Wasz ulubiony album Marka Medlocka

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ

Mój ulubiony album Marka to:

1. Mr. Lonely
1
9%
2. Dreamcatcher
7
64%
3. Cloud Dancer
2
18%
4. Club Tropicana
1
9%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
Peter

Wasz ulubiony album Marka Medlocka

Post autor: Peter »

Dla mnie "Cloud Dancer" bo dużo fajnych melodii, choć nie za fajne aranżacje, ale jest też parę utworów zaaranżowanych wspócześnie, no i jeden cover z "Fly alone", która jest świetna. Dalej "Dreamcatcher" za wokal Dietera, i "Club Tropicana". Mr Lonely nie uwzględniam, bo go bardzo nie lubię, jak dla mnie najgorszy album w karierze Dietera.
nado

Re: Wasz ulubiony album Marka Medlocka

Post autor: nado »

Cloud dancer. Za różnorodność, pozytywną energię, poruszające melodie, ciekawe aranżacje. Płyta zupełnie inna niż nieco smętny, sztucznie nakręcony, momentami irytująco schematyczny Dreamcatcher. Problem z płytami Medlocka jest taki, że na kilkanaście utworów zawsze prawie połowa to ledwo przeciętniaki. Cloud dancer w tym względzie nie odstaje od normy, ale te dobre pozycje zasilają grono najlepszych,wydanych ostatnimi czasy, kompozycji Bohlena, .
Awatar użytkownika
Peter

Mi się np: nie poda w Mr Lonely ten smętny klimat jaki wprowadza, "Dreamcatcher" był już krokiem milowym: parę ładnych melodii, takie "Moment of my life" ma preśliczny początek, są piosenki z wokalem bohlena i za to mega plus, a minus, za to, że Bohlen udaje, że śpiewa w "Part time lover" no i minus za niektóre piosenki jak "rockowe" "Get out of my bed" czy kościelne "Sing hallelujah" i lekkie r'n'b w "Will my dream survive". "Cloud dancer" też jest trochę "kościelny" ale takie "Over you" ma znakomity podkład muzyczny, że wnosi powiew świeżości, są też taneczne piosenki, które mogłyby byc troszkę lepiej zaaranżowane, by takie "Summer love" nie było osamotnione. :P "Club tropicana" jest z kolei na maxa wtórny wobce tego wszystkiego typu YCGI, Summer love itp. Ale podobno Medlock kocha takie klimaty.....
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Zdecydowanie ,,Dreamcatcher'' za takie kawałki jak Fly With Me, Only Forever czy chociażby Feels Like The First Time. no i podobnie jak Petera cieszy mnie to, że momentami słychac tam Dietera;)
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Peter

Wygrywa Dreamcatcher i to zdecydowanie, nie dziwi brak głosów na 1 i 4 album. 1 nie daje żadnej radości ze sluchania, jaką powinna dawać muzyka i w moim odczuciu jest adresowany wyłącznie do fanów Medlocka, którzy kochają takie ponure, soulowe klimaty. 2-3 piosenki są w porządku, ale to nie znaczy, ze album jest cacy. z 4 to samo, tam znowu na jedno kopyto jest wszystko a te jazzowe zapełniacze na końcu sa w moim odczuciu grubym nieporozumieniem. :? Piszcie wasze opinie o albumach tehgo piosenkarza.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Dreamcatcher
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Pytanie dla moderatorów: można by edytować temat by dodać też nowy album?
ODPOWIEDZ