Przypadkowo przez jedno z forum w internecie odkryłem tego wykonawce kilka dni temu....normalnie zjawiskowe ma piosenki,muszę się z wami podzielić zwłaszcza z fanami miłośniki Italo Disco.Sam niewiele o nim wiem i dopiero poznaje....miłego słuchania i odkrywania
Mam dla Ciebie jeszcze jeden utwór, który usłyszałem pierwszy raz kilka dni temu na www.top80.Francuska wokalistka z lat 80, nigdy wcześniej nie słysząłem jej utworów a nawiązują do Italo Disco ale tez bardzo zblizone do Modernów. Polecam!!! American Lover w wykonaniu Rose Laurens. http://arczi1234.wrzuta.pl/audio/44wT6V ... iginal_mix
Dla mnie BOSKI KLIMACIK:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Tego JohnnyM5 najprawdopodobniej produkował sam Luis Rodriguez, przynajmniej spotkałem się z taką informacją na różnych, mniej oficjalnych, składankach. To by tłumaczyło jego "bohlenowskie" brzmienia.
Ktoś to może potwierdzić?
Z informacji zawartych na innych forach można się dowiedzieć że:
- w latach 80 bardzo luił muzykę Euro i italo Disco i takich producentów jak:Axel Breitung, Tony Hendrik, Roberto Zanetti, Mauro Farina, Mike Mareen, Fancy, Luis Rodriguez.
- W 1995 stworzył swoje własne studio nagraniowe a za rok poznał tekściarza i muzyka René Fortrana z którym współpracuje do dziś.
- do tej pory zostały wydane 3 jego płyty (a właściwie 1 ale w trzech wersjach) "Fantasy Of Love"
- wszystkie inne płyty mu przypisywane to pirackie składanki.
Dzięki Michał, zachęciłeś mnie do tego wykonawcy. Muzycznie to bardzo dobry produkt, sam nie mogę uwierzyć, ze takie swietne produkcje powstają także i dzisiaj. najlepsze piosenki to "Take the heat" i "Moscow nights". Bardzo dobrze, ze przesłodzone, a jednocześnie nie przypomina żadnej piosenki MT, czy BBB. No i plus za cover Fancy'ego.
Świetne te piosenki, tylko w moim odczuciu na płycie jest ich za dużo i sprawiają wrażenie jednej ptej samej piosenki, ale słucha się tego niesamowicie przyejemnie. Tam też jest ciekawy instrumental "A bridge to you". A chórki brzmią jak by je Johny sam śpiewał, a ktos wie jakiej on jest narodowości?