprawdę z wielkim oporem słucham, nie wiem co Ci się w nich tak podoba, ze czekasz na nowy album, ja tam wole czekać na album Mehrzada, no ale rzecz gustu. Po prostu Mehrzad ma w moim odczuciu przyejemniejszą barwę głosu. Powiem Ci Piotrze, że już dość dawno Bohlen nie zrobił tak fajnej piosenki, jedynie "Emily" była takim miłym odejściem od nudnej twórczości...
Kawałek mi się podoba, ale wynika to z aranżacji baaardzo zbliżonej do "Bleeding Love" Leony Lewis a nie stylu DB który miałby się tam gdzieś przejawiać. Lubię takie brzmienie, a nie jest ono przez Bohlena ani stworzone, ani nawet rozwinięte - a po prostu skopiowane.
Kawałek jest obecnie numerem 1 we wszystkich sklepach MP3, które go oferują. Jeśli trend nie osłabnie, będzie to pierwszy niemiecki numer 1 na Top 100 bez premiery na CD.
Peter bo ta piosenka to nadal niestety nie ten "prawdziwy Bohlen", i mówienie o szczytach jest tu lekką przesadą. Nigdzie nie twierdzę, że piosenki Medlocka na "Club Tropicana" mi się podobają - bo tego nigdzie nie napisałem!, jeszcze raz tylko powtórzę - jak ukarzą się nowe albumy, wtedy będę mógł stwierdzić czy to te szczyty czy jednak nie. Należy wszakże pamiętać, że "jedna jaskółka wiosny nie czyni"!
A ja w żadnym miejscu nie napisałem, ze Ci się ta płyta podoba, nawet napisałeś swego czasu, ze płyta do Ciebie nie trafia. Mnie po prostu zastanawia czemu wolisz poczekać na album Medlocka...?
Oj Peter - skoro wyskoczyłeś z tekstem, że jest "Dieter w szczycie formy" to tak jak w poprzednim poście wspomniałem, nie można tego stwierdzić po odsłuchaniu raptem jednej piosenki. Dlatego wolę poczekać na nowy album Medlocka i ewentualnie tegorocznego zwycięzcy DSDS - wtedy będę mógł coś na ten temat powiedzieć. A odnośnie piosenki "Don't Believe" - nie jest ona dla mnie tym "szczytem" bo niestety (jak wspomniał ArCrack) - słychać w niej zapożyczenia ( )...
Tak, Arek troszkę ostudził tym emocje, jakie towarzyszyły mi rano, nie mniej piosenka jest naprawde bardzo, bardzo dobra. Mam wrażenie, że Dieter się przełamał, bo ilez można słuchać tych Karaibów, których szczerze mówiąc nigdy nie lubiłem. Mam nadzieję, że szybko zmontują albumik Mehrzada i teledysk, byleby nie słoneczny. No i potem Dieter się będzie mógł udać na wakacje.
Bardzo miły ma głos ten gość - zgadzam się z Peterem, że lepszy o niebo od Medlocka, a co do piosenki ,,Don't Believe'' - hmmm... szału nie ma - właśnie tak sobie wyobrażałem ten kawałek zanim go posłuchałem (no w 80%), bo zaraz przyszły mi na myśl kompozycje pisane dla Alexandra, Daniela i wogóle na potrzeby DSDS... czyli zaskoczenia nie ma - kawałek miły, ale wtórny..
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat