Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
Nowy, piąty album Medlocka ukaże się na przełomie kwietnia i maja 2010 roku.
Źródło: http://www.musik-nachrichten-online.de. ... edlock.htm
Źródło: http://www.musik-nachrichten-online.de. ... edlock.htm
MODERN TALKING FOREVER!!!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Mark Medlock - V Album
5-ty album z Bohlenem
,dawno tak nie było,ostatnio w latach '80tych była taka współpraca z CCC.Mam nadzieję,że będzie lepszy od poprzedniego.Przydało by się coś bardziej w rytmach dyskotekowych,bo już tak wieje nudą z "fabryki" Bohlena,że aż mnie mdli.
-
nado
Piosenki Bohlena pisane dla Medlocka, mimo że smakują jak odgrzewane kotlety (aranżowanie tych samych melodii na 1000 sposobów jest od dawna domeną goniącego z zadyszką za muzyczną modą B. ), paradoksalnie są najlepszą rzeczą, jaką Dieter popełnił w ostatnich latach.
- MODERN JEANNE
Jeśli się nie wie kto jest autorem piosenek-brzmi całkiem nieźle.
Ale od Dietera się oczekuje czegoś więcej a najlepiej brzmienia w stylu MT lub BS
Ale trzeba pamiętać że tamto brzmienie jest zarezerwowane dla tamtych zespołów a dla MM
Dieter celowo tworzy zupełnie inne.
Ale od Dietera się oczekuje czegoś więcej a najlepiej brzmienia w stylu MT lub BS
Ale trzeba pamiętać że tamto brzmienie jest zarezerwowane dla tamtych zespołów a dla MM
Dieter celowo tworzy zupełnie inne.
I LOVE DB AND TA!
- Bohlenowicz
Mam nadzieję, że tym razem Dieter odejdzie od brzmienia latino, ostatnia płyta trochę rozczarowała nawet zagorzałych fanów Medlocka. Liczę na więcej muzyki w stylu Pop 
-
Pointrox
Przygotujcie się na "You Can Get It (Part 2)" albo inny utwór w tych klimatach
Poważnie mówię. Jakoś nie wierzę, że panowie poświęcą tak dobrze wypracowany przez ten cały czas schemat na jakieś disco-popierdółki
Poważnie mówię. Jakoś nie wierzę, że panowie poświęcą tak dobrze wypracowany przez ten cały czas schemat na jakieś disco-popierdółki
-
nado
Myślę, że Dieter zakończył etap latino w produkcjach Medlocka. Taka historia już się raczej nie powtórzy, bo Mamacita i Baby blue nie były wielkimi przebojami. Problemem Bohlena jest to, że nie potrafi on wykrzesać z siebie nic oryginalnego, dlatego goni za melodiami i brzmieniami, które chwyciły. Zastanówcie się przez chwilę, co ostatnio sprzedało się w Niemczech, bo usłyszycie to na nowych Medlockach, które jak sądzę jeszcze się ukażą. Na najlepszej, według mnie, płytcie "Cloud dancer" w piosence "She walks like an angel" pobrzmiewał refren największego hitu zespołu "Ich und ich", "Stop it" to odpowiedź na "Mercy" Duffy, a "Can't change the lovers" to klimat oraz brzmienie Amy W. Zresztą cała płyta przywołuje oldschoolowe brzmienia z powodzeniem odświeżone przez brytyjskie wokalistki. Słuchając tej płyty, można odnieść słuszne wrażenie, że melodie zaproponowane przez Bohlena są mixem melodii już słyszanych. "Club Tropicana" był nadzieją na powtórkę sukcesu "You can get it". Jeżeli nie wiadomo, o co chodzi... Całe szczęście, że chociaż na "Cloud dancer" powtórki wypadły ogólnie nieźle.
