Muzyczna przyszłość Dietera Bohlena
- Peter
Muzyczna przyszłość Dietera Bohlena
Jak myślicie co zrobi Dieter w odpowiedzi na album Thomasa? Oto czy najbardziej możliwe scenariusze, daje je do ankietki.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Re: Muzyczna przyszłość Dietera Bohlena
Raczej nic już nie zrobi bo swoje już zrobił .
- Peter
Ciekawa odpowiedź, nie uwzględniłem tego.
Sam głosowałem nad nowymi gwiazdkami. Nie potrafię tego pojąć dlaczego analogiczne programy w USA, Wielkiej Brytanii, Szwecji produkują prawdziwe gwiazdy popularne nie tylko w swoich krajach, a DSDS tylko lokalne? Chyba powodem są słabe piosenki jakie dostają.... Sam Dieter powiedział, że szuka nowej Lady Gagi, w tym chyba cała nadzieja...
- Dr Mabuse
... Chyba jednak nie - zanim ją znajdzie, oryginał już się ludziom przeje, a on stworzy przeciętnej jakości utwory, które "już gdzieś słyszeliśmy". Choć z drugiej strony, gdyby to miało być utrzymane w stylu, z który go lubimy, to jest jakaś nadzieja, że byłaby to miła odmiana od ostatnio wypuszczanych kołysanek. Mnie najbardziej prawdopodobną wydaje się opcja nr 3.

- AdisonMT
Moim zdaniem Dieter powoli wygasa artystycznie.Jak zdążyłem zauważyć że on ma sukcesywnie co parę lat nisze artystyczną.Po pierwszym rozpadzie MT Dieter na początku dobrze sobie radził w branży muzycznej.Później w połowie lat 90 musiał na silę zmieniać brzmienie swoich piosenek na bardziej Dansowe z Disco Italio.Gdy już widział że Blue System nie przynosi zamierzonych efektów był zmuszony reaktywować MT takie jest moje zdanie.Niektórzy myślą że Dieter z potrzeby ducha reaktywował MT,mu tylko chodziło o to by znów się o nim mówiło w mediach.Po reaktywacji kiedy Dieter poczuł się pewny i mocno stał w branży muzycznej szukał byle pretekstu by znów zawiesić działalność MT tylko że z końcem MT w 2003r. skoczyło się coś w Dieterze coś wygasło w nim.Na początku gdy DSDS startował Dieter zaczną komponować nowe utwory do tego programu ale to już nie było to.I znów miał on nisze artystyczną.Zastanawiałem się zawsze dlaczego piosenki skomponowane na potrzeby DSDS odnosiły taki wielki sukces w Niemczech,już wiem promocja i to duża pozwoliła na to by powiedzmy szczerze marne piosenki weszły na pierwsze miejsca list przebojów.Ja w niego wierze i myślę że on jeszcze jest w stanie pokazać klasę tak zwaną Bolchenowską czyli nie do pobicia jest to naprawdę wybitny i wspaniały kompozytor który skomponował ogromną ilość piosenek tylko że Dieter teraz się zagubił i podażą nie tą drogą do sukcesu co trzeba
AdisonMT
My angel is strong
My angel is strong
- Peter
Bohlen był na podobnym dnie jako kompozytor - w 1997 - jakieś 5-6 piosenek na ostatniej płycie Here I am to ewidentne plagiaty, zrzynki, zapożyczenia, covery - nazwijcie to jak chcecie. O jedno chodzi: o brak pomysłów, ale wtedy miał tą swoją niszę (dla nas mile widzianą), a teraz jest o tyle gorzej, że Thomas ma swoją i nie pójdzie na MT. Różnica jest jeszcze jedna: wtedy prawie nikt by tego nie kupił, a teraz Medlocka kupią nawet jakby nagrywał szlagiery na Oktoberfest, Pan B nie potrzebuje tego MT. Tak więc się nie doczekamy raczej ciekawej dla nas niszy....
Więc w efekcie problem z Bohlenem to raczej mamy my fani a nie Bohlen.
Więc w efekcie problem z Bohlenem to raczej mamy my fani a nie Bohlen.
- AdisonMT
Moim zdaniem po Thomasie można się spodziewać dużo lepszych piosenek nisz po Dieterze chodzi mi o ostatni album Strong.Fakt że Thomas nie jest tak popularny jak Dieter a to za sprawą złej promocji Thomasa i albumu Songs Forever który ni jak pasował do całej jego dyskografii która powoduje spadek popularności.Wniosek jest mój taki że obaj panowie razem stanowią potęgę muzyki POP a osobno ich sukcesy są nie adekwatne do sukcesów Modern Talking
AdisonMT
My angel is strong
My angel is strong
-
nado
Muzyczna przyszłość Bohlena jest wielką niewiadomą. Pozostaje tylko nadzieja na dobre, autorskie kawałki. Z muzyki Dieter nie zrezygnuje na pewno, bo to jego źródło dochodu, a on za wszelką cenę chce wciąż zarabiać. Jeżeli kiedyś jeszcze jego ambicje wezmą górę nad chciwością, bo daje takie sygnały ( czasami
),to nadal trzeba wierzyć w ową przyszłość. DSDS jest jedynym aktualnie miernikiem możliwości i ambicji POP TYTANA. 
