Marc Ashley & Systems In Blue

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Marc Ashley & Systems In Blue

Post autor: Pkmodern »

Już na spotkaniu fanclubowym 20 maja Marc Ashley zaprezentuje nową piosenkę nagraną wspólnie z Systems In Blue zatytuowaną "Give a little sweet love". Będzie to piosenka w stylu Modern Talking z lat 80-tych.
Więcej: http://www.markashley.de/news.php?PHPSE ... 82fbdaa732
Pozdrawiam!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Przemo

Post autor: Przemo »

Może wreszcie wyjdzie mu coś ciekawego. Tak swoją dorgą, to ciekawe, że SiB usilnie próbują śpiewać z jakimiś innymi wykonawcami (a to Patty Ryan, a to jakis artysta zza morza...), a do nagrywania własnych piosenek jakoś im nie spieszno. Szkoda.
Przemo
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Przesłuchałem fragment i pierwsze skojarzenie to Winner (Systems in Blue) więc chyba Systemsi są też producentami tego kawałka. Tak mi się wydaje.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Na mnie ten fragment wywarł bardzo pozytywne wrażenie!
Zatęskniłem za Modern Talking, co świedczy dobrze o tej piosence, lecz uczucie tęsknoty do naszego duetu jest obrzydliwe! :(
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

a ja mam wręcz przeciwne odczucia co do fragmentu. Zdanie o samym Marku wyraziłem już wcześniej więc nie będę się powtarzał. Natomiast to mi wygląda na nieudolną próbę wskrzeszenia Modern Talking. Przecież to i tak się nie uda nawet gdyby panowie mieli Andersa na wokalu. Oni nie umieją robić moim zdaniem porywających numerów wszystko brzmi tak na siłe. Mogliby już zwinąć się ze studia na emeryture, bo śpiewać i tak nie potrafią (fragment "Magic Mystery" live :lol: )
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Wszyscy się starają... Ashley stara się udawać Thomasa, Systems In Blue starają się pokazać, że to oni stanowili o obliczu Blue System. I on i oni starają się tworzyć brzmienie podobne do tego, które kiedyś było wizytówką BS i MT. A podoba się to garstce i znowu najlepiej na wszystkim wyjdzie stary, niedobry Bohlen, który wypuszczając swój album ściąga praktycznie całe zainteresowanie i przyćmiewa resztę... ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Dokładnie tak jak piszesz starają się podrobić sprawdzony styl. To chyba źle świadczy o osobach, które coś tworzą. Prawdziwy artysta powinien wyrobić swój własny styl, który czuć na kilometr a nie nagrywać to co już zostało nagrane przez kogoś innego. Bohlenowi się to udało (mimo wielu podobieństw do innych artystów ma swój własny niepowtarzalny styl)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

"Give a little sweet love" wywarło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. To jakby skrzyżowanie starego dobrego brzmienia Blue System i jeszcze lepszego Modern Talking. I wszystko byłoby super, gdyby w podświadomości nie rodziła się myśl: "już to kiedyś słyszałem". Jednak nie miałbym nic przeciwko, gdyby Mark i SIB zdobyli tym utworkiem europejskie listy przebojów. I tego im właśnie życzę :!: (choć wiem, że to graniczyłoby z cudem) :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Czy ktoś jeszcze interesuje się muzyką Systems In Blue? ;)

Wydali singiel z remixami Point of No Return, w piątek premierę miał singiel z Markiem Ashleyem, wyprodukowali też singiel dla innego wokalisty, a komentarzy na temat tych produkcji zero. Czyżby wznowienie działalności muzycznej przez Thomasa i Dietera totalnie odrwóciło uwagę od SIB :?:
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

To po części pewnie dlatego, że wspomniane przez Ciebie produkcje są ciężko dostępne - nawet w sieci. Nie słyszałem nic z tych po całości.

Mozę ktoś ma?... ;)
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Blue Forever pisze:
Mozę ktoś ma?... ;)
Dołączam sie do pytania....:)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Fragmentów remixów Point Of No Return można posłuchać oraz kupić je w iTunes.
Singiel z Ashleyem wyszedł w piątek, więc wkrótce powinno da się już go zdobyć.
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

refren w wykonaniu SiB nawet niezły, ale głos Asleya w zwrotkach psuje wszystko. Śpiewa jakby go wykastrowali..żenada
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Absolutna bzdura!!!!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Panowie już słyszeliście ten kawałek w całości?? Możecie zdradzić gdzie?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

nie słyszałem w całości. Ale ten fragment zawiera zwrotkę i refren, stąd moja ocena;)
Zablokowany