Wytwórnia nie chce już Marka Medlocka (?)
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wytwórnia nie chce już Marka Medlocka (?)
Na oficjalnym blogu Marka Medlocka w serwisie MySpace pojawił się wpis, w którym wokalista wypowiada sie na temat końca współpracy z wytwórnią Sony Music.
Drodzy fani i przyjaciele. To co teraz napiszę będzie dla wielu trudne do zrozumienia i zabrzmi mocno. Trudno wyjaśnić to, że Sony nie jest zainteresowane powstawaniem, czy też jak ja to rozumiem - promowaniem nowej muzyki od Marka Medlocka, a nie da się działać dalej, jeśli Dieter Bohlen nie będzie nadal moim producentem. Wiem, że to dla was trudne, ale taka jest prawda. Nie martwcie się o mnie proszę, jedynym powodem tej sytuacji jest to że już czwarty rok odnoszę sukcesy dzięki Dieterowi i dzięki wam. Dalej pójdę za Dieterem, dla mnie nie ma sensu praca bez niego. Przykro mi, ale zobaczymy co się wydarzy. Bardzo cieszę się, że jesteście i dziękuję za wszystko. Marky Boy.
Drodzy fani i przyjaciele. To co teraz napiszę będzie dla wielu trudne do zrozumienia i zabrzmi mocno. Trudno wyjaśnić to, że Sony nie jest zainteresowane powstawaniem, czy też jak ja to rozumiem - promowaniem nowej muzyki od Marka Medlocka, a nie da się działać dalej, jeśli Dieter Bohlen nie będzie nadal moim producentem. Wiem, że to dla was trudne, ale taka jest prawda. Nie martwcie się o mnie proszę, jedynym powodem tej sytuacji jest to że już czwarty rok odnoszę sukcesy dzięki Dieterowi i dzięki wam. Dalej pójdę za Dieterem, dla mnie nie ma sensu praca bez niego. Przykro mi, ale zobaczymy co się wydarzy. Bardzo cieszę się, że jesteście i dziękuję za wszystko. Marky Boy.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Re: Wytwórnia nie chce już Marka Medlocka (?)
Prędzej czy później to się musiało stać..... Meldock się oklepał i to już koniec współpracy obu Panów, nie była aż taka zła, ale pora by Dieter zaczął promować kogoś innego z lepszym głosem, żeby bardziej pasował do tanecznych nagrań..... To szansa dla nas by posłuchać czegoś żywszego. 
-
Tomaszek
W moim przekonaniu zaistniała nadzieja, iż Dieter wyda coś solo, ewentualnie reaktywuje któryś ze swych projektów
.
- Peter
A no właśnie, zapomniałem sobie, że jest szansa na nową solową płytę, której premiera się przełożyła daleko w przyszłość....BS już nie będzie nigdy bez Rolfa.
Ale może będzie comeback CC Catch? W końcu jej też ostatnio nie idzie.
Poza tym skoro Louis pisze dla Lian do dzisiaj, to czemu Bohlen miałby tego nie robić dla Caroliny? Ale poczekajmy jednak na rozwój wydarzeń....
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Zbytnio mnie to nie zasmuciło(mnie i chyba wielu wielu z was).Peter pisze:Prędzej czy później to się musiało stać..... Meldock się oklepał i to już koniec współpracy
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
To było do przewidzenia,nie wiem jak sprzedawał się w Niemczech i na świecie ostatni album Medlocka,ale jak dla mnie żadna rewelacja wręcz odwrotnie.Od początku nie byłam i nadal nie jestem w stanie przesłuchać tego albumu w całości.Niech Bohlen nagra wreszcie swój album,albo poszuka Gwiazdę na miarę CCC, Nino Czy Thomasa tylko niech nagrywa muzykę dyskotekową a nie soul ,jazz czy inne badziewie do którego ciężko mi się przyzwyczaić nawet jeśli wychodzi spod pióra Dietera.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Lian Ross to zdaje się małżonka Luisa, więc sytuacja jest tu dość specyficzna. Nie wiem też skąd pogłoski o przełożeniu premiery solowej płyty - czy ona była w ogóle kiedykolwiek zapowiedziana?