- mabuse89
Podzielam zdanie Pointroxa; byc może na nowym albumie przeciętny fan ,,tamtej'' starej, dobrej muzyki Bohlena znajdzie 2-3 perełki, ale o czymś nowym i zaskakującym myślę, że możemy zapomniecPointrox pisze:Przygotujcie się na "You Can Get It (Part 2)" albo inny utwór w tych klimatach
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Peter
Obawiam się też tego samego... Mark po prostu lubi te klimaty. Mi by się raczej marzyła płyta w stylu "Heart 2 Heart (Alana Remix)", byłaby to sensowna alternatywa dla Thomasa, której obecnie u Dietera (poza płytą dla Daniela, która jest dobra) za bardzo nie widzę.... Może jednak ten album będzie lepszy od "Club tropicana", który mimo kilku dobrych i porywających utworów jest męczący, chciałbym, żeby jakieś ładne ballady się znalazły, ale nie tak denerwujące jak NON, a raczej jak "Feels like the first time" czy "Unbelievable"....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
W przyszłym tygodniu Nikołaj Georgiew wraz ze swoją ekipą leci na Karaiby kręcić nowy teledysk "starego znajomego". Tak się składa, że od "You Can Get It" Georgiew reżyserował wszystkie klipy Medlocka, a zatem chyba jednak... 
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Pointrox
Przynajmniej trafią w czas i wypuszczą kolejnego summer-hita w okresie wakacyjnym a nie tak jak to był z "Baby Blue"ArCrack pisze:W przyszłym tygodniu Nikołaj Georgiew wraz ze swoją ekipą leci na Karaiby kręcić nowy teledysk "starego znajomego". Tak się składa, że od "You Can Get It" Georgiew reżyserował wszystkie klipy Medlocka, a zatem chyba jednak...
- Peter
Tak się składa, ze oboje członkowie MT korzystają z Rosyjskich filmowców, bo Thomas też ma przez nich robione teledyski.
I jakoś oboje na tym dobrze wychodzą. Ja bym chciał by na teledysku był Dieter, ale to raczej pozostanie w sferze marzeń.... Piosenka to będzie pewnie kolejny summer hit, których już mieliśmy w ilości od której mdli. :S
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Pudło, Georgiew jest Bułgarem, ale na dobre już zadomowionym w Niemczech.
-
scarface
Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich fanów Thomasa i Dietera a w szczególności wszystkie forumowiczki Wszystkiego NAJ dla Was
Musze przyznać, że z wielką przyjemnością czekam na nowy album Marka. Muzyka jaką Dieter dla niego tworzy jest pogodna i daje wiele pozytywnej energii a co za tym idzie fajnie wpasowuje się w wiosenno-letnie klimaty.Oby ta współpraca trwała jak najdłużej i przyniosła jeszcze więcej piosenek pokroju Que Sera, Put a Smile on your Face, Heart to Heart i wiele tym podobnych
Musze przyznać, że z wielką przyjemnością czekam na nowy album Marka. Muzyka jaką Dieter dla niego tworzy jest pogodna i daje wiele pozytywnej energii a co za tym idzie fajnie wpasowuje się w wiosenno-letnie klimaty.Oby ta współpraca trwała jak najdłużej i przyniosła jeszcze więcej piosenek pokroju Que Sera, Put a Smile on your Face, Heart to Heart i wiele tym podobnych
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
10 kwietnia Medlock wystąpi w DSDS z nowym utworem, a zatem 9.4.2010 możemy spodziewać się premiery nowego singla. Obyśmy dzięki temu nagraniu zaczęli podzielać optymizm scarface... 
- Peter
Jak widze kolejny singiel Marka Medlocka, to nie wiem czy cieszyć się, czy smucić. Bo cieszy to, że Bohlen znowu coś skomponował, a smuci, że będzie to "You can get it my summer love my mamacita from capacabana" czyli nudny summer hit z gitarowym (
) podkładem i złym wokalem.... Może choć chórki dodają albo wokal Bohlena.