Hymnem MŚ w piłce nożnej nie będzie piosenka

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dominik

Hymnem MÂŚ w piÂłce noÂżnej nie bĂŞdzie piosenka Dietera

Post autor: Dominik »

stało się to, co wiedziałem, że się stanie :( niestety nie jest to piosenka Dietera. Oto fragment textu cytowany z Onetu: "Nosząca angielski tytuł "Times of our lives" ("Najlepszy czas naszego życia") piosenka grupy Il Divo będzie oficjalnym utworem piłkarskich MŚ w Niemczech - poinformowała Międzynarodowa Federacja Piłkarska (FIFA). Il Divo, kwartet muzyczny tworzony przez Amerykanina, Hiszpana, Francuza i Szwajcara, jest zespołem sprzedającym ostatnio najwięcej płyt na świecie. Tak twierdzą władze FIFA, motywując swój wybór zespołu, który nagrał piosenkę na mundial.

Wybrana piosenka "potrafi najlepiej oddać emocje związane z piłką nożną", a ponadto porusza "tematykę związaną z nadchodzącym świętem futbolu" - tak tłumaczono wybór piosenki.

Hymn najbliższych mistrzostw świata będzie w Niemczech zinterpretowany przez śpiewaka Herberta Groenemeyera, cieszącego się w kraju dużą sławą.

Oficjalna już piosenka mistrzostw, którą Il Divo zaśpiewa 9 czerwca podczas ceremonii otwarcia mistrzostw w Monachium, będzie rozpowszechniana w wersjach: niemieckiej, angielskiej i francuskiej, a także - według zapewnień FIFA - oddzielnej wersji wielojęzycznej.

Wszystkie te utwory znajdą się na specjalnym albumie nazwanym "Voices" ("Głosy"), którego sprzedaż rozpocznie się 12 maja." :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Prawdę mówiąc w obliczu tego co ma wyjść wkrótce ta informacja zupełnie mnie nie boli ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dominik

chodzi Ci o to, że to, co ostatnio produkuję Bohlen to szmira? Ja też się chyba jednak cieszę, że nie On napisał piosenkę, ale z drugiej strony, kto wie, może by tym razem napisał coś NIEZAPOMNIANEGO, coś w stylu "We're Champions" Queen, coś co ludzie pamiętają i często śpiewają na stadionie :( mi się takie coś marzy...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie nie, chodzi mi o to, że jeśli będę miał te płytki które mają wyjść, to już nie są mi potrzebne żadne następne - to mi na jakiś czas wystarczy :)
Taki kawałek jak We Are The Champions albo We Will Rock You od Dietera byłby czymś cudownym, ale to chyba nierealne - czas wielkich hitów już za nim :)
Awatar użytkownika
Dominik

Rozumiem Cię :) Czas hitów minął, masz rację. Wg mnie nie ma już tak, jak kiedyś, że był hit i pamiętano go bardzo długi czas :) teraz już się nie rodzą takie piosenki (niestety), albo jest ich postokroć mniej, niż kiedyś :)
brati

Panowie...po ile Wy macie lat???:):-)

Post autor: brati »

..... Co próbujecie porównać???? We are the champions......z czym z tym co robi Bohlen...biedny Freddie...majaczycie po prostu....
Nothing but the truth...
Awatar użytkownika
Dominik

naucz się czytać, a potem pisz... piszemy, że szkoda, że Dieter nie zrobi(ł) przeboju sportowego na miarę "We're The Champion", a nie, że to, co teraz robi = piosence Queenów :]
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Dominik

dzięki za linka, który wlał we mnie nową nadzieję, że MOŻE JESZCZE COŚ BÊDZIE :) 3majmy kciuki :)
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Rozmowa, która zaczęła się w innym temacie:
s.benson pisze:podobno ta piosenka co leci na mistrzostwach w pilce noznej teraz jest spod reki dietera
ArCrack pisze:A kto to takie plotki rozpuszcza i o której piosence mowa? ;)
s.benson pisze:ta co leci przed wejsciem do studia na polsat sport extra w tle nawet slychac zmiksowany glos dietera
A co na to inni? Ja Poslatu Sport Extra nie mam :/
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Ja też nie mam a chętnie bym usłyszał o czym mowa...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