W tegorocznej edycji Dieter od początku stawia na Menowina Fröhlicha, ostatnio w ramach oceny jego występu Bohlen pobiegł na scenę gdzie strzelili sobie "niedźwiedzia". Prawie jak z Medlockiem trzy lata temu, tu bym raczej upatrywał nowego projektu Bohlena jeśli ten aktualny się faktycznie wyczerpie.
W tegorocznej edycji Dieter od początku stawia na Menowina Fröhlicha, ostatnio w ramach oceny jego występu Bohlen pobiegł na scenę gdzie strzelili sobie "niedźwiedzia". Prawie jak z Medlockiem trzy lata temu, tu bym raczej upatrywał nowego projektu Bohlena jeśli ten aktualny się faktycznie wyczerpie.
- Peter
Tak, Lian jest małżonką Luisa. Dieter wcale nie musi produkować zwycięzcy DSDS, bo parę razy się tak zdarzyło, tak było choćby z Tobiasem Regnerem, ogromnie wiele zależy od tego czy Menowin faktycznie chce grać muzykę pop/dance, bo jak chcę ciężkiego rocka to odpada. Co do solowej płyty, to Dieter Bohlen oczywiście nic takiego nie zapowiedział, ale krążyły przecież takie pogłoski, choćby tu na stronie....
-
nado
Chyba nie rozumiem do końca wypowiedzi Medlocka. O co chodzi ? Medlock rezygnuje z Bohlena w związku z czym Sony BMG nie będzie wydawała jego płyt ? Bohlen rezygnuje z Medlocka, dlatego Sony BMG przestanie też wydawać płyty Medlocka ? Panowie muszą zrezygnować ze wspólnej współpracy, bo tak chce Sony BMG ? Wytłumaczcie, albo zamieśćcie jaśniejsze tłumaczenie.
- Peter
Po prostu wydawanie płyt Medlocka nie ma sensu, bo ogranicza sprzedaż płyt innych gwiazd DSDS... Słyszałem tego Menowina, nawet ma fajny głos, życzyłbym sobie tak dobrej płyty jak "Fly alone"....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Niemieccy fani także nie do końca rozumieją tę wypowiedź Medlocka, bo wszystko inne wskazuje że nowy album jednak ukaże się, gdzieś na przełomie kwietnia i maja. Na kwiecień jest już nawet podobno zarezerwowany występ w jednym z programów TV. Za chwilę może okazać się, że z dużej chmury mały deszcz, a wypowiedź Medlocka dotyczyła mniej istotnej kwestii promocyjnej i napisał to pod wpływem emocjinado pisze:Chyba nie rozumiem do końca wypowiedzi Medlocka. O co chodzi ? Medlock rezygnuje z Bohlena w związku z czym Sony BMG nie będzie wydawała jego płyt ? Bohlen rezygnuje z Medlocka, dlatego Sony BMG przestanie też wydawać płyty Medlocka ? Panowie muszą zrezygnować ze wspólnej współpracy, bo tak chce Sony BMG ? Wytłumaczcie, albo zamieśćcie jaśniejsze tłumaczenie.
Kto zna niemiecki, oryginał może przeczytać tu: http://blogs.myspace.com/markmedlock
- Peter
Jeśli Bohlen zrobi płytę w stylu "Mr lonely" to mu podziękuję, natomiast płyta utrzymana w stylu "Heart to heart (Alana Remix)", YCGI (Modern Mix) i "Love is a game" byłaby bardzo pożądana, zobaczymy czy coś z tego będzie. Najbardziej bym się obawiał scenariusza, gdzie Bohlen jednak będzie dalej współpracował z Medlockiem i zrobi to po najmniejszej linii oporu tworząc kolejny YCGI i odbijając go na płycie z 10 razy.....
