Sample z Under my skin

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tanathos

Sample z Under my skin

Post autor: tanathos »

witam

mam pytanie, czy wiecie z jakiego utworu pochodzą sample użyte przez Bohlena w "under my skin" oraz w "it's a game" Les'a McKeown'a (takie szeptane po francusku słowa przez dziewczynę)?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Sample z Under my skin

Post autor: atlantyda ;o) »

Po pierwsze zawsze myślałam,że to szept Dietera (Under My Skin),a po drugie dlaczego miał by wykorzystać sample,a nie nagrać własnego?
Skąd takie podejrzenia?
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

wsłuchaj się to kobiecy głos szepcze coś po francusku, zaczyna od słów "Tu pas promes me....".. w wersji wydłużonej tych słówek jest więcej
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
nado

Post autor: nado »

To nie są zapożyczenia. W 1988 roku na płycie Blue System pojawiła się oficjalnie wokalistka, która notabene stała się również pierwszą czekoladową kochanką Bohlena. Jej pseudonim lub prawdzie nazwisko brzmiało z francuska, ( nie podam go teraz, żeby nie kaleczyć). Zdaje się, że to była też wielka miłość Dietera. Można ją zobaczyć w teledyskach : Sorry Little Sarah, My Bed is too big. W tym drugim udziela się także wokalnie, (coś tam sapie w intro utworu ). Imię Sarah, tajemnicze oraz najprawdopodobniej zmyślone, pojawia się w dalszej dyskografii Bohlena i jest wspomnieniem tej wiecznej miłości: When Sarah smiles, Oh Sarah (Medlock). Za twoim pytaniem podąża zatem niezgorsza, ciekawsza historia.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Jeannie Duppy nazywała się ta pani ,a Dieter zadedykował jej piosenkę pożegnalną "Little Jeannie",która ukazała sie na albumie "Twilight".

Obrazek
nado

Post autor: nado »

Właśnie o to nazwisko mi chodziło. Piosenka Little Jeannie jest bezpośrednio związana z tą dziewczyną. W swoim poście jakimś cudem ją pominąłem. Ciekawe, co się teraz dzieje z prawdziwą miłością Bohlena, jeszcze ciekawsza jest odpowiedź na pytanie, dlaczego romans ten tak szybko się skończył. Erica?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Raczej tak.Dieter po rozstaniu z Jeannie wrócił do Eriki,a po paru miesiącach na świat przyszła ich córeczka Marielin :)
ODPOWIEDZ