- Peter
Z tych "gwiazd" jakie Bohlen posiada obecnie w swojej opiece, to chyba najprzyjemniejszy głos ma Oliver Lukas i osobiście życzyłbym sobie gdyby Bohlen troszkę sobie zadał jednak trudu i by wyprodukował pełen album własnie dla niego. Jednak znając Bohlena to będzie produkował znowu jakąś jednosezonową gwiazdkę z DSDS, po czym sprzedaż jej albumów zacznie szybko spadać i co zrobi? "Przebojowy" summer hit w październiku z Medlockiem.
Mało tego, wykorzysta w nim nie swój podkład muzyczny. 
- kate
Nie wiadomo co jeszcze Dieter ma w zanadrzu. Może nas jeszcze czymś zaskoczy. Dla mnie jest geniuszem muzycznym. Nie przeszkadza mi to że niektórych wyprodukowanych przez niego piosenek nie da się słuchać. W końcu nikt nie jest doskonały.

Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Peter
OMG. Normalnie szok. pisałem to w marcu a już przewidziałem niemal bezbłędnie cały scenariusz.
Tą nową gwiazdą został Mehrzad Marashi, ale pewnie niedługo współpraca się skończy, bo album dość szybko traci w Niemczech na popularności i będzie co? Ano letni hit jesienią o nazwie "Maria Maria".
Coś się Bohlen nie spieszy z jego wydaniem, ale też specjalnie na to nie czekam. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie zdziwiło by mnie gdyby Dieterowi spodobała się tonacja nowego albumu Thomasa i spróbował by wyprodukować coś na ten wzór.
Ale Bohlen woli ostatnio tworzyć jakieś miałki.Szybko i bez buli-ważne,ze zapłacili,a czy się przyjmie to już nie jego broszka,w następnej edycji znów wylansuje jak to mówicie "gwiazdkę jednego sezonu DSDS".
Bohlenowi już nie zależy-takie mam zdanie.
Nie produkuje już dla swoich fanów,tylko dla frekwencji...szkoda...
Ale Bohlen woli ostatnio tworzyć jakieś miałki.Szybko i bez buli-ważne,ze zapłacili,a czy się przyjmie to już nie jego broszka,w następnej edycji znów wylansuje jak to mówicie "gwiazdkę jednego sezonu DSDS".
Bohlenowi już nie zależy-takie mam zdanie.
Nie produkuje już dla swoich fanów,tylko dla frekwencji...szkoda...
- Peter
No i sytuacja z SONY/Universal utrudniła sytuację Dieterowi. Na pewno na 99 % nie wyprodukuje albumu dla zwycięzcy DSDS, na 90 % za to wyprodukuje kolejny album Medlocka, który wciąż ma kontrakt z labelem SONY. pytanie co jeszcze? Myślę, że koniec współpracy z Mehrzadem ze względu na osiągnięte przez niego wyniki jest bliższy niż dalszy. Co jeszcze? Ja widzę tu dwie możliwości: album dla Leo Ritzmana, jeśli ten dostanie kontrakt z SONY lub album solowy Dietera. Jeśli to drugie się spełni to nie prędko, z korzyścią jednak dla wszystkich, gdyż Bohlen będzie miał teraz jakby mniej obowiązków i może więcej pomysłów na piosenki....
- MODERN JEANNE
Ja myślę że nagra kolejną płytę z Medlockiem.Choć moim marzeniem jest by w końcu zaczął nagrywać coś solo to widzę że uczepił się tego Marka jak rzep psiego ogona.Nie myślę że Marka płyty są złe ale chyba każdy by wolał usłyszeć jednak Dietera
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Moim zdaniem bardziej się skupi na Medlocku, ew. Zajmie się kolejnymi gwiazdkami DSDS. Widzi, jak się sprzedają jego płyty i nie ma zamiaru kończyć z nim współpracy, dodatkowe dochody przynoszą mu kolejne edycje DSDS i nowi 'piosenkarze'.
Ohoho, już widzę jak wydaje solową płytę
Prędzej zaśpiewa piosenki Medlocka niż nagra coś nowego 
Ohoho, już widzę jak wydaje solową płytę
- Peter
No chyba nie zacznie produkować nowych gwiazdek DSDS bo oni dostaną kontrakty z inną firmą niż ma Dieter a to wyklucza ewentualną współpracę, pozostaje Medlock, ale mi się wydaje, że i jego dni są policzone po ostatnim gigantycznym sukcesie drugiego singla z albumu "Rainbow's End', sam album również nie był jakimś wielkim sukcesem jak na Medlocka możliwości. Długo pobył co prawda na liście, ale nie osiągnął nawet złota, co oznacza, że się Niemcom już przejadł. Nie wiadomo natomiast jakie są plany wobec Leo Ritzmana, ale to zawsze dobrze rokuje na przyszłość, posiadanie kolejnej alternatywy. W moim odczuciu światełkiem w tunelu byłaby współpraca z prawdziwą gwiazdą i tu mamy Andreę, ale czy taki pomysł wypali to czas pokaże, gwarancji sukcesu nie ma, bo Dieter już z nie takimi gwiazdami ponosił klapę.