-
Frywolna_Grochówa
- Użytkownik nieaktywny
Dobrze mu tak i nie ma co nad nim szlochać, Peterze a co będzie jak zrobi? potniesz sie żyletką?
Ostatnio zmieniony pt lut 12, 2010 21:11 przez Adi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Proponuję poskromienie języka i niepisanie w taki sposób do innych użytkowników forum.
Powód: Proponuję poskromienie języka i niepisanie w taki sposób do innych użytkowników forum.
- MODERN JEANNE
Ciekawe o co chodzi w wypowiedzi Marka.Przyszło mi nawet do głowy że mógł się pokłócić z Dieterem jak wielu ale dalsza część jego wypowiedzi temu przeczy.
To by nie było ciekawe gdyby MM skończył współpracę z Sony ale z drugiej strony Sony może stwierdziło że MM jest za mało dochodowy(znany jest tylko w Niemczech) a im może chodzić o międzynarodowe gwiazdy dla których mają kontrakty.Choć to trochę dziwne bo MM sprzedał w Niemczech mnóstwo płyt
To by nie było ciekawe gdyby MM skończył współpracę z Sony ale z drugiej strony Sony może stwierdziło że MM jest za mało dochodowy(znany jest tylko w Niemczech) a im może chodzić o międzynarodowe gwiazdy dla których mają kontrakty.Choć to trochę dziwne bo MM sprzedał w Niemczech mnóstwo płyt
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Sukces Medlocka jest bezdyskusyjny. Jego poprzednie płyty sprzedały się świetnie w Niemczech, bardzo dobrze w Austrii, nieźle w Szwajcarii. Club Tropicana zadebiutował w TOP 30 w Meksyku. Z okazji końca duetu Dieter Medlock nie potnę się żyletkami i nie zjem Frywolnej Grochówy, ale zastanawiam się, co może w tych czasach przytrafić się lepszego Bohlenowi niż Medlock, panowie bowiem stanowili bardzo zgraną mentalnie, naturalną, a przede wszystkim medialnie pożądaną parę. Nadal tkwi w nich potencjał, może nie aż taki, żeby wydać powalającą płytę, ale wystarczający by stworzyć kilka naprawdę dobrych piosenek. W przypadku Bohlena tyle właśnie musi wystarczyć, bo muzycznie człowiek ten od dawna sunie po równi pochyłej. Nie będę wieszczył najgorszego w przypadku końca współpracy Medlocków i Bohlenów, lecz czarne myśli mnie nie opuszczają.
-
jkris
ciezko sie nie zgodzic z ta rownia pochyla ale ja mysle, ze to wlasnie przez Medlocka- moze i te jego plyty sie sprzedawaly w Niemczech ale przeciez wszyscy wiemy, ze to zasluga popularnosci Medlocka, a nie rewelacyjnych piosenek. ich wartosc wg mnie jest najmniejsza w tworczej historii Bohlena. Wtorne, nudne, nijakie i nawiazujace zawsze do czegos... Moze swieza krew, ktos kto wg Bohlena moglby stac sie np niemiecka September (bron Boze Lady GaGa) sklonilby go do wyprodukowania plyty, ktora spodobalaby sie jego starym fanom. mimo wszystko mysle, ze jest jeszcze w stanie wyprodukowac dobra plyte choc obawiam sie, ze nie powstrzymalby sie przed kopiowaniem tego co teraz na listach...nado pisze:W przypadku Bohlena tyle właśnie musi wystarczyć, bo muzycznie człowiek ten od dawna sunie po równi pochyłej. Nie będę wieszczył najgorszego w przypadku końca współpracy Medlocków i Bohlenów, lecz czarne myśli mnie nie opuszczają.
moze ten nowy "ktos", o ktorym pisaliscie z DSDS bedzie nowa karta w tworczosci Bohlena, bo osobiscie na Medlocka nie moge patrzec, a w szczegolnosci go sluchac...